За последните събития в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За последните събития в България
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1444 пъти
Искам да създам теми, свързани с напоследък раздуханите от медиите две разтърсващи събития - шесторното убийство в Нови Искър и за двете сестри от Свищов, и да разбера какво е мнението ви. Какво смятате по въпроса? Не мислите ли, че журналистите и медиите постъпват страшно жестоко? Че си измислят ужасни небивалици, че се подиграват с драмите на хората? Аз лично се разтърсих от отношението на всички институции към страдащите и слаби хора у нас, за пореден път. Много ще ми бъдат интересни различните мнения. Благодаря предварително на администраторите! И моля тази история да бъде публикувана.

Ж., на 24 г., София

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: b7f9ca6c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И в какво точно се изразява "раздухването" на новините. Това беше напълно нормално отразяване на новините. Не новините представят събитията лошо, а самите събития са лоши. Така, че не мисля, че има лошо отразяване на новините или измисляне на новини. Напълно нормално е в първоначалното отразяване на новината, веднага след събитието да има определени неща, новини, които в по-късен етап биха се оказали грешни. Това е нормална практика по целия свят.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4ffc0c47a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен си беше буквално раздухване. И супер силно преувеличаване, защото в същия ден имаше някаква новина за някакво американско семейство, в което родителите били някакви мега хахави и държали 13те си деца затворени вкъщи години наред, абе някакви извращения там нали с тези деца и сега мн ясно нашите евтини журналистчета трябваше да 'яхнат' this wave като раздуят нещо в подобен дух за някакви хора от България. И тва си е точно типичен похват поради отчаяност и бездарност..
И мързел да правят обективни, стойностни и уважителни към човешките съдби новини.

Значи в една статия сестрите ги писаха на 33 и 34, в друга на 37 и 40, а в трета на 43 и 44. Сега не ми се рови да давам точни линкове. Ама смятай за какви бездарни парчета става въпрос. На бас, че са тотално дървени зубарчета тези so cold себе си 'журналисти'. Иначе едно конкретно нещо ми направи мнооого лошо впечетелние, а то беше, че някой си бил сравнил едната с 80 годишна баба... значи къде е уважението към хората в третата възраст си помислих в този момент. Не знам кой го бил казал ли нещо такова там, ама има ли значение, как може изобщо някой да си позволява да прави такъв паралел (да пише такова нещо), смисъл едва ли не 80 годишните хора са отвратителни, гнусни противни и депресирани, ми да, някои може и да са, но не всички са, а и на всяка възраст има такива, но в тяхния малоумен текст излизаше, че контретно 80 годишните хора са асоциация за нещо противно, защото са 80 годишни... еми баси дъното е Бг журналистиката. То да беше само тя. Тези дни рових из гугъл за да си харесам едно ново яке зимно в синьо и това, което ми направи впечатление, при това на 3-4 места, в смисъл в 3-4 сайта, че разни Бг марки, безиствестни такива най - нагло крадат модели на най- различни западни марки, например едно яке в sports-direct, няма сега да кажа точно кое, но беше на цена над 100 лева го намерих същото, в смисъл същия модел едно към едно в едно Бг сайтче за работни дрехи (нали това явно му е нещо като концепция- м. стратехия) и цената му 30 лева нали. Ами нищо против от моя страна, ако ме беше изкефил достатъчно модела даже бих си го взела, ама мисълта ми беше, че повечето българи изобщо не са креативни, изобщо не са оригинални, изобщо не са градивни... това дали се дължи на социализма, дали на др фактори не знам, но е някак тъпо и тъжно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8f5ba6dc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не съм гледал новини напоследък, но в миналото новинарите неколкократно потъпкваха журналистическия кодекс и демонстрираха как не трябва да се държат с близки на жертва и как не трябва да отразяваш новина. За малко рейтинг вероятно биха си отрязали и пръст в ефир. Гнус ме е, че са такива и затова избягвам да ги гледам - какво по-добро наказание от това да им отнема именно ценния за тях рейтинг с помощта на липсата си пред ТВ екрана? Знам, че не е грандиозен удар по тях, но ме кара да се чувствам спокоен. Докато ги подкрепяме с присъствието си пред екрана, те ще са такива и дори по-лоши.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1fd5c9f90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събитията са си събития-дали добри, дали лоши, работата на журналистите е да ги отразят в минимално кратък срок. А вече дали въпросното отразяване е представено по възможно най-достоверния начин за българското общество, си е отделен въпрос. Имам предвид, че много от фактите и събитията, в случая се касае главно за процеса на разследването и намирането на виновника/виновниците, се преекспонират в полза на тези, които поръчват музиката. И ако ме разбираш, тук, административните органи нямат думата, затова и 95% от делата си остават висящи години наред. :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2e790a94af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Западните гей-либерали това целят, всички ни да зомбират. Вече го правят, за 10 години в ЕС, ето резултатите, превръщат ни в скотове без душа! Сега и трети пол ще ни натресат, и тогава съвсем ще прокопсаме.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fd0a579633
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пуснаха няколко версии за шесторното убийство да видят на коя ще се вържем. Не вярвам на нито една.
Не се връзва нито посоченото време, нито начините на изпълнение на убийствата, нито мотиви, нищо.
Да не говорим, че телата са открити уж два дни след това при положение че, майката на момчето не е имала контакт с него от 31/12, а другото момче било казало същата нощ на работата си, че ако не се върне до час, то значи, че никога няма да се върне.
Имало е ясни мотиви поне тези двама да бъдат издирвани.
И много други несъответствия.
Да не говорим как "убиецът" го намериха удобно самоубит и толкова наблизо, пък преди това дори кучетата не го надушили. Той пък преди да се самоубива и след като извършил убийствата отишъл до работа да поискал няколко дни свободни... абе, цирк.
Та раздухването беше за това, да ни подадат бърза версия, бързичко да се ориентират коя върши работа и да не се излагаме пред чужденците ит първите дни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 08adaa274d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За шесторното убийство в Нови Искър четете фактите, установени от разследващия журналист Григор Лилов на страниците на онлайн-изданието The Bulgarian Times:
https://bultimes.com/Григор-Лилов-Истината-за-убийството-в/

Имайте търпение и го изчетете до край! Струва си всяка отделена минута! Ще научите много интересни и дълбоки неща за българската действителност и политиците ни.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c99e2aea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От автора.
Не е нормална практика по целия свят, № 1. Първо, с какво право разни психолози и графолози - Хинков и Атанасов, имат право да говорят публично за лични неща от живота на Кети Кюхова? Разглеждат й тефтерчето и обясняват какъв духовен дефицит имала тя. Не ги ли е срам да говорят така за починал човек? Има една поговорка - "За мъртвите или добро, или нищо". Освен това всички много добре знаем какъв странен начин на писане и на подреждане на мислите под писмен вида са имали много от известните учени, мислители и творци. Освен това не е ли странно, че полицията така бързо откри убиецът Росен Ангелов? И възможно ли е той да е действителният убиец и ако е, дали не е имал съучастници. Някак не ми се вързва, убиецът да е само един. И такова жестоко убийство да е плод на психопатична, паталогична ревност. Освен това защо майката е открита отделно от другите убити? Може би за заблуда на полицията. И как така Росен Ангелов, с престъпления от преди доста години, до сега не е бил открит? Ако той беше убиецът нали веднага щеше да се опита да се избяга далеч, да се скрие по-добре. Много е възможно да е бил очистен и той. Полицията само и само, за да докажа колко бързо разкрива престъпленията, действа необмислено. И не беше редно да се пуска в медиите, още в началото, че Кети е евентуалният убиец, без реално да има доказателства за това. Как е възможно да се пуска в медиите новината, че някой е убиец, като не са открити доказателства за това?
По повод майката и двете сестри от Свищов. На места пише, че майката ги е затворила и че те са държани двадесет години! Какви са тези измислици? Двете жени са имали някакви вътрешни проблеми, спрели са временно да работят и са се върнали при майка си - нима има нещо лошо в това? Живеят в бедност, да и какво? Много хора живеят в подобна мизерия... Как можеше да обвинят майката по този начин публично - една възрастна и бедна жена, която се грижи за дъщерите си? Ами дъщерите - те са все още млади, а трагедията им е раздухана пред цяла България!!! И всичко това само защото са бедни, без работа и в даден момент от живота си не са социални! Медиите са нанесли с това бъркане в чуждия живот голяма травма на тези три жени и може би дори не го осъзнават. Защо се занимават с личния живот на тези хора? Престъпление ли са извършили? И как така кметът и полицията нахлуват в дома им, с какво право? Само защото съседите са клюкари? Че и снимки от дома им са пуснати, че и снимки на момичетата (когато двете сестри са били студентки). Това е клюкарско, изключително клюкарско!
№ 1, обръщам се към теб, не с цел да се заяждам, а защото само твоят коментар е публикуван засега. Новините често се представят по грешен начин - особено политическите!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c99e2aea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Авторката:
Благодаря за мненията, споделям повечето от тях! Но бих искала да се обсъди и повечко темата за двете сестри, тъй като гледам, че коментарите са предимно за Нови Искър.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c99e2aea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, напълно си права. Това със двете сестри от Свищов беше пълна свинщина, аз лично съм възмутен. Нашите псевдожурналисти няма да ги коментирам. Всичко това говори само за едно - колко обезчовечен и ненормален е станал нашият свят, и колко дребнаво и пошло е всичко в България. Да нямаш право на лично пространство, да не се разболееш случайно! ... Че и вадят лични неща, снимки - против всички закони на етиката и журналистиката! А двете момичета са красиви, умни, с образование, пишели стихове, явно и чувствителни - няма как в България ако си по-чувствителен и деликатен, да не се разболееш. Изобщо, по-чувствителните и интелигентни хора са много раними. Да прибавим и мизерията, в която живеят. И не са само те. Ами спомнете си за онази жена, дето беше изоставила детето си от безпътица, щяха да я изядат жива! А сега подхванали и майката - както е казал един по-горе много правилно - видяха, че в Сащ се случило нещо, хайде и тука!
Колкото до случката в Нови Искър - там е ясно: не могат да заловят убиеца, измислят си един, гръмват го. Да не говорим, че последният е вече осъждан, но както и да е... Починалите, бог да ги прости, са въртели някакви далавери, и затова са ги очистили, но полицията прикрива истинските виновниците, или просто я мързи да се поразрови, или и двете.
Въпросът е, че България е една морална, икономическа и духовна кочина. Тук няма място за нравствени хора, тук нормалните полудяват. И социализма няма нищо общо, както е казал някой си по- горе - при социализма имаше грижа за хората, а от 25 години живеем в див, неоколониален капитализъм. Българите сме ужасни хора, светът се превръща в една огромна лудница, не зная какво става... Само знам, че след тези публични омаскарявания, животът на двете сестри и майка им завинаги ще бъде съсипан и травмиран още повече, а роднините на убитите от Нови Искър няма да получат възмездие.
Мила Родино, ти си земен.... раай...

М., 38 г., от Пловдив

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2e790a94af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не само журналистите са безчовечни, а и хората които "уж" се грижат за психиката на българите. Гледахте ли как, без никакъв преглед, завеждащата на психиатрията поставяше диагнози като екстрасенс, само по това което чу от журналистите? Как да има нормални хора, когато институциите ни са ненормални? Майката съвсем убедително и спокойно обясни причината сестрите да не искат да се показват пред камери, просто ги е срам да се покажат в такова състояние. Това психопати биха ли го направили? А онази психотерапевтка, наля и масло в огъня на трагедията на това семейство, ако някой подадял сигнал в прокуратурата, имало закон да вкарат сестрите в лудница, без тяхното съгласие, т.е., всеки може да бъде вкаран в лудница, докато луди заемат важни държавни постове!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1b1e47dfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Нищо не мисля за това.
Не гледам новини, не знам и не ме интересува.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3b38aa7bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За случая в Свищов бяха писали, че майката не е търсила никаква помощ (нито финансова, нито медицинска) от институции - не, че са и отказвали, а че не е търсила изобщо. Също и че е казала, че е държала заключени дъщерите си по тяхно желание - не, че не са искали да излизат, а че са искали да бъдат заключвани, което вече е друго. Всичко това клони към това, че дъщерите са били психично болни и че майката се е срамувала от това и е искала да го пази в тайна - и затова не е търсила помощ и затова ги е заключвала. Колко са верни тези неща - не знам, но това четох по случая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker