Белязки по вратата от крадци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Белязки по вратата от крадци?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1802 пъти
Преди няколко дни със съпруга ми и бебето ни се върнахме от Кейп Таун. Бяхме там за две седмици. Всяка година в студеното време избираме тази дестинация, защото мястото е специално за нас, а и температурите за чудесни. Някой, обаче мисля, че ни следи, защото дръжката на вратата беше хлътнала надолу като си прибирахме и имаше леки символи надраскани до нея. Домът ни е защитен, имаме и камери, но все пак крадците са обиграни и нямаме камера на входната врата, а само вътре. Сега мъжът ми се връща на работа и с бебето ще сме сами и малко се плаша. Страх ме е от хора, които могат да опитат да влезнат. Как точно докато ни е нямало са идвали и белязали... Някой има ли представа тези белязки за какво са?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 348322a452
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, нямаш ли СОТ или друг вид алармена система? Не мисля обаче, че жилището е белязано от крадци - такива белязвания са така направени, че да не забележиш. Най-вероятно направо са се опитвали да влизат, но не са успяли и са се отказали. Сега, когато жилището е обитаемо едва ли ще се пробват. Били са аматьори, защото професионални крадци щяха да са ви обрали.
Камерите не са защита, а си трябва аларма, свързана с централа. Аз живея в много сигурен квартал в къща и имаме аларма, която вечер си включвам за успкоение. Нямаме нищо ценно у дома освен бижута някакви, които веднага бих дала, НО ти стига да те изплашат. При нашата аларма имаме камери и датчици на прозорците и вратите, които са свързани с централа. Имам и командни табла в хола и в спалнята, с които мога да се свържа с фирмата, а те да извикат полиция.
Имаме друга къща в чужбина, където нямаме аларма и знам как се чувстваш. Там друго направих - взех си спрей лютив за самозащита и монтирахме в спалнята специално подсигуряване за вратата като на външна врата - с вид напрачен прът, така че ако някой влезне да мога да се барикадирам там и още има пак в оръжейните магазини едни пищялки с много неприятен шум - ако усетиш, че някой има в дома ти хвърляш пищялката на коридора, барикадираш се и крадците сами ще избягат, защото шумът е много неприятен. Такава пищялка-ключодържател си нося винаги в мен и срещу изнасилване. 200 -250децибела вдига или нещо такова. Не си взимай обаче газов пистолет, защото нищо не можеш с него да направиш, а само ще те застрелят ако те имат пистолет. Мъжът ми си мислеше по едно време заради бежанците да си вземе пистолет, но така и не намери време за това и слава Богу. С алармена система е най-добре. Идват хората до 5 минути има камери.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f615e6ec4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако са белязки, то е може би, задачки проверят там ли сте. Социалните мрежи играят лоша шега в това отношение.
Решението може би е СОТ и доверен човек в жилището ви, докато ви няма.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0919246520
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Всички крадци обичам да показват намерението си да ограбят някого, кото оставят ясно различима маркировка на място, където със сигурност ще я забележиш. Крадците никога не биха използвалои шанса, че няма жива душа в жилището, за да го ограбят, ами ще чакат, когато цялото семейство е там. Камерите и системите за сигурност са очевиден сигнал, за всеки крадец, че въпросната сграда е обитавана от хора, които не са взели никакви мертки против обири, което означава, че те ще нападнат мястото, където е най-лесно да ги хванат, защото вероятно са гледали Бандата на Оушън прекалено много път.

Но иначе - Ако иксаха, да разбиват и ограбват, щяха да са го направели, когато ви няма. Най-добре е, за собствено спокойствие, да инсталираш охранителна система, която има много силна аларма. Когато алармата писне, последното нещо, което всеки крадец ще си мисли е, да продължи да краде и да те нападне. Друго нещо е, да си вземеш някое много едро куче, и да го обучиш, да се храни само, когато ТИ му сложиш храна (по-трудно е да го отровят). Научи го да лае, и не бъди като идиотите, които си учат кучетата да "скачат за връта", защото ако някой разбие къщата, когато ви няма и кучето го удоши, веднага се почва с едни дълги и грозни дела. Имам роднина, чието куче беше нахапало крадец толкова лошо, че му ампутираха крайник. Добре, че Българие е корумпирана държава, защото за 5000 лева, прокурора "загуби" документите за произход на кучето и се оказа, че то било бездомно, но просто влязло в двора, в неподходящ момент.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1d86ddc59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз като бях ученичка, родителите ми работеха и седях сама вкъщи. Един път, чух, че някой натиска бравата и много се стреснах. И така реших, да измисля нещо. Сложих една ножица, да виси от бравата и на пода, една голяма тава. Един ден, пак някой е пробвал да я натисне и тази ножица като издрънча... Отидох до шпионката, погледнах, никой нямаше. Явно се е стреснал и е избягал.

Но това са детски работи. Помисли за нещо по- сигурно.
А сиюволите, за които казваш, какви са? Наистина символи или просто надраскано, от опитите да отключат?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 59bb647b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Какви камери, какви СОТове ... ако ви влязат те действат за секунди, никой няма да ви спаси, ако вие самите не си помогнете. Аз затова си имам една ловна карабина, заредена и готова - я някой ми разбил и влязъл, я стрелям на месо без да се замисля. Пък после каквото ще да става. Моята безопасност и тази на близките ми е най- важна!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker