Завист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завист
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1302 пъти
Не знам дали това е най-подходящото заглавие, но де факто това е чувството, което изпитвам. Мисля, че става въпрос за патологично състояние при мен. Завиждам дори за неща, за които никой друг не би завиждал. Да започна от по-нормалните неща. Като дете, ученичка и студентка завиждах на връстниците си за по-доброто материално положение. Просто съм била все в такава среда, от голям град съм. Когато обаче родителите ми са ми казвали като малка, че има деца, които имат много по-малко от мен, аз започвах да завиждам на тях - точно така, започвах да се чувствам виновна и за това, което имам и исках да съм като тях, за да не изпитвам чувство за вина или и аз не знам защо. За да ме съжаляват и мен може би. Сега ще дам и друг пример за завист. Когато станах на 11 години, баба ми започна да се държи лошо с мен, донякъде и леля ми (карах летата с тях, на село). Е, не беше без причина. Едно от нещата, които ми казваха, беше, че съм "поболяла" или съм щяла да поболея всички - тях, родителите си, дори и братовчед ми (с когото се карахме често). Беше ме яд, че не мога аз да се разболея, на мен да ми стане нещо. Аз обаче имам много силен организъм, в живота си съм боледувала единствено от настинки/грипове, но и те ми минават лесно, дори от години не съм пила лекарства, оправям се от самосебе си.
Преди години разбрах, че напълно отговарям на описанието на така наречените деца-индиго. Когато аз бях дете и ученичка обаче, изобщо не се говореше и не се знаеха такива неща и аз мислех, че всичко е до воля и характер. Това имаше пагубни последствия за самочувствието ми и оттам върху целия ми живот. Сега изпитвам завист когато чета / слушам нещо на тази тема, когато виждам, че неща, за които някога съм изпитвала ужасно чувство за вина, пиляла съм огромно количество енергия да променям в себе си, сега са хвалени, смята се, че имат физическа природа, на такива деца се осигуряват и безплатни частни уроци и какво ли още не. Не ме разбирайте погрешно, радвам се, че е така, тук не е точно завист, а натрапчива мисъл как ли щеше да се развие животът ми, ако нещата бяха такива и когато аз бях дете/ученичка. Затова и разказвам неща, които са били толкова отдавна - защото имат силни и преки последствия върху животът ми и това, което съм днес. И защото не съм се отървала от това чувство, тази така наречена завист или там каквото е.
Моля ви, само не ми обяснявайте колко е лоша или пагубна завистта, защото го знам повече от добре. Точно затова искам да се отърва от това чувство, но просто в някои ситуации ме връхлита като ураган и нищо не мога да направя. Просто в такива моменти смятам, че съм права, че е с основание. Споделям всичко това с надеждата, че това би ми помогнало да го победя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e97f3deed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си АНТИ-индиго ако ме разбираш. Всичко друго си, но не и индиго.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9c2bf5f661
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не знам колко си индиго, но мисля, че ти разбрах проблема - яд те е, че хората около теб винаги са получавали повече съчувствие, повече внимание и по - мило отношение.
Спри да ги търсиш тези неща от тези хора, а също така не им ги давай. Е недей и да търсиш някакво отмъщение де, да си злобна или нещо такова, просто се дръж с безразличие към тях. Също си угаждай, купувай си хубави неща, ходи на екскурзии. Всеки му е гадно за нещо, не се притеснявай, не си най - прецакана от всички - няма какво да завиждаш. Също и не си виновна за нищо. Мисли си положителни неща за себе си. Не се занимавай с роднини и други хора, които ти създават емоционален дискомфорт.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7b784ec574
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И от всичко това кое те кара да смяташ, че си индиго? (за мен индигото е пълна глупост, но все пак питам)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 670ee6b4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката съм
За индигото - мисля, че съм заради съвсем други неща, които тук не съм описвала. Тук го написах само като пример за нещо, което ме кара да изпитвам такива чувства. Ами имала съм и имам повечето проблеми, които имат тези деца/хора. Например като дете съм била хиперактивна. Вечно "дивеех", все правех нередни неща, пречех в часовете в училище, клатех си крака или човърках нещо, можех да си задържа вниманието само до някъде на часа/урока - е, тогава всички смятаха, че всички тези неща ги правя "на инат" или защото не полагам достатъчно усилия да се променя. А всъщност аз всеки ден полагах ОГРОМНИ усилия, ужасно много исках да съм като всички останали, но не се получаваше, защото проблемът бил физиологичен. И по доста други неща приличам на индиго, но не мисля, че има смисъл да разказвам и за тях, а и темата не е "индиго ли съм, или не".

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ff219bdb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментара на номер 2.
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker