Помогнете ми , моля Ви! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помогнете ми , моля Ви!
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1334 пъти
Добър ден! ...
На 23 години съм, нормално момче предполагам..
Имам проблеми да се социализирам с обществото, т. е.
Нямам нито приятели, нито приятелки, нито любов нито секс ( което дори и не ме интересува), не работя, майка ми плаща квартирата, защото се записах в университет първа година съм, но усещам, че хората страшно ме обягват, на никой не съм направи нищо лошо... Също така дори и да видя хубаво момиче или жена , вместо да я заговоря и т. н, аз навеждам глава и минавам в страни, защото моментално си мисля, че ще ме отхвърли... В последно време взех много да пия алкохол, за да спра да мисля и просто да заспя , чувствам се тъжен, самотен (което е логично) излишен, и без абсолютно никакви амбиции, цял живот съм така и усещам, че краят на живота ми е близо, но се опитвам да го променя и търся съвети, тук защото никога няма да си разкажа историята пред друг човек... Сега не съм тук създавам проблеми, моля Ви ако не можете да ми бъдете полезни не се гневете над мен и публикацията ми...
През денят се занимавам доста с компютри , имам 3 лаптопа и 1 настолен и всичките вса около мен, обичам ги и ги пазя като очите си... Нямам никакви спортни успехи (логично), но като дете имах огромни успехи и национални в математика и английски език, но след това живях в Италия около 4-5 години, и не се замислих повече на тези успехи... Ще се радвам да ми даде полезен съвет, знам, че съм едно нищо, но не е нужно да ми го казвате! ..
Благодаря на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 84cd2ffbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Престани да пиеш! Ако го направиш и говориш с момичето, ще ти се отвори парашута!
Момиче.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4b5921417b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спорта е полезен за психиката и самочувствието. Помисли дали да не почнеш фитнес, или поне да тичаш и правиш лицеви опори.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cbccba6cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повярвай в себе си. Обичай се. Приеми се какъвто си и се харесай. Трябва ти повече самочувствие. Като избягваш момичетата нямаа как да си намериш приятелка. Щом си бил добър по математика и английски, то се запиши в някакъв курс по едното и по другото к започни на тази тема да си общуваш с хората. Започни по малко да спортуваш, но редовно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fc6f3c601b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А аз съм жена на 21 и съм същата. Като видя мъж навеждам глава, защото мисля, че никой няма да ме иска. Поне не се напивам заради това и не го мисля толкова. С алкохол никой не си е решил проблемите.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 17e37aef1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пораждаш у хората грешно впечатление явно на твърде сериозен и затворен.Поставяш бариера.Опитай да заговаряш ти първо.Особено щом си в университет,в групата има всякакви хора.Можеш да завържеш обикновени разговорчета от град са,свързани с предметите в училище и т.н.
А за повдигане на самочувствието и духа-спорт.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 54eb2f7d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни да спортуваш задължително, минимум веднъж седмично фитнес поне по 1-2 часа. Спортът ще ти повиши серотонина и тестостерона, ще се почувстваш по-щастлив. Ще се променят и възгледите ти за живота. Не е нужно да ставаш "нацепен".

Другият ми съвет е да си потърсиш работа след 1ви курс. Не знам какво учиш и дали е удобно да работиш, но дори да има малка възможност за това - възползвай се. Като започнеш да изкарваш сам пари, ще се почувстваш независим.

Относно жените и приятелите - там трябва да си по-активен, но не и до степен да си creepy, т.е. странен, както се казва на англисйки. Какво значи, че "като видя хубаво момиче вместо да я заговоря аз навеждам глава". Ами да не би всеки да заговаря хубавите момичета навсякъде? Като за начало просто не навеждай глава. Наблюдавай емоционалното си състояние и не си позволявай то да се променя от подобни външни фактори. Като видиш момиче просто се държиш нормално - нито навеждаш глава, нито отиваш да я заговаряш (освен ако контекстът не е благоприятен - например на дискотека и тн.).

Изгради си социална среда сред колегите в университета. Направи си фейсбук ако нямаш. Започни да ходиш на разни клубове по интереси (по едно време например ходих на събирания на млади кандидат-предприемачи и завързах разни познанства).

- от друг мъж, който е минал през това...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a34d126c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ми то из съм момче на 20г. ама работя бе пич. А относно това за момичетата - зарежи тая работа. В днешно време, ако не спортуваш или не си богат ти си ничии за обществото.

Днешните жени и не само жени са буквално минус. И по зле ще става с това българско общество. Докато има глупави хора да раждат глупави деца така ще е.
То не се иска само да родиш дете, иска се и ум. В днешно време хората раждат деца ама не знаят дори кога е създадена България. Аз лично не искам жена и деца от България. Един ден, ако имам възможност ще се махна от тая държава и ще се местя в САЩ. И нищо, че българите не са желани там, аз ще се впиша идеално в негърската държава. Бизнес е всичко.

Успех момче! На твое място бих се махнал от България. Не си тъп или смотан просто, защото знаеш българското общество, какво е затова си без самочувствие.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d115195a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Колкото повече време прекарваш пред компютрите, толкова повече ще се дистанцираш от реалния живот и толкова по-лошо самочувствие ще имаш, защото социалните ти умения, ако въобще имаш някакви, ще станат съвсем нулеви, а алкохолът е най-сигурният начин да стигнеш дъното - и психически, и физически. Ако наистина искаш промяна, чети по-надолу.
Спортът наистина е едно от "леченията" за проблемите ти, но за човек, който едва ли е полагал кой знае какви физически усилия през живота си, да започне ей така изведнъж да тренира усърдно, е нереалистично. Ако си имал здрав разум и воля, досега да си го направил. Затова аз бих ти предложила друг подход, изпитан лично от мен. Седни и си напиши списък с всички неща, който не харесваш в себе си - в мисленето си, в поведението си, физически черти - и бъди безмилостен, изкарай наяве всичко или поне това, което осъзнаваш. Списъкът ще бъде много дълъг, но не се отчайвай, той е просто план, по който да работиш. После започни точка по точка да поправяш нещата. Колкото можеш и ако можеш, но поне се опитвай. И не бързай. За всяка точка си давай дни, седмици, месеци, ако трябва. За някои може да са нужни и години, но междувременно променяй друго, което можеш. Всеки ден, без изключение, си поставяй малки цели, но изпълними. Например: "Днес ще ходя по-изправен", "Днес няма да навеждам глава, когато се разминавам с момиче", "Днес ще гледам хората в очите", "Днес ще гледам хората в очите и ще им се усмихвам", "Днес ще заговоря някой колега и ще го попитам как е", "Днес ще прекарам половин час по-малко през компютъра и половин час повече навън", "Днес ще свърша нещо полезно (да бъде конкретно) у дома", "Днес ще отида в книжарницата, ще си купя книга, която ми се струва интересна и ще я прочета", "Днес ще пропусна пиенето и ще чета книга" - такива неща, смешни, дребни, но важни. С времето сам ще изпиташ необходимост и да спортуваш, защото ще стигнеш и до физическите "подобрения".
Самооценката и увереността на човека се повишават, когато знае, че полага усилия да подобри това, което не харесва в себе си и нищо не може да разклати самочувствие, придобито по този начин. Единственото, което е необходимо, е постоянство и търпение.
Малко по малко ще започнеш да се уважаваш и харесваш, заради положените усилия и хората също ще започнат да те приемат. Истината е, че хората ни възприемат по начина, по който се възприемаме самите ние, защото искаме или не, излъчваме всичко, което ни е отвътре.
И много важно – не се сравнявай с околните. Никога и за нищо! Сравнявай се единствено и само със себе си от предишния ден.
Имаш план. Действай! :)

Capricorn

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 60a0632e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо някой би се гневил на темата ти?
Авторе, опитай се да намериш нещото, в което си добър, това, което те кара да се чувстваш добре и се насочи в нея посока. Прекрасно е, че те бива с ученето, с компютрите, езиците, математиката. Това не те прави задръстен, в училище може би е било така, но вече си млад човек. Студент със знания рядко е подиграван. Намери хора, с които имате общи интереси, това може да стане в някакъв клуб или програма. Средата ти до този момент не е била такава, че да можеш да си разтегнеш потенциала и да общуваш с други като теб. Средата, всъщност, е много важна.

Ако ежедневието ти е скучно, можеш да започнеш някаква почасова работа, по възможност, можеш да работиш и от квартирата. Поне времето ти ще се запълва с нещо полезно, от което да печелиш средства. Ако не друго, то поне ще се чувстваш по-ползотворен за себе си. Ще се запознаеш с хора, ще изградиш работни навици и стига само да общуваш малко повече с колеги, веднага ще се почувстваш по-добре.
Човек е длъжен да се грижи за себе си. Ти трябва да направиш каквото е нужно, за да се чувстваш по-добре. Ако обичаш разходките, излизай, дори и да си сам. Разходи се в града, в който учиш. Все ще има някакви забележителности. Можеш дори да си вземеш книжка със стоте забележителности в България и бавно да започнеш да я попълваш. Запиши се на туризъм, хората там са много земни и приветливи, поне по мои впечатления. Или се запиши на спорт, който ти допада. Ако се срамуваш от фитнеса, то ставай малко по-рано, за да направиш няколко обиколки на квартала или за друг вид упражнения.
Добре ще е и да прекрачиш преградата, която сам си си поставил и да се опиташ да общуваш повече с хората.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2053de1158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей приятел.. Много е лошо когато мислиш повече от колкото действаш. Като за начало намали компютрите, ако имаш свободно време ходи на фитнес. Опитай със сайтове за запознанства и когато стане време да говориш с някое момиче не мисли толкова.. Мислиш ли твърде много ще се изложиш просто остави разговора да тече с някви заучени лафове като за начало. Важно е да се занимаваш с нещо друго освен компютри в свободното си време.. Спри да се интересуваш от мнението на другите и гледай да намериш среда в която ще ти е добре. Определено фитнеса е добра идея, тъкмо ще си вдигнеш самочувствието пък и кой знае, може да се запознаеш с някоя

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 43899afa03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички! Ще се опитам да си взема поука и да следвам поне една стъпка като за началото , днес спрях видео игрите и ходих на плуване и се почувствах по-добре и ерекция получих , не ми се беше случвало от години .. Мерси отново ще се заема със спорт!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4b960f7779
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе, била съм в подобна ситуация като по-малка, но с годините стигнах до един простичък извод. Човек печели най-много от живота, когато е себе си. Явно страдаш от много задръжки и страхове, за да се затваряш така. Самочувствието ти или е никакво или ти е по удобно да се самосъжаляваш и да не носиш отговорност за щастието си и живота си. Колкото по-рано осъзнаеш, че каквото си направим , това ще е, толкова по-лесно ще ти бъде за в бъдеще. Излез от конфортната си зона на пасивност, пиене и притеснения и започни да експериментираш със хората и себе си. Не мисли как ще те приемат , дали ще те харесат, какво ще си помислят а просто пробвай различни неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2218f4c4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Най големия проблем за теб си САМИЯ ТИ - твоите страхове, задръжки и комплекси. Всичко е само в твоята глава и никъде другаде, разбираш ли? Чупи гипса и ще се оправиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker