Антисоциална ли съм, че нямам фейсбук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Антисоциална ли съм, че нямам фейсбук?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1636 пъти
Нямам фейсбук. Приятелят ми не одобрява да имам профил в социалните мрежи. С годините изгубих контакти с всички, не знам как се случи, може би защото нямам такъв профил, а вече в обществото който няма се счита за антисоциален. Реално не контактувам с никого - само с майка, татко, баба и сестра ми, както и гаджето ми. Нямам приятели, дори на работа хората ми се чудят защо нямам профил и казват, че съм антисоциална, нямам трайни приятелства и там. Ако опитам да си направя, приятеля ми прави голям проблем. Понякога си мисля, че се притеснява бившият ми приятел да не ме потърси там, страхува се някой да не ме сваля и т. н. Ние живеем с него от доста години, но започва да ми тежи. Не искам да се разделяме, но искам да контактувам с хора в интернет, а може би и по - късно на живо, но той казва, че тези хора са лоши и не ми мислят доброто и за какво ми било да си правя профил и да ми зяпат профила. Той също няма и също няма приятели, има някои колеги на работа, с които контактува, а приятелите си ги ограничи, защото го търсеха за услуги само.
Има ли някой като мен или аз съм най - антисоциалната тук?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: c09948d2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не те прави антисоциална, просто ограничава комуникирането ти с други хора. Макар, че няма проблем да си пишете по вайбър или да си говорите по телефон, най-добре е общуването да става очи в очи, социалните мрежи се ползват за удобство. Обикновено използвам фейсбук за това- да си пиша с приятели, не приемам непознати, рядко качвам снимки, само скролвам 2 минути и през останалото време съм в месиджър. Разбирам, че уважаваш приятеля ти и затова не си правиш профил, но е глупаво да се карате за толкова дребни неща. Не проспускаш нищо интересно, чувстваш се изолирана, защото повечето хора имат профил в тази мрежа, но наистина не е кой знае какво. На твое място, при такова силно желание, сигурно щях да си направя профил. Това не ми прави чест, но не обичам да се съобразявам с хора, които не се съобразяват с мен и ми нямат доверие за нещо толкова елементарно.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: edab633f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би по- скоро искаш да кажеш асоциална, а не антисоциална?
Да, вероятно си малко асоциална, но това може да се оправи и без наличието на фейсбук. Просто започни да излизаш по- често с приятели/ познати. Аз също нямам фейсбук и на този етап не искам да имам, но кой е приятелят ти, че да ти забранява да имаш такъв? Все пак е профил във ФБ, а не в порно сайт. Доколкото знам можеш да блокираш бившият си, както и всеки, който дръзне да те сваля, също може да ограничиш достъпът на информация само за приятелите си.
Гаджето ти има ли фейсбук, че си позволява да ти забранява?



Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ad220f97f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не и аз нямам, с хората може да общуваш наживо и по телефона.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0cfa4f168e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
аз съм на 24 и много дълго време ползвах фейсбук. В един момент толкова ми беше омръзнало комуникирането с хората посредством само и единствено фейсбук, че го закрих. 1 година не го ползвах и през цялото време се чудех дали не съм направил грешка все пак. Прекъснах умишлено връзка с много хора, тъй като отношенията ми с тях бяха прекалено токсични и не водеха до нищо освен да се чувствам зле.
Сега в началото на тази година си пуснах профила отново. И знаеш ли, контактувам със същите хора, с които си говорех и по принцип, когато нямах профил. Профилът ти дава само илюзорната представа, че имаш много приятели, но реално изобщо не е така.
Аз не споделям и качвам абсолютно нищо. Ползвам единствено чата, но все пак оставих профила си активен. В даден момент може да ми бъде полезен, просто в такива времена живеем. Приятеля ти се страхува с право, защото като нищо ще се свържеш с много хора, с които си се позабравила. И да, ще те свалят, особено, ако си красива жена, ще получаваш десетки съобщения. Въпроса е ти какво искаш?
Ако не си щастлива с приятеля ти, проблемът не е в това, че нямаш профил. Ако искаш да имаш приятели няма да ги откриеш във фейсбук.
Ако искаш да му изневериш ще бъде много лесно, когато си направиш профил. По добре помисли за друга промяна, от която имаш нужда.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7e1914bd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Честито, приятелят ти е неисугрен психар. Манипулира и те контролира във всяко отношение, а ти страдаш от Стокхолмски синдром. Скоро ще започне и агресия, ама споко пълно е с такива като теб.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9e2440f21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Той като иска, нека да е без, но на теб, няма никакво право, да забранява. Дори да е с най- добри чувства. Ти сама усещаш, че те ограничава и не се чувстваш добре.
Да, антисоциална си, не толкова за дето нямаш ФБ, а заради това, че не общуваш с никой, освен със семейството си. Не е нормално, нито здравословно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a266cf5320
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти наистина ли сериозно задаваш този въпрос? Сигурно си над 18 годишна, и факта, че свързваш приятелството с фейсбук е притеснителен. Вместо. да се чудиш как да се набуташ в Клюкарника, потърси реални контакти с хората.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e1aa0f4bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Няма проблем да нямаш фейсбук, но само ако е по твое желание. Аз също нямам, но защото не ме кефи! Демек нямам, но по мое желание - волята ми е свободна!
А в случая при теб не е по твое желание. Не е хубаво да се оставяш така на приятеля ти да ти забранява това или онова.
Най - вероятно като си била дете някой от родителите ти е бил прекалено строг, а ти от страх и/или за да има мир прекално си се подчинявала и това ти поведение се е пренесло и след като си навършила пълнолетие. И приятеля ти използва тази твоя емоционална слабост, за да те контролира и манипулира!

Осъзнай и запомни, че никой няма законово право да ти забранява (да си позволява да не ти разрешава) фейсбук, или каквото и да било друго нещо.
Ти си антисоциална в момента, но защото се оставяш той да ти налага ограничен начин на живот, а действително той е антисоциалния (природата му е такава, наистина го иска той това, докато на теб той ти го налага, надявам се да правиш разликата сега)
Предупреждавам те, че с годините той има тенденция да става и по - зле. Особено като стане към 50 годишен нищо чудно и бой да ядеш от него. А може и по - рано. Такива контролиращи хора ката него могат да бъдат наистина опасни - никога не знаеш в кой момент нещо ще им щракне в главата и ще влязат в дива истерия.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7080101bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не ти, а гаджето ти е асоциален. Гледай и да не започне да ти забранява и да излизаш с приятели. Тогава му кажи да се прегледа при психятър.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9e006f9df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво право има приятелят ти да решава за теб? Да не ти е попечител? Щом имаш приятел от години, сигурно си пълнолетна, а това означава, че можеш сама да взимаш решението за или против фейсбук. Какво ще стане като си направиш? Той ще се цупи? Негов проблем, той да се променя.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fba05d4cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 8, коментарът Ви е точно на място. Половината от коментиращите изобщо не схващат проблема. Аз нямам Фейсбук, НО, не защото някой ми го налага, а защото не желая. просто предпочитам живата комуникация. На авторката ѝ забраняват профил там, само като един от начините за общуване, не забелязахте ли, че тя няма приятели, социални контакти, изолирана е и манипулурана по всякакъв начин?! Момиче, бягай от този тиранин с 200, колкото можеш по-далеч и не се обръщай назад! Ще те съсипе, повярвай ми! Не съм била в твоето положение, но изхождам от житейския си опит, нищо добро не очаквай от подобна връзка!
жена с 25-годишен успешен и бих казала, щастлив брак

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 56bed29871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, проблема на авторката е, че вярва, че причината на това да няма приятелисе корени в това че няма профил. Май това никой не разбра. Единственото, което пише за приятеля си е че и забранява да има профил и че и той не е от много общителните. Не пише, че и забранява да се вижда с приятели-има разлика. Аз съм на мнение, че самата тя си е намерила такъв затворен тип като нея, при това осъзнато и инстинктивно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 56bed29871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   11, проблема на авторката е, че вярва, че причината на това да няма приятелисе корени в това че няма профил. Май това никой не разбра. Единственото, което пише за приятеля си е че и забранява да има профил и че и той не е от много общителните. Не пише, че и забранява да се вижда с приятели-има разлика. Аз съм на мнение, че самата тя си е намерила такъв затворен тип като нея, при това осъзнато и инстинктивно.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: de204ec696
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Има голяма вероятност авторката да не е особено отракан човек и да си е намерила такъв затворен тип осъзнато и инстинктивно. Но аз мисля, че по - скоро той я е намерил нея. Но както и да е, защото това е следствие!
Авторката е най - вероятно един от многото хора, които са израстнали с контролиращи, взискателни родители, със склонност да се държат прекалено властно и наставнически с детето си. Затова авторката е привлякла такъв тип човек към себе си - просто е супер логично.
(писах коментар /номер23/, в темата 'Мамино синче! ' във връзка с вредите, които нанасят контролиращите родители /обикновено те са хора с мания за контрол, понякога реализирана във външна среда, смисъл извън семейството, но по - често не, която мания наблюдавам при доста от поколенията набори със 7ца, 6ца, 5ца и съответно има доста засегнати от наборите с 8ца, 9ка, сред тези след 2000на също го има проблема, сега ще видим 2005 нататък как ще са... даже някой ден трябва да напиша книга по тази тема, ама кога ли ще се наканя и това да направя... ;–))

Обзалагам се, че ако авторката започне да общува и излиза с разни хора въпреки, че няма фейсбук, то приятеля ѝ категорично няма да приветства това.

Съгласявам се с 13/14, че проблема с нямането на приятели на тази авторка определно не се корени в това, че няма фейсбук. Но трябва да се отбележи, че това не ѝ е единствения проблем, дори не ѝ е и основния. Основен проблем на тази авторка е, че е в позиция на подчинена и спешно трябва да намери начин да излезе от тази позиция, мога да изброя няколко причнини защо, но тука разни може да почнат да ме нападат, че съм феминистка и подобно и не ми се влиза пак в изтъркани полемики с комплексирани смотльовци и затова ще изтъкна само това, че, като нищо напред в годините един ден може да ѝ се наложи да бъде сама опора за себе си... и живота прекаран в роля на подчинен и послушен човек определено няма да ѝ помогне да се справи тогава, ще ѝ липсват качествата на човек, който сам взима решения, без да иска разрешение от.. някой свой близък

от номер8

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker