Прераждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86253)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19758)
 Секс и интимност (10164)
 Тинейджърски (19027)
 Семейство (4189)
 Здраве (7091)
 Спорт и красота (3707)
 На работното място (1721)
 Образование (4927)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (845)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1376)
 Други (11465)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Прераждане
преди: 1 година, 12 дни, прочетена 963 пъти
Здравейте!
Напоследък доста ме интересува всичко около теорията за прераждането. Моля всеки, който има какво, да каже по темата, да се включи, било то литература, чувани такива истории, дори и личен опит, ако има такъв вариант. Също така, се надявам, да няма насаждане на злоба. Който не вярва в тези неща, просто, да не коментира. Предварително благодаря на тези, които биха се включили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 дни
hash: 937da52f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ако знаеш английски, тази статия може да ти е интересна: https://www.psychologytoday.com/blog/connecting-coincidence/201706/reincarnation-research-just-coincidence

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: bd720c2088
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   "Пътят на Душите" от Майкъл Нютън казва всичко почти по тази тема.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 8c7b56788f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Навремето и аз съм се вълнувал доста от този въпрос, вече не, защото това е даденост. Бих ти препоръчал да четеш Въведение в космогонията на розенкройцерите от Макс Хайндал. Там ще намериш систематизирана информация за този и други въпроси. Съзнанието е вечно и докато се развива преминава от тяло в тяло, с цел да придобие някое качество от съответното тяло, форма и епоха. Тъй че имай си знанието и живей пълноценно, без да бягаш от проблемите си, защото те са част от теб и ще те съпътстват от живот в живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 8afdaad5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз също вярвам в прераждането. Някак, Библията не ми обяснява всичко. Имах много въпроси, които религиозни хора, не можеха да ми дадат отговор. Например, ако не си християнин, е грях към Бога, нали така? Ами тогава, съседката ми туркиня, какво е виновна, че се е родила в ислямско семейство? Тя ще гори в ада ли :) Че нали един Бог ни е създал?

Или друго - защо на добри хора, им идва голямо нещастие, а много лоши и бездушни, си живеят цял живот, безгрижно?

Защо, не всеки, има еднакъв старт, в живота???

Всеки гледа да си защити вярата, с нокти и зъби, а не виждат, че тези религии ни разделят. Всички сме хора.

Аз гледам душата на човек. Не ме интересува друго. Прераждането ми дава повече отговори и за това, съм склонна да вярвам.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 0f4101f0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наскоро се запалих по един метод за хипноза, който те разхожда през предишните животи. Регресия се казВА.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 25d5c6f7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вижте хора и аз се интересуват от тези неща ,но напоследък се чудя дали просто на нас хората не ни се иска да има нещо след смъртта,но всъщност да няма нищо,просто умираме и това е.Тези дни гледам Стивън Хокинг и предаванията за произхода на вселената и все повече се убеждавам,че всичко си има причина и че ние сме просто едни създания появили се от случайността.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: 7304a9bb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   4, точно същите въпроси съм си задавал и аз и смятам, че регресиите отговарят много по-добре отколкото религиите.

В християнството ако не си християнин, ще гориш в ада. В исляма ако не си мюсюлманин, също ще гориш в ада. Значи какъвто и да си, гориш, пич. Мега голяма глупост. А ако си будист примерно, тогава гориш двойно. И на никой религиозен фанатик не му идва на акъла, че всъщност дали ще отидеш в ада, няма отношение към дали и каква религия проповядваш. А да не говорим, че ада и рая едва ли са физически места, а са състояния на духа и на осъзнатостта. Докато си на ниско ниво, ще си в ада в смисъл, че ще страдаш от собственото си невежество и лошите ти постъпки ще са само следствие. А не обратното както се казва в религията - че лошите постъпки са първо причината. А последиците от лошите постъпки не са, за да те накажат за тях, а са просто уроци с идеята да осъзнаеш последствията и така да израстнеш и сам да разбереш защо са лоши.

Т.е. правилните постъпки трябва да дойдат по естествен начин от израстване, а не от страх от наказание или за да ти отредят място в рая. Това би било лицемерно. Тогава не ми станал добър реално, а просто би се стремял да правиш добро впечатление, без реално да имаш ниво на развитие. Един вид като един престъпник, който няма проблем да прави престъпления, а проблемът му е дали ще го хванат и дали ще го осъдят. В обществото имаме полза просто да няма престъпления, без значение какви са мотивите на престъпниците да НЕ правят престъпления. Ако трябва и със сила и затвор ще ги накараме. НО в духовността силата е безсмислена, ако няма реално осъзнаване и израстване. Просто да бъдем добри от лицемерие, за да не ни накажат, няма никакъв смисъл.

Аз мисля да си правя регресия и ако модератора позволи, ще напиша какво съм преживял по време на регресия.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 50a32c31db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Доста съм изследвал прераждането и същността на реалността, като цяло, и мога да споделя как аз виждам нещата.

Във Вселената има само-организация на материята спрямо тенденцията към хаос и тенденцията към ред (ентропия и негентропия), т.е. животът е пресечната точка между хаоса и реда.

Организмите се състоят от елементарни частици, подредени в молекули, които от своя страна са подредени в протеини, от своя страна организирани в клетки, които от своя страна съставят органи,
които от своя страна съставят цял организъм. Вселената е единна същност, всяка частица е квантово-преплетена с всяка друга, ако щете. Организацията на материята не е произволна, а се осъществява според вече съществуваща информация, до която е достигнато еволютивно. Т.е. как въглеродните атоми ще се подредят, за да се получи ухо например, е информация.

Информацията за тази организация се осъществява така: чрез ДНК (директна информация за подреждането на молекули в органи), епигенетика (част от ДНК, но включва и "културни", както и близко родови "външни" влияния) и нелокален квантов трансфер на информация (пример за нелокално пренасяне на информация: учен открива нещо на единия край на Света и 5 дни по-късно друг учен на другия край на Света "открива" същото).

Хората с подобна "информация", т.е. подобно ДНК, епигенетика и нелокална информация, имат подобни същности. Например, вижте предаването "Finding My Twin Stranger":

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3994274/Identical-strangers-brought-Finding-Twin-Stranger.html

Това са хора, които не са свързани родствено, но изглеждат еднакво външно и имат подобни животи. Интересно е, че много от тях имат еднакви хобита, намерили са половинките си на подобна възраст, даже някои са с еднакви имена, сексуална ориентация и тн. Извод: организмите са програми (информация), съставени от под-програми. Хората с подобни програми имат подобни животи.


Пример за епигенетичен трансфер на информация, в случая от баща на син:

https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/7m4m68/my_dads_index_tip_was_cut_off_when_he_was_10_my/?st=jeqvmq1u&sh=011a8ef2

Пръстът на бащата е бил срязан, когато е бил на 10. Това не би трябвало да променя неговото ДНК. Въпреки това, пръстът на сина е абнормално къс по рождение. Тоест, информацията за скъсения пръст е изкопирана в сина. Подобни неща се забелязват например при деца раждани с форцепс, оставил им белези. След години, когато тези хора порастнат и имат деца, техните деца, дори родени без хирургическа намеса, често се раждат с белези от форцепс.

Друг пример за епигенетичен трансфер на информация, при трансплантация на органи:

http://www.namahjournal.com/doc/Actual/Memory-transference-in-organ-transplant-recipients-vol-19-iss-1.html

Цитирам пример: 47-годишен леяр в САЩ получил сърце от 17 годишен чернокож открива, че след трансплантацията е развил вкус към класическата музика. Учуден от факта открива, че чернокожият младеж е слушал класическа музика, а не рап, както е мислел отначало.


Пример за нелокално пренасяне на информация (прераждане):

http://www.iisis.net/index.php?page=semkiw-reincarnation-paul-gauguin-peter-teekamp&hl=en_US

Това е холандски художник, който от ранна възраст започва да рисува картини, несъзнателно, подобни или същите като на Пол Гоген. Голяма част от живота му също прилича на живота на Гоген. Явно можем да говорим за прераждане. Човекът явно е изкопирал информацията за творческата същност на Гоген. Но не съвсем, защото все пак е отделен човек, има и разлики в живота му. ДНК-то и епигенетиката са различни (но реално не са и съвсем различни спрямо тези на Гоген - например и Гоген и Тийкамп са бели европейци от Западна Европа, реално ДНК-то им сигурно се различава с под 0.5%). А самата творческа същност представлява определени модели на мислене, т.е. подредба на неврони в мозъка.


Други интересни казуси, върху които да размислим: еднояйчни близнаци, тризнаци, четиризнаци? Изглеждат еднакво и често имат много подобни животи, освен ако съзнателно не се опитат да се различават един от друг. Т.е. информацията е еднаква (или много подобна, защото епигенетиката внася различия дори при еднояйчните близнаци). Едва ли всички те са "преродени" един и същи човек. Друг казус: хора с раздовение на личността, коя личност е "преродена"?


Извод (за мен поне): душа, която да се преражда няма, освен ако не допуснем, че душата е съвкупност от информация. Вселената обаче преизползва информация. Т.е. ако например вие станете отличен пианист и съответно създадете във Вселената тази организация на материята (връзките между невроните в мозъка и нервите, инервиращи пръстите на ръцете; светкавично разпознаване на клавиши по пианото и тн), то след време когато някой изкопира тази информация (неизбежно е, освен ако хората не изчезнат), то той ще има естествена предразположеност към свирене на пиано, т.е. талант.


Относно регресиите: Огромна част от регресиите са конфабулация, т.е. измислици на подсъзнанието, както доказва големият изследовател на прераждането Иън Стивънсън. Няма смисъл да се прави регресия ако до 5-6 годишна възраст човек не е показал явно, че има спомени (т.е. копиране на хипокампуса, а може би и не само) от минал живот.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 40779c5309
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, аз съм си правил досега няколко регресии и преживяването е уникално. Определено няма нищо общо с подсъзнанието и фантазията, просто аз лично нямам такава голяма фантазия да измисля до най малките детайли това което видях, а и определено бих измислил доста по различни неща. Просто се озоваваш в друго тяло, в друго време и изпитваш същите неща които си преживял в минал живот. Аз примерно съм бил просяк и крадец в Италия, в друга регресия се видях на бойно поле срещу японците и знаех как е протекъл този живот, къде съм живял, кои са били родителите ми, братята ми, даже коня който съм имал във фермата. Изпитах омраза към баща си, страх в окопите, усетих огромен студ докато ми изтичаше кръвта в лазарета. В друг живот бях дребен дилър, мисля към 60-те години от дрехите и прическите, видях се и като изключително злобен и тираничен шериф, който изпитваше задоволство от това да отнема чужди жени и да тормози хората, помня всичко съвсем подробно, бара в който ходех, пушката насочена към главата ми в последните ми мигове, а в първата ми регресия видях ясно че съм на един плаж, погледнах към краката си и изглеждаха големи и кафяви, също видях и странни подобия на къщи по дърветата.
По принцип съм скептик и точно затова исках да опитам и да разбера сам дали наистина има прераждане и за себе си съм си направил необходимите изводи. Пробвайте да направите регресия, ще ми е интересно всеки да сподели какво е преживял!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 832e3fd646
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Тази регресия единствено при хипнотерапевт ли може, да се извърши? От авторката към 9

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: f10bd21b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пак съм 8. Понеже и аз съм си правил регресии мога да говоря от опит. Според мен истината е, че въображението ни е много по-можещо, отколкото предполагаме. Например, има сънища, които понякога са супер детайлни, интересни, вълнуващи и ясни(lucid dreaming) колкото реалността или дори повече, те пак са плод на въображението ни.

Още при първата ми регресия успях да установя как подсъзнанието ми е нагласило нещата, за да ми представи дадения сценарии. Въпреки това реших да пробвам втора, при която нещата протекоха по същия начин. По време на самата регресия нещата изглеждат що-годе реалистични, но след като ги подложа на критичен анализ се вижда, че са всъщност плод на въображението ми.

Сляпата вяра в тези "феномени" е също толкова вредна колкото и слепия скептизиъм.

Има нещо друго интересно: тъй като регресията обикновено използва хипнотична индукция (методи за влизане в хипнотични състояние като транс, сомнамбулизъм и тн. ), това може при определени хора в определен период от време да доведе до състояние на съзнанието, при което човек да има отворен достъп до информационната цялост на Вселената. С други думи, да развие "ясновидство". Човек в такова състояние може наистина да може да получи информация за дадени реални животи, за основните събития в тези животи, но това не значи, че тези животи са му "минали животи".

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 40779c5309
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей, авторке, номер 9 съм, и да правих си първите регресии при хипнотерапевти и то при няколко различни, при положение че трудно се поддавам на хипноза, но с практиката се научаваш да се отпускаш и просто да гледаш и да виждаш наистина, трудно е да видиш ти как изглеждаш, по скоро виждаш всичко наоколо, както си сега в сегашното си тяло, виждаш ръцете, краката си, дрехите си, по трудно е да се видиш отстрани, но и това става ако има кой да ти задава конкретните въпроси и да те води в това пътуване. На по-следващ етап можеш да го правиш и със записи, но бих ти препоръчал на първо време един човек, Петър Петров се казва, виж и сайта му, той ще те упъти по-добре от мен, напиши в Гугъл Петър Петров регресии и ще се свържеш с него, аз лично съм доволен.
А на 13 мога да кажа, че все още никой учен не е разбрал на какво се дължат дори сънищата и има голяма разлика от подсъзнателни и напълно необясними, като места, хора и събития които никога не си виждал в живота си, нито на филм, нито въображението може да ги сътвори и да измисли "нагласени сценарии", защото лично това което аз изпитах беше абсолютно реално, с чисто физически усещания без да съм ги искал и определено знаех кой съм и дори коя година е и как се казвам, при положение че не съм чувал и виждал тези неща никога и не би ми хрумнало даже да ги помисля. Мога да разгранича въображение и сън до нещо, което е съвсем различно и съм изпитал реална болка и усещания докато съм бил в състояние което мога да контролирам. Разбирам, и аз съм бил много предубеден в първите ми регресии, но трябва да освободиш духа си и да си позволиш да се потопиш в това състояние, колкото и да е различно и плашещо без да включваш мозъка, който анализира и "подлага на критика" всичко което му е непознато. Нормално е да се опитваш да обясниш по някакъв начин непознатото, както имаш страх и от смъртта която не познаваш в този си живот и имаш разни обяснения за нея, без да си сигурен. Просто остави предубежденията, защото няма да се получи нищо, регресията е отпускане, без анализ, без мисъл, изключваш се от земния си сегашен живот и тогава започваш да виждаш. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker