Забавление, хоби или признак за нещо по-сериозно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Забавление, хоби или признак за нещо по-сериозно?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1410 пъти
Извинявам се на аудиторията за странната тема. Чувствам се леко объркан и търся мнението на повече хора. Загрижен съм за едно момиче на 18 г. Тя е моя позната и е голяма симпатяга. Привързан съм и ме тревожи едно нейно хоби, ако изобщо мога да го нарека така. Случайно открих, че има няколко фалшиви профили във фейсбук, обаче след седмица установих, че са повече от десет! Не подлежи на съмнение, акаунтите са нейни. Започнах да наблюдавам тяхната дейност. Намерила е снимки на някакви хора, кръстила ги е с разни имена, но не това е притеснителното! Описанието на акаунтите, вид на хората и дискусиите... потресаващо е... Представя се за лица(момчета и момичета), на възраст между 16 - 22 и отгоре г. и визията им е покъртителна. Профилните и останалите снимки... неописуеми. Момчета и момичета с разни гримаси, като напуснали лудница, предусали или алкохолизирани.... Към един фалшив е добавила и останалите за приятели, прави си дискусии за най-различни неадекватни теми, създава излюзията, че са различни и много изтръпнали хора. Първоначално си казах: Тя се се бъзика и си прави кефа, но започнах да вниквам повече и ме обзе страх! Неадекватни коментари към публикации. Един пише едно, друг отговаря.. идва трети... пълна бъркотия. На стените им се публикуват гифове с черен хумор, парадиране с употреба на алкохол и други вещества, изписване на думи с разбъркани букви.. тотална неадекватност. И всичко се прави от един човек. На живо е много чаровна и сладка. Разговорите с нея са нормални, разбрана е и възприема адекватно доста неща, но понякога липсва последователност в мислите й, хаотична е и се шегува крайно. Има красиви и зелени очи, красиви и отнесени. Спи за два-три часа и много често има уморен вид. Аз ли си въобразявам лоши неща? За да имаш толкова мноого акаунти във фейсбук, трябва свободно време. Набляга на цинизми и простотии, а посланията й често са безумни. Зад милото и усмихнато момиче се крие нещо лошо. Опитвам се да разсъждавам и да търся логиката. Лигави ли се, внимание ли привлича, напрежение, омраза и разтоварване.. или... не ми се иска дори да си го помисля. Какво са всички тези образи за нея, да показва дебили, наркомани, и неадекватни млади хора.. какво е олицетворението на всичко това? Има ли причина за безпокойство и как виждате този случай? Благодаря предварително.
М30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 77a685026f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам една позната, която си направи акаунт в twitter и познай... Всякакви простотии и мисли, които са и дошли на акъла, ги споделя там. Вече сигурно има над 15000 tweet-а. Не знам как ме одобри за последовател, но след време я махнах.

Някои жени са много зле психически и им избиват клапаните, заради това си правят профили онлайн. Чувстват се защитени...

Ако я харесваш я поразпитай. Нищо няма да загубиш, само ще спечелиш, а тя ще може да споделя на истински човек, вместо да издивява с виртуални глупости.

М29

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 833289b802
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам два фалшиви профила във Фейсбук. :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0189635f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Определено е наркоманка! 100%, това ти отговаря на въпроса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bc42891c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това говори за халюцинации и болен мозък! Вероятно взема дрога или някакви други химични вещества. Както каза номер 3, вероятно е наркоманка, да не казвам по-страшното - психично болна! Тези картини, които тя реализира по някакъв неин си начин, са плод на халюцинации и болен мозък с деформирани, химизирани, болни, раздути, разрушаващи се или умиращи мозъчни клетки. Белег за това са несвързаните мисли, липсата на последователност в мислите, бъркотиятя в главата й, странните образи и изображения, които й се привиждат, и които се опитва да реализира и нарисува.
Това се наблюдава при наркоманите, след като яко са дрогирани!
Определено трябва да спира дрогата и да се лекува!!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cf36a21780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дори да го прави за забавление, може да се забие много навътре и скоро да започне да си живее само в измисления свят и/или измислиците с всевъзможни лъжи и комбинации да ги прехвърли и в реала.
Колко много хора се представят за това, което не са, защото искат да са богати, харесвани, известни, суперкрасавици и батки.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d018395a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Болна е психически, толкова ли не се сещаш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd22c035aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно каквоти и не искаш да си помислиш е, а може и по-лошо.
Определено има личностно разстройство! Дали в нея живеят повече души... това само психиатър може да заключи и то след дълбока евалюация. Почти сигурно има биполярно разстройство, но е нещо повече.
В много случаи се оказва, че такива хора са били системни жертви на малтретиране (в повечето случаи физическо, психическо и сексуално) от член на семейството.
Ако искаш да и помогнеш, изключително дискретно трябва да я насочиш към психиатър поне за разговор. Може дори да уредиш среща на наутрално място (кафе, парк) без тя да знае като професионалистът ще знае как да поговори с нея без да буди съмнения. Ако тя самата не пожелае да потърси помощ и отрича категорично да има проблем, може да стане крайно агресивна... за момента само вируално (дали) но при пряка конфронтация може и в реалността...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 98571d7882
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре е осъзнала, че съм я разкрил и не си призна. Няма начин да проведем разговор, тя не слуша. Лъже за срещи и случки с хора, за лични и общи постижения и пр.. Може и да се прави на нещо, което й се иска да бъде. Дори и малко не се трогва, че се тревожа за нея. Ако изходя от факта, че учи и работи едновремено(прекъснала е и сега наваксва училището си), няма много време за почивка и сън, а това предразполага към употреба на вещества, за които се знае че дават енергия. И все пак не съм я виждал. Това са много профили за фейсбук. Едно е да си направи два или три, друго е над 10. Това си е направо друг свят, ангажиращо е за много часове. Тя има сестра и аз й казах: Обърни й повечко внимание на малката. Нищо не ми каза. На майката и бащата ли? Ще се засегнат и ще стане сложно. Не разсъждава адекватно и това ме плаши. Самичка се разхожда в късните часове и не изпитва страх от разговори с непознати, бездомни и подозрителни хора. Отсъствие на разум. И ме яд много, адски хубаво момиче - чаровна, стройна, висока, хубава, усмихната и приятно гласче има, ама.. Родителите! Да обръщате внимание на децата си.

Автор

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0644344e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Май искаш да влезеш в ролята на спасител в цялата ситуация... То е видно, че не е много наред момичето, ама ти защо се месиш да я спасяваш и да я изкарваш то лудостта ѝ? Май-май некакви тайни(или не толкова) желания имаш.

Ако толкова си се загрижил, намери родителите ѝ във фейсбук и им пиши. Толкова. Останалото което правиш е опит да я покровителстваш и да влезеш в ролята на баща-спасител, с явно намерението да я зарибяваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3fe6862d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 9, Имаше прехвърчане на искри между нас, но това беше кратко и установихме, че сме доста различни светове и години. Но съм си загрижен за нея.. имам симпатия. С родителите е трудно да се говори. Ти ще реагираш ли добре, ако някой ти каже, че детето ти взима нещо или е мръднало?

Автор

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0644344e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   от 9 до 10: Ами естествено, че няма да реагирам добре, ама ще е по-добре да го знам по-рано, отколкото да не го знам въобще или да го разбера много късно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd22c035aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе (10) аз съм 7 и определено бих искала да знам ако нещо подобно се случва с детето ми. Друга тема е, че се съмнявам да може да се покрива така от мен, че да не си дам сметка за състоянието му, но все пак ти отговарям на въпроса.
Не знам що за родители има това момиче, но ако действително нямаш подмолни намерения и искаш да и помогнеш... един от най-големите проблеми на човечеството е, че в повечето случаи предпочитат хората да си обърнат главите и се правят на невидели.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6518649407
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До номер 12 - Мисля, че всичко е написано ясно. Намеренията и чувствата са мой проблем, интересувам се от причината за поведението й.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker