За стационарните телефони без кабел - въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За стационарните телефони без кабел - въпрос
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 958 пъти
Не ги знам точно какви се водят, ама такива, които може да си разнасяте из къщата, със слушалка без кабел.
Та въпросът ми е- вярно ли е, че някой може да ви се включи на честотата и да навърти сметка? Защото една комшийка ме наплаши, че на нея и се случило, а аз искам да си купя такъв апарат.
Няма ли някакви защити, струва ми се малко.... като градска легенда, но пък тя платила 1000 лв чужда сметка...
Моля, модераторите да публикуват темата и благодаря на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0ebdc14699
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само не разбирам защо ти е такъв телефон. Аз за 20 лв говоря неограничено към всички оператори и имам 10 гб интернет. Телефона за който говориш е супер неизгоден. Едно време бяха такива, сега само бабите и дядовците които не излизат от вкъщи ги ползват.

Колкото до въпроса ти дали телефона е с кабел или без е едно и също. Обхвата е на няколко метра. Крадеца трябва да се е скрил под кревата ти за да може да хване твоя сигнал това са глупости на търкалета.. Може сметката да се получи от хиляди неща. Но ако аз бях крадец нямаше да се чудя как да ловя сигнал, като знам че обичам да си говоря по телефона или ще си взема неограничени разговори или ако толкова нямам пари, ще отида на общестнен wifi и по вайбър ще си лафя на воля и стотинка няма да платя.

Дано съм била полезна

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 74de998df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако апаратът ти е от евтините (20-50-70 лв. ) като нищо може да стане подобен сакатлък. Тези апарати правят проста аналогова радиовръзка между "майката" и слушалката, която може дори да бъде подслушвана с обикновен радиоапарат от съседната стая. При тях всяка слушалка от същия вид, като твоята, може да се свърже към майката и да набира номера, стига да е в обхват. Там няма разлика между слушалките - можеш да имаш 2-3 такива в отделните стаи. Злонамерен съсед може да обикаля из входовете със слушалката си, докато намери обхват на някой телефон от същата марка/модел като неговия. Като намери такъв, може да набира и говори с чужбина колкото си иска. Този тип измама обаче беше масова във времената преди Skype и интернет-телефонията, и когато на пазара имаше само 3-4 модел безжични телефони. Сега не знам някой да се занимава... Ние вкъщи нямаме стационарен телефон от години.

Ако обаче си вземеш скъпа техника (напр. Siemens, за 350 лв. ), там вече връзката между майката и слушалката е дигитална и криптирана - подобно на безжичните компютърни мрежи (WiFi). Тя не само не може да се подслушва, но и всяка слушалка си има отделно ID и парола, чрез които се регистрира към майката. Регистрацията се прави еднократно, но без нея не можеш да ползваш съответната слушалка. Така дори и да дойде някой външен натрапник със същата слушалка като твоята, той няма как да се свърже и да говори през майката, понеже слушалката му не е регистрирана към нея. Да не говорим, че качеството на самия звук през такива слушалки е перфектно, понеже използват по-високочестотни канали, скачащи честоти - в случай че основната бъде зашумена от нещо и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d01b01081a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма невъзможни неща. Ако е марков е по-трудно, ако е китайски за 25 лева всяко дете от квартала може да го направи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker