Случайно ли е според вас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случайно ли е според вас
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1306 пъти
На работното си място наблюдавам интересна тенденция от години наред. Имало е хора, които са по-конфликтни. Знаете, примерно като сгрешат нещо, обвиняват другите, правят интриги, държат се заповеднически и т. н. В същото време има и хора, с които се разбирам само с поглед, както се казва.

Най-странното обаче, че в рамките на 2-3 г. точно хората, с които съм имал конфликти, си заминаха (къде сами, къде сгафиха и ги маханха), а тези, с които се разбирам останаха до един. Дори и новоназначените на мястото на старите са само свестни хора. И така за този период изчезнаха всички конфликтни и се заобиколих от само от свестни.

Не знам дали е хубаво, но аз имам навика да си мълча, дори да знам на 100%, че съм прав, просто защото когато някой те е нарочил, това няма значение за него и за мен това е излишно губене на енергия и ме натоварва. Не гоправя умишлено, просто съм си такъв. И това създава впечатление у хората, че съм едва ли не Путьо Маринкин. Просто си мисля, че времето и Бог ще покажат кой е бил прав и кой заслужава компенсация и кой възмездие. Безсмислено е да си хабя енергията и в крайна сметка да не реша нищо.

Може да прозвучи малко злобно, но забелязвам, че хората, които си имат работа с мен и с които откажа да се конфронтирам открито и да им отвръщам, си получават заслуженото от друго място.

Не само в работата. Примерно имам леля, която искаше да наследи един имот, в който и аз имам дял. Тя искаше да прилапа всичко. Аз предпочетох, вместо да получа няколко хиляди лева и да си тровя нервите, просто да и оставя всичко на нея, макар че нито морално, нито юридически е права, но подписах в нейна полза, че да се насити и да ми е мирна главата.

Е, няма да изпадам в подробности, но да речем, че не видя хаир от този имот. Има и много други примери.

Та замислих се каква е причината и нямам логично обяснение. Не вярвам в карми и тем подобни, но като гледам обстоятелствата, може и да има нещо. А може би просто си въобразявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 076c1a47b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, овладял си несъзнателно явно, някои духовни техники. Понеже дълго съм се занимавала с четене на такава литература, твърдо ти заявявам, браво. Да не изпадам в подробности, мисля, че Вадим Зеланд би ти бил интересен автор. В книгите му ще разбереш механизма на това, което ти правиш и ще разбереш, защо всичко се подрежда я твоя полза.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 64af3049d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм подобна, не споря, не влизам в конфликти от много години, дори се усмихвам в случаи когато знам, че ми точат зад гърба брадва. Просто...някак вътрешно усещам, че нещата ще се наредят по един или друг начин, истини ще излязат наяве, всеки ще си носи последствия от действията т.н.
И винаги, в 100% от случаите в които особено са се опитвали да ми навредят се е получавало или мигновена карма или най-много до две седмици се е връщало.
И не, нито ми е жал, нито пък чувствам задоволство. Приемам го като нещо напълно нормално и това е.
Аз съм човек наблюдател. Наблюдавам хората и знам, чувствам техните под/съзнателни мисли и намерения. И дори без да ги познавам, знам когато имат виснали над главите им "карми" или просто енергията която са изпратили нанякъде и вече се завръща обратнп и утроена...
Ние, "чистите" хора нямаме защо да се притесняваме ;)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 90af4b16c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Алена имаше в първата си книга една случка - за нейна съученичка, която ѝ се била подигравала, а после се разболяла и умряла и според Алена това било "правосъдието", което заслужавала и карма и не знам си какво си. Просто като го прочетох това и щях да повърна.

Повръща ми се от такива псевдо-духовни нарцисисти, дето си мислят, че Светът се върти около тях и, че само тяхното мнение и възгледи за нещата са валидни.

Не е случайно, че по-конфликтните хора напускат, но е важно да знаеш, че те не напускат заради теб и твоето "психично и магично влияние". Напускат просто защото са по-конфликтни, по-динамични, по-холерични, друг тип характер са.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f86d7911df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен не привличаш житейските несгоди, заради вътрешния ти мир. Съветът ми е да не приемаш дълбоко заяжданията и свадите на било то колеги, приятели, (както и правиш), за да не си пати твоето здраве от всичко това. На лошото отвръщай с доброта и уравновесеност и всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1c4df50529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има нещо вярно в това. И на мен са ми се случвали необясними неща от този вид. И аз не обичам да влизам в конфликти, да се разправям, ами предпочитам да премълча. Сещам се за няколко такива случаи в които все едно някой вместо мен им връща на тези дето са ме наранили. Единия беше като бях малка, бях на една екскурзия. Лошото беше че там имаше една дето беше много злобна и ме беше нарочила да си излива злобата върху мен, без нищо да съм и направила. Дори не контактувах с нея, а тя започна и някакви други да настройва против мен. Аз по никакъв начин не и отвърнах, гледах да я избягвам. След време имаше друга екскурзия, която беше свързана с предишната и трябваше да отида. Тогава тази беше пак там, само че аз се запознах с други хора, които без да съм им казала нищо за нея и за това как тя се е държала с мен, започнаха да я обиждат и да я подиграват. Освен това и се случи още една гадост голяма за която не ми се пише. Оттам си помислих, че все пак има възмездие, без да съм направила нищо за да и отмъщавам.
Другата случка е с една приятелка. Аз излизах с едно момче и той си беше взел един приятел и аз моята приятелка. Само че този с който излизах започна да се сваля с нея за да ме дразни, а тя веднага започна да му отвръща пред очите ми. Казах си ок щом се харесват да си бъдат заедно щом искат, аз няма да се меся. И спрях да се виждам с въпросния. Е после се оказа, че той много ме бил харесвал, но го направил за да ме провокира. А тя сериозно си била помислила, че той иска да е с нея започнала да му се натиска, а той много яко я отряза. След това доста време не можа да преглътне унижението. Е и двамата ги оставих да са си щастливи, въпреки че ме предадоха, но не свършиха добре нещата за тях. Затова съм убедена, че точно като не се впрягаш и не им влизаш в долната игра, живота от само себе си им го връща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker