Опазване на природата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Опазване на природата
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1106 пъти
Здравейте!
Въпросът ми е дали опазвате околната среда, смятате ли природата за нещо, което заслужава да бъде опазено?
Аз се старая да го правя, в момента събирам хартия и ще я занеса на вторични - едва ли някой ще сметне ще това ще е за никаквите 4-5 лева, които ще получа - в никакъв случай!
Събирам разделен отпадък и се старая да си купя тетрадки за училище, направени от рециклирана хартия и бих искал да направя още, защото всъщност аз нищо не правя освен да давам боклука си за рециклиране и се опитвам да песня електрическо и вода.
Истината е, че дори това, което правя е едно добро начало някой да се научи да опазва околната среда, защото всеки един може да го прави без да му отнеме кой знае колко време.
Сигурно някой ще каже "Какво мога да направя аз като има цели компаний, които завърсяват и изсичат толкова много? ! " Но хора - грешите! Представете си всеки един човек да направи най-простото нещо, което правя аз!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8feaef31cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето ти малко числа.
1 американец консумира:
- 7 пъти повече вода на ден от средностатистическият ЕВРОПЕЕЦ
- 4 пъти повече електричество от средностатистическият ЕВРОПЕЕЦ
- 2 пъти повече бензин/дизел от средностатистическият ЕВРОПЕЕЦ
- ненаситната им лакомия към месото коства половината от газовете виновни за глобалното им затопляне
- 60 % от произведената храна в САЩ се изхвърля
- Процентът на рециклирани отпадъци е най-нисък сред всички развити държави именно в САЩ
-САЩ не участват в нито едно международно съглашение за опазване на околната среда, дори открито демонстрират арогантно поведение и насмешка по адрес на тези организации.
-Освен на планетата Земя и атмосферата САЩ са най-големият замърсител и на космоса

Или с други думи, 5 % от световното население използва 30 % от ресурсите на земята и долу-горе замърсява също толкова. Всичко това заради печалбата и задоволяването на ненаситното си население.

Заключението : Ти много хубаво взимаш перки за опазването на околната среда, което наистина е похвално, но на практика абсолютно безполезно, поради простата причина, че някой отвъд океана замърсява за 1 ден, толкова колкото ти опазаваш за цял месец да речем. Освен това, ТЕЦ-овете, конкретно тези в България, освен че извършват финансов геноцид над българите, заради скъпият ток, който произвеждат, извършват и здравен геноцид, като продължават да бълват всякакви мизерии във въздуха и да тровят народа ни. Точно заради тях, качеството на въздуха тук, е най- лошо в цяла Европа. ТЕЦ-овете естествено се стопанисват от чужди фирми, като всички знаят каква е националността им.
Колкото и черно гледно да звучи такова е положението в глобален план.
Разбира се в локален план, твоите усиля за безценни, защото това да опазиш местната поляна или горичка наистина е много важно.

Опазването на околната среда е един огромен бизнес.
За начало ще ти дам пример. В нашата страна действат няколко много мощно "природо-защитни" организации. Същите тези организации, когато стане на въпрос за някоя незаконно построена барака на брега на морето вдигат всякаква врява и протести, но когато стане на въпрос за опазването на водата и прехраната на 1/4 от България не си мръднаха пръста. Когато съвсем на скоро се водиха диалози, за добива на газ в Добруджа, видя ли някой от тях да протестира или да се опитва да ги спре, а в случая ставаше на въпрос за опазването на Житницата на България, водата, прехраната, както и живото и здравето на живущите там...
Как ще тълкуваш липсата на какъвто и да е отклик от тяхна страна по този казус и врявата, която вдигат заради една барака, която пречи само на някой олигарх-хотелиер?

Отново ще се повторя, евала за това, което правиш, но колкото и оптимистично да се гледа на нещата подобни действия за безполезни, дори всеки 2-ри да е като теб.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 39fa2b08a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбирам, че си стигнал до точката, в която нещата са ти ясни, но не напълно и се чудиш какво не е наред в цялата картина. Затова те съветвам на първо време да гледаш Cowspiracy и току виж си си обяснил доста неща. Пиши пак след като го изгледаш да ти препоръчам още неща.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c719d839dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уважавам, ценя и обичам природата повече от хората! Хората са единствената чума на тази планета. И единствените глупаци, които си плащаме за да живеем на нея.
Старая се да не и вредя, опитвам се да и помагам с каквото и до колкото мога. Имам моя си специална връзка с всичко живо, опитвам се да я поддържам в хармония.
Тепърва ще се случат още "природни бедствия" след вулканите ще има периоз на възстановяване. Няма да има толкова много хора... проридата ще се възстанови. Тя без нас може, ние-не!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6667fa546e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Твърде малко са хората като автора. И повечето след завършване на училище забравят какво са мислили.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3af0df62f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз правя всичко възможно да опазвам природата. А това, че нищо няма да променя, не ме интересува. Както се казва "прави каквото трябва, пък да става каквото ще".
Всъщност когато казвате, че индустрията и заводите замърсяват, нали си давате сметка, че това, което се произвежда в тези заводи, дефакто са стоки, услуги, електроенергия и т. н. за крайни потребители, т. е. всеки един от нас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker