Падам си путьо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Падам си путьо
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1991 пъти
Мъж съм, около 30-те. Казвам го така, за да е условно, точно число не е от значение за темата. Чувствам, че не съм достатъчно мъжкар. От време на време влизам в някакъв междуличностен конфликт, разни хора ме провокират и нещата прерастват в скандал. Истината е, че безпричинния агресивен тон на хората ме стряска, не мога да отговоря по същия начин. По принцип, аз съм си спокоен човек и никога не нападам някого пръв. Струва ми се, че ми липсва опит "в бой". Някак си се спичам и не знам как да реагирам и какво да отговоря, за да изляза победител. Стоя и не знам какво да кажа. Отстрани може да изглеждам твърд, но реално това е защото не знам как да реагирам. Отчитам, че в голяма степен това зависи от характера на човек, а аз съм, както казах, по-спокоен и интровертен индивид. Това не означава, че не се стремя да се застъпвам за моето, но може да изглеждам слаб и малодушен пред някой агресивен и отворен тип. Мога ли все още да направя нещо или нещата ще си останат така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 8d2107b075
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, то пък и никак не е нужно да завършваш конфликт с бой. Важното е да се държиш като мъж. Думата ти да тежи, да не се отмяташ, да имаш цели и да се справяш с живота самостоятелно. За конфликтите мога да те посъветвам да се научиш да се съвземаш бързо след повишения тон. Слушай повече другите, вниквай в думите им и ги възприемай. Ти имаш мнение и ако се отърсиш бързо от изненадата, ще можеш да се обосновеш и да реагираш адекватно. За мен е мъжко в спор да се реагира спокойно и адекватно, без човек да тропа по масата и да се бие в гърдите.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 532f3bd770
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не общувай с агресивни типове.Смени си средата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4120fb6b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А за каква победа става дума? Спортна или някаква игра, шах...
Истинската сила е в постъпките, не в думите. Може би за това си лузер в усещанео си. Победата за какво е. Просто за да си почеш егото или в името на нещо смислено

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 54529afd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така си ок, спокоен, неконфликтен, разумен. За какво ти е да бъдеш като дюкяни и истерични, дребнави душици с два невена?
Аз съм жена и съм подобна на теб, НО (! ) :
Никога не влизам в дребнави скандалчета
Предпочитам да обърна гръб и си тръгна, което за късите мозъци означава слабост и понякога атакуват още по-яростно, вече и с мисълта, че имат слаба жертва насреща.
Когато обаче ми се наложи да се защитя и/или избухна от много натрупване... Бог да му е на помощ на който е предизвикал това!
"Захапа ли не пускам до пълно унищожение, не физическо, по-лошо, ще им се да бяха умрели!
Имам точно 3 такива случая в целият ми живот (на 44г съм) и си има лаф за такива като мен, а си мисля, че и ти си такъв "тихата вода е най-дълбока".
Става ми смешно понякога от коментари тип "мъжът ти с този агресивен вид изглежда като мутра (а си е най-обикновен работяга и много добър човек) добре че, ти си нежна и тактична" бла бла...
Аз съм от когото би трябвало да се плашат, но са глупави хората и реагират само на визуалното възприятие, ако и отстъпил, всичките им комплекси с пълна сила се изливат отгоре ти.
Хубаво би било от време на време да се "поошамарват" вербално такива...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3e03cdb13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мили боже, все едно себе си намирам в тези изречения, описания... И аз съм тъй, липсва ми смелост, страхлив съм(или поне свит), интроверт съм си и аз... Значи по тая логика и аз минавам за "путьо", макар че ми звучи обидно-ма явно че доста хора днес вече са тъй! ... Но проблем при мене е и, че гласа ми е нисичък, за да викам агресивно(а ми се иска да можех до една степен поне! ), и да се стряскат поне малко айде, тия които са си нахални и по-отворени по начало... макар че като заговоря, обикновено гласа ми е високичък, и дори ми казват по-тихо да приказвам... баси! ...

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0e39f677d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си и длъжен да отговаряш по някакъв начин на агресията проявена у другите хора. Подминавай ги и не мисли за победата. Това че не отговаряш по някакъв начин на лошото поведение на отсрещния човек не те прави победен а напротив победител. Агресорите са и манипулатори искат от теб да се спичаш или да си объркан това им е целта. Бъди спокоен към агресията. Важното е ти да не се чувстваш гадно от ситуацията. Подминавайки със спокойствие като отговор на поведението и на агресията те прави по-силен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 77b56389ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Готин, виж сега, това не е константа. Качествата, ако липсват, могат да придобити и развити. Човек се учи. И аз бях като теб и още понякога съм. Но започни стъпка по стъпка. Може би те е страх от реакцията на другите. Нормално, мен също ме е страх, както и много хора. Но не позволявай на това да те спре. Ако някой не е прав, ако се държи зле с теб, засяга те, постави граница. Не е нужно да бъде агресивно - агресията и насилието са много крайни мерки и в 99% от случаите може да минем без тях. Но ако някой каже нещо, което те засяга, редно е да се заявиш "Това не е готино, не ми говори по този начин". И ще видиш, че в повечето случаи хората ще се съобразят. Пък в много краен случай и да се сбиеш, и да те набият - голяма работа. Синините ще минат. По-добре е да си изядеш боя, отколкото да ти смачкат достойнството.
Тънък момент е да се научиш да се отстояваш, без да си краен и без да обиждаш и нараняваш околните без крайна необходимост. Все пак сме хора и е редно да зачитаме достойнството на другите. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 31f5de2ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Първо - Изразяваш се прекалено просташки.
Второ - За повечето простаци, това е начин на комуникация. Да се бутат, да псуват и да се правят на мъже. Те са малки и незначителни, което води до чувство за малоценност и им се налага, да доказват на себе си и на останалата пасмина, колко "мачо" са. Все пак, 90% си мислят, че най-високото постижение в живота е да спиш с някаква случайна шаврантия.
Не говорим за хора, а за животни. Игнорирайки ги и се отдели от тях. Виж, че в цял свят, след време, такива се озовават в социалното блато, на безработица, дългове, хазарт и прочие. Те сами се наказват достатъчно. И за повечето - това е перчене. Ще се бутнат, по е са навигатор имаше се приберат, като типичните орангутани, които са.
Ако толкова се притесняваш, запиши се на нещо реалистично, от рода на края мага, самбо или бразилско джиу джитсу, като наблягал над бързите удъри. Цели се в гушата и слабините. Нека не ти пука, за дълготрайните последствия. Честно казано, ако направиш така, че да не могат да имат деца, правиш услугата на всички нас :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ab4253ed94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм същия.Винаги съм бил страхлив,за това и не ме уважават много.Единственото,което е трябвало да направим е да тренираме някакъв боен спорт.Спортът дава увереност на мъжа.Такива като имат проблеми и с жените.Мисля,че това е ген или възпитание,не знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8df88e99f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер9: Това е възпитание. В днешно време на майките не им се занимава с децата(за да си ходят по кафетата без да имат проблеми) и ги убеждават, че е за тяхно добро да си мълчиш винаги и ако си страхлив ще си добре, а иначе някой ще те убие. И в крайна сметка поне 40% от българчетата отрастваме буквално под ключ, в къщи пред телевизора, пък после сме били слабохарактерни и тн.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f8f32dd112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Тъй като си мъж, по-скоро ти липсва тестостерон, ако питаш мен. Начини тялото ти да го произведе има много - чрез повече спорт, може би ти е нужно малко самочувствие чрез трениране на боен спорт като бокс, например. Никога не е късно, защото човек се учи докато е жив.

И докато съм все още на тема клишета, ето още едно, което краси фасадата на стадион "Васил Левски" - "Човек е напълно човек само, когато играе, " или нещо от сорта, мисъл на Фридрих Шилер. Само да те светна, не става въпрос само за спорт. Човек "играе" по всякакви начини. Дори начините, по които функционира обществото, могат да се опишат чрез 'правила'. Точно чрез игри, малките деца (и то децата на МНОГО бозайници-хищници/всеядни с обществен строй, между другото) се учат как да процедират в живота като цяло.

Та, за общуванията и конфликтите между хората има неписани правила, много от които възприемаме на подсъзнателно ниво. Да гледаш другия право в очите, ако му говориш или ако той/тя ти говори, защото ако сведеш поглед например, особено в контекста на конфликт, се възприема инстинктивно за знак на подчинение. В такива случаи не опират нещата до аргументи и рационалност, а до кой изглежда по-лош и кой вика по-силно, също както улични котки първо си крещят, когато възникне териториален спор. Ако отвориш ютуб например и търсиш клипчета за сбивания между хората, много ще се натъкнеш на първите "знаци" преди самото сбиване - притискат чела едно в друго, все едно гледаш как елени кръстосват рога или овени си блъскат черепите. Та може би си прав, че ти липсва "бой" от детството.

От друга страна пък си човек, с мозък, с мисли - в обществен строй, състоящ се не от едно семейство както някога сме били през каменната епоха, а абсолютна каша от десетки/стотици хилияди, че даже и милиони хора на едно място. Светът е голям, хора има всякакви, и в такива случаи си струва човек да се замисли "дали си струва". Струва ли си да играеш по свирката на скандалджия, особено на някакъв човек дето сигурно няма да го видиш повече през живота си? Струва ли си риска, ако спорите например как единия засякъл другия на пътя, или го предредил, другия да се окаже психопат и да ти извади нож? Или е изключително агресивен тип и те счупи от бой? Какво печелиш? Печелиш няколко седмици пълен дискомфорт, от което ще страда работата ти и съответно - приходите ти, както и семейството ти.

А какво би спечелил, ако ТИ натупаш другия? Моментно задоволство на егото ти, адреналин, чувството че си могъщ. Да, но каква е гаранцията че другия е НАИСТИНА мъж - а не въздух под налягане, някакъв дето после ще си издири "свидетели", ще си извади медицинско и ще те... осъди. :) Гледай после как полицията и съдилищята ще те СМАЖАТ. Или се окаже отмъстителен, та те издебне с приятели и...

Абе като цяло "путьовщината" и съответно мъжеството се измерва по много повече критерии от това дали си конфликтен и агресивен сорт. Имаш ли добра работа? Вършиш ли си я съвестно? Получаваш ли хубава заплата? Издържаш ли семейството си? Отнасяш ли се добре към жена си? Ако имаш деца, добър родител ли си? Защото да си ДОСТОЕН човек, означава да си преди всичко да си ОТГОВОРЕН.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7600db9514
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 ти си по-зле и от автора...
Всичко, което е трябвало да направиш е да се промениш. Не мисля, че "бойния спорт" е щял да ти оправи проблемите с жените или каквото и да било. Аз без да тренирам нищо(футбол за кратко но не го броя) си имам увереност, не съм страхлив толкова и нямам проблеми с момичетата. Предполагам всичко си е до човек или както ти би казал до "ген".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ab4253ed94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От номер 9 : ами сигурно съм по-зле от автора,но какво да направя? Мисля,че и номер 10 е прав,майките ни са скочили на вратовете и ставаме женчовци,но до някаква степен е и ген.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: daaa51d538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе, то, ако разчиташ на бой, за да си решаваш проблемите, значи работата е много зле. Аз лично, не мисля, че има нещо привлекателно в това да постъпваш, като селски бек. По едно време бях попаднал в подобна среда за един доста дълъг период и чак, когато излязох от нея, осъзнах колко смешно е всичко отстрани. Даже трагично. Неволно и аз бях започнал малко или много да придобивам подобни идиотски навици, като да гледам лошо, да съм неучтив и агресивен ( поне вербално с непознати ) и т. н., а по принцип не съм такъв. Добре, че Господ ме измъкна от това блато, защото иначе сигурно щях да се превърна в селяк. Хич не се прави на агресивен или каквото и да било подобно нещо. Тъпо е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker