Как си представяте бъдещето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как си представяте бъдещето?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 2541 пъти
Здравейте. Добро утро, или добър вечер. Не знам кога авторите ще публикуват темата, даже не знам дали ще я публикуват... Този въпрос ми хрумна от нищото. Чувам чуруликането на птичките, даже чух и гъските на съседа (изобщо не знам, защо са му). Като цяло обичам природата и хоп, щръкна ми въпроса - "Абе... Аз хубаво си пия кафето и се кефя на природата, ама това до кога ще продължи? " и ето началото на идеята ми... Как вие си представяте бъдещето на човечеството? Дали с нарастващата популация ще изстискаме Земята напълно? Дали нашата цивилизация ще започне да колонизира друг планети. Има много клипове, страници и т. н. на тази тема, но едва ли всички те са от вас.. Искам да разбера вашето мнение. Чисто и просто вашето мнение. Може някой да се бои от "Страшния съд", а друг от глобална война, а трети - от жената...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0f1d46afd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен на различните места по света ще е различно, на някои места ще се случват супер гадни неща като брутални природни бедствия и клипатични супер аномалии (освен разните политически глупости), то вече се и случват де, но в България ще си е окей :)
При нас единствените проблеми ще са свързани с разни дребни (на фона на останалата част от света) неща.
Също така скоро няма да спрем да спорим за това дали през соца сме били по - добре или по - зле ;-)
Но като цяло тука в България се очаква спокойно да продължим да си пием кафенцата, според мен.

Иначе да, ще населим Марс.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 841c361ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ще стане като в Прометей :D

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ddc1791676
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Виждам бъдещето глупаво и заслепено. Освен това се знае, че тези манипулации са нарочно разпространени в цял свят, за по-лесен контрол над населението по цял свят. И когато дойде момента в, който не примерно както сега 40% от младите са еднакви ами 90 % тогава поради липса на нещо ново и огромния контрол, който ще имат върху хората, ще почнат да правят грешки с, които населението ще се усети и тогава ще стане една красива световна война между диктактори и клонинги :) Ако успеят да си разпределят народа на изгодни части иначе преди да стане това меле ще почнат да се бият за тях и ядрената война е на лице :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2091711ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз като цяло съм оптимист за бъдещето. Определено има какво да се подобрява в редица сектори като например енергетиката, транспорта и медицината/фармацевтиката.

Защото за мен не е нормално в 21. в. половината хора и то в развити страни да пътуват по 2 часа до работа и да няма място за паркиране. Не е нормално да си зависим от централи за ток и топло, нито пък това да става за сметка на ресурси, които е въпрос на време да се изчерпят. Мисля, че трябва възобновяемите източници да се усъвършенстват и всеки да си набавя енергия евтино и независимо от централи, вкл. и за превозните средства.

Също така не е нормално все още да умират хора от редица болести като рак например. Убеден съм, че лек за рака е открит, но се пази в тайна. Отделно веднъж за винаги трябва да се реши проблема с дефицита на органи за трансплантация и те да се отглеждат в лабораторни условия може би от стволови клетки.

И не на последно място трябва осмислим ценностите си и морала си. Защото никой не мое да ме убеди, че е нормално да измират хора, да има войни заради една шепа петрол или пазар на оръжия и наркотици.

Има още много неща, които все още са на примитивно ниво и тепърва трябва да се развиват. Но съм опитимист, защото само до преди 20-30 г. не сме си представяли, че масово ще можем да говорим с всеки от устройство в джоба си, че и да водим видео разговори. Преди това пък не сме си представяли, че ще можем да пътуваме под вода, да кацнем на луната, да летим и всякакви такива.

Транспорта, който ще претърпи най-голяма промяна е железопътния. Ще се изкопае тунел под атлантическия океан и от там ще минават левитиращи влакове във вакуум, развиващи скорости, благодарение на които ще можеш да прекосяваме океана за 1-2 часа и то сравнително евтино. На същия принцип с тунели над земята, пък ще стигаме до другия край на Азия за няколко часа. Убеден съм, че тези неща ще се случат, единствения въпрос е кога.

Колкото до заселването на Марс, не мисля, че скоро ще се случи, ако въобще се случи, защото това първо няма смисъл и второ напрактика е почти неосъществимо поради ред причини, за които не ми се изпада в подробности. Отделно, че вероятно няма да ни позволят други извънземни цивилизации, както не ни позволяват да кацаме на Луната вече няколко десетилетия.

И това е нормално, защото морално не сме достигнали такова ниво и сме потенциална опасност за всяко небесно тяло, до което се докопаме. Та ние дори и за собствената си планета все още не сме полезни, камо ли за друга.

Който се е интересувал повече за мисиите на Луната, знае за какво говоря.

Мисля, че е въпрос на време да настъпи поредната индустриална революция, която ще даде тласък на развитието ни и ще реши много проблеми, макар и краткосрочно да причини световна икономическа криза, каквато неминуемо се случва след подобен бум подобно на Великата депресия.

Обраователната система също трябва да претърпи много промени. Първо начина, по който се преподава не трябва да стимулира зубренето, а разбирането. Второ трябва да изчезнат някои безполезни предмети и да се наблегне да учения, свързани с ценностите, емоционалната интелигентност, предприемачеството, стимулиране на креативността и др. спосбности на ума, общуване, работа в екип, умението да бъдем щастливи, умението да се справяме с кризни житейски ситуации и т.н. Все неща 100 пъти по-полезни от филосфия например, каквито незнайно защо се учат все още в училище, че и в университетите и то в специалности, които нямат нищо общо с това.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 04fb90fe7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2 - Някой ще върже Върколата от X-men за скала и гаргите ще го кълват ?

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 35495aaeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А ми до 2050 ще станем над 9 милиарда души, а сега сме 7 милиарда. Представи си една хубава 3-та световна за глад, глобалното затопляне което с времето ще ни изпържи, мизерия.... Четох веднъж как баба Ванга е предсказала че един ден водата ще стане по-скъпа от черното злато, и ще я затваряме в буркани като зимнина, и това ще се случи някои ден защото питейната вода е някъде 3-4% в целия свят.... Има и още много неща които мога да кажа, ама се отчаях само докато писах тези.... Не си вкарвай излишен стрес с тези мисли, края ни е неизбежен така или иначе. Всеки ден малко по малко та докато стигнем до тези катаклизми отдавна няма да ни има.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 258ee24941
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е много просто - хората развиват света и те ще го унищожат... хората са лоши, стоя настрана от тях, за мен бъдещето е детето ми и семейството ми... другите въобще не ме интересуват, защото ДРУГИТЕ, са онези хора, които пишат злобни коментари тук под всяка история, онези които не са доволни от живота си и опитват да смачкат другите за да са по - добре, като има и други нещастници като тях.
Бъдещето е в децата. Бъдещето е извън България... българите сме много лоши.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 04fb90fe7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз се надявам, че след 50 години, хората няма да пишат такива лудории от рода на:

"хубава 3-та световна за глад, глобалното затопляне "

За глад, войни не са водят от хиляди години. Световните войни, са се водили, заради ипериалистките амбиции на малцина.

"Отделно, че вероятно няма да ни позволят други извънземни цивилизации, както не ни позволяват да кацаме на Луната вече няколко десетилетия. "

Ами, щото нямаш пряители там. Аз редовно правя връзка, ама тоя месец не съм ги чувал, щото ми свърши LSD-то.

"свързани с ценностите, емоционалната интелигентност, предприемачеството, стимулиране на креативността и др. спосбности на ума, общуване, работа в екип, умението да бъдем щастливи, умението да се справяме с кризни житейски ситуации и т.н. Все неща 100 пъти по-полезни от филосфия "

И все проблеми, с които философията се занимава от 2500 години насам ..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 21fbaf7a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, от кога философията се занимава с предприемачество?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 04fb90fe7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Предприемачеството е свързано с несигурност, иновация, теория, разбиране, икономика, ефективност и стойност.
Да, философията не е нещо, което може да бъде приложено директно, но именно нейната абстрактност ни позволява, да виждаме Светът по различен начин.
Голяма част от съвременната ни икономика е базирана на различни учения и вярвания, не толкова на нужди. Важно е, чове, да разбира от тези неща. През социализма, плановата икономика, бе директно повлияна от Марксистката идеология. Нямаше огромни заводи притежавани от инвеститори, защото бе в директен конфликт, с философията на комунизма.

Ако просто поднесем всичко като суха информация в книги, които се наричат "Как да направим еди какво си! ", в които има лесни и точни стъпки, под формата на алгоритъм, който трябва да следваме неотлъчно, то човек губи способността си, да бъде критичен и креативен. Сократ ни казва, да не се съгласяваме. Декарт ни казва, да подлагаме на съмнение всичко, дори и себе си. И това са най-ярките примери.

Има причина, защо философията да е в почти всяка учебна програма, от 500 години насам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 83f8ce8a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако не ни избият до тогава мисля че до 50-100 години поне нашите деца ще са свидетели на това как artificial intelligence ни поробват.Поне аз така си мисля :D peace doe

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 21fbaf7a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Знам само, че с тези Е-та ще спрем да се разлагаме след смъртта. След 5000 г. археолозите ще ни откриватв идеално състояние. Дори по-запазени от мумиите в Египет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3b808d55ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не съм много съгласна с номер 4, на практика е невъзможно да се намери лек за всяка една болест, да спрат да съществуват смъртоносните болести и да се намери донор на органи за всеки нуждаещ се по простата причина, че тогава населението ще има по-голям прираст което значи че ще станем много повече от колкото сме сега. Нашата планета не може да бъде местообитание на толкова много човешки индивиди, както всички виждаме не се справяме при 7 милиарда, камо ли ако сме 15 например. Следователно планетата Земя би останала без никакъв ресурс или дори при възможен вариант да използване неизчерпаеми ресурси, площта и рано или късно няма да ни бъде достатъчна. Аналогично, дори да успеем да населим друга планета, рано или късно тя също няма да ни бъде достатъчна най-малкото като площ. Не забравяй, че за да населим друга планета ни трябват изключително много ресурси, както и пари. Изводът е, че както и да постъпим, никога не можем да запазим всеки един от нас в една добра форма, без болести и с достъп до всякакво лечение през целия си живот, както и да продължаваме да живеем на нашата планета без да черпим от ресурсите или площта и. В момента сме в климакс, което ще рече равновесно състояние на нашата екосистема - Земята. А всеки климакс има свой собствен край. Каквото и да правим той е необратим. В крайна сметка смятам, че всичко това е една симулация, от която е малко вероятно да успеем да се откъснем и да прогледнем извън нея. Както животните не могат да осъзнаят много от нещата, които ние осъзнаваме, така и ние има неща които никога не бихме могли да възприемем, просто защото и ние имаме някакъв праг на възприятие и усет. Въпреки това никой не знае дали сме стигнали до този праг или все още можем да преоткрием и видим неща от друго естество, непознато за нас досега.
Момиче на 17

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bdd12e765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Представям си бъдещето доста впечатляващо.

Всички дето говорят как човек унищожавал планетата не осъзнават, че човек е и единственото живо същество, което може да осигури продължаването на живота след като Земята бъде погълната от Слънцето, или се сблъска с астероид, или дойде друга ледникова епоха и тн. Просто за мен лично, еволюцията е докарала живота на Земята до човешката форма днес, за да може целият този живот, чрез интелекта си, да се разпространи из цялата Вселена.

В тази връзка според мен в бъдеще ще откриваме много нови интересни физични, биологични, химични и всякакъв друг вид явления и ще ги използваме. Ще постигнем телеортация, левитация, създаване на нови Вселени, форми на живот, безсмъртие по желание и тн.

Всичко това разбира се трябва да е подкрепено от морално развитие и според мен то неизбежно ще е. Просто, според мен животът на Земята се води по определени правила, които неизбежно го тикат в определена посока. Виждаме как еволюцията тласка всички организми да увеличават нивото си на внимание, съзнание. Простите бактерии имат по 1 сетиво - хемосензитивност. По-сложните организми имат повече сетива и по-високи нива на свобода. Човек има най-голямото ниво на свобода и обща сетивност познато ни досега.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dcdcc6b4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Чудих се доста дали да пиша...
Ще има още "природни бедствия" които не са никак природни.
Страшното са вулканите, предстои. Ще разкъсат огромни територии, дори континенти. Някои земи останали над вода ще бъдат плаващи острови. На тях ще има оцелели...
Водата (океани и морета ) ще бъде токсична, с оранжево кафяв цвят, меркурий и други токсични в-ща.
Ще има и външна намеса (извън земята) и ще се постигнат някои договорки, които ще изглеждат спасение в очите на обикновения човек: чист въздух, защитена зона за живот и работа...
Отдавна не съществува варианта да "спасим планетата" вече и видяхме сметката. Намалянето на човечеството е "спешно" вече.
Ще има и бунтари които ще живеят извън тези защитени зони, на принципа и по начин от времената на друидите, знахари, водачи, хора със "специални" капацитети и възможности малко познати за обикновеният (облъчен) човек.
Всичко това се развива много по-бързо от очакваното. Преди около 10 г. мислех, че това което се случва сега, ще бъде поне след около 40-50 г...сбърках, но само за времето, не за случващото се и за което предстпи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 04fb90fe7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16 - Прилича на сюжета на поредната идиотска тийн книга, която ще се превърне във филм от три части, с любовен триъгълник, в който главната героиня е толкова специална, че ако не беше турбо специална, целия сюжет щеше да отиде подяволите ...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: dcdcc6b4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Н 17 нямаш представа колко много искам да беше така както казваш...и ако само можех да подаря на някого този "специален подарък" да вижда през времето и пространството.
Блажени са незнаещите, невиждащите!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bdd12e765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   номер 16, на български на "меркурия" му викат живак... май много четете конспиративни форуми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2c07d9671f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Според мен най-доброто предстои.
Неминуемо ще дойде времето, когато ще започне преселване на други планети. Ще научавале нови тайти за живота и вселената. Човечеството ще се развива, ще поумнява, ще се учи на състрадание и любов към ближния. Но това няма как да стане преди да е минало през страдания. Страданието учи да разпознаваме доброто и да не нараняваме умишлено.
Смятам, че нашите внуци ще живеят в много по-добър и развит свят. На нас се пада честта да го построим за тях и всеки носи лична отговорност за бъзещето на човечеството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker