Чувам гласове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувам гласове
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 8279 пъти
Здравейте. Момиче на 16г. съм. Имам следния проблем. Не взимам наркотици или тем подобни, но съм все едно на такива. Напоследък ми се причуват гласове, имам чувството, че някой е зад мен и ме гледа, а от гласовете - или че ме вика някой или че някой се кара с друг. От тези работи започнах да спя на включена лампа, телевизор и музика. Ако ми е тихо се започват със звуците. Дори и в училище съм отговаряла с "Даа? ", и получавам едно "Какво да? Никой не те вика? ". Не мога да седя сама за дълго и на тъмно. Съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1757f29698
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, знам как се чувстваш. Аз например когато си легне, вече преди да заспя(момента в който не знаеш дали спиш или не) още чувам телевизора и в просъница виждам лампите навън... винаги виждам хора до мен. Имало е жени, мъже а снощи беше малко момиченце, нищо не казват,само си стоят.. Но ето че снощи например това момиченце ми говореше че знае че го виждам... и не спираше да говори...Аз няколко пъти я помолих шепнешком да млъкне...накрая и извиках МЛЪКНИ и приятелят ми се събуди. Когато погледнах, нея вече я нямаше.. нищо не разбрах и продължавам да не знам нито какви са тези хора, нито каво искат.. но е ужасно!! Не съм сигурна може и да полудявам но със сигурност не спя, когато те са до мен. Виждам ги прекаено ясно

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 75fab06c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Отиди на психолог

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fca90bd2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Задължително иди на психолог, вероятно ще те препрати на психиатър.

Кога се започна с това? Спиш ли нормално (7-8 часа поне)? По кое време си лягаш? Пиеш ли много енергийни напитки, вкл. кафе? Лятото ходи ли на море (това във връзка с витамин Д, който има определена свързаност с психическата будност)?

Мен ми се е случвало да чувам гласове, когато съм в полу-сънно състояние. Въпросът е, че понякога съм в полу-сънно състояние дори през деня и е все едно леко задрямвам. Това се случва особено в две ситуации: спал съм много малко (1-2 часа) или съм спал прекалено много (над 10 часа). Мисля, че и при други хора го има момента, че ако спиш прекалено много като се събудиш пак ти се спи.

Виж и да не прекаляваш с определен вид храни, напр. банани или шоколади, които влияят върху серотонина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c302e8574c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката:
До номер 4.
Лягам си към 1, някой път 2, 3 часа. Ставам към 10ч. Кафе много рядко, а енергийни напитки от почти месец не съм пила. Живея в морски курорт, но не ходя често на плаж.

Ако продължат тези гласове ще отида задължително. Дори и днес ми се случи, а то цели 3 пъти...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 435fcea46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Имаш спешна нужда от консултация с психатър. Не се плаши. сподели на родителите ти и утре на лекар. Не знам от къде си, но можеш да отидеш и в болница, в която има психиатрично отделение. За софия има, например, във ВМА.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4b1c5ac4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това прилича на сънна парализа. Мен ми се е случвало няколко пъти. Единият път имаше една жена със старомодна шапка от някъде 50-те или 60-те. Просто стоеше и гледаше, нищо особено, но се стреснах.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c923681719
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Авторката и н2, отидете на психиатър. Това са сериозни не смея да кажа заболявания, които изискват лечение. Обикновено при шизофренията се чуват гласове и виждат образи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 35ef504c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, не искам да те плаша, но това е психоза. Аз съм шизофреничка от 15 годишна, а сега съм на 20. При мен също започнаха така нещата. Първо че някой ме вика, после виждах хора и си говорехме. Била съм в психиатрия 3 пъти. Пазих го в тайна от класа си за да не ми се подиграват. Така започна параноята, мислех че някой ме гледа постоянно, веднъж на разходка видях на една пейка възрастни хора и мисрех че класа ми са ги пратили за да разберат какво става с мен.

Мога да разказвам с часове смешни случки свързани с болестта ми. Всичко това ти го казвам за да знаеш че те разбирам. А сега по въпроса. Отиди на психиатър задължително. От опит знам че нещата няма сами да се оправят. Има мтого добри психиатри, на вен ми помогнаха. Вече мога да кажа че нищо ми няма и психиатъра каза че и лекарстна вече нява нужда да пия и ще ги спипа след няколко месеца. Има светлина в края но тунела. Познавам толкова много хора със моя проблем които се оправиха. Все пак тона са 5 години. Твърди се че това не се лекува и е така ако се забавиш. Това е като рака - хванато навреме е лечимо. Затова не губи време, оше сега си вземи направление и веднага при чичо доктор.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a28c694d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Отиди на психолог, не искам да те плаша но параноидната шизофрения има такъв симптом.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9777797371
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Всеки, който чува гласове, трябва да се отнесе много сериозно и да сподели със семейството си, да отиде на психиатър. Казвам го от личен (горчив) опит

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1e6692c60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Сещам се за няколко възможности. Започвам по реда, в който, според мен, би следвало да ги изключиш:
1. Здравословен проблем. Доколкото ми е известно има състояния, обвързани с мозъка, които могат да предизвикат звуци, които не съществуват. Не искам да те плаша, но някои от тези състояния са сериозни и те съветвам да идеш на лекар. Ако ти направят скенер на мозъка, изключат болести като епилепсия и т.н., би следвало да минеш към следващата стъпка:
2. Психически проблем. Посети психолог, но те съветвам да не взимаш лекарства, защото те само биха маскирали проблема.
3. Ако си здрава физически и психически, може би имаш някакви способности, които повечето хора не притежават. Мозъкът все още е загадка за науката, тъй че нищо чудно. Но ако случая е такъв, ти сама ще трябва да се изправиш срещу това и да го приемеш.
Задължително обаче изключи опция номер 1. Колкото по-скоро, толкова по-добре ;) успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 214f780d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това не е психолог, а психиатър. Кога най-накрая бай Ганя ще разбере, че има медици за медицинските случаи и, че психолозите НЕ (с много глави букви) са медици, а хора за сладки приказки. Симптомите приличат на шизофрения. Сподели с вашите проблема, отиваш до личния и оттам с направление на психиатър. Не се тревожи в крайна сметка никой не може да ти каже тук. Шизофренията се потиска медикаментозно и като цяло не е животозастрашаваща с нищо. Доста от великите умове са шизофреници. И се надявам да ми бъде публикуван киментара.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 52c11c4b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Не си единствена, спокойно. Имам приятел който ги вижда дори когато е буден. Напълно здрав си е.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 81d29c8f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Начално форма на шизофрения. Отключва се на твоите години. Задължително лекарска намеса за да се овладее на време.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1a8467e107
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Привет, може да имаш шизофрения. Братовчед ми чуваше гласове, биеше се с невидими неща и т. н. Не се страхувай, това е химичен дисбаланс в тялото и се лекува с лекарства. На всеки може да се случи. Задължително отиди на лекар, те ще ти помогнат. Колкото повече се бавиш, толкова по-лошо. Не се срамувай да споделиш, лекуват се тези неща, но не очаквай да изчезнат от само себе си. Пиши ни после как е минало, за да знаем, че си добре. Ако не вземеш мерки, може да стигнеш до там да нараниш себе си или другите около теб.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b0621632d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравей,
При много хора се наблюдават подобни смущения и не бива да се притесняваш към момента.
В повечето случаи те са знак за това, че :
а) си твърде преуморена
б) намираш се под твърде силен стрес
в) не спиш достатъчно
При всяка една от посочените опции е възможно да ти се случват така нар. сънна парализа, халюцинации и др. подобни.
Аз имах период, в който преживявах невероятен стрес на работното ми място и като цяло.
Не можех да заспя до късно и се събуждах рано за работа, което водеше до системно недоспиване, а оттам и припадане из улиците, халюцинации понякога (слухови и зрителни), сънна парализа и силна изнервеност.
Спях само на нощна лампа и постоянно ми се струваше, че има някой около мен, когото не мога да видя, но е там.
Спасих се като напуснах работното си място.
Сега стресът ми е в границите на нормалното, спя си като бебе и нямам нито един от симптомите.
Премахни стреса, спи добре, имай повече положителни мислички и предполагам, че всичко ще отшуми.
Поне при мен така се случиха нещата.
Всичко ми се струва просто като някакъв почти забравен кошмар в момента :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5c8df298a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Абе защо толкова безотговорно се отнасяте към проблема на момичето? ! Ядосах се чак. За каква преумора, за какъв стрес и за какви психолози говорите на това дете тук, като е ясно, че става дума за слухови халюцинации? А това е психиатричен проблем. Дори да не е шизофрения, все пак някой специалист трябва да изключи вероятността да е. Задължително психиатър, малката! Без отлагане! И не се плаши от думата "шизофрения". Болест като болест, малко хапчета и минава. Ще те успокоя, като ти кажа, че един от най-известните български художници в момента, мой приятел, още като студент имаше същите симптоми. Накрая така се измъчи, че отиде на лекар. Диагнозата беше шизофрения. Две години лекарства и човекът напълно се възстанови, ожени се, има чудесно семейство, работи и е вечно усмихнат, това е един от най-лъчезарните хора, които познавам. С братовчед ми същата история. Освен, че чуваше гласове, той пък си внушаваше, че го следят и че новините по телевизията му предават кодирани послания. Пълно куку! Обаче се усети навреме и отново - програма с лекарства, смени си работата с по-лека и сега си е наред, щастливо е момчето, има си приятелка и така...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 435fcea46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Моля ви се, не й казвайте, че няма нищо притеснително!!! Има и още как, това състояние е за консултация с психиатър и той ще прецени какво й има!
А и ти, като си припадала по улиците, също си била за лекар, за Бога!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f577cdddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Слухови халюцинации могат да се получат и от мозъчен тумор, така че длуховите халюцинации не са за подценяване. Отиди на лекар и ни пиши какво да установили, за да знаем, ме се лекуваш и си добре.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 66ae23154d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Шизофрения! Психиатър! ... ама незабавно! ... или ЯМР за тумор в мозъка!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e4e32126a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Но, хора, вие чувате ли се? Каква шизофрения? Вие психиатри ли сте? Психолози? Как така давате диагнози и се изказвате компетентно? Ти знаеш ли, че аз преминах през същото? ... Халюционации и видения има и при депресия, и при обсесивно-компулсивно, и при хистерия, и при недоспиване. Истината е, че няколко години ходех на психолози и психиатри, пих хапчета, опитах с бабини илачи, врачки, попове, две години лежах в психиатрията... Освен виденията и параноята, имах усещането, че ме следят, че нарочно пращат хора, които да ме проверяват и докладват; постоянно ме преследваха кошмари, вярвах в магии и други светове, бях фанатично набожен, изпадах в депресия, чувство за вина, ступори, агресия, имах суицидни мисли; също така развих и натрапливи мисли, интуицията ми се усили, имах дежавюта, правех разни ритуали, не можех да спя, не излизах навън, занемарих се, развих социофобия и паник атаки, получих и физически симтоматики, пристрастих се към лекарства, алкохол, никотин. Внуших си, че всички ме проверяват, следят, шпионират, подозирах дори собствените си роднини и приятели, че ме подслушват през мобилното устройство, чувах гласове и си въобразих, че съм демон. Искам да ти кажа, че психолозите и психиатрите не помагат. Ще ти изпишат хапчета, антипсихотици, които ще те амортизират напълно. Това не ти трябва! Но ако искаш, все пак потърси медицинска помощ. Ала смятам, че първото, което трябва да сториш, е да кажеш на родителите си. Не виждам защо трябва да се притесняваш. "Шизофренията" е диагноза като диагноза, но в действителност много учени са на мнение, че тя не съществува, японската психиатрия отдавна забрани тази диагноза. Така или иначе, единен регистър за болни в Б- я не съществува. Освен това, много велики умове са страдали от подобни заболявания - все едно да получиш гастроентерит, и какво? Аз пробвах с хранителни добавки и минерали, но всеки случай е единичен. Не се притеснявай, няма нищо страшно! Аз сега си имам работа, деца, и от пет години не съм получавал симптоми. Това, че имам диагноза" шизофрения", не означава, че наистина имам. В действителност, психиатрите не са никакви лекари, а просто медици на служба при фармацевтичните компании. След като не могат да разберат кое предизвиква болестта, какво става в мозъка, как тогава изобщо " лекуват" дадената " болест"? Съветвам те да си направиш пълни кръвни и други изследвания. Но ПЪРВО кажи на родителите си! И не се притеснявай. Желая ти успех! Дерзай!
Г. Р., 33 г., Враца
До № 10 - Мила, напълно нормална си. Всеки човек в даден етап през живота си изпада в психоза или невроза. Въпросът е, че много малко психиатри могат да ти помогнат, а хапчетата само вредят. Не е вярно, че не се лекува. Друг е въпросът, доколко тези " болести" са " болести". Това, че си лежала в психиатрията, не е повод за срам, аз също минах през нея, болница като болница.
Това е страдание, но има лек от него! Има спасение. Човек не трябва да се срамува от това, че страда. Горкому, който се подиграва, обижда, или презира хората, които страдаме по един или друг начин. Само който го е изпитал, може да разбере за какво става дума.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 007b638645
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Направи консултация с психиатър, не отлагай.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 56b96e2c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Да те попитам, имала ли си травми през детството каквито и да било от кошмари до най-лекото колкото може да се каже травмиращо в лекия смисъл.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 07196170c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Хора какъв психолог? Чуването на гласове е симптом на болест, наречена шизофрения и това е симптомът, който я характеризира и ясно откроява от други психични болести. За нея се ходи на психиятър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker