Как да изплувам от дъното - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да изплувам от дъното
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1680 пъти
Мъж на 34 години съм, от скоро заживях сам в квартира под наем, едва сега успях да го направя на тези години, което е много смотано, но така се получи. Проблема е, че годините доста напреднаха и смятам, че съм си провалил живота, а искам да го оправя, но ми се струва просто невъзможно, тоест не знам дали това не са илюзии, че изобщо нещо може да се поправи. Никога не съм бил с жена, никога дори и за една вечер, нито гадже. Адски много и неусетно напълнях, стигнах 167 кг при ръст 1, 70 някъде. Не завърших висше или колеж, тоест нямам образование Работя в една кухня като заготовчик за много мизерни пари, които отиват сега за наема и малко сметки, храна поне от ресторанта мога да взимам и да се храня, за друго не стигат. За никакво самочувствие не можем да говорим, изглеждам ужасно и смотано, дрехите ми са стари и износени торби и съм вкъщи-работа-вкъщи. Нямам никакви приятели вече, последните просто ме унижаваха и сриваха и казваха, че в нищо няма да успея и прекратихме отношения.
Не искам да живея повече в България, тук всичко ми е адски гадно и потискащо и всичко ми навява някакви спомени гадни и тъжни, за места или хора, които ми липсват, но вече не ме искат за приятел.
Просто съм на дъното и не знам дали може да се оправи този объркан и беден живот и защо всички така странят от мен.
Искам да науча език, но не знам как, на курс нямам възможност да ходя, а и тепърва език на тези години.
Ежедневието ми е страшно скапано и самотно след работа и не знам къде да ида и какво да правя, за да го разнообразя или да намеря приятели. А от известно време страшно много ми се пие, но се опитвам да се въздържам, но е непоносимо.
Изобщо, някакъв порочен кръг от който не мога да изляза. Като едно нищо съм, пълен неудачник, така се чувствам. Страх ме е да не мине и тая година, пак да дойде лятото, после есента, зимата и всичко да се върти все същото. Не мога да понасям себе си, визията си, дните си, броенето на стотинки, самотата, подценяването на хората и как ме имат за нищо и не ме уважават, зачитат..

Ще съм благодарен, ако историята се публикува и получа съвети и план да изляза от този ад.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3e43510245
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не се занимаваш със някакъв спорт след работа, в свободното си време? Ще започнеш да се харесваш мако по малко, ще се социализираш. Дори да бягаш в парка ще е достатъчно. Просто започни нещо. Ще добиеш мотиваци и малко по малко животът ти ще се промени. Не може да тъпчеш на едно място и да очакваш промяната сама да те потърси, не си малко дете вече да вярваш в приказки. Вместо да чакаш нещо да се случи, промени това, което си. Стъпка по стъпка. Няма да съжаляваш. Вземи се в ръце, момче. Не всичко е до парите. Не можеш да се затваряш вкъщи и да очакваш някоя мацка сама да те намери. Постарай се да подобриш това, което не харесваш. Не си дърво, можеш да промениш всичко ;) Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6fa237e60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завърши курс за готвач. В този бранш много гледат дали имаш опит, а ти имаш в кухня. А и на теб самият този опит ти е от полза, все някакви знания си усвоил.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ebad868157
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно. Ако искаш, можеш да оправиш нещата. Ситуацията ти не е безизходна. Тези, които са на дъното, могат или да останат там и да се самосъжаляват или да се вземат в ръце и да направят крачка, към промяна. Казвам го от опит, с най- близкия ми човек, с който живея от 12 години. Той беше не на дъното, ами под него дори. Няма да изброявам причините. Но от 2 години е по- добре и вече е друг човек (в положителния смисъл). Замина за чужбина, обиколи 3 държави, докато си намери свястна работа и има цели, за постигане, които са на една крачка, от него.
Мисълта ми е, че щом той успя, значи и ти можеш! Не зависи от това- кой кой е, кой какво образование има, на колко години е и т. н... а от желанието! Ако достатъчно ти е писнало, ще се откажеш от стария си живот и ще рискуваш за ново начало.
Първо помисли за финансовото си положение, а останалото- после.
Никога не е късно! Успех, от теб зависи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9cdf33f2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Братле, на дъното са само останките от потъналите кораби.

1. Казваш, че работиш в кухня и можеш да си вземаш храна от там. Това означава, че можеш да ядеш разнообразна и полезна храна.

В такъв случай намери съвети от фейсбук групи, сайтове, които да ти подскажат как да се храниш правилно (т. е да ядеш често по малко но качествено). Най-общо - спри сладкото (ограничи го до 1 вафла на седмица) но не спирай плодовете и меда. Намали алкохола до 1 бира на седмица. Намали тестяното до 1 филийка на ден и компенсирай с храна богата на фибри.

2. Казваш, че си 167 кг. и 170 см. висок. Човече, към правилното хранене ако добавиш бързо ходене или леко бягане ще се стопиш много бързо. Като свалиш килограми и дрехите ти ще се променят.

3. Междувременно помисли дали опита, който имаш няма да ти позволи да си намериш работа с по-добро заплащане. По-доброто заплащане, по-тесните дрехи и по-слабо тяло ще ти върнат самочувствието.

4. Ако маструбираш и нямаш приятелка СПРИ. Прави го през 7, 8, 9, 10 дни. Тялото ти ще свикне само.

5. Покажи воля. Потърси "фитнес предизвикателства за аматьори" в google и действай.

Тук, в този сайт пиши, какво си решил и какво правиш. Ползвай сайта като дневник, тъкмо ако бъркаш някъде ще те коригират всички. Не си сам.

Действай. Живеем в прекрасни времена и страхотна държава, просто ти си се отпуснал и ако се задействаш ти гарантирам, че ще се останеш доволен.

ДЕЙСТВАЙ и пиши тук, щом нямаш приятели.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 44321f663c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Както си го направиш братле. Ти трябва да действаш. Почвай с тренировките. Почни лицеви и задължително бягане. Трябва да бягаш - колкото можеш. Тежък си в момента, пробвай 1 мин бягане 1 вървене и постепенно увеличи бягането. Там ще намериш смисъла - ТРЕНИРОВКИТЕ. Вдига се и самочувствието. Почни днес и юли месец ще си поне 110кг. Сабери някои лев за карта за фитнес да направиш от мазнините мускули. Има и момичета в фитнеса.
От България по хубаво няма. Стой тук. Оплакваш се от вас на работа само ходиш. Това е живота, всички сме така. На 34 си, да малко късно но какво от това.
От теб зависи. Надъхай се! Промени се!
Колелото се върти - няма все да ти е лошо.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3f33e306bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Далеко си от дъното, приятелю, има много още надолу, но опитай да промениш някои неща. Има ли възможност да живееш с вашите за да пестиш пари, няма нищо срамно в това. Или по-евтина квартира. Да спестиш пари за готварски курс, много добра идея! Ще взимаш после по-висока заплата, без работа няма да останеш. Хубаво е и на теглото/здравето си да обърнеш внимание, трудно е да почнеш, но ще ти се промени самочувствието и живота. Още си много млад, в разцвета на силите си, не се предавай. И момиче ще си намериш да си помагате и подкрепяте, но ограничи алкохола, тесто, сладко, газираното е супер вредно също. Млад мъж си, животът е пред теб! Пиши тука как си
Ж, 36

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9d74447d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1 - Започни да тренираш!!! Малко по малко, но без да се отказваш! НИКОГА!!!
Интересувай се от темата.

2 - Не се самосъжалявай! Всеки живот протича различно.

3- Вече имаш професия, само трябва да обогатиш наученото. Изкарай курс за готвач, започни стаж някъде

4 - Освежи гардероба и мисленето си. Когато си ведър ще намериш своето момиче бързо. Спри да мастурбираш! Сексът не е страшен, а приятен. Не се притеснявай от размери, външен вид или нещо подобно. Наслаждавай се на емоцията и се опитай да доставиш такава на другия.

5 - Постави си краен срок! След като успееш в което съм сигурен, ела тук и сподели за да се усмихнем.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9f5c4d9c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Баш си е дъното, но на кой да обяснявам. На чужд гръб и сто тояги са малко. Мразя тази професия, всъщност, аз съм далеч от тази професия, защото не съм готвач, просто работник кухня, който бели, реже, прави някакви заготовки и нищо повече. Мразя кухните, страшно ме депресират. Ако имах избор, утре не бих отишъл в тази кухня. Искам да се махна от всичко, да замина с един куфар нанякъде и да сменя обстановката.
Не си издържам дните, не се самосъжалявам, просто всичко ми е адски крайно. Болките в краката, коленете, гърба е нещо страшно, ръцете. Като една отрепка съм, дето никой не я иска и уважава. Плащат ми 300 лв на месец, от които 180 за квартирата, то е стая де, 50 за карта за транспорта, за сметките и това е. Много трудно намерих тази работа, толкова чаках и търсих и все като ме видят и ама ти работил ли си досега в кухня, ама няма ли да си бавен, ама ще се уморяваш ли.
Не мога да живея при "нашите", по простата причина, че нямам такива. От дом съм, никой не ме е осиновявал, там израстнах, но това е отделна и болезнена тема и няма да я засягам.
Казах и, че ми се пие, но не пия, също и не мастурбирам, не знам кое му е странното. Повече ме мъчи, че нямаш с кого да излезеш, при кого да се прибереш, на кого да се обадиш.
Все си мисля, че няма да се оправи нищо и че да се живее тоя живот е безсмислено и е по- добре да не се мъча изобщо повече. Не виждам как да се оправи нещо, нямам идея, нямам план, буквално къде да ида, какво да направя. Някакъв затвор и кръговрат гаден е всичко.
Благодаря на всички за мненията. От автора

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9cdf33f2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак ти го пиша.

Взимай си безопасна за теб храна и започни движение, което ще те накара да си използваш силата. Колкото си едър, толкова по-лесно ще свалиш.

Няма да мразиш работата, възползвай се от нея. Извлечи полза от нея. Стани по прецизен, чети, гледай клипове.

Аз съм същия като тебе - по-чувствителен съм и много лесно се влиая от околната среда. Това се дължи на хормонален дисбаланс. Ако имаш мазнини в областа на корема, значи го имаш. Забрави чувствата и натисни. Бачкай по-усърдно през следващия месец и после питай за увеличение на заплатата, било то с 50 лв. Не казвай колко искаш отгоре, а само питай "Бихте ли ми увеличили заплатата? ". Ако те питат с колко им кажи 50-100 лв., но не алчней. Говори с шефа и му обясни, че търсиш промяна. Въобще да не ти пука кой, какво ще си помисли. Ти търсиш промяна и парите са средство за нейното постигане.

Познавам един човек като теб, но на него не му пука за ничии чувства. Той бачка много здраво.

Запомни нещо много важно. Преди ВСЯКО физическо натоварване разгрявай ВСИЧКИ мускули. Това ще ти предпази ставите. Има клипове в youtube.

В краен случай, ако наистина искаш да заминеш, Бюро по труда ще ти асистира, стига да събереш някой лев за квартира и билет.

Това е.

Живота е безмислен, но вече сме се родили и трябва да живеем.
Пиши какво правиш и недей отлага своя живот!

Действай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 178c94e524
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Аз съм номер 2. Аз те разбирам. Просто искам да знаеш, че някой те разбира. Не се ядосвай на другите коментирали - написали са, че не е "дъното", за да те окуражат, за да напишат нещо позитивно. Всъщност няма значение дали е "дъното" или не, а и това е относително понятие, по важното е какво да правиш от тук нататък. Дадох ти съвет да завършиш курс за готвач, защото този курс ще ти даде възможност да си намериш по-високоплатена работа, такава, за която искат и опит в кухня, който ти вече имаш. Аз съм работила в кухня в София и така бях намразила кухните, по-точно готвачите, заради лошото и пренебрежително отношение. А щом ти е такава заплатата, значи нищо не губиш да си потърсиш работа в друг град, където наемите са по-ниски, а може и работата да не е в кухня, да разнообразиш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0bae2bba4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе,

На договор ли се водиш за тия мизерни пари, дето са много по-малко от минималната работна заплата? На почасово заплащане ли си? Или тези 300 лева ти ги дават ей така, т. е. си част от сивата икономика? При всички случаи (особено последния), пробвал ли си да се запишеш в бюрото по труда, с цел да получаваш някакви пари като безработен, да ти търсят по-добра работа и освен това да бъдеш уведомяван за курсове по квалификация/реквалификация? Търсил ли си информация дали можеш да получаваш помощи като социално слаб? Гледал ли си дали случайно няма възможност да се пренесеш в общинско жилище? Търсил ли си по-евтина квартира? А за възможност да наемеш някое място, чиито наем да делиш със съквартиранти с идеята да ти излезе по-изгодно, проверявал ли си? Гледал ли си дали няма някъде пункт в града ти, който да събира дарени дрехи? Проверявал ли си дали не могат да ти дадат нещо по-запазено и по-угледно от "торбите", дето носиш?

Пробвал ли си... да пишеш обяви в интернет, или да разлепиш такива из града? В които да пише че си сирак, изоставен от системата, че си надебелял от скапани храни, но искаш да си изкарваш прехраната с честен труд. Че си търсиш евтина квартира, защото изнемогваш със сегашната си. Че приемаш дарения от дрехи, защото в момента я караш с дрипи. Така и така си на дъното както пишеш, така че срам не срам, ще трябва да разчиташ на добри самаряни да ти подадат ръка. Не можеш да кажеш, че няма смисъл от такива обяви - поне докато не си опитал поне веднъж.

Същото се отнася и за езика. Абе ей, ти първо се пробвай и зубри два месеца, пък после ни разправяй дали си бил прекалено дърт за учене на езици. Пиши в интернет "безплатни уроци по английски/немски/испански" или какъвто език ти се учи, и кликай на резултатите. За английския и немския съм абсолютно сигурен че ще намериш предостатъчно материали.

Другото, както ти писаха другите - ОТСЛАБНИ! Мъкнеш със себе си поне едни 80 килограма излишни сланини. Това е все едно да се разхождаш с една огромна раница на гърба, натъпкана с олово. И най-големия атлет би се скапал от умора, ако трябва да разнася такава тежест всеки ден и всеки божи час! Просто скелетът ти едвам издържа на натоварването, пък за сърцето ти не ми се мисли. Още ли се чудиш защо те боли всичко? Човек, повярвай ми, дори да ти е писнало от живота и да ти се иска всичко вече да се свършва - НЕ ИСКАШ да си причиниш такива страдания!
Затова се стегни. Слизай една спирка преди работата/дома и върви пеш. Така и така взимаш храна от кухнята, залягай повече на салати. Хубавото на една грамадна купа от зеле и моркови примерно е, че е евтина. Лошото й е, че се пърди от нея, но... какво да се прави. Кой знае какви мазнотии си хапваш там, зарежи ги! Или поне ги ограничи, дори и да ти се налага да лягаш на празен стомах.

Останалото... опира до промяна на светогледа. Не знам как да го опиша иначе. Хората ще се отнасят с теб така, както възприемаш себе си. Сам се описа като едно нищо, че си отчаян от всичко, от мизерията, от унижения и лишения, от чувството за безизходица, от факта че си отгледан от институциите на една калпава държава вместо от родители.

Но я се запитай следното - при цялата тази гнус в живота си... да не би да си изкарваш прехраната с кражби? С измами? С убийства? Не, нали? Не пиеш, сигурно и не пушиш и не се друсаш. Нямаш вредни навици освен може би, че се тъпчеш с боклуци. В кухнята да не би да се оплакват от теб? Значи си вършиш работата отговорно, независимо от мизерното заплащане. А стаята, която си наел, предполагам я поддържаш в приемлив вид? Значи си и съвестен. Всичко това са качества, които ти дават стойност като човек, и ЩЕ бъдат оценени от другите... стига първо да ги оцениш самия ТИ.

А познати и приятели... ЩЕ намериш, стига да знаеш къде да търсиш. Събират се групички за планина, примерно, или за разходка из природата. Организират се безплатни курсове по езици, по народни танци. Правят се обществени кампании и инициативи. Постоянно се търсят доброволци за всякакви каузи. Вярвай ми, там няма да гледат дали изглеждаш ужасно, дали носиш торби вместо дрехи и дали тънеш в мизерия, а ФАКТА че си там. Че си отделил от извънработното си време, че си склонен да вложиш усилия в нещо. Ето ти една група от хора, които НЯМА да те съдят, няма да те унижават, камо ли да те сриват.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b33d18244b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Адски много искам да се запиша да уча в чужбина, в Англия.
Ако не говоря езика, само поназнайвам от обща култура, не знам дали изобщо доближавам А1, но се захвана с уроци, какви са ми шансовете тази есен да ме приемат и да замина?
Тоест, не говоря езика все още, нямам никакви пари и вид, но ако започна от сега да се готвя, докъде ще стигна за няколко месеца или това са илюзии и не е реално. Мога ли да успея за някаква стипендия и да намеря бързо работа там и да съчетавам някак всичко, или ако има безплатни университети, колежи? Трябва ли да имам голяма сума и спестявания за да направя всичко това или времето е кратко, за да науча езика? Без изпити ли приемат или навсякъде има изпити? Успеха от дипломата ми за средно е 5, 32, което май е много нисък успех?
Не знам, не мога да преценя никак за живота си и себе си отстрани и да съставя план, а времето минава и аз нищо не правя и не мога да спра да ям тестени или вредни храни или пица, просто това е единствено ми удоволствие и сигурност, които получавам през дните си и това ме успокоява. Всичко е толкова еднообразно, самотно сиво, всички странят от мен и ме гледат ужасно, а нишо не съм им направил. Искам голяма промяна и на обстановката и всичко, а нямам план и не знам какво и как да приложа, за да се излезе от този кръг и да дойдат други резултати. Когато настоящето те притиска към едни и същи действия и всичко се върти по старому.
Въпросът е мога ли да успея за тази година и какво да направя по стъпки, или това са пълни глупости и не е реално, предвид и годините ми?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9cdf33f2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   За Англия има форум bghelp uk, фейсбук групи, в които хората си помагат. Например "българи в Лондон". Има и посреднически фирми, които са специализирани за Англия. Търси по ключови думи. Питай в групите, питай фирмите.

Моя авариен план за действие беше да отида в Англия и работя като pick and pack или общ работник в склад, докато науча езика горе-долу добре и после да си търся работа по специалността. За да ти признаят образованието се изисква приравняване с тяхната система, т. е превод на дипломата, изпращане на документите, ходене на изпити и вадене на сертификат за професия.

Годините НЯМАТ значение (общоприето е да се оженим на 25-30, но е общоприето, а всеки от нас има РАЗЛИЧНА съдба... ) избий си този филм от главата. Всеки отговаря за себе си. Ти имаш цел. Насочи се към постигането и без да те интересува кой какво мисли за теб.

Плана сам си го описал в публикацията. Просто подреди нещата в един списък и кое кога и как ще изпълниш. Аз когато си наумя нещо го започвам в същия ден и не отлагам за утре или понеделник. Действай ДНЕС, помисли кое можеш да започнеш днес. Действай.

Тестените храни ги ядеш, защото са евтини. Така и така имаш интернет, потърси заместители, пиши на хората, досаждай ако трябва. Движи се. Търси "бавни въглехидрати".

Аз когато работех на нощни смени си готвих (силно казано) и редувах (но и много се движех):
- салата от домати, краставици и варени яйца;
- ябълки и други плодове (вместо сладко);
- кисело мляко и банани;
- 1, 2 багети с палачинки и спанак (това ми е любимото ястие от местния супермаркет);
- извара;

И от 73 кг. паднах на 69, 5 кг., нещо, което не ми се беше случвало за 29 години живот. Обичайното ми тегло е 72 - 75 кг.

Моя пример е съвсем различен, но пак е идея за хранене...

Пиши какво правиш и какво си планирал да правиш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b25ef58046
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не пращайте човека в БГ хелп където само лъжливи тарикатчета се навъртат. Ще го пратят някъде без договор без осигуровки да се чуди как да се спаси!!!

Така към автора: За да не си самотен си вземи домашен любимец. За препоръчване е куче от буйна порода което да разхождаш. Ще видиш как ще влезеш във форма още това лято. Когато се грижиш за нещо-не мислиш толкова за своите проблеми и неприятности. Ще ти преобърне животаще донесе радост и смях.
С влизането във форма ще придобиеш по-голямо самочувствие, ще си смениш стила на обличане с каквото ти харесва и ще изглеждаш по-привлекателен за противоположния пол.
Кой знае, в парка колко разговора можеш да завържеш покрай кученцето с дами, които разхождат кученцата си. Звучи като от филм, но си е факт че любовта трудно ще те намери в къщи или на работата ти.
Хората сме лоши и нетолерантни. Обичаме лъскавото и скъпото и обиждаме дебелите, бедните, несправящите се с лекота.
Ние от тук помагаме лесно на приказки, но най-важната крачка, последната дума е твоята. Направи нещо сега за да не се вайкаш на 55 години как на 35 още млад и енергичен не се постара да направиш промени!

За чужбина-не препоръчвам. Където идеш, носиш със себе си това което е в душата ти. Ако тръгнеш натам с тревоги и жлъч която носиш сега, рискуваш да се провалиш и да се мъчиш още. Изчисти проблвмите които имаш и дулата си от негативизъм и само тогава си готов да заминеш и започнеш на чисто

Действай!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2cf4f006fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж сега, на никой не му е лесно, но всички се борим и се справяме някак си. Като начало спри да се самосъжаляваш и да хленчиш, защото можеше да е много, ама много по-зле. Представи си например да се разболееш сериозно и да те изгонят от работа. За това, вместо да мислиш какво нямаш мисли какво имаш. А имаш най-важното здраве! След това, мразиш работата си, ами разгледай обявите и виж. Млад мъж си, на много места търсят такива като теб, я по строежите, я като охрана, я като шофьор (доставчик)... това, че си само със средно образование не означава, че никога няма да си намериш друга работа, да възможностите ти са по-малко отколкото на човек с висше, но пак имаш възможности, особено ако си под 40. След това пишеш, че поне не харчиш за храна, ами това също е бонус. Не знам каква храна приготвят във въпросния ресторант, но ако имаш възможност да избираш, избирай по-здравословна храна. Освен това в свободното си време си намери някакво занимание което ти доставя удоволствие. Хобитата са много важни ако иска човек наистина да не прегрее накрая от еднообразна работа. Та все трябва да има нещо, което ти харесва да правиш. Изобщо винаги може да се направи нещо по въпроса, но докато се прибираш вечер с идеята, че животът ти е скапан... ами ще бъде скапан! Освен това мисли за хората, които са много, ама в много по-тежко положение от теб. Стари, болни, бездомни... на теб какво ти е? Здрав си, имаш работа и покрив над главата си, не ровиш по кофите да се нахраниш, нито спиш по подлезите нито пък си неизлечимо болен. Така, че следващия път като ти стане тъжно виж някой бездомник и си помисли на него пък какво му е. Животът е труден и само от нас зависи дали ще потънем или ще изплуваме, но да знаеш едни от най-богатите и най-успешните хора са били като теб, че дори и по-зле от теб и само със силата на волята си и с много труд са стигнали там където са. За това горе главата и просто се опитай лека по лека, не казвам, че ще стане за един ден, да промениш живота си. Защото, за съжаление, в живота няма феи-кръстници, които да се появят и за един ден да ти оправят живота. Трябва сами да се справяме. Успех! И давай смело.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker