В пълен разрез с вярванията ми, но де да го мислех - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В пълен разрез с вярванията ми, но де да го мислех
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2023 пъти
Заслужавам богатство. Няма никаква пречка да го постигна. Всеки го заслужава и може да го постигне. Няма нищо лошо в богатството, има само хубави неща. Нямам никакви съмнения и вътрешни конфликти относно желанието ми за богатство. В мен има потенциал, само трябва да се отключи. Богатите не са лоши. Те са щедри, щастливи, полезни са на хората, удовлетворени, по-свободни, победили са пречките.

Дори не е необходимо да плащаш с някаква жертва за богатството, а просто трябва да отключиш потенциала си. Така както не е нужно да плащаш за това да си добър ученик освен с малко време за учене. Реалността не е трудно подвижна, да си богат не е кой знае какво. Всеки човек на света трябва да е щастлив и успешен във всяко отношение. Така както заслужава да е здрав, да има добро семейство, да има хубаво дом, да яде качествена храна, да облича хубави дрехи, да пътува, да обезпечи децата си, да има авторитет, да се чувства полезен. Това са фундаментални неща, без които не бихме били щастливи и пълноценни. Не е срамно и не си алчен, ако искаш да си щастлив и богат.

Вселената също иска да си богат и щастлив. Тя е толкова изобилна, че има предостатъчно за всички. Просто не трябва да поставяш бариери между себе си и щадростта ѝ. Самият факт, че имаш желания, означава, че ти отразяваш нейните желания ти да си успешен във всичко. В страданието и неуспеха няма нищо хубаво. Ние сме родени, за да постигаме и да се развиваме. Радвам се за успехите на другите, защото успеха извира от бездънен извор, който няма как да пресъхне. Ако има изобилие за някои, значо може да има за всички, вкл. и за мен. Всичко, което трябва да направя, е да поема отговорността за собствените си неуспехи, да псра да обвинявам другите и да променя мисленето си, за да отключа потенциала, който ми е даден даром по рождение. Готов съм да се отворя към щедростта и изобилието на Вселената. Да искаш, означава, че си жив, че в теб има сила и енергия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: f70da84d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста идеалистично мислене, обаче ми се струва че е извадено от книга като "ТАЙНАТА".... излишно хабене на хартия, демек. Нанесох мъъъъъничка корекция в горните три параграфа :)

Заслужавам това, за което съм бачкал яко... ако не ми попречи лошия късмет, де, както и другите хора, с които ще си конкурирам в този живот. Всеки си мисли че го заслужава, но дали може да го постигне е съвсем друг въпрос. Няма нищо лошо в богатството само по себе си обаче, нищо че всеки го желае. Тези които не го желаят, просто се самозалъгват по един или друг начин. В мен наистина има потенциал, но зависи дали обкръжението ми, бизнеса, или обществото като цяло ще имат нужда от него. Богатите не са лоши, просто ни изглеждат такива защото винаги си отчитат парите, та затова остава ВПЕЧАТЛЕНИЕТО че са стипчиви. Щастието е релативно понятие, а преследването му ни дава един от смислите в живота. Винаги има нещо, което трябва да се направи, а точно това ни дава мотивация да продължаваме да се борим. По всички останали параметри - полезност към обществото, ниво на удовлетворение, свобода и справяне с пречките - богатите не се различават от бедните кой знае колко, защото в крайна сметка всички сме ХОРА.

Безплатен обяд няма. Всичко си има своята цена. Дори да отключа потенциала си изисква адски много труд и хъс, което се отразява на свободното ми време; а да приложа този отключен потенциал в някаква работа, която ще ми донесе много пари, се изисква отдаденост. Времето което ще отделя от живота си в учене е директно пропорционално на потенциала ми, и колко от него съм наистина отключил. Да си богат не е кой знае какво, просто трябва да направиш така, че приходите ти да надвишават разходите. Всеки човек на света трябва да е щастлив и успешен във всяко отношение - да е здрав, да има добро семейство, да има хубав дом, да яде качествена храна, да облича хубави дрехи, да пътува, да обезпечи децата си, да има авторитет, да се чувства полезен. Това са фундаментални неща, към които всеки човек би трябвало да се стреми. Не е срамно и не си алчен, ако искащ да си щастлив и богат.

На вселената не й пука какъв съм и няма да си мръдне пръста за мен. Тя е толкова изобилна, че има предостатъчно за всички... стига да вложа достатъчно работа да отнеса вкъщи част от фигуративния пай. Самият факт че имаш желания показва, че си човек като всеки друг. В страданието и неуспеха няма нищо хубаво, но именно чрез борбата да избягаме от тях постигаме прогрес. Радвам се за успехите на другите, но и тайно им и завиждам. Това е нормална човешка реакция, но от ключово значение е какво ще направя с нея. Колкото повече време отделям да им завиждам, или да ти търся оправдания защо АЗ не съм успял, толкова повече време ще стоя и ще тъпча на едно място. На вселената може да не й пука за мен, но не обича да седи в застой. Същото трябва да важи и за мен, и за моето мислене и светоглед, и действията които ще направя за постигането им. Да искаш означава че си жив, че в теб има сила и енергия... но тези неща са без никакво значение ако просто стоя и си ги мисля, а не действам!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 54ba3db6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, аз също се сетих за "Тайната" и ми прилича на запис на човек, който прави опит за силата на привличането. Казват, че става единствено, ако вярваш, че е възможно. Дано получиш всичко, което желаеш, бъди щастлив.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e97da75c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, благодаря ти. Странно, но снощи си го казах това нещо (не във връзка с богатство, а за спечелването на един турнир - игра със случаен елемент) и днес проработи и спечелих турнира, а досегашните ми резултати изобщо не загатваха подобно нещо. Прото имах невероятен късмет и спечелих. И мисля, че това не беше случайно.

Просто снощи си казах, че това е най-съкровеното ми желание за конкретния момент. Подобно на това да имам дете някога. И така усетих как внезапно ми се снеха всички вътрешни конфликти от типа "не си достатъчно добър", "другите също искат да спечелят", "трябва много късмет", "има много по-добри от теб", "ти с какво си по-заслужил, че трябва да спечелиш точно ти, а не някой друг".

Просто за момент го усетих като нещо, което ми е дадено да имам по дефолт, без значение колко съм се трудил, заслужил, добър. Нещо като правото да имаш дете. Това е право, което всекиот нас има безусловно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 699eb0737c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Звучи странно, но при мен действа учението Хоопонопоно. Просто използвай от сърце 4-те свещени думи - “Съжалявам”, “Моля те, прости ми”, “Благодаря ти” и “Обичам те”, като е добре да конкретизираш (аз го казвам на себе си и споменавам семейството, приятелите си, Бог и вселената). Изпълва с позитивизъм. Иначе съм чел “Тайната” и “Подсъзнанието може всичко”, ценни книги. Гледал съм и прословутия филм, но книгата ми помогна повече и беше по-разбираема за мен.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 32458b75bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пълни простотии на които и аз вярвах но не е така. Всичко можем да имаме само ако Бог иска! Той Самия казва : искайте и ще ви се даде. Но трябва да искаме неща които са по Неговата воля. Той като съвършен Бог Който мрази неправдата няма да ти даде 1 милион лева и 4 жени и да си шефа в квартала. Искайте стойностни неща като приятели семейство и щастие.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 71c2dba585
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Това е нещо, което бих казал аз, точно моя изказ го е извадил.
От 3 години се занимавам с програмиране на подсъзнанието. Работил съм над така наречените subliminals и смея да твърдя че думите носят огромна мощ.
Можеш всичко! Буквално. Друго нещо което мога да ти дам като съвет, ако искаш по-бърз успех на физическо ниво дръж си една чаша вода и захар до леглото, докато си ги казваш тия твоите си работи енергията ти се презаписва. На сутринта изпий водата, а захарта можеш да си я сложиш в чай и т. н.. ;д... Но като цяло основното което се очаква от теб е да задържиш възможно най-дълго щастието и да не падаш в драми.
Много се радвам че откривам себеподобни макар и по нета. Благодаря за което. Много успехи ти желая.

- Алтай

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e97da75c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Алтай, би ли обяснил повече за subliminals?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5ee5227005
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хм...внимавайте с подсъзнателните съобщения (subliminals)могат да бъдат опасни!
Задължително проверявайте какви точно вълни, при одобрение смъквайте и изключвайте wifi...винаги!
Но има някои които са за манипулация в лош за човешкият мозък смисъл. Много, МНОГО високо внимание!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3acd1b7c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Само с вяра и желание не става. Трябва да работиш, за да изкарваш пари. Желанието е нещо, което ти трябва да изпълниш, а не което ще ти дойде на готово. Нищо не идва на готово в този живот.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 71c2dba585
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, прав си! За съжаление има много недоброжелателни хора, които вредят и влошават нещата, които искаш да промениш.

-Алтай

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9f5a0d4932
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Алтай (12), бих искала да ти задам въпрос, свързан с подсъзнателните съобщения в Ютуб, по- конкретно за един канал. Казва се Mind Power, създателката му е Amy Bass. Да си чувал за нея, някакви отзиви?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 71c2dba585
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Black Sabbath, извинявам се ако ще те разочаровам, но точно този канал е един от които аз не препоръчвам. В сферата на подсъзнателните съобщения не може да се каже с точност кое е най-правилно защото досега нямаме достатъчно изследвания и всичко е такова каквото го опиташ, все пак от опит ти казвам:
Причините поради които аз не препоръчвам този канал:
* както в много други, съобщенията са записани автоматично (хубаво е да носят енергия и гласът да е спокоен и женски. Защо женски? Защото в него е въплатена женска енергия, която символизира креативността и съзиданието)
* съобщенията не са маскирани в музиката, а музиката е маскирана в тях...което ги прави неефективни, защото съзнанието ти ги отхвърля по-бързо, а нашата цел е те да отидат в подсъзнанието
* съобщенията са оставени в дескрипцията и всеки може да ги види, това пречи на реалната промяна защото като ги прочетеш минават през съзнанието, което ги отказва и те не стигат по-дълбоко.

Напоследък се появиха много "разбирачи", които уж знаят какво правят и баламосват хората с правилата си:
"- Ако не изслушате записа докрай той няма да работи" --> Истината е че дори да спреш на 5та минути и после да продължиш няма проблем, дори и да не го чуеш докрай пак няма проблем защото най-важното са афирмациите а не музиката, а те се повтарят постоянно.
"- Слушайте 3-6 пъти на ден." - аз казвам слушайте поне 2 часа на ден кратки визуализации (особено преди да заспиш)
"Ще видите резултати еди кога си..." - всъщност резултатите идват след минимум 4 месеца всеки ден, всеки ден, всеки ден!! Звучи много нали? Но са реални. До 8-9 месеца те са напълно видими и забележими. След 1 година те са съвършени. И все пак всичко зависи и от това какво искаш, но основното е колкото по-свободномислеща си толкова по-бързи резултати. Ако си нормален човек, живял на планетата Земя и си учил в средностатистическо училище и родителите ти не са особено запознати с метафизиката...то гореспоменатите диапазони ще са верни за теб.
Отплеснах се и се извинявам за това. Основната мисъл която искам да докажа е че преди няколко години нямаше почти никакви такива канали (най- известния беше CorpusPerfectum поне до колкото си спомням ) и нямаше зле направени подсъзнателни съобщения. Сега забелязвам че малко по малко тези които стават за нещо някак си клиповете им се изтриват от ютуб.
Както и да е - почти няма такива които да записват със собствените си гласове и да използват ок binaurals.
Ако искаш реална трансформация основно се концентрирай върху визуализацията и я свържи с чувства които ти носи. Намери добър и качествен запис.
Искам да добавя нещо, което забелязах наскоро. Най-бързо ефективни са тези за покачването на определени хормони и свързани с половата система включително външни полови белези, лекуването на рани, лечение на очи, лечение на всякакви болести, здраве и тн.. И мисля че причината е че това са основни функции на човека с които подсъзнанието е ангажирано. За него няма суета, а работа.
Отне ми години в опити, буквално, за да разбера някои неща. За да не правиш моята грешка - стани приятелка с подсъзнанието си. Това означава да се грижиш за него както то за теб. С обич - ключът към всичко. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9f5a0d4932
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, много благодаря за коментарът ти. Причината да питам за Mind Power е че попаднах на много отрицателни мнения за канала, а от там на един шокиращ клип, който показва съобщенията забавени и се чуват изречения като "I don't deserve results", "You are now accepting Lucifer as your God, "You love Mind Power videos" и други много гнусни неща. Не знам доколко е вярно, но стоя далеч от разни сатанински истории и култове.

Предполагам, че не е проблем да се слушат подсъзнателни съобщения по време на сън? И предполагам, че booster съобщенията засилват резултатите?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1b75273580
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Алтай, как да разпознаем работещите клипове от не добре направените такива? Как едновременно да визуализираме и гледаме клипа едновременно? Звуците от клиповете на канала който си споменал много ми приличат на звуците при изследвания от ядрено магнитен резонанс....предполагам че звуците и вибрациите са много повече от това което ни се казва официално :) за жалост се опитвам вече 1-2 години да повтарям утвърждения за здравословен проблем....но не се получава нищо...явно бъркам някъде...но не знам къде? Постовете ти ми идват точно навреме....това е следващата надежда за която смятам да се хвана :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 71c2dba585
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравейте, приятели, дори след години практики и аз не мога да ви кажа кое е най-добро за вас, защото въпросът е наистина дълбок. Но едно е сигурно! "Можеш всичко и то се съхранява в съществото ви като пълен потенциал."
Какво е съществото - машина от тяло, ум, дух. Тялото е ясно. Умът е екран на вашите постижения и развитие - съзнание, подсъзнание и суперсъзнание. Защо ги говоря тези неща? За да се замислим какво точно са подсъзнателните съобщения и binaurals - те са средство за контрол на частта от ума наречена подсъзнание.
Какво правят точно? Когато човек е създаден по време на развитието му в утробата на майка си той бива програмиран един вид на всички нива на съзнание. Щом се роди той се климатизира и целият му опит се записва в подсъзнанието. От там идва и системата от вярвания - кое е възможно и кое не. Дори и да не са ви казали че не можете да летите вие пак си знаете че не го можете защото никога не сте били свидетел (нямали сте житейския опит да видите) на летене. От там се задействат вашите енергии които носите и те временно по време на живот във физическо тяло се адаптират към условията тук. За жалост, понеже сте част от едното цяло представляващо "население на Земята" не можете да си позволите много. Но ТО Е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО! Повярвахте ли поне малко в себе си?

Black Sabbath, относно скритите негативни съобщения - те не са само там. Още от поне 50 години тайните правителства правят експерименти с контрол над ума и като цяло са се насочили към музикалната индустрия. Нищо чудно няма в това някой да си прави експерименти. Дяволите и алите бали са фигура зад която стои още много много информация и сложнотия и би отнел цял човешки живот за да се разгледа и да се извади някакво солидно парче документация във вид на книга относно въпроса. Така че, да , абсолютно възможно е. Другото е че не трябва да бъдем толкова наивни че да си мислим че хората биха ни направили добро, ние сами би трябвало да можем да разпознаваме доброто от злото или в най-добрия случай да си търсим начините сами.

Номер 17, напълно разбирам твоето състояние. Проблемът е че първо трябва да разбереш машината преди да я използваш по предназначение, а отговорите на въпроси от сорта на "Какво е законът на привличането? " не са лесно откриваеми. За съжаление на някои им се плаща за да заблуждават милиони хора че "Каквото си, такова ще привлечеш", което води до още и още трудности. Истината е че привличаш противоположното и има още закони които ако приложиш можеш да се измъкнеш от кръга на ада - "Каквото дадеш такова ще привлечеш (ще ти се възвърне)" е вярното. Развитието има нужда от интелект, който да ръководи система, която от своя страна да работи в посока развитие. Но това е много трудно, защото ти си просто човек.
Грубо казано давам това като шаблон как можеш да постигнеш промяната (поздравления че все още не си се отказал/а - възможно е, но готов/а ли си да дадеш от себе си за да получиш тук...във твърдината на физиката и да отбележиш своето постижение??):
1// Енергия. - Нужда от солидно количество енергия. Имаш я, НО я губиш...всеки ден...всеки ден..отдаваш енергия на неща които не заслужават. Не им позволявай да ти я откраднат.
* негативни мисли - звучи банално но да...
* твърде много сън
* мастурбация - накратко - сексът е обмен на информация, гени, енергия..когато правиш секс с ръката си, възглавница или надуваема кукла ти го правиш физически да..А на другите ти нива на съществуване какво се случва? Няма да казвам отговора че ще се отвратиш напълно от реалността.
* ХОРА, които не знаят какво искат, не могат да обичат и не искат да си тръгнат от орбитата ти.
* САМОТА - всякакъв вид такива илюзии
Кое запазва енергията? - Чувствен живот и изграждане на щастие с постоянство, всеки ден. Разбира се, това не означава да живееш като монах :Д Ако имаш метъл в себе си - разбивай се. Ако обичаш рисуването - прави красиви неща и т.н. Бъди щастлив/а, давай щастие и чувства, защото те са нещо като връзка чрез която даваш и ти се връща.
2//Свобода - психическа и вяра в себе си.
3//Разбери какво искаш - цел и причини.
4// План. Как?
"Големите " учители казват да си намислиш желание и просто да го искаш и че Вселената давала... Хубаво де..Дядо Боже дава дава ама не и когато не си си го заслужил. Не и когато нямаш връзка с желанията си, не и когато не си се научил и не си изстрадал/а поне мъничко.
5// ПЛАНЪТ! - няма такъв(знам...разочароващо). След много приказки - празни и напразни стигаме до заключението че нищо не разбираме и единствения изход е много...много..ама МНОГО блъскане! Добре дошли в матрицата, всички тук сме слепи. :Д Така какво правим оттук?
Изключваме и потъваме в картини, звуци и чувства - с една дума - ВИЗУАЛИЗАЦИЯ. Колкото можеш, всеки ден, религиозно...Нищо друго няма да ти помогне...Нищо и никой. Стана ясно че не можеш да имаш доверие на никого. Подсъзнателни съобщения можеш да си направиш сам/а без музика и вибрации а на прост запис и да се въртят докато спиш. МАМКА МУ...Отплеснах се...
Главната ми идея на последните неща които написах е че трябва да се научим да използваме енергията си правилно и да я уважаваме, да имаме ясна цел, и да визуализираме, защото не разбираме всичко от онова отвъд нас, което стои зад това което сме днес и докато сме живи няма да го разберем.Има хора, които се раждат с някакъв еталон и той си има причина, но ние не сме от тях. И ако ще сме слепи то нека да се научим да бъдем успешно слепи. Ние сме номер 1, рискуваме, даваме време и сили в ясната си цел и никой "разбирач" не може да ни каже НИЩО! Това е пътят! ДА БЪДЕШ ИЛИ ДА НЕ БЪДЕШ! - Преди 400 години един мъдрец го беше казал... Името е ясно.
Повярвай ми, ако не пренебрегнеш от 1// до 4// ще имаш ресурс и всичко нужно за да ДЕЙСТВАШ И ДА БЪДЕШ! Докато те е страх да дадеш времето и усилията си за добро и доброто няма да инвестира в теб защото няма да е сигурно дали го заслужаваш.

И все пак ако ще използвате от ютуб - много много внимателно - те са просто помощно средство. Както казах в предишния пост - и с тях се постигат резултати, но зависи от човека, колко е търпелив и дали не го взима насериозно. И отново дали избира да Е!

Животът е твърде кратък за да се лутаме в илюзии и да му мислим. Имаме нещо - използваме. Идва шанс - използваме го. Гладни сме...Хищни сме. Гоним до последно.
Ето така аз вече съм от другата страна - стъпих здраво на земята и вече бера плодовете от времето и болката вложени в успеха. Самочувствие на макс плюс много лична критика..."Fake it until you make it".. Стигнах твърде далеч. Спирам. Пожелавам на всеки, който чете това, физическо здраве, много житейска жега във всеки смисъл на думите и по-малко комфорт. Аз съм от лошите.

С уважение,
Алтай.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7f3d5db8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От номер 17:
Алтай специални благодарности за дългия и изчерпателен пост!
Признавам че доста се изненадах от някои изречения... темата за подсъзнанието и методите за достигането му е безкрайно противоречива май :) в някои сайтове се набляга на това че трябва всеки ден да се медитира и визуализира за да даде резултат... други казват че "вкопчването" в едно желание само кара вселената да го отдалечава от теб... Последно? :))) (!? !? !? !? ! ) Май ще се придържам към захарта и чашата вода на първо време. Друго нещо обаче не ми дава мира. Клишето че не можем да избираме кого да обичаме... кого да мразим... не можем да избираме напълно чувствата си. Само че всички духовни учители казват че негативната скала от чувства води само до още от същите тези негативни чувства :) т. е. от нас се очаква да ИЗБИРАМЕ какво да чувстваме. Стана голяма каша... Според мен е невъзможно. Това е все едно да убиеш цялата си чувствителност и сензитивност. Робот. И остава само молитвата... и самоконтрола явно:///
Отново Благодаря за мотивиращият и позитивен отговор :) Ще се видим в Матрицата :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker