"Добрите " приятелки! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Добрите " приятелки!
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1278 пъти
Искам да засегна отношенията между хората и най-вече женското приятелство. И въобще има ли го или всичко е едно лицемерие и интерес. Преди няколко години се запознах с едно момиче в университета и така стана, че се сприятелихме и започнахме да излизаме да си споделяме. Заминахме и двете във чужбина да учим и като цяло си направихме много хубава дамска компания. Забавлявахме се, помагахме си. Като цяло не вярвах, че такова нещо може да се случи между жени. Тя ми е споделяла много лични неща, аз на нея също, помагала ми е аз на нея също. Като цяло чувствах я като най-близката си приятелка. Времето ни раздели, аз заминах на едно място, тя на друго. Но въпреки това поддържахме връзка и се чувахме. Не сме се карали, не сме делили нито мъже нито нещо друго.
В един момен, тя се хвана с един мой колега от университета и замина да живее в чужбина. И оттогава коренно се промени. Избягва комуникация с мен, всеки път като си идва в Бг, буквално ме лъже, че искала да ме види но все изкача нещо, което я възпрепятства. Аз не и досаждам, не и пиша често във фесбук, но когато си идва в Бг и пиша, че искам да се видим. Тя се съгласява, уреждаме си среща и накрая винаги измисля някакво управдание да не дойде. Как може да е толкова лицемерно всичко, да каже поне направо че не може и толкова. Аз не съм от типа хора, които завиждат или искат постоянно услуги, просто исках да я видя и да си поговорим, защото ми напомня хубави времена от студентските ми години. Но тя се е променила толкова много, че чак е отвратително. Наскоро се преместих в същия град от който е тя в Бг, да живея и работя по случайност в същия квартал, където живее. Дет се вика през няколко блока сме. Тя се върна за 2 седмици и не можа да намери 1 час. А във фейса е толкова лицемерна, че чак ми се гади. Парадокса е, че не ми се случва за първи път с приятелки, но в повечето случеи след време винаги се сещат за мен, когато имат нужда от нещо и започват те да ме търсят.... Като цяло забелязвам последните няколко години, че хората са станали по-затворени, по предпазливи по страхливи дори и вече не е като едно време да си говорят наживо, а само чрез интернет соц. медии и др. Всеки ден хиляди хора си правят пиар във фесбук и си лъскат егото там, но последните няколтко години аз спрях да го правя. Ползвам го само за комункация с хора, които не могат да бъдат достигнати по-друг начин, но не и за тоалетна на емоционалните си вълнения или пък архив на личния ми живот. И като че ли забелязвам промяна у някой свои "приятели", които са върли потребители. Ако спреш да демонстрираш личното си верою за живота във соц. медии, означава ли че спираш да съществуваш. Защото май за някой хора е така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: fa467c38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остави я тази, не си заслужава просто. Прекъсни всякакъв контакт и си гледай живота.
И аз 10 години имах подобна "приятелка", накрая се оказа лицемерка и използвачка от класа. Прекъсват се всякакви отношения с такива. И тя във Фейсбук показва една лъскава опаковка, но който я познава достатъчно добре знае, че в реалния живот далеч не е човека, който е на снимките.
А относно тези, които се сещат за теб само, когато им притрябва нещо - тегли им и на тях майната! И аз постоянно помагах, помагах и накрая какво - нищо!

Kitty

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4833b5fdd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Неприятно, аз съм била в подобни ситуации с две от моите "приятелки", коитох считах за доста близки, и те разбирам какво ти е. Приятелите са ценно нещо и ако без видима причина ги загубим е гадно, задаваме си въпроси в нас ли е причината. Живота и разстоянията разделят хората и ако не сте в един град трудно оцеляват приятелства във времето, но ти казваш че сте. Моят съвет е да не се унижаваш да я търсиш повече, да не изглежда сякаш си "опряла до нея", тоест сякаш ти е жизненонеобходимо общуването с нея, нека разбере и осъзнае, че си обидена от това поведение, ако я интересува изобщо. Сигурна ли си, че не е била с теб от някакъв интерес/изгода? Например била си харесана в групата ви в университета и покрай теб да е искала да блесне и тя, била си отличничка и е искала да преписва, да й помагаш.. Нещо от сорта, поразрови се и може да откриеш причина в поведението й. Може и мъжът й да има пръст в това отдръпване. Една моя приятелка навремето леко се отдръпна от момичешката ни компания на необвързани студентки заради приятеля й, на когото не му били приятно да излиза по дискотеки и насам натам с необвързаните си приятелки.. Знам ли. Но със сигурност има обяснение на това нейно поведение, дори да е неприятно/ нелогично. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f531a67191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да те възприема като конкуренция пред гаджето си. Не е толкова глупаво, колкото звучи. Много жени са супер протективни към гаджетата си. Много мъже също. Един приятел като си хване гадже и спира въобще да ми отразява обажданията. Като скъсат и почва да ми звъни да се видим на кафе. Направо си е като алгоритъм при него... ама поне при нас мъжете няма толкова драма. Ние си се знаем какви сме дет се вика.

Просто се отдръпни от нея, не я търси, пък след време тя ако реши си прецени дали да се занимаваш с нея. Инвестирай в създаването на други приятелства, социализация, гадже и тн.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker