Относно кредитите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно кредитите
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1203 пъти
Здравейте! Искам да попитам някои неща относно кредитите от банките, хората, които имате опит с това. Знам, че трябва да разуча по банките и със сигурност ще го направя, но предпочитам да взема и нечий друг съвет.
С приятеля ми искаме да изтеглим ипотечен кредит, но това след около година, защото искаме да ни се събере малко трудов стаж, понеже аз имам 5 месеца от 2 различни места и сега съм на 3-то, а той 2 месеца. Въпроса е колко месеца трудов стаж трябва да имаме и дали само от едно място, че да можем да изтеглим кредит за жилище? Колко доход трябва да получаваме на месец, че да ни отпуснат кредит? Вие от коя банка сте теглили и доволни ли останахте? Изгодно ли е в момента да се тегли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: a46ce29e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Трябва да си на постоянен труов договор. Обикновено първите 6 мес. са изпитателен срок. Преди това стажа не е важен, дори и да е в други фирми. Само си на постоянен договор.

2. Има еидн сайт моитепари.ком. Там можеш да си зададеш параметрите и ти дав всички оферти от всички банки, вкл. и на какви условия за дохода трябва да отговаряте, какви такси ще дължите и т.н.

3. Имай като теглиш, имай предвид, че има и нотариални такси, които трябва да ги предвидиш, за дф аизчислиш по-добре сумата, която ще ти трябва да изтеглиш. В нета има натариални калкулатори и можеш да си го сметнеш автоматично. Разбира се, и за ремонт и обзавеждане трябва да си направиш сметка.

4. Като сравняваш офертите не гледай лихвения процент, а ГПР. Това са общите разходи п кредите с таксите в това число. Защото има банки, коитодават ниска лихва, но иамт високи такси и в крайна сметка ти излиза по-скъпо от кредит с по-висока лихва, но по-ниски такси.

5. Гледай от какво се формира лихвения процент. На много банки е ЮРИБОР плюс надбавка. Което означва, че на всеки 3 мес. лихвата ти се актуализира автоматично, щом ЮРИБОР се промени. А ега ЮРИБОР е 0%, което означва, че е въпрос на време след няколко години да стане 5, дори може би и повече прожцента. Т.е. ако сега ти предлагат лихва 4%, след 5 г. примерно вече може да е станал 9 и вноската да ти скочи над 2 пъти.

Гледай лихвата да е обвързана със самия лихвен прцент на банката. Тогава дори и лихвите като цял да се вдигнат, при тази банка няма да е толкова драстично и рязко.

6. Имай предивд, също, че като ипотекираш жилището, ипотеката важи 10 г. Което означава, че на всеки 10 г. трябв да минаваш пак нотариус, за да учредиш нова ипотека, което е поне 500 -1000 лв, може и повече в зависимост от цената на жилището. Отделно всяка година банката може да ти изисква застраховка живот и застрахвка на имота, което си е пак пари и обиккновено не влизатв таксите на банката, но има и такива които си ги поемат самите те.

Затова ако сумата, която ви трябва не е голяма, по-добре изтеглете потребителски, защото нямате нотариални такси по ипотека няма да имате, застраховка на имота нямате, дори и застраховка живот може да нямате. Таксите също са много по-ниски. Отделно ако стане напечено, можете да прехвърлите имота си на друг (роднина) и да не ви го отнемат, например ако останете без работа. При ипотекиран имот, нямате такова право и ако не можете да плащате, не само ще ви го вземат, ами и ще дължите всички такси по рзходите на ЧСИ, които може да се окажат, колкото самия заем. Т.е. ще останете без имот, хем ще дължите още много пари.

Ако има нещо, питай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker