За вредните храни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За вредните храни
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1355 пъти
Темата е породена от днешното ми пазруване.

Влизам в една от големите вериги.
Нямаше яйца от свободни кокошки.
Охладено пилешко без добавки нямаше.
Всичката лютеница беше с модифицирано нищесте, с изключение на един внос, който беше 5, хх лева за малко бурканче.

Какво ви е мнението за храните, в които има най-различни гадости и евентуално и храни, в които няма неприемливи съставки

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: ca342515f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами мие сами си ги натресохме-нали помниш как преди години въздишахме по модерните западни магазини?Те ти сега западни магазини.Нямало възможност за предприемчивост в България,всичко било държавно-те ти сега и предприемчивост,частна инициатива и българска алчност.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6f61ae4f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз се чудя какво да ям вече. Влизам в маагазин с наблъскан с храна, а само като погледна витрината и гледам с недоверие какво е това?
Преди две седмици си купих пилешко филе за сандвич. Филето имаше вкус на риба. Купих си и домати, а те бпха цъфнали отвътре като го разрежеш имаше малко стъбло и листо. Зелените зеленчуци -овяхнали. Шоколади и други сладки рядко ям. Отразяват ми се зле на кожата. Гледам уж да наблягам на зеленчуци и плодове, бобени растения, избягвам салами, кренвирши. Единствено в хамбургерите за работа слагам кюфте, че там припадам от глад.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 33139dd33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   E, kakво да ми е мнението- гледам да ги избягвам, но ако не ги консумирам, ще трябва да седа на слънце да фотосинтезирам. Всичко е отровено и измислено, няма нормална храна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2fd29885f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма изход, освен ако не отидеш на село и си произвеждаш храната.
И зеленчуците са вредни и водата от чешмата е гадна, с вкус и мирис и въздуха, който дишаме е отровен... Аз съм се примирила вече.
Но все пак, има неща, които от години спрях да купувам и това е- маргарин, чипс, безалкохолно и т. н
Както баба ми казва- избери по- малкото зло :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a1911c661f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ние, трябва ли да имаме мнение въобще, след като ни ги пробутват? !
И да коментираме, и да не коментираме темата няма смисъл, какво ще се промени? !
Някои хора, не могат да си позволят био продукти, като ни ги пробутват ще ядем!
Другия вариант, е да си ги произвеждаме сами плодовете, зеленчуците и разните му продукти, но и семената не са качествени, така че пак удряме на камък.
Ще ядем боклуците, и това е!

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 480783fc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има разбира се изход и ние от нашето семейство сме го преминали.
Никакви маргарини, олиа, пържено, обезмаслено, готова кайма, хляб с мая, жълти сирена, газирани и сладки напитки и кулинарни изделия, готови и полу-готови храни, пушени риби, меса и колбаси, промишлени сосове, майонези"йогурти"и други

Напук на докторите често мазни свински меса, сланина, карантии, млечно масло, заквасена сметана, саламурено сирене, кисело мляко
Риба само от див улов-никакви аквакултури и миди
Често яйца и бит хайвер-рядко птиче месо
Готвене на "бавен огън" дълго 2-4часа на ниска на 120-140градуса температура на фурната
Туршии и квасени заленчуци, варива, салати от прясно зеле и моркови, квасен хляб.
Има и още неща но най вазното е че влизаме крайно рядко само за консумативи в големите дискаунтерни вериги и си пестим много време за по смислени преживявания. и да допълня плодове и зеленчуци само от независими търговци по пазара.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 43f919b27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мда, за съжаление у нас контрол върху храните няма. Имам пряк поглед върху работата на институциите, занимаващи се с това и мога да ви уверя, че всичко е проформа. Затова и на пазара е пълно с вредни, дори отровни храни, които си се продават съвсем свободно. Като цяло българинът, къде поради безпаричие, къде от нехайство, не се интересува от качеството на храната, която консумира, а това е пагубно! Аз правех абсолютно същото, докато преди няколко години не получих доста сериозен здравословен проблем. Благодарение на Бога, всичко премина, но оттогава започнах да чета по въпроса и изхвърлих от менюто си широка гама продукти. Тотално спрях да ям всякакви вафли, бисквити, курабии, сладки, соленки и т. н ( въпреки, че им бях голям фен ). 100% от тях са пълни с хидрогенирани мазнини и още куп боклуци и са изключително вредни! Подобно е положението и с всички колбаси, кренвирши, шунки, филета и прочие. Също съм ги спрял, макар че преди и те ми бяха голяма слабост. Понеже авторката е споменала лютениците, за тях също мога да кажа, че поне 95% напълно не стават, заедно с всички сладка, конфитюри и др. подобни. Достатъчно е да се зачетете върху етикета им и ще видите, че домати и пипер в тях просто няма. Написани са разни концентрати и пюрета, плюс куп консерванти и подобрители, оцветители и Е-та. Май само Дерони имат една лютеница, която поне по етикет е с класическа рецепта, но дали е така - гаранция няма. Самото бурканче е над 6 лева. Маргарин, безалкохолни и бутер-теста, рула и торти, директно ги оставям без коментар. Т. нар. натурални сокове са същата работа. Общо-взето гледам да наблягам на рибата, макар че и за нея се твърди, че не е особено чиста. Тази година си купих селска къща с голям двор, близо до града. Така и така ще се местя да живея там и мисля да започна да си произвеждам плодовете и зеленчуците паралелно с това. забравих да спомена една от най-основните храни - хлябът, който също е под всякаква критика. За момента купувам "Родна стряха" от Лидл. Не знам до колко е добър, но забелязах, че 3-4 филийки от него са ми предостатъчни, докато от всички други ям двойно и мога и още. Решил съм да си купя и фурна за хляб и да си пека собствен. Общо-взето, това е начинът, по който се справям със ситуацията. Ще се радвам и на други мнения в темата. Идеята е да сме си полезни.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9b99ddc528
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Темата ти говори за едно, тезата за друго. Та какъв ти е проблема, че в избрания от теб магазин са продали любимата ти стока преди да го посетиш, или че в България продават вредна храна, или че качествената храна е скъпа?
Съвет или си намери магазин в които подават любимата ти стока, или като няма нещо смени менюто за вечеря, или си прави повечето неща сама. За лютеница ти трябват няколко печени чушки, домат от буркан, морков и там каквото желаеш, понякога слагам ябълка, минаваш ги с пасатора вариш 10 мин, подправяш и готово, за 15-20 мин правя 1кг лютеница и не слагам в нея нишесте, това го правя всяка събота зимата и винаги имам хубава лютеница. Така правя и майонеза и много други неща, много е лесно просто трябва да отделиш внимание, дори се справям за по малко време от това което другите хора отделят в магазина да четат етикети. Ходя веднъж месечно до едно любимо село на разходка и купувам там от бабите стока, от яйца, през плодове и зеленчуци до мед, вече съм си запазила агне за април и те щастливи и аз доволна. Дори научих съседките си да ми поръчват на мен да делим бензина и купувам доста стока по 20 буркана мед наведнъж, качествен мед пред мен го вадят от кошера, всичките яйца на една баба която й харесва да гледа кокошки, плодовете на една череша и две прасковени дървета са запазени за мен и т. н. една жена пък отглежда много ягоди, спанак и маруля, всеки път минавам през нея, лято за ягоди, зимата за маруля и спанак, последно ми показа къде ми е насяла зелен лук за агнешкото, как да не ги обичаш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: be3330cd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Според мен най-вредно е бялото брашно и захарта, не толкова е-тата.
Има скрита захар навсякъде - хляб, лютеница, ктчуп.
Според мен трябва да въведат данък вреди храни и на тях да има предупредителни пнадписи и снимки като на цигарите - на чипсовете и шоколада например. Същевременно върху шоколад с малтитол и стевия да няма никакви такива надписи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0fb02d99e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ох, вече ми е почти болна тема чистата храна. Купувам когато и каквото мога директно от неофициални производители, ще рече от ферми, от някои баби/дядовци дето са си посадили нещичко т. н.
Но е невъзможно изцяло да мина на биологично чиста храна и затова от време на време си правя и детокс с брашно от ленено семе или активен въглен, понякога чайове за целта.
От много години в лекарски кабинет не стъпвам и съм вече напълно здрава, правя си домашни и натурални превантивни смески разни, даже и антибиотици с мед и чесън например.
Бяха подготвили мой много близък да го "разболяват от рак" миналата година, заех се с него и с натурални продукти изчистихме болките и проблема въобще, никога не е имал рак и доколкото от мен зависи, няма и да има.
Важна е чистата храна, но също и медицината....
Решила съм да купувам семена и плащам някаква сума на едно възрастно семейство да садят неща за мен като продукцията ще си делим, на мен ми трябва за трима души, остатъка ще могат да консумират или продават. Смятам, че е добра опция, без това подобна сума бих давала в магазини за същите неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker