Лъжа безпричинно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лъжа безпричинно
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 6264 пъти
Здравейте!
19 годишна студентка от София съм - симпатична, усмихната, ведра.. така както трябва да изглежда млад човек - жизнен и изпълнен с живот :) НО усещам, че имам сериозен проблем със самочувствието, може би или нещо сбъркано във възприятията ми за света. Лъжа за всичко и всекиго, по много и най-важното - БЕЗПРИЧИННО!
Не съм некоректна в отношенията си с хората, напротив! Но изпитвам непреодолим страх някой да ме опознае истински и лъжа НА ДРЕБНО и.. средно и едро. Дори най-близките ми хора, не са наясно с нещата, които ми се случват. Измислям истории, за да не споделя истината.. лъжа, мажа - станала съм майстор на късия разказ.

Майка ми е психолог и от малка ме разглежда като "пациент", винаги ме е разпитвала и се е старала да не губим връзка помежду си. Допускам, че там се корени проблема ми. Друг вариант е да изпитвам срам от случващото ми се. Много съм емоционална и действам прибързано.. малко като дива коза и винаги се докарвам до странни ситуации, които не винаги се удобни за споделяне. Може да е страх, че околните няма да ме приемат така каквато съм. Отделно семейството ми е обременено с проблеми, пътували сме много - през годините съм преживявала какво ли не, а съм сподеяла една прашинка и то с най-близки хора. Всички други получават някакви скалъпени истории.

Лъжа за това къде съм била, какво съм правила, дори.. какво съм яла. Като наркотик е.. нужни са ми 3 секунди да дам супер правдоподобен отговор, но това не е нормално.

Усещам, че съм сбъркана и предполагам, налага се да говоря със специалист.. от това ме е страх най-много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 16ed2c7cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   "Поддържай лъжата, докато тя стане твоят живот! "
По това мото се водя аз ;))) Трябва ли всеки човек да знае всичко за теб? ! В момента самия свят е толкова сбъркан и всеки гледа да те прецака, та лъжи, мажи било то на дребно, средно или едро.
Казвам ти го защото и аз имам такъв "проблем", но тази ми черта в характера ме е спасила от много кофти случки и от други работи ;)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 54c5346b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Хей, хорица, много такива сме май:)) Кефя ви се! И аз лъжа доста, не много големи лъжи, но аз пък много преувеличавам и си украсявам:))А иначе не се определям като човек с комплекси или пък с проблем с общуването... Хората ме харесват, даже по някой път, без да ви звучи нескромно, се чувствам като звезда! Защото като вляза примерно в помещение с много хора които познавам и изведнъж млъкват и всички започват да ме чакат да кажа какви ги върша, какво съм правила вчера примерно... Нормално ли е това според вас? Но на мен ми харесва.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a7464d4733
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Стани адвокат

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9aa1f1c8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Щом се кефите... Аз имах дълга връзка с едно такова момиче и точно това ме отврати от нея! Ще ви кажа следното - такива хора, остават вътрешно сами за цял живот, просто са непълноценни в личните си отношения и няма как и да са! Вярно - звезди и предпочитана компания са, но като ги надушат, започват проблемите и накря никой не остава до тях. Така непрестанно сменат среда и познати, докато.... останат пак сами един ден!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a8dbd15338
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Сами се раждаме, сами умираме.
Целият ми живот е една поредица от лъжи.
Само не забравяй коя е истинската ТИ!

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 12a08867d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Лекувай се, иначе може да стане много лошо.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 54c5346b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми не е така, номер 4, аз имам щастлив брак, чудесно семейство и изобщо не съм сама:)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a8dbd15338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   психолозите правят болни деца. как ще лъжете бе, за кво? за кво живеете за другите или за вас си? баси странните хора. като отворих историята очаквах някакви злобни критични коментари а те тука си направиха клуб "излажи ме". болни сте до един и не само болни ми ще си останете и сами като кукувици дето вика 4

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 54c5346b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нещо си в грешка, номер 8, първо, пише се "излЪжи ме"и второ не давай оценки на хора, които не познаваш, много повърхностно изказване.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: a1faa531ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имало е много малко моменти, в които съм лъгала и е имало защо. По принцип съм човек, който не лъже- нито ми е приятно, нито много мога. Поради това, позволявам понякога да бъда лъгана, просто защото си мисля, че човекът до мен разсъждава по същия начин. Бившият ме лъжеше постоянно, беше ужасно, сегашният е честен с мен- спокойствие(освен когато не се поскараме) и разбирателство, а и получавам това, което заслужавам. Честно казано, не уважавам много хората, които лъжат, пък вие можете да се убеждавате, че всичко е наред.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e6e0195225
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Човек ли си, кажи ми, че не лъжеш и веднага ще те нарека ЛЪЖЕЦ - гласеше една мисъл :) И аз съм от лъжльовците (но от малките) доста съм се чудеи защо го правя, но не достигам до логичен отговор. Колкото по-малко лъжем толкова по-спокоен ще е животът ни :)

>>> Тишански <<<

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 76ff6d60fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто майка ти те е разглеждала като "пациент" от позицията на философ, а не на физиолог и е съвсем логично нищо да не ти е нормално и въобще да не се чувстваш разбрана или от навици по етични норми да правиш "бели лъжи".
Ужасно сам и неразбран съм. Цялото ми семейство е живяло с недоверие един към друг, без да остане нито една двойка, която да се подкрепя истински. Имам нужда от човек на когото да се доверя и с когото да се разбирам.
На всичкото отгоре има някой, който не иска да се развивам и моди войни за надмощие и влияние с мен, а модръжниците му не искат да влязат в съда и съм им казал, че ще ги убия и нямам съветник-как да ги спра.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 490e702157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   На лъжата краката са къси, не си мисли, че винаги си успявала да излъжеш всекиго. Може би хората около тебе са свикнали до такава степен да ги лъжеш, че вече не обръщат внимание на това. Аз имам една такава приятелка, дето като бяхме малки само си измисляше разни неща, но аз много пъти я хващах. Тя продължава да си измисля работи, наскоро пак я хванах. Викам й: защо си исмиляш работи? вика: щото така... За мен това не са нормални хора. Моят съвет е да не живееш измислен живот, живей си своя собстен, лъжците не са добре възприети между обществото.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6cab88a2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз лично не познавам напълно честни хора. И това е добре така - представете си, колко жестоки щяхме да бъдем, ако трябваше да казваме винаги истината
- ама ти си много дебела,
знаеш ли - видях мъжа ти с друга,
ти си голям глупак...

вместо това казваме - браво, доста си отслабнала
- спокойно, има и по-лоши мъже
- искаш ли да ти помогна за испита..

това е животът, мила. Хората са социални животни и ние искаме да се представим най-добре в очите на другите и да избегнем конфликти с тях, да бъдем приятели и приятни в технте очи.
Да, чрез професията на майка си, ти малко или много също имаш професионално изкривяване и знаеш, за разлика от другите хора, колко много може да се разбере за даден човек по думи, реплики, държание и внимаваш.

Според мен е позитивно това ти качество, защото така никой не знае слабите ти страни, и вярвай ми - в живота е добре човек добре да ги е прикрил.

Който казва, че не лъже, лъже.

Човек лъже средно по 32 пъти на ден и не го забелязва дори. Ако лъжата беше престъпление, всички да сме в затвора.
Измамата е друго нещо. Да бъди коректна и честна, а как се представяш пред другите - това си е твоя работа, бъди сигурна, че и те те лъжат за себе си

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 590e39b507
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Всеки е лъгал на моменти, въпросът е какво е отношението към лъжата. Аз мразя всякакъв вид лъжа. Рядко се е случвало да излъжа, но след това съм се чувствала много виновна. На хората, които лъжат непрекъснато, съвестта спира да им говори в един момент и лъжата става част от живота им.
Не бих могла да бъда близка с човек, който е патологичен лъжец. Една моя позната имаше такъв проблем. В началото всички й вярвахме и слушахме историите й с интерес. Когато разбрахме, че разказва измислици, се отдалечихме от нея. Лъжата може да изглежда много примамлива, но разкрие ли се, отблъсква.
Може би трябва да потърсиш помощ, след като си осъзнала, че това, което правиш не е нормално.
№1, човек може да се спаси от неприятните ситуации и без лъжа. Не е нужно да разказваш на всеки всичко за себе си. Аз също се разкривам пред много малко хора, но никога не си измислям истории пред останалите. А светът е объркан, защото ние сме объркани. И колкото по- объркани ставаме, толкова по- объркани ще са и децата ни, които ще се превърнат в продукт на емоционалните ни проблеми. Убедена съм, че трябва да се стремим да се променяме към добро. Максимата: "бъди какъвто си" е най- голямата заблуда. Вместо да се опитваме да станем по-добри, ние си стоим в едно и също положение, защото така ни е по-лесно. Затова вече моралът и честността се считат за отживелица.
№15, има разлика между лъжа и деликатност. Разбира се, че не трябва да казваш на хората, че са грозни и дебели. Що се отнася до "видях мъжа ти с друга", смятам, че ако жената на въпросния мъж ти е приятелка, редно е да й кажеш.
До авторкта: пожелавам ти да преодолееш проблема, който имаш :))

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a8dbd15338
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   не разбрах точно ти лъжеш да си измисляш истории от скука или за да скриеш това което си правила наистина? много страна история дано го преудолееш

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 490e702157
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До номер 15. Едно е да излъжеш за да успокоиш някого (не си толкова дебела, и т н. ) друго е да живееш измислен живот, няма нищо общо.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3fd68d0b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз се присъединявам към лъжльовците. Не смятам, че околните трябва да знаят какво точно се случва с мен и защо се случва. Давам простички обяснения, най-често лъжи и всички сме спокойна. Имам успешен брак вече 6 години, да е живо и здраво детето ми и съпругата. Никога лъжите ми не са били пречка, дори напротив - спасявали са брака ни не веднъж и съм щастлив.
Авторке, теб какво те мотивира да послъжеш за това или онова?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: d4a58b48be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   интересно е как задаваме въпроси а всъщност сами си знаем най добре отговора. към №1 отговорът ти се съдържа в самия ти въпрос. ти самата казваш че не си спокойна нещо те притеснява. страхуваш се... просто спри да правиш това което правиш. лесно е. и интересно ми стана че се чудиш дали да не потърсиш помощ а всъщност майка ти е специалист който е до теб и до колкото разбирам е готова да направи всичко за теб. ти не знаеш как те приема майка ти. предполагаш че те приема като пациент. но това е твое предположение само. съвета ми е седни и напиши всичко което те измъчва. прочети го и ако решиш дай го на майка си. тя ти е най близкия човек. най. определено имаш проблем за решаване. да оставим глупостите кои как се чувства като звезда и като измислен герои в сериал наречен семейство. един умен човек срещу себе си можеш да го излъжеш само веднъж- защото хване ли те край с теб. доверието най трудно се печели и най лесно се губи. ти сред умни хора ли искаш да се движиш или сред глупави които да лъжеш и те да ти се радват? не заслужаваш ли да се радват на истинската ти същност? защо? ти си един млад прекрасен човек. бъди истинска. бъди себе си разрови дълбоко в себе си открии себе си -ти знаеш кое е добро и кое е лошо. ти знаеш дали ако кажеш на приятелка че е дебела ще я нараниш защото си просто злобна и не можеш да замълчиш и да видиш нещо красиво в нея с което да я зарадваш. тя е дебела не е сляпа! ту вижда и знае че е дебела. помогни и да отслабне помогни и да се облече възможно най добре за фигурата и не я лъжи нито я обиждай. тя не е сляпа пак повтарям те е само дебеличка! желая ти успех-вярвай в себе си. слушай само себе си. ти знаеш на кого да се довериш. ти знаеш всички отговори. бъди смела всичко е наред

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 37f3789409
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Минала е година, откакто съм написала историята.. не знам как номер 20 я е намерил/а, но благодаря!
За тази година, не се е променило много. Все още, съм редовен посетител на сайта :) Още изпитвам абсолютна невъзможност да споделя с околните, да им покажа това, което съм, да ги допусна до себе си.. Лъжите ограничих максимално, сега просто не споделям нищо - не измислям по-малко срамни истории за разказване, а само си мълча.
С толкова прочетена литература, съм запозната с повечето школи и методи за решаване на проблеми. Ползвах всичко научено, имах разговори и със специалист ( различен от майка ми ) - нищо не помага. Все още изпитвам срам от миналото си, все още ме е страх да признавам грешките си. Сега, поне не давам по-приемливи "истини" на околните за мен, не им давам нищо. Установих, че не мога да давам и любов.. каква любов без доверие и пълноценна комуникация? Как да опознаеш половинката си, ако не споделяте един с друг? Отблъснах прекрасни хора със студеното си поведение, но е предпочитано пред лъжите, които мога да изрека.
Не съм се отказала.. ще опитвам да се убедя, че всъщност съм добър човек и не е нужно да се срамувам от себе си.
Желая много спокойствие и положителни емоции!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d4a58b48be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   здравей. не очаквах да отговориш да наистина е минало доста време. случаино открих статията. и не се сдържах и писах. добре е че си потърсила помощ. това е крачка в правилната посока. добре е и че си намалила лъжите дори с цената на ограничените контакти. постигнала си голям напредък през това време. браво гордея с теб. това е мн хубаво. ти си прекрасен човек. запомни това прекрасна си. никога не се съмняваи в това. каквито и да са мислите ти каквито и да са чувствата ти в даден момент -щом са истински щом идват от сърцето ти -то те са правилни. не се срамуваи от тях. напротив гордеи се. лъжем когато искаме да се харесаме на някого. но знаеш ли... дори и да успеем да излъжем някого ние не сме щастливи защото знаем че е лъжа. истинското щастие истинското спокоиствие идват когато има истина. ти заслужаваш да си щастлива. следваи сърцето си слушаи го то ще ти показва верния път. и ще видиш че ще намериш много любов. не съжаляваи за миналото. извлечи си поуките разгледаи го като страничен наблюдател безпрестрастно за да откриеш грешките си. не се съди. не си обвиняваи. извлечи си само поука от миналото и го забрави. то е минало. вървиш в правилната посока. желая ти да срещнеш мн любов по пътя си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8c23960cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   И аз съм такава. леля ми е психоложка и тя мен ме оглежда като свой пациент и е забелязала този недостатък в мен ( нея не мога да я излъжа, тя почти винаги разбира ). и аз съм се чудила дали нямам нужда от помощ, но като се замисля не бих си признала този недостатък на заобикалящите ме хора :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1125f17afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Същото е и при мен. Попринцип мразя лъжата и производните и. Но много често лъжа, за всякакви неща. Искам да спра, но не знам как. :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fc7505b757
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здравейте. Аз пък имам такъв проблем с моя приятел. Заедно сме от 7 години, планираме да създадем семейство, но едно нещо не спира да ме мъчи-той не спира да лъже! Странното е, че не лъже за някакви сериозни неща, ами точно обратното-лъже за абсолютно безсмислени и ненужни неща. Ако го попитам какво обядва днес, ще ме излъже, че е ял пица, вместо спагети! И това е ежедневно... просто нямам идея защо го прави. Понякога освен, че лъже си и измисля... и се самонадъхва, чак започва да си вярва сам!
В началото, когато забелязах този проблем ми беше неудобно да му кажа и всеки път се правех, че му вярвам или тактично му намеквах, че нещата малко не се връзват. На него обаче изобщо не му пукаше! Дори понякога имам усещането, че той знае, че аз знам, че той лъже(:D)и въпреки това ме гледа в очите и продължава да го прави...

От няколко месеца насам вече спрях да се преструвам и директно му казах какво мисля. АБСУРД!!! Той никога не бил лъгал за такива неща! Аз съм си измисляла! ...
Добреее, реших да действам с факти. Няколко пъти ввече го хващам направо с двата крака в лъжата-няма мърдане...! Човека, обаче, отрича до последно... Осъзнава много добре, че няма смисъл и, че е трагикомично, но... продължава да лъже до последно...
Ако някой се е сблъсквал с това, моля да сподели опита си. Всякаква информация ще ми е полезна.
Благодаря ви предварително! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 992535b57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ами няма да търсиш специалист, довери се на майчето ти! Послушай ме!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8fa089d7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   да не лъжеш сега

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4d73d5327b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Омъжена съм от 12 години за един патологичен лъжец.
В момонта се чувствам излъгана, наранена, ограбена и много нещастна именно поради безкрайните лъжи, които бях принудена да слушам в продължение на години.
Вниметелно прочетох коментарите и това, което мога да добавя, е, че лъжата не само разрушава доверието, не само е признак на липса на себеуважение и любов към себе си, последствията от лъжата понякога могат да бъдат разрушителни - на прага на развод съм понеже не мога да търпя повече да живея до човек психопат, защото тези хора за мен са точно такива, и всеки път да се измъчвам това, което казва, дали е истина или не.
Имаме две деца, които много се надявам да не последват примера му, защото това би означавало да се себеунищожат психологически и да не могат да живеят живота си пълноценно, да уважават себе си и това да ги изпълва с душевен мир.

Не лъжете!

Лъжата няма да ви донесе нищо добро, нито на вас, нито на близките ви.
Като православна християнка бих ви посъветвала както за този, така и за всеки един проблем да търсите решение в Господ, защото Той не е "отворил вратата си" само на този, който не е почукал на нея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3497461531
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Започни да играеш покер така поне ще печелиш нещо от лъжене:D

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 89ee9ee681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Здравей! Прочетох историята ти и това, че осъзнаваш проблема си е прекрасно. Аз имам такъв познат, който лъже много... от най-дребни и незначителни неща до съвсем сериозни - например, че продължава образованието си, като всъщност от много време е зарязал ученето и т. н. Той твърди, че е осъзнал проблема си, че иска да се промени, защото този начин на живот не му харесва, защото гони най-близките хора от него и защото сам не се харесва и чувства добре. Започна да ходи на психолог, за да определи причините, които го карат да лъже и за да спре. Само че това е доста трудна задача. В този ред на мисли исках да попитам - какво се случи при теб 7 години по-късно? Има ли прогрес? Успя ли да спреш с лъжите? Успя ли да се отвориш към другите хора или поне към най-близките ти такива? Много ще се радвам на отговор :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker