Самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самоубийство
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2981 пъти
Обмислям да се самоубия. Работя, уча, правя разни неща, но не се чувствам добре. Чувствам се подтиснат, зле, все едно има черна дупка в мен. Чувствам се абсолютно изпразнен от съдържание и смисъл. Пия антидепресанти. Не ми достига смелост да го направя. Понякога се надявам да ме блъсне кола или някой да ме застреля между очите. Когато мисля за умиране, чувствам облекчение. И малко страх. Страх от болката и неизвестността. Но жив боли повече. Иначе нямаше да мисля за край. Никога не съм се влюбвал, никога не съм обичал. Не си спомням някое момиче някога да ме обичала също. Самотен съм. На 21 съм. Не чувствам истинска връзка с никого. Съществувам ден за ден. Всеки ден жив е постижение. Аз съм г-н никой. Може би никой няма да ми подаде ръка. Никога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6cde0f0e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Улучил си точния момент-сега зимата е май-лесно.Отиваш високо в планината където е най-студено,напиваш се и сядаш да си починеш.Физиката на ниските температури ще се погрижи за всичко останало.Не боли,напротив-хора извадени от подобно състояние описват неземен душевен комфорт.Това е най-ефикасния и напълно безболезнен метод.Стискам палци и дано успееш,с теб сме!!!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fe3d2c03bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз искам да ти подам ръка, ако ти я искаш. Но какво трябва да имам в тази ръка освен желанието да ти вдъхна надежда?
Надежда за какво? Какво ти е нужно за да пожелаеш да живееш? Не да съществуваш, а да живееш? За мен например са много важни целите ми, мечтите! Те ме усмихват и ме карат да вървя напред в устрем към тях!
А теб какво?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b081c18663
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   как па немаше една наивна сладурана да седне и да ти напише едно прочувствено "не се убивай, живота е толкова прекрасен" :)

Какво да ти кажа... Не вярвам и да ме разбереш... дори и ти...

Истината е, че те никога няма да почувстват черната дупка която се е загнездила в гърдите ти. Която просмуква всичко, на всякакво равнище. Просмуква надеждите ти, мечтите ти, желанията ти, страховете ти дори. Не оставя нищо след себе си освен пустота и тишина. Навярно често си се чувствал все едно наблюдаваш останалия свят през очите ти като през дебелото стъкло на аквариум. Гледаш какво става, но не чуваш и не докосваш нищо. Някак си си отделен от него, в друга среда. Ти плуваш в своето си море, което е отделено от останалия свят. Иронията е, че за останалите може да си много "жив" човек. Но това няма много общо. Това е роля която се учи с годините. Ти си твъде млад все още за да знаеш това.

Застани на отдалечено място в гората и слушай кристалния звук на снежинките в нощта. Ще се чувстваш у дома си...

Как и защо тази черна дупка се е появила, не е важно. при всеки е различно. как се излиза от нея - аз лично не знам, затова не мога и да ти кажа. Как живееш с нея? - Намираш си някаква утеха, нещо което периодично да и даваш за изгълта. Какъв е смисъла на всичко това? не знам. Конкретно този въпрос не е особено здравословен. Може да ти звучи иронично за твоя случай, но да кажем, че да се опитваш да намериш отговор на този въпрос, значи да се накланяш към безната пред която ти и без това стоиш.

Това което мога да кажа е, че ти явно си по ранен стадий. После следва и приемане на болката. Първо физическата, след това и различните нюанси на болка, онези изтънчени начини които последно време е много модерно хората да си ги причиняват, понякога дори и без да съзнават. След това пък търсиш тази болка. И си я причиняваш. Защото дупката най добре засища вечния си глад когато поглъща болка. Твоята, най вече. Но пък "поглъща" не е точния термин в този случай, защото без значение какво ще си причиниш, то няма спре да те боли. Може би ще спре да ти прави впечатление. Затова и все ще повдигаш прага на болка който ще си причиняваш. Защото само това ще е доказателството, че си жив. Мъртвите не ги боли, нали?

П. С - не очаквай някой да ти подаде ръка или да те "спаси". това е най голяма заблуда в която можеш да потънеш. научи се да си самодостатъчен. И ако помежду другото си помогнал на някой, значи си направил малко повече от консуматорските ухилени роботи които предимно се занимават и говорят за себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 658c457a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Работохолик си, затова. Първото което казваш е работя, после уча, т. е. тъпата работа и даскало/уни са ти смисъла на живота, а НЕ бива да е така! Вероятно душата ти реално не иска смисъла на живота ти да е работата и ученето, някои хора страдаме като станем работохолици.

Намери смисъла в настоящия миг - спри всякакви депресиращи компютърни игри с убийства, филми с много кръв, драми и подобни изродщини, спри да четеш глупостите на хората в Интернет и да гледаш новините дето депресират.

Започни да живееш за себе си - ходи всеки ден поне по 15 минути на разходка в някой парк сред природата - това успокоява и доближава до щастието, затова селяните са по-щастливи.

Не стой постоянно между 4 стени, практикувай някакъв спорт. Нека работата и ученето от смисъла на живота ти да отидат на заден план като просто неща с които да си поддържаш хобитата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 097a31eb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Айде стига бе човек! Жив си, здрав си - знаеш ли колко хора го нямат това? Най-тъпото което можеш да направиш е да се предадеш. Не ти ли харесва повече да си караш лъскаво бмв и да ходиш с красиви мадами?

Какво се е случило та се чувстваш така? И аз съм имал такива лоши периоди, НО реших да изляза от този кръговрат. Просто в един момент ти писва и искаш промяна.

Какво ти трябва? Воля. Нищо повече. Излизай по-често навън и спри да гледаш черногледо. С негативно мислене нищо не става.

Не знам дали ще ти помогне - гледай се в огледалото всеки ден и си повтаряй наум позитивни неща - "аз имам много добри качества и мога да успея. здрав съм и съм благодарен за всичко което имам". Важното е да вярваш в доброто бъдеще. Поне при мен ефекта беше мигновен - за 5 дена станах друг човек.


Пари, пари и жени - това винаги можеш да го имаш. :) Отпусни се и живей. Тук си да се радваш на живота.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a7bd475c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си в депресия и за това е тази абсолютна дупка, липса на перспектива, безчувственост и желание за самоубийство. Депресията е объркване на химията в мозъка, нищо по-вече. Добре е, че си се консултирал с психиатър и вземаш антидепресанти, но те не ти действа правилно и имаш нужда от корекция и то, спешна. Съветвам те веднага да отидеш на преглед, още утре. Тези лекарства действат на всеки различно и има нужда от напасване за всеки пациент. също, действат с натрупване за около 2 седмици. Сподели на родителите си, мисля че заради плановете ти за самоубииство, трябва временно да постъпиш в болница. Не подценявай състоянието си, защото е много притеснително състоянието ти.
Лекувай се и пиши пак да кажеш как си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e8d4710980
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не са ти изписали точните антидепресанти, момче. Но те не лекуват.
Запомни: и след най-черния ден идва светлина! Само, че понякога е дълъг. Ти си силен, щом си стигнал до тук... продължи напред.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e835d4ae8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Животът е преброяването теб. Чети приложна психология. Търси смисъл, прави промени.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 74e6e779b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Бог ти подарява живот, не го отнемай - това е грях! Всичко може да се оправи, само вярвай!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cbd668559e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много е характерно това положение в днешно време. Всичко което хората искат и чакат е любов. Не се самоубивай, животът е ценен, помисли си колко хора мечтаят и чакат утрешния ден, надяват се да бъдат добре, просто да живеят. Ти имаш възможността, добре си, потърси проблема, много хора само мислят че учат мечтаната професия, промени нещо ако имаш подобна опция разбира се, само не допускай повече подобни мисли.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ae4e763613
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Депресията се засилва през зимните месеци имай го предвид. Трябва да разбереш как си се озовал в това положение и защо. Може да се дължи на претоварване от ученето и работата, ако е така трябва ти дълга почивка. Започни да четеш за това заболяване за серотонина, за невротрансмитерите, за мозъка. Най-лесно е да си теглиш куршума както казваш и какво от това, на никой няма да му пука освен на майка ти и баща ти, които ще накараш да страдат. Щом няма смисъл в живота ти от сега нататък смисълът ти ще е да пребориш това състояние, да се измъкнеш от тази дупка, бъди достоен пред себе си, в собствените си очи, не бъди страхливец, посрещни всички неприятности. Животът ти тъкмо започва това е една спънка просто. Как може да не виждаш смисъл, погледни нагоре към небето не се ли чудиш как и защо съществува вселената, погледни звездите, дали някой ден ще ги достигнем. Дали има живот някъде там. Не вземай такива крайни решения, защото си в състояние което не ти позволява да видиш отвъд
този мрачен свят в който си сега, а веднъж щом прогледнеш ще разбереш колко глупаво е било всичко това. Не се предавай кажи си "аз няма да пукна така!!! " и винаги се сещай за това.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: aa00ead8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Самоубийството е перманентно решение на временен проблем - не си струва. Пробвай нещо ново, занимавай се с музика или чети нещо, потърси нещо, което ти харесва и може би ще намериш причина да живееш. Но не си струва да си прекратиш живота, не го прави. Може да потърсиш профеосионална помощ от някой добър психолог, за съжаление нямам препоръки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 490c03ab90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Отиди на психиатър. Вероятно страничен ефект от антидепресантите. И не се самоубивай, всичко е поправимо на този свят.

Medical student

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 24efad0ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Самоубийството не е решение на проблемите. Какво си видял от живота на 21 години? Какви са тези глупости? Моето предложение за теб е да си намериш хоби, прави нещо, което те кара да се чувстваш добре, ако искаш домашен любимец си вземи домашен любимец, излизай и общувай с хора. В никакъв случай не се затваряй във вас като отшелник (въпреки, че учиш и работиш и си сред хора) не д същото като да си сред приятели.
Също така минавало ли ти е през главата, ако направиш тази глупост как ще се почувстват близките ти? Колкото и да си набиваш, че си никой силно вярвам, че има хора покрай теб, които ги е грижа за теб. Ако не искаш сам да излезнеш от черупката си няма как да очакваш това нещо да се промени.
Започни да се учиш да обичаш себе си, това нещо ще реши много от проблемите ти.

Успех!

P. S. Самоубийството си го избий от главата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bafcac139c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   " Всеки ден жив е постижение. "!? Хем не искаш да живееш, а всеки Божи ден е постижение!? Щом е постижение, значи ти е пикано да живееш! Не разсъждаваш като умопомрачен, или темата е провокативна, или искаш да си запълваш времето! Самоубийците не търсят помощ, най малко пък от форуми!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3f0765d927
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз съм бил два пъти така.
Първият път в клиника за три месеца.
Типично е за тежка депресия.
Важно е да знаеш, че депресията се поражда от ниско ниво на серотонин в междуневронните синапси.
Обикновено помагат т. н. SSRI медикаменти, например Есцитил.
Незабавно отиди на психиатър, понякога се налага да се опитат няколко различни медикамента до настъпване на нормализирането на нивото на серотонин.
Когато подейства и се оправиш, сам ще се чудиш как е възможно да си имал такива мисли.
Повярвай ми, знам от собствен опит за какво говоря.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dadde6d41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Бях на твоите години когато направих опит за самоубийство и за това ти казвам НЕДЕЙ! Мен ме спасиха, но адът през който минах не го пожелавам на никого! А и като си дадох сметка какво щях да причиня на семейството си... още чувствам вина за това, което щях да им причиня. А и най-забавното е, че после нещата се оправиха и преживях и все още преживявам страхотни моменти. Когато се изкачих на кулата в Пиза и погледнах надолу само си помисли "Господи, благодаря! Ако бях умряла никога нямаше да преживея това! " С две думи дадох си сметка, че макар и да бях сама светът беше прекрасен и си струва да го видиш. За това недей. Може и да не ми вярваш, но на този свят и в този живот все още са останали красиви места, които да посетиш и прекрасни моменти, които да изживееш. А колкото до това, че си сам... да това боли, но никога не знаеш дали ще е така завинаги, нали? Може би там някъде... на две улици от теб живее някое прекрасно момиче, което също като теб сега е тъжно и пие антидепресанти и вярва, че никога няма да бъде обичано...
Не губи надежда, никога! И не стигай до там до където стигнах аз за да го разбереш. Аз си научих урока по трудния начин и дано ти си го спестиш това. Ако сега те боли, тогава боли два пъти повече! Защото освен самотата и болката изпитваш от отвращение от самия себе си, че си толкова тъп, че дори да се самоубиеш като хората не можеш. Отвратително е! Няма да ми стигнат думите за да го опиша, ще ти кажа само това. Аз видях ада! И си обещах НИКОГА, ама НИКОГА да не се върна там отново! Не си го причинявай, моля те! Докато си жив, винаги има надежда, колкото и отчаяно да е всичко. Запомни, дори сред най-дългата нощ, идва ден!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2160d5e441
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Имаш цял, прекрасен живот пред себе си. Не го погубвай, заради моментно състояние. Депресията се лекува, но смъртта не. Така или иначе ще умрем някой ден-защо трябва да бързаме, преди да сме изпитали живота, независимо лош или добър? Не се поддавай на отчаянието- то не е по-силно от теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 15f8f84134
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Да ти дам съвет като депресант. Депресиите идват и си отиват. Но докато си под влиянието на депресията само си повтаряй, че тези чувства ще отминат. Не взимай никакви решения в момента.
Установих, че някои хранителни добавки се отразяват много добре на мозъка. Отиди до аптеката и си вземи Омега 3 и витамини Б-комплекс. Взимай всеки ден и след месец пиши как се чувсташ. Също така установих, че докато съм в депресия нещата, които ме радват по принцип, нямат никакво значение, то и нищо няма значение в такива моменти.
Помисли малко и за родителите си. Ти искаш да бъдеш обичан, а представяш ли си какво ще изпитат те ако го направиш, какво точно ще им причиниш? Ами приятелите ти?
След като се стабилизираш започни психотерапия, сега няма смисъл, тъй като мозъкът ти е объркан. Явно имаш нужда от промяна в живота ти. Трябва само да откриеш това, което ти носи удоволствие в живота.
В интернет е пълно със сайтове за самопомощ при такива ситуации, влез в някой форум с хора с депресия, поддържай комуникация с тях. Имаше някъде статистика, че 2/3 от хората направили опит за самоубийство и оцелели, не правят 2ри опит. Помисли защо! Защото просто импулсът за слагане на край на живота се дължи на обърканата химия в мозъка, в такива моменти мозъкът не разсъждава и твори само глупости.
Ако трябва напусни работа, дай си малко почивка. Ако не живееш при родителите си, отиди при тях за малко. Споделяй за проблемите, не ги дръж в себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 34a6b8d722
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Моля тя не го прави! Ако не за себе си, то поне помисли за близките ти. Не може да си напълно сам на този свят. Помисли за хората, които те обичат! Ако случайно няма такива, но не вярвам да е така, винаги може да намериш. Почакай още малко скоро правилния човек ще дойде и ще ти покаже защо трябва да живееш!! :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 658156fd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Това буквално все едно аз съм го написал!! И аз съм на 21, и аз съм в черна дупка, и на мен ми е подтиснато. Постоянно ми се въртят мисли как живота няма никакъв смисъл. Ходиш на работа за да изкараш пари, с които да се издържаш за да може да си жив и да ходиш на работа. Егати тъпото. Живота е кратък и трябва да си го изживеем максимално, докато сме живи. Аз също много пъти съм обмислял самоубийство, но има доста неща, които ме спират. Да знаеш не си сам!! И аз имам същата болка! :/ Подкрепям те напълно и те разбирам!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b08575613b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Млад, здрав, прав, стани доброволец някъде, намери си кауза, отиди в дом за деца, избери си дете и му стани ментор, започни да се занимаваш с благотворителност, изпълни живота си с грижа за другите и веднага ще се изпарят всякакви мисли за самоубийство. Всяко начало е трудно, но това е пътят, не живот за себе си, удоволствия, спортове, разходки и не знам още там какви глупости. Истината е в грижа за ближния, само това ще те измъкне. търси в интернет откъде да започнеш, има time heroes, има и други сайтове за набиране на доброволци, просто открий своята кауза. Отложи самоубийството си за след 1 год. примерно и за това време се занимай с грижа за другите, гаранция, че след тази една година няма и да се сетиш за мрачните мисли, които са те налегнали сега.
Знам, че е трудно, в депресия си, не можеш да си мръднеш задника от компютъра, но така или иначе трябва да положиш усилие, за да се самоубиеш, нали? Просто го отложи с 1 год., но през това време направи каквото ти казах.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 819a5821a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Така е с нас, самотните и необичани хора- психиката ни прегаря. От около 14г. страдам от депресия, която рядко ме напуска. Старите лекарства вече изобщо не ми помагат. Оказа се много трудно да стигна до лекар. Първо бяха празниците, изчаках началото на месеца, за да има направления. Лекарката, която ми препоръчаха беше отпуска, пак чаках. После ми даде час след 10 дни. За да спестя 3 дни, казах, че ще платя и отидох след една седмица платено, за да ми вземе 50 лв. и без никакво предписано лечение, защото отказах да вляза в болница. Препрати ме в друг кабинет, където отново ще чакам някой да ме прегледа. Такива са почти всички лекари- пълно безразличие към чуждата болка и страдание, единствено ги интересува колко пари могат да измъкнат от теб! И аз като теб мисля, че нямам никой, който да ми подаде ръка и страхът и паниката са неописуеми, затова сме и болни. Но ти недей да мислиш за самоубийство, защото казват, че е голям грях и никой не знае отвъд завесата какво го очаква! Ето, аз мислено ти подавам ръка, както и на другите, изпаднали в нашето положение!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker