Да обичаш страната,но да ти се иска да се махнеш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да обичаш страната,но да ти се иска да се махнеш
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1886 пъти
Здравейте, искам просто да си излея душата. На 20г съм, момиче, живея си в България и никога не съм ходила в чужбина. Та преди няколко дена излязох да се разходя и просто надеждата за добро в хората угасна. Като малка са ме учили примерно, когато видя различен човек от мен да не му се подигравам, защото за всяко нещо си има причина. Един мъж чакаше автобус и лицето му беше странно, явно изгорено, едър мъж, но добър човек. И какво ме накара да съжалявам, че съм в България... Минава едно малко момче и започва да го гледа, подмина го и пак се обърна да го гледа, направо му се подиграваше. Стана ми много жал за човека, какви хора сме, сякаш не може да се случи на всеки.. За това мразя хората, видят ли такъв човек и започват да му се подиграват. А всъщност на кое се подиграват? На това, че му се е случил инцидент ли? Мразя хората, мразя характерите им, понякога ми се иска да не живея в тази държава, но за съжаление я обичам и ме е страх да отида на чуждо място. Ако един ден се изнеса от страната, то ще бъде заради тези хора. И да продължа.. След няколко метра малки роми целят с камъни преминаващи хора. Дори не искам да коментирам, сами си правете изводите, какво ще ни се случи, ако им направим забележка. Като за финал видях обесена котка. Искам да живея в България, искам да работя тук, но такива хора не съм виждала никъде. Просто исках да споделя, надявам се някой да ми даде надежда.. Не искам да напусна родителите си и приятелите си тук, заради чуждите хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 58d1da0dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Mислиш ли, че там където искаш да отидеш няма такива хора?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 78700f28e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се махай от България, а просто се премести в голям град в някой хубав квартал.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ecf00eef92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да кажеш, че мразиш хората (предполагам, че имаш предвид българите), само защото някакъв малък пикльо се е подигравал на човек в автобуса, е изключително жалко от твоя страна.
Във всеки народ има лоши хора. Ако си мислиш, че ако емигрираш в някоя друга държава ще бъде нещо по-различно, жестоко се лъжеш.
Не знам каква надежда искаш да ти дадем. Надеждата човек я намира сам в себе си като знае, че щастието му не зависи от това в коя държава живее, а от самия него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ba8bd9e714
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Риторичен въпрос: Кое те кара да вярваш, че извън България хората са бели и пухкави ангели? Все същите са - кой по-рус и синеок, кой по-черен и космат, но са същите „лоши” като навсякъде.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ec5e870e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Изроди има на всякъде във всяка една държава, то това нащо тук не е държава, но това е друга дълга тема.
Единственото спасение е ,ако не можеш да помогнеш или не зависи от тебе, да игнорираш.
Светът е такъв злото е в повече, ако не беше така, доброто,нямаше, да се цени.
И на мен ми е писнало, да гледам и чета по новините, само за убийства и неправди, накрая просто спираш, да се вълнужаш, защото, душата ти изгражда някаква защитна реакция срещу помията изливаща се над главите ни.
Така, че гледай да обръщаш повече внимание на добрите неща, не на лошите. :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b2c9cb530e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз всеки ден виждам по някой абсурд. Запушена канавка онзи ден и в резултат улицата езеро. Банкомата пак не работеше, за енти пореден път, не знам що се разваля постоянно. В сайта на ЦГМ разписанието неоправено. Паднал знак, който никой не си прави труда да оправи или поне някой гражданин да го премести от средата на тротоара и да го подпре някъде. Пред блока пак боклуци. Таблата на транспорта пак не работят, в магазина все нещо липсва, в входа като всеки ден смрад на манджа и на пържено, етажните площадки пак отрупани все едно са склад. Уелкъм ту Булгаристан Републикасъ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 826ebdbd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз искам да остана тук. Надявам се, че диваците ще се избият взаимно и накрая ще останат предимно свестни хора като нас с теб. Подигравчиите също са в риск - ще се подиграват, докато ядосат някой опасен и така. Това ти остава - няма да се изпарят, а и на голяма част от тях им е добре да превръщат всичко тук в кочина.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0800fec43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Прав си. Държавата е завладяна от простащина и аморално хора.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f583c5d02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ем много хора искат да се наложат, а какво налагат и те не знаят...

Всяка промяна е дълга и отнема постоянство, няма да стане за два дена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bde5cec82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Първоначално казваш, че не си ходила никъде в чужбина, а после казваш "такива хора не съм виждала никъде".... Това как става?
Както и да е. Не можеш да кажеш, че мразиш цяла една държава заради една шепа хора, които се подвизават по улиците. Който се прави на интересен - него живота ще си го оправи.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 49d7f8fc61
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автор: Аз казах, че не искам да се махам и не съм била в чужбина, но там поне има закони, които се спазват. Искам да остана тук, но всеки път когато излезна се прибирам шокирана. Много ясно, че навсякъде има такива хора, не разбирате какво искам да кажа.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 12acf5eeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   90% от българите са боклуци, казвам си го. Не мога заради една природа да стоя тук. И на другите места има изроди, но има и закони. Няма да търпя тази анархия!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bbb68fc723
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер2 съм и мисля, че те разбирам какво искаш да кажеш авторке. И не само аз - например виж на 100левката ни не случайно е Алеко с неговия Бай Ганьо :)

ж30

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 38a628a9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Хайде сега обичала си страната. Кажи си, че нямаш смелостта да се махнеш. Чужбина не е за всеки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2e4c41e70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Лошото на България е, че огромна част от провинцията се обезлюди. Областните градове се свиха с поне 30%, като основната част от хората, които избягаха, бяха млади, кадърни и предприемчиви. Живея точно в такъв град и останах с идеята, че нещата ще си дойдат на мястото. Честно казано, нямам право да се оплаквам, понеже Господ ми предостави прекрасни възможности за работа и развитие, за каквито дори не си бях мечтал, когато реших да остана. Проблемът е, че нямам приятели. Всичките заминаха и то отдавна. Почти няма нормални заведения, няма нормална болница, няма нормални магазини, няма и хора по улиците. И въпреки всичко това, има и много по-зле. В България остана една София, което е ужасна за живеене, но все пак е жива и донякъде Пловдив и Варна. Всичко останало е на доизживяване.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 880bdac910
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторке, в Амерка е по-лесно да си купиш автомат отколкото книга и всеки ден има стрелби и убийства, дори в училища - деца убиват деца, а ти ми ревеш заради някакъв малък пикльо в автобуса. Вземи се стегни.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 49d7f8fc61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До номер 15, да обичам я, защото съм си свикнала и колкото и да пропада има неща, които тук са по-добре от чужбина. Като например майчинството тук е 2 години, а в Америка 3 месеца, което не е нормално. Както и да е, аз ще си остана тук, но докога зависи само от по-високостоящите. Ще видим до къде може да стигнат своеволията. Щом ромите са защитени, а аз не, ще започна и аз да си правя каквото искам, но за мен ще има глоби, закони и тн.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6bbce28d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ти си един млад и достоен човек с ясна мисъл и правилна визия. Жал ми е да го кажа, но живота в България не е за теб. Аз живея в Европа от 4 години. Ззамини някъде. Тък в Холандия например или друга държава, но бягай от Германия, там е цигания. Рамери си работа, в началото ще е нискоквалифицирана. Има фирми, които ще те изпратят да работиш в някой цех. Провери в интернет, но внимавай 80 процента лъжат. Не е нужно да мислиш за пари. На повечето места квартирата ще ти е подсигурена и ще ти я удържат от заплата. ще ти трябват около 600 лева за билет и храна първия месец, и около 150-200 лева за комисионна, може и без. Посъбери няколко заплати и си намери работи сама. Европейците са достойни хора, повече са от нас. Мразят и дискриминират ако те видят, че си муха без глава, но ако си човек с цели, дискриминация няма. Или ако има е от дребнави хора, но каквто ти пука. България загива. Може би в София и няколко други града може да се спасиш, но няма да се чувстваш добре, както ако напуснеш. И преди да ме обвинят, аз правя планове да се върна, но имам план и цел как да имам достоен живот и там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: eb4f3da842
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторке, аз също останах тук заради родителите си, приятелите и като цяло заради това, че страната ни ми харесва. Ако си мислиш обаче, че ще се оправим и ще отлепим от дъното - няма да стане. От 1989г. минаха почти 30 години и напредъкът е почти незабележим. Имам предвид като качество на образование, здравеопазване, инфраструктура и т. н. Улиците ни са все така окаяни и мръсни. Ремонтите, които се правят са все по-некачествени. Всичко за няма и година буквално се разпада. Здравеопазването и образованието също вървят надолу. Общо-взето всичко се прави с цел да се източват средства и то в колосални размери. Огромна част от амбициозните и кадърни хора напуснаха страната и продължават да го правят. Аз живея в областен град и отдавна нямам почти никакви познати. Всички се изнесоха още след като завършихме гимназия и повече не се върнаха. Това е положението за съжаление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker