За мен законът на привличането работи наобратно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За мен законът на привличането работи наобратно
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1822 пъти
Прави ми впечатление, че винаги когато искам прекалено много нещо или съм убеден, че ще стане, все едно се появява някаква невидима сила, която работи точно за провала на плановете.

Май е вярна приказката "ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му за плановете си".

Преди време забелязах, че харча прекалено много пари и си викам "този месец ще гледам да не харча толкова и да спестя някой лев". Дори започнах да си записвам разходите, за да знам в края на месеца колко съм изхарчил и за какво, за да си направя по-добре сметката от кои ненужни разходи мога да се откажа или поне да ги намаля.

Ей, Богу, този същия месец, не остана непредвиден и спешен разход, който да не ми се струпа. То не беше повреден телефон, то не бяха лекарства, страшна работа. Мина месеца и сметките бяха ужасни, страшно много разходи. Реших да продължа с още един месец така, не може все пак 2 поредни месеца да имам толкова многоизвънредни разходи. Втория месец същата работа. И накрая се ядосах и зарязах сметките. Като ги зарязах, всичко си дойде на място, нищо непредвидено, нищо извънредно, обичайните разходи.

Мина известно време и реших пак да повторя същия експеримент, бях твърдо решен да спестя някой лев. Резултатите бяха абсолютно същите, въпросния месец внезапно ми се скапа комютъра и се наложи да го сменя, телефона на жена ми се повреди и трябваше да купим нов, защото ремонта беше почти колкото телефона, загубих си един пръстен, изобщо пълна катастрофа.

Друг пример - преди време много исках повишение, правех всичко възможно, стараех се, обаче така и не ме оцениха. Като за капак след време повишиха човек, който не го заслужаваше, но не и мен. В началото ми беше кофти, но после си помислих, че може би така е по-добре за мен, дори след време видях, че това да не те повишат си има положителни черти като например по-малко натоварено работно време, по-малко стрес, по-малка отговорност. И дори се зарадвах, че не са ме повишили, защото повишения го гърчеха здраво и чак ми ставаше жал за него. Вярно че взимаше малко повече пари, обаче с тези пари сигурно не можеше да си плати само антидепресантите. Изобщо беше ми кеф, че не са ме повишили.

И хоп - чудо, минаха няколко месеца, собственика се смени, повишения сгафи и си заминаи кого ще повишаваме? Мен. И средата вече при новия собственик беше далеч по-поносима и за един миг сякаш небето се отвори, за да нареди перфектно нещата за мен. Новия ме ценеше, бързо изградих авторитет и всичко тръгна по мед и масло.

Трети пример - преди да си намеря тази работа, на няколко пъти бях абсолютно сигурен, че ще изберат мен, бях много добре подготвен, отговарях на изискванията перфектно, дори и нещо като изпити съм държал, които минах с отличие и въпреки всичко все нещо се прецакваше накрая. И това не съм го вярвал, защото съм чел Кехоу, а просто така преценявах нещата. А аз наистина вярвах, че ще изберат мен и то спонтанно, не защото съм визуализирал или нещо подобно. А специално настоящата ми работа въобще не ми хареса на интервюто и дори исках да не ме изберат, но пък взеха, че ме избраха точно мен и понеже нямах избор, се съгласих, но с времето пък се оказа, че точно това е точната работа за мен.

Мога да дам поне още 5-10 примера, в които точно когато съм спрял да вярвам и да искам, небето внезапно се е отваряло за мен и изведнъж от раз всичко се нарежда от самосебе си като по учебник, без усилия, без нищо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: e748448307
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хахах еми няма такъв закон щото е лъжа. Истинския закон е "първо търсете Неговото царство и Неговата правда и всичко това ще ви се прибави". Живей по правилата дадени от Бог имай благодарение кън Него и ще стане.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4542bbd2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Закона за привличането всъщност е точно това - не непрекъснато да търсиш нещо повече, за да си щастлив, а точно обратното - да си щастлив с това, което имаш. Защото когато човек иска нещо повече, винаги неизменно се стига до вътрешен конфликт - искаш нещо, но реалността не съответсва на исканото. Получава се страх от провал, притеснение от реалността, големи очаквания, щастието ти става зависимо от позитивния изход на нещата. Изобщо всичко друго, но нищо позитивно.

Докато ако си доволен от живота, дори и когато той ти поднася неприятни ситуации понякога, приемаш нещата философски и вярваш, че дори и лошите неща си имат своята роля в изсрастването ти, тогава няма какво да те плаши, няма го вътрешния конфликт, нямаш очаквания и тогава си в мир със себе си, чуваш вътрешния си глас и вероятността да ти се наредят нещата е много по-голяма.

Разбира се, изпитания винаги ще има, не се заблуждавай, че винаги всичко ще е цветя и рози, но определено ще е по-добре, ако постоянно нещо не ти достига и искаш повече и повече.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6cee33b363
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Препоръчвам ти книгата Е2 на Пам Граут. Тя е на базата на експерименти, които може да направиш, за доказателство, че Законът съществува.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a9382695b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1 Чувствам се обиден ! Не всички вярват в точни твоята версия на точно твоя Бог.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f2d96dd9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Хахах номер 1 еми аз пък ще ти кажа, че "Бог" няма, "Негови закони" няма и "Негово царство" няма, защото те са лъжа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 973c494455
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Законът си работи много добре, обаче ти не умееш да контролираш мислите си, емоциите си и най-вече страховете си. Затова понякога се получават тези уж обратни издънки. А после, когато се успокоиш, всичко се подрежда по мед и масло, както казваш.
Повече оптимизъм, по-малко страх, това е формулата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c54f60ca89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И при мен е така - толкова много исках любов, а така и не дойде. И при двете положения не идва, та поне да не си късам нервите с напразни надежди. Нови приятели проимах като спрях да се надявам и дойдоха от място от което не съм очаквал - Фейсбук и едно пътуване, а не от работата както очаквах. Човек предполага, Бог разполага, така че трябва да не се напъвам да мечтая много-много.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dd135252e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Работи на баба ви хвърчилото, това са измишльотини в които сами се вкарвате, всичко е подчинено на кармата, каквото е написано това става!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4260288bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При мен работи, но само за определени неща. Но и на това съм благодарна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 49d524f37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Май е вярна приказката "ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му за плановете си".
Много точно и вярно!
Има обаче и още закони. Например, Законите на Мърфи.
Ето и няколко Закона на Мърфи:
"Ако нещо може да се обърка, то непременно се обърква."
"Когато не искаш нещата да се объркат в даден момент, то те се объркват точно тогава."
"Ако нещо просто не може да се обърка, то все пак ще се обърка."
"Ако разбереш, че нещо може да се обърка по четири начина и си се подготвил, то веднага се пръква пети начин."

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a19031cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   9 Тоест, не живеем във вселенва, в която свободната воля е от значение ? Но ако тя не е от значение, какъв е смисъла на кармата ?

А КАЖИ ДЕ ?

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9de5c5fe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Колко много дървени философи. Ха-ха-ха.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b00d4470d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От 9 до 13, смисълът на кармата е да изкупим грешки от предишен живот, а дали ще се поучим от грешките го решава свободната воля, ако не го направим ни връщат отново и отново докато научим урокът си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker