Парите и мечтите ми отнеха щастието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Парите и мечтите ми отнеха щастието
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1939 пъти
Имах желания, някои хора им казват мечти. Сбъднаха се.
Исках да порастна. Порастнах. Исках да имам жена до себе си. Имам не просто жена, а жената, която винаги съм искал. Женени сме.
Исках да разполагам с пари. Разполагам с пари. И знаете ли, когато човек ги няма, ги търси, когато ги намери - незнае какво да прави с тях. Незнае и друго много важно последствие от това, да ги имаш. Последствието, че те затрупват с вещи, с които ти не ставаш друг човек. Не много пари се губиш в покварната материалност, отдалечаваш се от смислено съществуване. Забравяш къде се корени щастието. Качваш се в скъпата кола, радваш се. Това не е щастие, това е радостен миг, това не е щастие.
Исках повече от това, което имах. Исках друга жена. Получих я. Разбрах, че и това не ме прави щастлив. Просто по-различно усещане, миг на силна тръпка и емоция, която ми затвърди любовта към съпругата ми.
Имах мечта, да живея в къща край езеро дълбоко в планината, недостъпно за случайни посетители. Вече спрях да мечтая, страхувам се, че може да се сбъдне и отново да потвърдя на себе си, че щастието няма да дойде на готово с изпълняването на една мечта.
Исках дете. Момиченце. Вече не искам. Какво ще му предложа на този свят, който наричаме бял свят. Ще го науча да бъде човек сред масова нечовечност? Ще го науча да обича, където хората обичат парите повече от самите себе си? Ще му покажа красотата на природата, която ние хората унищожаваме в пълно съзнание?
Не, вече съзнателно не желая да имам деца или дете. Дори от известно време насам обмислям процедура по стерилизация, за да не се излъжа някой път, че искам. Защото знам, че моментното ми желание няма да съвпадне с вътрешната ми убеденост и обоснованост, някой път, когато се заслепя от моментна радост.
Нямам човек около себе си, който е готов да чуе всичко това. И да повярва, че успелия, имащия всичко, както му казват в днешно време, мисли по този начин.
Приятна вечер.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 81d39d1ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ок.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 21cd404243
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е човек, при всеки си е индивидуално... смисъл не всеки успял, имащ всичко (предполагам имаш предвид материално нали) мисли като теб и чувства нещата, които ти чувстваш.
Иначе и аз съм доста особен характер, противоречива личност, и бих казала, че никой не ме разбира.. в смисъл защо съм такава каквато съм и защо не съм еди каква си примерно.. защо мисля еди как си, а не иначе..
Твоя проблем се крие някъде в ранното ти детство според мен. Както и на маса други хора... И се нарича депресия или айде, ако ти се струва силна тази дума да кажем меланхолия
Просто търси какво те прави щастлив, или поне какво ти дава някакви положителни емоции, дори и да е нещо, което би ти се сторило странно, дребно, не особено специално. Пробвай разни дребни неща (не някакви мащабни проекти) - рисувай, напиши книга, намери си някакви такива занимателни занимания, в които да се вглъбиш, може дърводелство да пробваш, ако рисуването ти се стори прекалено женско.. може да пробваш да си правиш домашно вино.. Абе зариби се да си правиш нещо ей така без да имаш цел задължително да печелиш от него, без да имаш цел останалите хора да ти го харесат, без да ти е цел да се доказваш примерно на/пред/сред други, които се занимават със същото.. Намери си да правиш нещо, на което ще се наслаждаваш на самия процес докато го правиш. Помисли си и пробвай. Все има нещо, което ще те прави щастлив.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 36d41c70be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Отидете в дом за сираци и им купете играчки и дрехи. Гледайте тяхната реакция след това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cd9f2c4bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много съм мислил на такива теми. И от опита и наблюденията си съм разбрал 2 неща.

1 - човек непрекъснато трябва да търпи развитие/промяна. Познавам човек, който е изкарал много пари за кратко време. Една година само обикаляше света, живееше, залагаше, жени, каквото се сетиш. И беше в еуфория. Обаче след тази година каза, че и това му е писнало.

Каза, че човек минава през 3 етапа - еуфория, свикване и желания за - цитирам - "нещо по-голямо от теб". За него това по-голямо нещо се оказа да започне да помага на други хора със съвети за бизнес, благотворителност и т.н. Даването винаги е по-високо в йерархията след консумацията. Когато се наконсумираш, тогава по-голямото е да даваш.

Познавам и друг, за който да купи една вафла на децата си беше невъзможно, защото беше беден като църковна мишка. Само 10 г. по-късно имаше къща на богаташки остров и куп жилища в голям, модерен град в чужбина и толкова пари, че практически нямаше нужда да работи до края на живота си. Обаче след още няколко години бизнесът му закучи и се жалваше, че трябва да харчи "само" по 500 евро на ден джобни. И каза, че когато си долу, високото те прави щастлив, после започваш да си целиш в ощепо-високо, постигаш го, обаче ако после паднеш до "високо", се чувстваш пак нещастен, все едно си на дъното. Ако никого не си стигал "по-високото", няма проблем, но да го стигнеш и да върнеш крачка назад, е гадно.

Та пак извода - трябва да има непрекъсната градация.

2 - дори едно неосъществено желание обезсмисля доголямо всичко друго псотигнато. Ето аз съм живия пример. Мечтаех за дом, семейство, щастлив брак, здраве, деца, пари. Постигнах всичко без едно - парите. И фокуса ми не е върху няколкото ми други неща, които съм постигнал, а върху единственото, което не съм постигнал. И като казвам пари, нямам предвид, че съм беден, а просто не съм толкова богат, колкото ми се иска.

Познавам и хора на другия полюс - много пари, ама няма човке до себе си и пак се концентрира върху това, което няма. Колкото и да се опитваме, обикновено ни дразни точно това, което нямаме, а не ни е достатъчно това, което имаме.

Малко хора могат да са щастливи с малкото, което имат. Оценяватго, едва когато го загубят. За съжаление. Ако бяхме по-благодарни, шяхме да сме по-щастливи, но пък тогава нямаше да имаме същата мотивация за развитие.

И ти си така - пари имаш, ама нямаш други неща итогава парите губят смисъл, защото те дразни това, кеото не можеш да имаш.

Ти не си нещастен, просто си се изморил да се бориш или да нямаш това желаното.

Това са двете причини за нещастие - отегчение от липсата на градация/промяна и разочарование от малкото, което нямаш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 805425c1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   да имаш дете и да го научиш да е адаптивно, да може да мсили, да различава истината, да усеща кои хора са читави. да си до него във всяка малка битка. иннай важното - не само ние показваме света на децата, а и те ни го показват. но ако не си горов да дадеш от себе си и сържето ти да живее в друго човешко същество, ако твърде много се вглъбяваш в себе аи и в своите предпочитания и начин и удобство на живот - не прави детв. защото не лошия свят ще го направи нещастно, а не отдадения и искащ го на 100процента и преди всичко баща.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 74bf7757fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Имаш жена и пари. Какво повече искаш? Спри да искаш, просто живей. Алчността побърква хората.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 15bc86a831
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Те това е проблемът на днешния човек, First World Problems дет се вика. В Африка се чудят как да им оцелеят повечето от децата, тука се чудим дали въобще да имаме деца. И докато ние се чудим, нашата генетична линия заминава, а другите гледат как да имат повече деца. Ами природата си знае работата - генетичната линия на тези дет се чудят и нямат деца просто няма да присъстват в бъдещето. За природата това не е голяма загуба, загубата е лична и за рода ти. Защото за да те има днес теб, преди теб хиляди хора са оцелели и са имали деца, а ти сега все едно им казваш майната ви.

Значи си мислиш за стерилизация (вазектомия), което според теб не е моменто решение, но решението ти за деца било моменто?

Като имаш пари и жена, защо не искаш деца? Защо трябва да им предлагаш нещо освен любов и грижи докато станат достатъчно големи, че да могат да се справят сами?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7dbeb45954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 4 е много прав. Много интересен и смислен коментар! Браво! Хората сме странни същества. Все мислим какво нямаме, вместо да се радваме на това, което имаме и да сме благодарни за него! Бих казала даже, че това е егоизъм! Егоистични същества, вечно недоволни сме човеците.
Съветът на номер 3 е много добър! Щом има възможности, зарадвай някой, който няма. Ще видиш колко добре ще се почувстваш когато видиш радостта в очите на децата в дома, например. Особено като знаеш, че ти си причината за щастливият им миг. Излизай от тая депресия. За целта трябва да се занимаваш с нещо, което ти носи удовлетворение поне, ако не щастие.
Със сигурност си в депресия, повярвай ми. Ако не вярваш, отиди на психолог и му разкажи всичко това и ще видиш, че ще потвърди.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 210acc6814
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   н7, а ти направил ли си 15-20 деца като африканците или само ей така си дрънкаш популизъм някакъв. Сигурно имаш макс 2 и вместо да им отделиш малко повече време от ежедневието предпочиташ да ровиш в нета да се пениш на разни хора. Лицемерче.
Сега, ако случайно кажеш 'ма те са ми пораснали' - ми тогава ходи на тях да им изнасяш лекции да са като африканците, а остави намира другите хора да си живеят живота както им идва, най - малкото защото не ти влиза в работата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 15bc86a831
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 7 до 9: Защо толкова се засягате? Явно ви е чувствителна тема и имате доста да работите по нея. Лицемерче съм бил, не знам си какво си съм бил, само лични обиди без да ме оборите логически. Правете си каквото си искате, разбира се, но това не променя реалността.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a9aaa43b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   10, не съм 9, но коментарът ти е меко казано нелеп. Ти самия не си си мръднал пръстта, ама другите ти криви, че не правели 20 деца. Ми направи ги първо ти и после давай акъл. Иначе става "крадаца вика дръжте крадеца". Смешен си. Да не говорим, че многото деца не решават проблема, ама какво да обяснявам на човек на такова ниво.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 68b19f5c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7, а щом не смятате, че сте лицемерен човек, както Ви е определил 9, то имате ли действително поне над 5 деца, та да давате сравнение с африканците?
И наистина, мислите ли, че е Ваша работа кой какъв начин на живот води? Ако да, защо? На какво основание?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 15bc86a831
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   от 7:

Ужаст, колко много хора се засегнаха, сякаш съм отишъл с пръчка да ги бия. Не съм направил 15 деца, няма и да направя, ок. В момента сме с 2, надявам се да станат 3 в един момент и мисля това да е. Но за нашето общество и 3 деца са достатъчно.

И едно дете да имате по-добре отколкото да затриете родовата си линия както смята да направи автора с идеята си за само-кастрация. Аз от това се шокирах, сори ако съм прозвучал по-грубо.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7a9aaa43b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, аз лично не се засегнах, просто се очудих, че има хора като теб. Ти си последния човек, който трябва да каже на автора дали да има деца. Желанието или го имаш, или го нямаш, не можеш да го предизвикаш на сила, както не можеш да обичаш някого на сила.

Ако някой няма желание за деца, по-добре да не прави такива, отколкото после то да расте в нежелана среда и да съжалавя, че въобще е на този свят.

Коментара ти просто е нелеп, затова се възмутиха хората, а не че са се засегнали. Дори и това не си разбрал/а.

Аз лично имам деца, но никога няма да изтърся подобна глупост като теб и да държа сметка кой да има, кой да няма деца.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 82bf44caf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз, пък мисля, че който пише "ужаст", не трябва да се размножава. И без това, неграмотните индивиди са предостатъчно.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 34dfb07144
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Какво беше чувството когато се бореше за жената и парите за които си мечтал ?

Постигането на една цел не те прави щастлив а самият процес.

Можеби мислиш, че като си сбъднеш мечтите нещо ще се промени, но ежедневната рутина те приземява отново на земята. И ти си викаш "Мамка му с пари, скъпи коли и жена пак ще ставам 5:00ч. за работа, пак ще чистя на кучето акото и пак ще се редя да плащам парно".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker