Книгите за личностно развитие са глупост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Книгите за личностно развитие са глупост
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 5223 пъти
Здравейте, аз съм от малкото хора, които мислят, че семинарите и книгите за личностно развитие за глупост. Тази вълна от няколко години на шайка мошеници, които се мислят за някакви учители и едвали не с един семинар или някаква книга, ще започне да променя живота ни малко ми идва в повече. Тези хора се опитват да убедят огромна маса от хора, че едвали не могат да постигнат всичките си мечти и тн. Това за мен са пълни глупости няма как всеки да успее и да бъде богат, това е невъзможно и жестоката истина. Винаги ще има и богати и бедни. Но напоследък гледам, че има такива мошеници и в България и правят семинари и се опитват да убедят бедния българин, че едвали не като прочетат една книжка и животът им потръгва по мед и масло. Това са чисто и просто едни печалбари преписали и научили всичко от западни такива "учители" и нищо повече. Не казвам, че човек трябва да се отказва от мечтите си и да не ги гони в която и държава да живее, но тия книги и семинари са малко преувелични. Човек в крайна сметка трябва да си знае възможностите и да прецени сам във какво е добър и да си го работи. Едвали не един човек се опитва да ви препрограмира съзнанието и изградените ценности и ви казва вие как трябвало да живеете и кое как трябва да правите. Това са пълни глупости!!! Човек сам трябва да избира съдбата си, да няма лошо да се четат подобни книги или да се ходи на семинари, казват се сигурно и много полезни неща. Но според мен човек сам трябва да си преценява кое е добре и кое не е добре за него. Благодаря, любопитно ми е дали имам съмишленици.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 84a7b3fa91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ако бяха добри, щяха да го преподават в училище ..

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3e64c659ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Говориш за Юли Тонкин, предполагам?
Съгласна съм с теб, но да не забравяме, че и богатите са тръгнали от някъде и със сигурност са наскачили възможностите си, но за жалост са малко тези хора. Аз обичам да чета такива книга, любопитни са ми

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f84e5da9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Ами така е както си писал, но недей да се връзваш. Няма нищо незаконно в тази дейност - докато има търсене, има и предлагане. Пък ти си прави изводите. Колкото един народ е по-невеж, толкова е по-суеверен, толкова по-вярва в астрология, врачки, екстрасенси и всякакви други небивалици, включително, и че на човек може да му тръгне по мед, и масло след един семинар т.е. някак си магически. Не, че не може, но просто не става със семинари и книги, а с трудолюбие, желание за постигане на нещо, опити и много преодоляни несполуки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5332d0dd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Само едно не разбрах - кой е казал, че един семинар или книга може да ви обърне живота? Животът ви се обръща, когато започнете да прилагате наученото от семинари и книги. И да го поддържате. Първо, да се сложат всички семинари и книги под един общ знаменател е глупост. Има много полезни неща, има и много глупости. Само с правилна нагласа не става, трябва трудолюбие и целеустременост. Но не става и без правилна нагласа.
А за въпроса дали има невъзможни неща - вижте Левски и Ботев. Кой е вярвал, че Османската империя може да бъде сразена? Оказа се, че можело.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f22b9bfbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Това че ти не можеш да храносмелиш определена храна не означава, че тази храна е лоша и не струва, нали?
За всеки влак си има пътници.
Иначе същото можеш да кажеш и за училище - 2/3 от предметите, изучавани там, няма да ти потрябват никога в живота.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c0f54394fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Авторе, прав си, но докато има шарани, ще има и рибари. И на запад е така. В Канада съм виждал много подобни лайф коучис, консултанти и други измислени псевдоексперти. Какво по дяволите е life coach, някой да те учи как да живееш, глупости на търкалета. Но, за себе си, те наистина са постигнали мечтите си, защото просто пътуват от място на място, говорят малко врели-некипели за положителното мислене и законът на привличането, пробутват си книжките и мобилните приложения, вземат едни пари и продължават към следващото място за още балъци. Е, кажи ми сега, как да не вярват тези хора в положителното мислене и законът на привличането?! Та те го правят на практика, повтарят си всеки ден, дано да ми се хванат няколко балъка и днес и то наистина става така! От друга страна, навсякъде има хора с малко повече пари и свободно време, които си мислят, че е много престижно да се похвалиш, че си бил на един семинар върху личностното развитие, защото видиш ли, ти не си някакво тъпо парче, дето само виси в интернет, а работиш върху себе си! И те така рибата сама скача в мрежата на рибаря. :)
Но това не е нищо ново. От както свят светува балъци е имало, има и ще има и разбира се, заради това се появяват разни мошеници и пвсевдоексперти, врачки и какви ли не още шарлатани, които без много да се потят живеят охолно на гърба на наивниците. И това не могат да го променят никакви закони. Не можеш да спреш никой глупак да си дава парите за глупости.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e2acc72305
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Съгласен съм, че тези книги не помагат. Но не помагат, не защото са безсмислени, а защото трябва да имаш определени умения и определено съзание, за да ги разбереш. Примерно Тонкин говори за бизнес, продажби и т.н., но не всички са родени за търговци.

Макар че той така го представя, че едва ли не всеки, който положи усилия и слуша семинарите му ще стане велик бизнесмен, но не е точно така. Не знам дали наистина го мисли или го казва, само за да се продава по-добре, но не е така.

Просто някои хора са развити в други области и колкото и да им говориш за търговия, никога няма да я разберат. Трябва по рождение да си го имаш в теб и едва тогава само да го доразвиваш с такива книги и семинари.

Същото важи и за светоусещането. Просто някои хора са по-черногледи и колкото и книги за позитивно мислене да четат, няма да станат по-щастливи. Да не говорим, че учените вече доказа, че щастието до голяма степен е и наследствено. Т.е. по рождение ни е заложено произвеждат повече или по-малко хормони на щастието, а хормоните са основния двигател на усещането за щастие. Разбира се, че има и други фактори, но този е един от най-определящите.

От семинарите можеш да го разбереш само интелектуално, но не и на съзнателно ниво. Това е като изкуството. Все едно един човек, който няма талант за художник да ходи на семинари за рисуване. Да, може и да има някакво минимално развитие и то с цената на много усилия, но никога няма да стане велик художник, колкото и усилия да влага, колкото и да учи, колкото и да тренира. Докато ако си го има таланта, тогава учителя само ще доразвие таланта и ще ускори развитието му и това ще става с лекота, защото си му идва отвътре, но на практика всичко си тръгва от съзнанието и дарбите на човека. Ако я няма основата, няма и какво толкова да се развива.

Имам позната, която е бизнесдама и е адски добра в продажбите, може би една от най-добрите в България. Тя ми каза, че още от пръв поглед разбира дали човека ще стане добър търговец. И с времето винаги познава. Просто ако си го няма от вътре човека, колкото и да го обучава и праща по семинари и колкото и опит да трупа, развитие почти няма.

И е безсмислено да инвестираме в нещо, в което ние нямаме развитие, само защото някой ни убеждава, че така видите ли ще сме успешни, щастливи и целия ни живот ще е мед и масло. По-скоро смятам, че трябва да намерим своето си призвание и така с минимални усилия можем да псотигнем много. И така сами интуитивно ще знаем как да се развиваме и къде да търсим информация, лекции, семинари. Просто ще ни идва отвътре. Дори и да ни коства много усилия, няма да ги приемаме като усилия, защото ще сме щастливи от самото естество на работа или начин на живот.

Разбира се, това не винаги е лесна задача - да намериш себе си. Повечето хора умират, без да са се открили и така пропиляват потенциала си.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3b4d01692d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От абсолютно всеки източник човек може да се намери полезна информация. Вкл и от такива книги.
Имаше един афоризъм:
-В живота ще са ти полезни най-много 2 книги
-Кои са те?
-Трябва да прочетеш 2000, за да намериш тези 2.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 00c5e2a789
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Знанието е достъпно, но не всеки може да го види. Четенето е много полезно на такъв тип литература и помага, но не става с едната книжка докато четеш в тоалетната. За такива, които са си повярвали и правят семинари. Без да съм специалист по една от темите, защо сме не работоспособни и ни се спи сутрин и как са сме по-бодри чух само в стил някоя баба на пазара, лягайте си по-рано. Достатъчно часове сън. Не се спомена за методите да се спи по-малко часове, но да си във форма. Дори не споменаха за сутрешният секс и как ободрява и имаш повече енергия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0145942ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бях чела една такава книга преди много години, и тя не беше някаква икономическа, а просто как да успееш във всичко, независимо какво е. Автор - Дейл Карнеги. Тогава бях тийнейджър и се намирах в ужасно затруднено за мен положение (не финансово). Имаше една глава "Как да накарате хората да мислят като вас". Бях се хванала за тази книга като удавник за сламка - и вярвах, че може да ми помогне, дори и след като я прочетох го вярвах. Е, това не се случи, бяха просто общи приказки, например да караме хората, с които спорим, да казват "да" като излагаме първо неща, с които и те са съгласни. Но това просто няма как да накара човека да си промени възгледа за конкретното нещо, за което се спори, някои хора дори отказват да ти следят мисълта. От тогава не съм добре настроена към тези книги, защото всеки човек се намира в уникална комбинация от фактори и съответно всяко решение е индивидуално, а не някакво универсално.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c8da4a9981
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, напълно те подкрепям. Много меко даже се изразяваш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d7556e7aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   'аз съм от малкото хора, които мислят, че семинарите и книгите за личностно развитие за глупост' - спокойно, повечето хора също са на това мнение.
Българина не се връзва на такива неща - това е една от положителните черти на нашенеца Ганьо :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4030cb58cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13 - Тоя не се връзва на каквито и да е съвети ...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0c194d9c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Автора съм. Радвам се повече хора са на моето мнение и да не се хващат на глупостите на тези измамници :)

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 41ea609c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравей Автора. Нещо май не си схванал идеята на "коучовете". Може и да има сред тях самозванци но целта на обученията им е Да ТИ ПОКАЖАТ ПЪТЯ КЪМ УСПЕХА, а дали ТИ ЩЕ ГО ИЗВЪРВИШ и ще го постигнеш, зависи от ТЕБ и ТВОИТЕ РЕШЕНИЯ!!!

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 9b7c8e0ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До т16Абе автора си е напълно прав
Аз като жена считаща се за успешна да не би книгите да ми дават тая насока
Пълни глупости- каквото и да четеш нямаш ли го потенциала в себе си , не разчитайки на чужди мнения и насоки. То ако ставаше така всеки от много четене и учене да беше богат и успял.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker