Виждали ли сте светлината в тунела? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Виждали ли сте светлината в тунела?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1503 пъти
Здравей, мамо (понеже знам, че четеш тук и ще се разпознаеш).

Какво е мнението ви по въпроса за "живота" след смъртта?

Майка ми, ми е разказвала, че когато баба е била в клинична смърт, е видяла тунел, в който има силна светлина и я влече да отиде към нея, но като са и направили електрошок се е върнала, макар и да не е искала.

Четох различни статии, а дори и една, в която доктор казва как пациентът след няколко изпадания в клинична смърт му е казал, че вижда баща си и отива при него, след което е издъхнал.

Имам детенце и още се удивлявам от начина, по който се случи - как от една точица на монитора на ехографа, стана цял човек. Чак ума ми не го побира.

Ами ако наистина горе е рай, а тук е ад? Ако горе наистина е хубаво, но само за тези, които заслужават, а останалите се прераждат отново и извървяват пътя тук отново и отново докато не научат урок?

Моля споделете какво е мнението ви и имате ли разкази от близки и познати за срещата с онази светлина в тунела?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8701c7421a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вече има достатъчно фактология по тези въпроси, дори се формира клон на науката в тази област. Има и достатъчно литература и изследвания извършени под хипнотична регресия. Вече излизаме от тази мистерия, наречена живот след смъртта и живот между животите.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 55802f79f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според християнството има ад и рай, и в рая ще отидат тези, които:
1. вярват в Исус и предадат живота си на Него,
2. живеят според както иска Бог.

Раят и ада са в духовното измерение. Напиши в търсачката свидетелство за отвъдното или ада и рая и ще видиш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 50c38522c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   .Няма истински доказателства за рай и ад,всичко е вяра.Вярвай и ще бъде истина поне за теб

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cd22acf2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Никой, който се е върнал от "другата страна" не е умрял. Затова може да говори всякакви неща - че било рай, че било много хубаво или пък, че било ад и тн. че има светлина или че няма нищо и тн. На английски на такива преживявания им викат NDE - Near-Death Experience. Има сайтове в нета с архиви на хора преживели такива състояния - има разнообразни преживявания, някои виждат светлина, други - не. Някои виждат Исус, други Мохамед, трети индийски божества, четвърти не виждат нищо, пети виждат математически формули и тн.

Според мен няма нищо. Може да има разни "ефекти" от мозъка преди смъртта (чувство на спокойствие, светлина, доброта и хармония и подобни), но когато и мозъкът напълно спре вече няма нищо. Както няма нищо преди раждането ни, така няма нищо и след смъртта ни. Спираме да съществуваме. Капут. Край.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 336bdaf130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, как тогава хора в пълно безсъзнание разказват подробно какво се е случвало?

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 537b04512e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6 от 5: ти откъде знаеш, че са в пълно безсъзнание? Хората като сънуват в безсъзнание ли са? Аз съм опериран 4 пъти с пълна упойка, последният път като се събудих след упойката хирургът ми каза че по време на операцията съм развивал философски трактати, за които обаче нямам никакъв съзнателен спомен.

Аз не отричам разните нелокални явления (преживявания "извън тялото" и подобни), но според мен те са изцяло продукт на мозъка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8701c7421a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, не е точно така, защото има хора, които предказват бъдещето, виждат от хиляди километри разстояние и най-важното имат спомени от минали животи. Това не са измислици, а има релани доказателства. Поразрови се в нета и ще се убедиш.

Гледал съм такива документални филми. Например едно дете даваше точна информация за битка по време на втората световна, знаеше как се казва предишната личност, в която е бил въплътен, знаеше къде е живял, кои са роднините му. Закарват го на ямсто и знаеше всеки кой как се казва, историята му, какво е правил и т.н., без да има предварителна информация. И това не са единични слуачи.

Освен това се правят и регресии, които са подробно описани от изследователи в областта.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fc0a3f5a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не знам хора дано има нещо след смъртта,би било ужасно ако просто умираме.
Сещате ли се за онази от TLC която говори с духове? Не ми се вярва да е измамница,има неща ,които няма от къде да ги знае.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a1add6467d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до 8 от 5/7: И аз съм имал предсказателни сънища, които в последствие са ставали реалност, но това не означава, че те не са функция на мозъка - напротив. Според мен разбирането ни за мозъка е на много примитивно ниво все още.

А по темата минали животи имам лично мнение, което се отличава от масовото такова - аз не вярвам в наличието на "душа". За мен душата е равносилна на мозъка (и по-специално нео-кортекса), но както казах - просто мозъкът ни не е това, което си мислим, че е. Според мен той е изключително сложен квантов компютър, който превежда хаоса в ред, т.е. нещо, което да можем да възприемем.

Иначе, инструкциите за нашето тяло, включително нашият мозък, са записани в нашето ДНК, но и във "вибрациите" или "информационното поле" на самата Вселена. Ние сме комбинация от атоми, формирали молекули, от своя страна формирали протеини и в последствие органи и тн. Информацията за тази форма (т.е. за подреждането) не се пази (или не само) в самото ДНК. Преживяванията на организмите преди нас са оставили отпечатък в "информационното поле" и ние днес ползваме всичката тази информация, за да имаме свръх развита нервна система и мозък. Т.е. за мен прераждането е пряко свързано с еволюцията.

Когато някой се роди със спомени от минал живот, в който е бил жена с руса коса работеща като проститутка, а в този живот е мургаво момче от смесен брак и баща му е инженер, а майката - счетоводител, дали ще очакваме и този живот да е проститут(ка)? Не, разбира се. Просто енергийният отпечатък на миналия живот, миналите преживявания, е променил организацията на частиците и съответно органите и е довел до спомени. Т.е. системата за спомени на проститутката от миналия живот и момчето от този по някакъв начин са се свързали вибрационно и момчето е получило копие на тази информация в собственото си тяло (самите дългосрочни спомени се съхраняват в хипокампуса)

Сори, че доста се отплеснах от основната тема :)

Та, по темата за живот след смъртта: такова нещо за мен няма. Прераждане може да се каже, че има, особено ако самите ние имаме нужда да се преродим и оставим силно намерение в информационното поле (намерението оформя хаоса, но и да нямаме нужда, пак някой след време вероятно може да копира нашите системи). Хората с по-брутална смърт често си спомнят за "миналия живот", защото той е оставил много по-силен отпечатък в информационното поле.

И сега няколко примера: близнаци, тризнаци. Раждат се тризнаци например, имат много подобни характери. Еднакви гласове. Еднаква физическа структура. Еднакви интереси. Тези тризнаци са преродени тризнаци от минал живот ли? Или са един минал живот, който се е разтроил? Или по-скоро просто имат еднакво ДНК, както и еднаква епигенетика (това е, което днешните учени се опитват да разгадаят, за да обяснят "проявленията" на гените, но всъщност лично според мен точно в епигенетичния ефект се крие "тайната" свързана с копирането на вече съществуващите системи).

Пример за епигенетичен ефект:

https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/7m4m68/my_dads_index_tip_was_cut_off_when_he_was_10_my/?st=jcncnte0&sh=edb73a23

Когато бащата е бил на 10, показалецът му е бил прерязан. Това не би трябвало да променя неговото ДНК по никакъв начин. Въпреки това синът му се ражда с ненормално къс показалец. Учените биха казали "епигенетичен ефект", Аз бих казал, че синът е копирал част от информацията от баща си. При "прераждането" може да се наблюдават подобни неща при "наследяване" на рани и травми от минали животи.

Anyway, много се отплеснах :) Благодаря, ако сте го прочели все пак! На мен лично тези теми са ми интересни и затова доста съм чел и проучвал по въпроса.

А и още малко офтопик: всеки може да развие ясновидство, това е просто фуннкция на нео-кортекса. Повечето хора обаче не си ползват нео-кортекса по предназначение, а живеят в лимбическия мозък (емоции и емоционално заредени мисъл-форми, страх за бъдещето, егоистична любов) или дори рептилния мозък ("оцелей и се размножи", стремеж за непосредствено оцеляване). За да се докосне човек до нео-кортекса трябва да намали влиянието на лимбическия и рептилния мозък. Това може да се постигне чрез химическо въздействие (както някои шамани правят) или чрез медитация, която успокоява по-примитивните части на мозъка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b4b1e0f2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Разсъжденията на номер 10 ми се струват много логични и реални. Аз също си мисля, че абсолютно всичко е скрито в мозъка. За хората които обясняват, че виждат тунели със светлина, това е заради липсата на кислород в мозъка, съответно клетките му започват да умират и както каза номер 10 мозъка произвежда разни ефекти. Съгласен съм и че понятието "душа" е само произведение на човешкия мозък. Мозъка е най-великото нещо във вселената и дори топ учени немогат да го опознаят толкова детайлно и добре. Тези теми свързани с мозъка са ми много интересни, затова ще продължавам да следя с интерес темата.
П. С. : Номер 10 да не си случайно психиатър :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker