Селскостопански животни в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Селскостопански животни в София
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1465 пъти
Здравейте,

Моля за сериозни и добронамерени коментари.

Над 30г. съм, държавен служител и семеен. Живея в апартамент в един от хубавите квартали на столицата, но се замислям, ако имам финансова възможност да купя къща във Враждебна, Модерно преградие, Левски, Обеля или Княжево (за София там може би цените са най-приемливи). Като дете летата съм бил на село и много обичам животните, но е наложително да живея в София, заради детето и работата си. Питането ми е дали е възможно по закон (работата ми е далеч от тази сфера), от съседска колегиалност и дали на практика има селскостопански животни в тези квартали. Искам да гледам кокошки (4, 5), зайци (една майка), патици (една двойка) и евентуално една коза чрез разходки в двора и на ясла? Сериозен съм, това ще ми достави удоволствие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e5e22802b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Питай Йорданка Фандъкова.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 780869464c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Недей! Няма да разсъждавам, може ли, или не. Пиша ти, защото имам опит с въпросните животни. Убеден ли си, че си готов да поемеш подобен ангажимент? Няма делник, няма празник, особено козата - доене два пъти на ден! Храната? Освен другото, балите с люцерна къде ще съхраняваш? А израза "кървава стока" чувал ли си, знаеш ли как измират 70 заека за една нощ, въпреки всички ваксини, витамини, антибиотици, дезинфекции? И можеш ли да заколиш животно? На мен ми се наложи. Сега си гледам две кученца и кефа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a62e6d63c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля, че можеш, ако се водят домашни любимци. Но, ако си мой съсед, няма да живееш спокойно с тоз „добитък”. Затова по-добре иди в драгичево или рударци. За 7-8 км повече ще си спокоен, че не пречиш, а дори ще има кого да питаш за помощ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a07456104b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами в крайните части на Драгалевци това лято видях един дядо да пасе козички 5 -6 на брой, в крайните части на Горна Баня също гледат кози, овце и крави, също така по къщите някои си гледат зайци, кокошки, пуйки съм мяркала в един двор, в Бояна преди няколко години съм виждала един дядо да пасе две крави, към стадиона там има все още хора, които отглеждат кози или овце.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4db4d4627c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съжалявам, че ще те разочаровам, но не, в рамките на града не можеш да гледаш кози, кокошки, зайци (освен ако не става дума за декоративните зайчета, които се гледат в клетки вкъщи) и т.н. Така, че имаш два варианта или се примиряваш, че ще живееш без кози, зайци и т.н. или си продаваш апартамента и си купуваш къща на село (Левски, Княжево, Модерно предградие и т.н. НЕ са села, а квартали и гледането на такива животни е забранено) и там си гледаш каквито искаш животни и всеки ден пътуваш до града за да идеш на работа.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 34bf212a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автора: Благодаря ви, чакам още отговори. Целта ми е да гледам малко на брои животни, за кеф. Една коза и особено малко кокошки, една двойка патици и една двойка зайци не са много според мен. Баба ми гледаше 100 заека за пример.

№2 Бабите и дядовците ми цял живот гледаха такива животни, аз съм помагал 100% години наред, всяко лято, а после отвреме-навреме знам за какви грижи става въпрос, отделно обичам да стоя вкъщи. Ще купя по-голям двор, именно за балите. Лично съм ходил да доя 3 кози всеки обед често. Гледа ли сме зайци, знам за болестите, но аз ще гледам една двойка за кеф, ще положа всички грижи, но ако стане нещо, не е края на света. За коленето ще търся човек, аз не мога, но съм присъствал на колене на зайци, свине, кокошки и агнета. Единствено мога патиците и кокошките.

№3 Какво значи, че няма да живея спокойно с тоз добитък, не е толкова голям, аз съм тих и спокоен човек, малко са, а и аз винаги подържам чистота.

Целта ми е да си правя кефа, да се радвам на животните и да имам малко яйца, мляко и месо домашни!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9ba6cf1d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек, май хич не си на ясно.
Първо козите са стадни животни, сама не може да живее, нито ще яде нито ще се разгонва (ако е ялова не дава мляко). Освен това само в двора "на ясла" не става. Това не ти е куче.
От къде ще набавяш сеното за зимата. Правиш ли разлика между сено и слама, защото слама за кози не става.
Къде ще изхвърляш "подаръците" - в кошчето ли? Защото стадото ще генерира доста оборска тор.
Да не питам за съседите...

Не се вкарвай във филми, щом имаш излишни пари си вземи някоя стара къща в някое забутано село (има за по 5 - 10 000), лятото ще си водиш семейството а мляко и сирене ще си купуваш от някоя пенсионерка.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 98fa1497cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 2 съм. Явно не си много наясно, авторе, козата не се дои по обед. Ще ставаш ли сутрин в пет часа, че да смогнеш за работс. Хората ти казаха - "дядо с козички, кравички", демек пенсионер, който няма други задължения. Жена ти, какво казва по въпроса за местене на село? Защото миризмата, особено от отпадъците на зайците е доволно пикантна и никой няма да те търпи в столичен квартал. А и къде ще ги изхвърляш въпросните " подаръци", както тук един колега много удачно се изрази? Риене, чистене, хранене, козата се изкарва със селското стадо, прибиране вечер, патките искат гьол, става една кал, абе какво да ти кажа! И моят мъж - гражданин, голям мераклия беше, всякакви гадинки минаха през главата ми, докато го откажа. Прави каквото знаеш, не слушай никого, сам ще се окажеш, като ти опре яйцето.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 34bf212a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора:

Към №8
Сега ставам в 6:30ч., по-рано също мога да ставам, домошар съм, издържлив и не съм мързелив, ако не ми понася, ще ги махна. Не съм специалист по доенето, но ти казвам, че лятото ходех до козарника да доя трите кози на дядо ми, другите стопани също ходеха по обед! С жена ми сме пред раздяля, така че няма нищо общо. Патиците на село не сме ги гледали с гьол, козата ще я гледам на ясла предимно. Надявам се, че като са малко животни, с голям двор, подържайки чистота, няма да е голяма миризмата. Държа да е в границата на София, работя в Центъра, детето почти изцяло е на моя грижа и е на градина в квартал близо до Центъра, не ми се пътува, искам да гледам малко животни за удоволствие, а не в големи количества, нещо като домашни любимци.

Към №7
Не си съвсем прав, не разбирам всичко и съм благодарен за всички съвети и коментари, но: една позната баба си гледа само една коза в село до София, яде си, разгонва си се, взимат козел за няколко седмици при тях, отделно вече има и изкуствено оплождане на кози. Една година така беше заплодена въпросната коза. Отделно има ферми, където гледат кози само на ясла, ще купувам необходимото, не съм богат, но не е проблем да си го позволя - бали люцерна, зърнени култури и т. н. Събота-неделя ще я пускам в заградено място в двора да се разхожда. Продава се всичко, "подаръците" ще бъдат от една коза и ярета й, докато пораснат, акитата са си проблем. Имам си четири села с къщи/парцели, където мога да ходя на селски туризъм, но живота ми е в София, искам просто да гледам в двор малко количество животни за кеф.

Притесняват ме съседите и дали е законно, защото в Наредбата за град София не е забранено, не е упоменато, за разлика в други наредби, за други градове. Пише, че трябва да са на три метра от оградата и на 10 метра от къщите на съседите. В доста квартали на София си гледат и най-много да имат глоби и толкоз, тук говорим за пет, шест кози, а аз искам една. Говорим за мъжки и женски заек, ще ги пускам един път годишно за окотване, предимно ми е любовта към животните, не да гледам много за месо и т. н. Във Враждебна пък изобщо не е забранено, то си е едно село, в Левски си гледат кокошки, в Орландовци гледат кози, в полите на Витоша също, глобяват те 100 лв., после до 1000 лв. и толкоз. Това съм чувал и виждал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 31c2b0c1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (48 гласа)

10.   2/8
Здравей, авторе! Първо искам да се извиня за грешките в предния си коментар, вече недовиждам. Трябваше още в началото да обясниш семейната си ситуация, нямаше да те разубеждавам така самоотвержено. Успех тогава, но добре се запознай с нормативните уредби и не пести от ветеринарни грижи.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 34bf212a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автора:

Може би ще е най-добре да отида в някое село близо до София (ако остане село в близките 20-30 години, а не да стане част от столицата) или къща в София с малко животни (една двойса мускулни патици и зайци, просто за кеф, понеже са по-тихи), може да ги сложа по прикрито зайците в голяма барака например, за да не тормозя съседите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker