Как се справяте с гнева си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се справяте с гнева си
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1232 пъти
Когато сте супер ядосани, изнервени и ви се иска да чупите и рушите, а е важно да стиснете езика зад зъби и да преглътнете-какво правите в такива случаи? Къде отива всичката ярост, агресия и други негативни чувства? !? !? ! Не искам да си изкарвам на тези, които нямат никаква вина, тези които са ме ядосали пък просто няма смисъл да лея огън и жупел върху тях, защото така или иначе от тях оттърване няма и може да стане само по-зле, а не мога и в себе си да стискам вече, защото ще си докарам някоя нервна криза?
Вие какво правите в такива случаи?
Малко объркано написах темата, ама наистина трябва да си намеря отдушник скоро, дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: aaf89d32ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всъщност не е необходимо да ги подтискаш въобще, а само за момента. Просто разбери, че трябва само да отложиш малко. Можеш да риташ примерно кашони, да биеш боксова круша и каквото се сетиш, просто да е в подходящия момент и по подходящия начин, а не примерно на работа, където ще има последствия.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 62356ac25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Веднъж си го изкарах на човек, който обичах и той се почувства зле. Дори не ми се разсърди, но известно време след това усещах, че много съм сгрешила. Оттогава винаги, когато съм ядосана и около мен има потенциални невинни жертви, си напомням за тази случка. Мисля си за това, че може би, изкарвайки си гнева на невинен, ще го загубя. И се кротвам. Ако съм толкова ядосана, че всичко да ме дразни, извинявам се, казвам, че съм нервна и се прибирам. Взимам един бърз душ, правя си кафе и след това се занимавам с нещото, с което ми се занимава в момента. Най-често тренирам или гледам филм, общо взето неща, които ме разсейват и ми помагат да разпусна. Целта не е да сдържаш гнева си, а да не си го изкарваш на тези, на които им пука за теб. Това е лошото, а не факта, че си ядосан, всички се ядосваме понякога. И е много по-добре да имаш отдушник, вместо да задържаш всичко в себе си. Можеш да изкараш енергията с физическо натоварване, или да отпуснеш нервите си с кротки и приятни занимания- вид почивка. Творчески настроените личности често използват дарбата си, за да изкарат яда от себе си. Най-простото е да удряш възглавница, да стискаш bubble фолио, един приятел се качва на колата, отива извън града, отбива и вика, колкото му държи гласа. Преди имах гадже, което беше запазило някаква стара клавиатура, излизал на двора и я подритвал. Тези последните звучат много глупаво, не знам колко добър съвет са, някак изглеждат пасивно агресивни, но понякога човек трябва да руши, за да се почувства по-добре. Аз съм късала вестници на малки парчета. Понякога и чистенето ми помага, но това е в моменти, в които съм толкова нервна, че се дразня на разхвърления гардероб (примерно). Някак те натоварва физически, дава ти моментна цел да изчистиш нещо си и когато приключиш, ти е олекнало.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 03e7875ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз мисля, че част от решението на проблема е всъщност да откриеш нещо, което те вдъхновява и успокоява, страст - спорт, танци, музика, писане, четене, медитация, готвене на пример. И когато го откриеш да посвещаваш някакво оптимално време и енергия за него. Така несъзнателно лекуваш душата си и по - добре се контролираш и оформяш като личност. Вследствие от някаква отдаденост ще гледаш различно света и гневът ти ще се контролира по - лесно. А може и като си изнервен от нещо, да направиш една тренировка да кажем по - късно, да напишеш едно стихотворение и т.н. Просто превръщай негативната енергия в стимул за извършване на нещо полезно. :) При мен виждам резултати - пианото и гимнастиката са моите одущници.
Късмет и дано се мотивираш

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5e23d3e449
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да се справяш с гнева си е цяло изкуство, трик в мозъка. Не знам как да го обясна, но някак си когато натрупаш житейски опит се научаваш на този трик. Просто знай, че не можеш да се справиш с една ситуация ако си гневен, знай че гнева ти пречи, съсипва ти здравето и щастието, твоето и на околните. От там нататък от теб се изисква да го надхитриш, да го изиграеш. Трябва да си зададеш въпоса-"Искаш ли да си нещастен, само за да победи еготи ти? или Искаш да си щастлив и да се научиш да игнорираш?". Все пак това е естествена реакция и не бива винаги да го потискаш, но гледай ти да имаш контрол над него, а не той над теб. Записването на боен спорт и удрянето по боксова круша също помага.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ec0021081c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   'когато натрупаш житейски опит се научаваш на този трик' - абе донякъде е дрън-дрън тази констатация, поне за маса хора, защото като гледам колко много хора им трябва съвсем малко да влязат в истерийка, особено някви семейни...
После защо има толкова много депресирани деца и подрастващи...

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8dadb95eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В един момент нещата ескалират, колкото и да се въздържаш. Добре е да избухнеш срещу хората, които са виновни, а не срещу невинни. Дори и да стане по-зле, сам/а казваш, че не издържаш да таиш повече в себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9c27fe13ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гнева... с всичко до сега съм се справяла в живота си, но гнева ме пречупи. Първо изкорени моето аз и го замени с една изкривена злонамерена същност. После гневът отне всичко, което беше значимо в живота ми. Изпепели го. Затрупа всички пътища всички надежди и мечтите ми. Не, гневът се справя с нас...
И сякаш всеки миг ще дойдеш и ще кажеш, леле, какво се е случило тук, какво се е случило с нас.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 83953ed3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чистене на банята/ с прахосмукачка, докато слушам музика (която харесвам! ), преподреждане на стари книжа и дрехи - винаги завърша с унищожаването на части от тях. Йога, тичане, плуването го избягвам, понеже се съсредоточавам в тишината му в проблемът, също фитнес. Понякога и писане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker