Деградацията на днешнoто поколение. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Деградацията на днешнoто поколение.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 6135 пъти
Писнало ми е да чета как 12, 13 годишни ДЕЦА се оплакват, че все още не били имали гаджета, и още по- зле, че още не са правили секс. ЗА БОГА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ МАЛКО, ТА ВИЕ СТЕ ДЕЦА. Аз съм родена 90та година, и по него време беше съвсем различно. Ние си играехме безгрижно пред блока, я на жоманка, я на ластик, я на дама.. на какво ли не. Кътерехме се по дърветата да берем джанки, правехме си букети от разни буренища и ги подарявахме на майките си, играехме на покемони, събирахме миришещи картинки, качвахме се по покривите на блоковете, криехме се из мазетата и безброй други вълнуващи неща. А на вас, модерното поколение, сигурно това ви звучи смешно. Вие сте доста заети с пушене, кафенца, секс и дискотеки. А СТЕ САМО НА 13!! Та какво ще стане с вас, когато станете на 20? Наистина много жалко за вас. Единствените ви спомени от детството ще са как сте се напили в някой бар на 13. БРАВО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 465da9d2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не че нещо ама ти голямата кака се извъди... 90-та си е чисто лапе мене ако питаш също като 91, 93, и 95...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d03597b289
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко се изменя, искат и те като нас да пораснат бързо. Не се учудвай, не се знае може би след 20 години хората ще ходят голи по улицата, или ще се е... на всякъде и на никой няма да му прави впечатление. Остави ги децата. Може би след 20 години инвитрото ще е нещо нормално все едно да отидеш до магазина за дъвка.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b7ab84e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   на мен пък ми е писнало да чета за деградация на младото поколение, да слушам за това и все да се деградира всяко следващо поколение, за да може след САМО 5 г. да сочи с пръст по-младите и да говори - ех, виж ги как се деградират (пример е авторката, самата току-що избърсала жълтото около устата, ама сочи с пръст по-малките) - и според моето поколение, много си деградирала, щото си родена през 90-та...

Аз, разбира се, съм от най-готиното поколение - набор 83, а всички след нас са к-ви, пед-ли и разпаднали се поколения.
Ние сме номер едно.... по наше време и училищата-училища, и универитетите -университети - сега ви приемат ей така, имате пари за глупости, всички сте наркомани, пияници, носите къси поли (е, нашите бяха малко по-късички, ама вие сте деградирали, нали?) - вижте се бе!!! Чалгаджии, деградирали типове, всички след 90-та година сте деградирали, преди нас са комуняги - ние сме най-най-най!!!

Е, набор 80 винаги ни натякваха, колко сме деградирали и повтаряха на нас, каквото набор 75 на тях е казвал.
Ако питаш майка ми - ние всичките сме деграде, питай баба и сме содоми гомор и даже поколението на майка са деградирали, защото тя е работила на 5 и ние сме мързели....

Аристотел е казал преди повече от 2000 г. - „ Всяко следващо поколение все по-лошо, скоро предвиждам край на света„...

Така, че малко авторката трябва да почне да гледа по-философски на нещата, защото се повтаря като развалена гайда - а между временно „деградиралите„ са завършили, направили са кариера и сами сочат „деградиралите млади„ с пръст

Плато

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: b66356456d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен това всичко е леко преувеличено. Хората по принцип обръщат внимание на нещата, които са извън нормата по някакъв начин и по този начин се създава впечатлението, че картинката е много по-черна отколкото е. Сигурна съм, че има много свестни момчета и момичета от всяко едно поколение, само че те си мълчат, учат и не създават проблеми, затова никой не ги забелязва и не говори за тях. А тези които са "развалени" са като трън в очите и затова само за тях се говори и оттам се създава впечатлението, че всички са такива. Например ако в един клас където има 20 момичета и 5 от тях са "деградирали", всички ще обсъждат и проклинат тях, а другите 15 изобщо няма да се споменават, въпреки че са болшинството. Така че мисълта ми е че не може от няколко развалени личности да се прави заключение за цяло поколение. А тези неща ги е имало във всяко едно поколение- имало е и добри и лошо. Като се види по пресата какво се пише- винаги статиите са за някакви убийство, проституция, напиване на непълнолетни, но никога никой не пише примерно за някой, които живее без да създава проблеми. Именно оттам се стига до погрешното заключение, че всички са такива, което е много тъпо, защото и свестните, които са от еди кое си поколение също го отнасят, без да има за какво.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1572446a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От авторката:

N?1: Мисля, че на 21 години съм достатъчно голяма за дискотеки, алкохол, секс, цигари (макар, че не пуша) и така нататък, (неща, които на 12 не съм си и помисляла да правя)

N?2: Прав си, че всяко ново поколение е по-зле от предишното, само че в случая даденото поколеие е значително по-зле от предното. Между хората родени 80та и 90та година почти няма разлика. Но между тези родени 90та и 2000на има значителна разлика. Затова всички говорят за деградацията на днешното поколение, а не за тази на предишните. Относно чалгата(чиято полуларизация се разви в последните 4, 5 години) и за това си прав. Но поне родените през 90та са деградирали на 17, 18 години, а не на 13. Тоест чалгата се е развила, когато ние от 90те вече сме били по-големички, и с изграден вкус и мнение. За разалика от това децата на 12, 13 не се замислят много. Каквото видят, това правят.

N?3: Подкрепям и твоето мнение, не можем да слагаме всички под общ знаменател. Винаги има изкючения. Според мен известна вина имат новите технологии. Децата вече предпочитат да кибичат по цял ден на компа, в някой сайт за запознанства, отколкото да си играят навън. Също и чалгата оказва голямо влияние на мантелитета на децата. И в крайна сметка, ако си достатъчно интелигентен и не се влияеш от маниерите на останалите, можеш да се опазиш от цялата тази деградация.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b7ab84e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторке, или не си искала да видиш иронията в моя пост 3., или ти липсва житейски опит и сори - образователен ценз, за да я разбереш.

В прав текст - не, не сте набор 90 и нагоре като наборите преди вас, защото сте родени в съвсем друга държава, именно в Република България и не в НАРОДНА Република България, да не говорим за други работи - като пионерски и т. н. организации, липса на конституция, банани, ток и вода по време на нашето раждане и т. н.

И МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ НЕ СТЕ КАТО НАС!!!

Представяте ли си един непрекъснат поток от хора, представители на едно и също поколение раждани непрекъснато - то още щяхме да сме в първобиния строй - светът се развива, авторке и не е разликата в неща като алкохол, цигари и секс - тях ги е имало откакто свят светува и съответно ги е имало и феновете им - вие, ние и всички млади хора сме бъдещето на тази страна, на този свят и е просто несериозно и вредно непрекъснато да се плюем кой какъв е бил.... по-добре е да вземем и да се разберем като цивилизовани европейци или поне се опитаме да гледаме по-глобално на нещата. Номер 4. много добре ти го е казал, ама ти тропаш с малкото си краче и си повтаряш и завтаряш едно и също, а не виждаш и не разбираш, че ТОЧНО ТИ си представителка на поколението, което така обичаш да плюеш.

Чалгата я има още от 1980 г. и е била винаги популярна... не само тези 5 г. - питай по-„недеградиралите„ поколения за разни Попове от Хисаря, тони дачеви, имат и една (не и знам името) със сламено руса коса и цици като футболни топки, страшно вулгарна,питай - за Радка Пиратка и Селската баня - голям кеф, за Бял мерцедес...

точно в чалгата като приемник на народната музика ще видиш огледалото на живота тогава. Дори в самата народна музика и в книгите от стари времена ще отркиеш, че хората винаги са имали тези дилеми - забранената любов към любовницата („Назад-назад Моме Калино„), гурбет и мързел ( „Ходил тотъо на гурбет да иде (той си намира в песента оправдание, забравил бил торбичката с тютюна и се върнал -мързяло го да работи), безпаричие и невъзможност да спретнеш семейно гнездо, .... има и много безизвестни народни песни с ПОРНОГРАФСКО СЪДЪРЖАНИЕ, рисунки с голи жени и т. н. - ама не са в читанката и в учебника по музика...
..
Ти като си решила да живееш без секс, алкохол и цигари, другите може и да не са, тези неща са съществували и преди нас, и сега, и след нас - това е човешко. Национал-социалистите (Хитлер) забраняват музиката, танците, алкохола и секса с неарийци, лепкат на поливината хора звезда на ревера, на другата едно А (асоциален) и ги пращат в газова камера. Това се случва, когато се даде власт на „морала„ - чети за Bloody Marry в Англия, за Въртеломеевата нощ и т.н. - ето това са „деградиралите„ типове, не днешното поколение!!!
......

Според чл. 49 следващи от НК на РБ даже е разрешен секс на пълнолетен с над 14-годишни... в Япония границата е 12 г., а са дори по-развито общество от нас (със светлинни години).

Иначе има много държави, в които привидно е на почит морала - Иран, ОАЕ, Бейрут, Ливан,Ирак, Авганистан - все шариат - там не се пие алкохол и т. н. - замисли се, и виза на ти трябва, а като девица ще се оредиш с добър съпруг...

Иначе просто ставаме банални - какви деградации, какво чудо ни тресе от времето на Аристотел, а още не сме деградирали съвсем (пример е авторката)...

затова - наздраве, приятели - животът продължава... преди да посочите другия за деградирал, се сетете за думите на баби, лелки и т. н. КОЛКО Е ДЕГРАДИРАЛА днешнта младеж, казани преди 20 г. Сега вие се превръщате в поредната сочеща с пръст баба, лелка, която просто ще бъде игнорирана, за да продължи земята да се върти и виното да се лее, да се правят деца и да има веселба...това е животът

Плато

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1572446a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Mалка поправка, където пише към номер 2, е към 3. И където пише към 3, е към 4.
Плато, благодаря за изчерпателния отговор и отделеното време. Благодаря и на останалите за мнението ви. :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d85837ca4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не съм съвсем съгласна с Плато. Може да се прекалява с изказите за днешното поколение, но като че ли нещата стават по-зле. В различни времена различни неща са се възприемали като неприемливи. Въпросът е, че прагът им непрекъснато се снижава. Хубаво е човек да има свобода, но не и слободия. Когато аз бях ученичка, преди няколко години, което съвсем не е било отдавна, чувахме само за отделни прояви на насилие в училищата. Сега ми се струва, че все по-често се случва ученици дори да се нахвърлят в/у учителя си. Разбира се, за това са виновни и родителите. Не си спомням да сме ходили чак толкова нагримирани и да сме отговаряли толкова. Имало е такива, но не са били толкова много. Може би по мое време това е започвало. Сега може би се променя нещо друго, тъй като нещата се променят постоянно. Общо взето всичко, което се прави днес е съществувало винаги, но не е било така масово разпространено и не е било норма за поведение. Плато, даваш пример за Аристотел. Интересно е, че такъв разврат като сега, може би не е имало от тогава. Не зная. Не казвам, че трябва да си налагаме ограниченията, които е имало преди, но за съжаление липсата на много от тях, карат хората да прекаляват.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1572446a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Плато, не съм казвала че живея без секс, алкохол и т. н Казах, че когато бях на 12 съм живяла без тези неща, а не сега. Относно чалгата, знам че я има отдвна, но тогава не ни е оказвала такова влияние, както в днешно време.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: ae6149f54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От 14 годишна правя секс, пия алкохол и пуша. Това с нищо не ми е попречило да съм завършила една от най-елитните гимназии, сега да имам 2 висши образования, завидна кариера и не на последно място прекрасно, стабилно семейство. Зависи от качеството на самия човек, а не от това на колко години е започнал да прави секс или всякакви други неща.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e421d0892b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Други поколения, развиват се децата по-бързо от всякога. Спомнете си само преди 15 год нямаше мобилни телефони сега всеки има не можем без тях нито да живеем нито да работим. Сега това което разисквате вие, преди време бабите и лелките по пейките говореха същото за вашите поколения, не в нета защото го нямаше. Просто различни поколения. Няма как, както преди време ви приеха старите така сега трябва да приемете младите с техният начин на живот. За вашите родители не е било прието секс преди брака, за вас 20-25 годишните е нормално, за новото поколение е нормално секс на 14 години. Предните поколения не приемаха дискотеки преди 20 годишна възраст, после се промени на 16-17год, сега по малки. Сигурно в бъдеще ще става по различно. Животът се променя с по бързи темпове с всяко поколение.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9d79763e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11 и 12 - прави сте много...

10 - ти откъде знаеш? На мен лично „Селската баня голям кеф ...„ и „Радка пиратка„ може и да са ми повлияли - да не говорим, колко други работи имаше - некодирани порно канали у всеки дом, и при нас имаше досъп до всякаква порнография и интернет имаше...
... те 11 и 12 ти го казаха, нямам какво да допълня

Плато

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 51d3c59ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много ми допадат разсъжденията на Плато:) Някой питаше за разврата по времето на Аристотел? Виждала съм едни керамични съдове с натуралистични гей - порно - сцени върху тях... Луксозна керамика, само за платежоспособна клиентела:) Сократ, който е едно поколение преди Аристотел е изневерявал на жена си с момченца, а жената на Перикъл е съдържателка на публичен дом, самата тя хетера (разбирай компаньонка)... Винаги ги е имало тези неща и винаги ще ги има:)

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b0d0191c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз не съм казвала, че тези работи не ги е имало от преди. Просто в днешно време започват с тях прекалено рано, това е проблемът.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b77094aeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Защо не си гледате живота и не оставите другите да преценят за своя? Какво ти пука кой с кого се оправя и на колко години? Нали не си ти. Гледай себе си. Остави другите. На мен ми е писнало от такива като теб. Вземи остави хората и не се меси. Нито те засяга по някакъв начин, нито нищо...

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b0d0191c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Прав/a си, не ме засяга и като се замисля изобщо не ме и интересува. Написах темата, защото таман бях прочела тема от момиченце на 13 години, което се оплакваше, че още нямало гадже, а приятелките мy вече имали по 5, 6 и ми стана смешно.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 71b6a032d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Не разбирам защо си губите времето и се нервите излишно, заради неща, които са съществували преди, съществуват днес, ще съществуват и в бъдеще? !
Човек се ражда и расте.. Всяко едно дете е правило неща, които са му били забранявани. Неща, които са били определяни от по-възрастните за срамни, недостойни, недопустими. Когато това дете порасне, преосмисля много неща. Превръща се в млад човек. Започва да върви по пътя на истинския живот и осъзнава, че е правил неща, които не е трябвало. След време, когато той самият има деца, също ще им забранява различни неща и, разбира се, все детето ще направи някоя беля. Но с изминаващите години се развива и светът. Това което преди 20 години е било забранено, сега е нещо нормално.
Аз съм на 16 години. Както вие, така и аз си играех с кукли, на ластик, прескочи кобила, народна топка.. С времето растях, зарязах играчките. Сега уча, наблягам основно на образованието си, защото за мен то е важно. Искам един ден да стана човек, да постигна нещо в живота си. И не съм единствена. Разбира се, имам и такива връстници, които не ги интересуват такива важни неща. Ходят по кафета, пушат цигари, бягат от час.. Но както казахте, в едно поколение всички хора са различни. Всеки на своя глава преценява какво ще прави с живота си, кое е най-доброто за него. Мен не ме интересуват другите - аз отговарям за себе си. Съгласна съм, че днешното поколение, от което съм и аз, не е като предишното. Но трябва да се има предвид и това, че времето върви, не е спряло. Светът се променя, развива се, затова не може да се очаква и хората да са едни и същи. Както някой от вас каза, ако е било така, все още щяхме да бъдем първобитни хора.
Относно секса, цигарите, алкохола.. Тези неща винаги ги е имало. Например, баща ми, като дете също се е крил да пуши и не е бил единствен. Но това е въпрос на личен избор на абсолютно всеки! Аз не употребявам алкохол и цигари, защото аз така съм решила.
Като цяло хората от едно и също поколение са съществено различни, и ние не можем да съдим когото и да било. Ние отговаряме единствено за нашите собствени постъпки.
Затова, вместо да си губите времето, обърнете внимание на по-съществените неща. Не съдете никой, защото всеки има право на избор, и резултатите, били те отрицателни или положителни, се отнасят до самия човек. Вместо да седите пред екрана на компютъра, обърнете внимание на семействата си, на своите приятели. Усмихнете им се и ги зарадвайте. Времето си лети, никой не може да го спре и да управлява чуждите съдби!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8d5fdbbd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Яяя, не всички са така.... аз съм на 14 нямам гадже, нямала съм не ми трябва още и ДА знам малка съм и съм съгласна до една степен с азвторката, НО не всички сме малолетни Ку*ви. Ооо нямаш си на представа колко ми се играе на мене на ластик, но уви всичките ми връснички вече са "жени" и аз какво стоя в къщи по цял ден, карам колело навън или чета някоя книга. Понякога се чуствам изолирана, затова повечето странят от мен че аз не ходя по гаджета и не говоря по цял ден кво съм прайла с него. Е моята психика е стабилна и не се поддавам лесно на маниполациите на така наречените "кифли".
Но дали всички са така? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fbe469a6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От авторката: Естествено, че са останали и нормални хора, но са единаци и винаги са самотни. Наистина много съжалявам нормалните дечица, които като тебе все още искат да си играят, но уви няма с кого. Пожелавам ти успех, и да стоиш по-далеч от тъпите кифли.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bf3ce82158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Подкрепям авторката. Истина е, че акселерацията се засилва. Това е причината днес да има такава разлика между родените през 2-3 години - разлика, която преди се е наблюдавала чак след няколко десетки години. Иначе всяко поколение казва, че от новото поколение нищо не става. За съжаление, ако преди, за да се каже "следващото поколение" са били нужни 20 години, сега са достатъчни 2. Жалко, наистина. Ама ние да му мислим, на които ни предстои тепърва да ставаме родители.
Аз съм '87 набор и може би едно от последните поколения, които чалгата и американските екшъни не успя да промие мозъка на детски и младежки години, а сами знаете, че това е най-уязвимата възраст - когато се гради ценностната система на човек. Ами то вижте - едно време като бях дете гледахме "Ну погоди", четяха ни приказки. Детските приказки, може да не вярвате, но наистина възпитават децата. Кое е добро, кое е лошо, какво е уважение или алчност и други подобни категории, които изграждат личността и му помагат да прави избор и му дават пътеводна светлина, дори и само по детски разбрана. Поне преди се чакаха принцове на бели коне, а сега се чу*ат в кенефите с разни съмнителни елементи. А сега какво има по детските телевизии - Хана Монтана, накакви Русалки и тем подобни глупости, в които няма никаква поука, просто баластра, губене на време и възможност за малко спокойствие на младите родители, време в което да не им врякат на главата малките хулиганчета. Родителите не четат приказки, защото са твърде заети да се борят за прехраната на семейството и изобщо.. мила родна картинка.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 33baa11471
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От 21: Извинявам се за флууда, но се сетих нещо, което мисля, че обединява всички тук с различни мнения. Може би въпросът не е дали "провалът" на света започва за всеки от нас винаги от следващото поколение или той обективно е съществувало винаги. Всички сме чували за Содом и Гомор. Това, което авторката мисля, че има предвид, е че вулгарността и пошлостта все по-осезаемо се превръща в мода и норма за поведение, а младите са особено уязвими от одобрението на средата (техните връстници, а не родители за съжаление) и щат не щат следват течението. И че вече са достатъчни само няколко години, за да забележиш отклонението. Естествено това се отнася за тези, които изобщо забелязват нещо, защото тези, които са в стрийма, няма как да го наблюдават, тъй като те се движат със същата скорост и същата посока, а всички сме учили физика и е извествно какво се случва - чичко Галилей го е казал докато е глатил различни по тегло лелки под кулата в Пиза ;))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bca8362024
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Аз няма да сравнявам поколенията, защото не си заслужава. Искам да споделя, че на мен лично ми е адски грозно, че 4-5 годишни момиченца танцуват и пеят "Палатка" "Близалка" и всякакви такива песни. Грозно е и на 12-13г. да се разхождат на по 12 - 13 сантиметрови токчета, да се обличат като проститутки и да се държат като такива. На мен ми е грозно, затова ще направя всичко възможно някой ден децата ми да не изглеждат и да не се държат така, а от тръшкане че поколението било такова няма смисъл!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dae1c240bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   ха-ха, по наше време пък имаше бели мерцедеси, селски бани, радка-пиратка - пеехме си ги като деца без много-много да му вдяваме, така както и днешните деца просто копират поведението на възрастните.
Да не забравяме, че не децата измислят халтурите.
Иначе, винаги ги е имало и дори в Помпей са открили порно рисунки, които ще накарат и един съвременен човек да се изчерви.
И Аристотел е бил възмутен от младите и е предрекал края на света с такава деградация, а ето - светът се върти и развива.
Младите стойм на червено на светофара като попове, докато старите минават на червено, хвърлят боклуци по улиците, пият по потник пред блока и се трепят с разни бастуни като се скарат. Ужасно старо поколение - без всякакво поведение и култура, да не започваме и темата, че нищо не са ни оставили, освен едни разбити улици, разбити сгради и най-бедната страна в ЕС. Ако бяха много читави, нямаше да избират комунягите и да ми рецитират цитати на някакъв си бай тошо, разправят си сами, че са взимали пари без всякаква работа, крали са на воля от държавни предприятия и са пушили също така на воля, а алкохолът се е лял, докато държавата ни все повече е затъвала! еЙ ЗАТова сме на този хал - не заради младите, а заради старите поколения. Ама от нас да мине, просто не пречете

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 571b40964a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   точно така, и ледени сокчета си купувахме. Не знаехме пари какво са. 20 стотинки ни стигаха за деня. За дъвки Турбо или дъвки Шок, ледени сокчета и тва е. Редко си купувахме сладоледи ама се пак и тва си купувахме. Продавахме липа и железо :D и после отиваме в компютрите да играеме 50 стотинки когато беше половин час. Беше много яко. Играехме футбол. 1-2 пъти в месеца ходехме на стадиона и то на главния и играеме докато ни изгонат. А сега верно че некви на 13-14 години вече и секс са правили, а гаджетата са ги почнали от 9 годишни май.
4 клас пушат цигари. Почват от 5 клас едни други съставки да придръпват. Вместо да излезнат на площадката, идат на кафе по центъра и след тва на дискотека и се напият. Ако са у квартала-играят на белот и просто много тъпо детство имат. Да не споменаваме че дали ходат 3 пъти в годината на село. А летото ние отиваме на село и тама цело лето. И работим даже тама, помагаме. А тука съвременните деца-мързели, пияници, пушачи и мислещи за секс малолетници.
Никакво детство нямат. Пропадат от много малки.
Още неориентирани в живота и пропадат. Немат мечти и цели в живота ми се струва, като правят такива глупости още преди да са навършили поне 17. а гледай-верно че почват на 13 най късно. Жалко за тях, аз си имах хубаво детство.
Но все пак времената се менят, не мисля че цялата вина е в тях. Но да, до някъде са си виновни и те.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 981fd34d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   амм... Аз мисля че малко преувеличаваш... Азсъм на 13 и хич не ми минава през ума да почна да пуша или пък да ходя на дискотеки и барове да се напивам и да правя... с всеки срешнат! През учебно време се събираме целият клас в някой парк или градинка и си преговаряме уроците, а през лятото се тъпчем с ледени сокчета и дъвки шок. всяка вечер играем на криеница, а през денч ходим на басейн. писна ми всички да казват в днешно време децата на 12-15 годишна възраст само пият, пушат, дрогират се и... (други работи) може и да има такива деца, но не са всички!!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7eba6632b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Номер 3, но ти самата си още в пубертета . :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 81edc1ab0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Разни хора, разни идеали.
Всичко ми е разрешено, но не всичко е полезно.
Глупостите от младостта да не се бъркат с мъдростта на старостта.
Най - голямата човешка мъдрост е по-нищожна от най - малката Божия глупост.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f09b62afb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Подкрепям номер 3!!!

Не ми е ясно к'во ви дреме кой колко деградирал? ! Та той целият свят тотално деградира, пък вие сте се хванали за някакви поколения.

Докато някой мрънка пред клавиатурата нищо няма да се промени. Дори, ако мрънка и на улицата..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a9852e4fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Аз пък мисля, че дъртите са деградирали.
Вместо да работят, те мрънкат, какво било през комунизма. Оставиха ни напълно ограбена и опоскана държава и днес нямат право на критика.
Младите хора обаче все повече се доближават и като ценности, начин на живот, образование и амбиции до западните си събратя. Младите у нас бачкат, дъртите са свикнали на готово, на кражбичка и на далаверка. Минаха тези времена и ми е кеф, че у нас най-после растат нормални хора

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bf866c3aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   30, кой набор си? Ако не е тайна де :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a9852e4fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   от 30 до 31
85-ти набор съм и работя изключително с млади хора, дори хора 90 набор.
Работя в западна фирма и мениджърите ни с право решиха да не назначават хора над 35 г., защото са повредени като образование и възпитание. Хората, родени след 90-95 г. са необраменени и са с пъти по-качествени и от нас, макар че има доста качествени хора и сред нашето поколение, но сред хората над 45 е трудно да намериш работещ и честен човек

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1bd36f7fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   И аз съм съгласен със номер 30. Наистина си приличаме със западните събратя. Все пак започнахме да даваме примери със Една "велика" държава Холандия, че употребата на леките наркотици е нещо нормално. А знаеш ли, че при западните събратя цените са високи и заплатите също? Тука случайно да виждаш нещо подобно? А, ти по скоро съдиш по свои възможности. И честно казано, ако има по заблудено дете ще се съгласи напълно с теб, че дъртите са крали преди, и че е имало мързеливи. Аз обаче не съм дете и не мисля да се съгласявам с теб. Леко ме притесни с последното си изречение на фона на безработицата, ниските заплати и да не продължавам. Все пак всеки има право да си живее в някакъв свят в зависимост от условията. Ние хем си приличаме с тях, а пък всички бягат в тая посока да си търсят работа? Западният стандарт, къде сме? Само с цените и новите технологии ли ще живееш? Няма ли да ядеш, да купуваш бензин за Западната кола? :) Колко ли хора могат да се похвалят с нова технология и останали пари след покупката... какво ми пука, че имало нови телефони и какви ли не щуротии, след като нямам възможност да си купувам храна. И не ми казвай "Да Си Учил! " Защото много изучени хора познавам с много заложби, но без реализация в България. Каквото и да казвате, аз на черното бяло не казвам. За времето, което говориш си имаше и обитаеми места в България, доста работа и възможности за хората. От обитаеми станаха необитаеми, защо ли? Западните страни със увеличен брой жители през последните няколко години, а България с намалял- Ето ти статистика -
http://www.nsi.bg/census2011/index.php - погледни населението на България в периода от 1965 до 1992-ра и виж населението от последното преброяване през 2011.
Погледни и кажи " Минаха тези времена и ми е кеф, че у нас най-после растат нормални хора".

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d6fe3cb4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Авторката на темата ми достави удоволствие да я чета. Все негативи обикновенно, а тук бе изброено най- прекрасното от "миналото" поколение. Аз съм набор почти на хората, за които говориш и ми е мъчно и тежко, защото губят способността си да са деца твърде малки. Другите коментари, че през 5 си повтаряме " какви са деграданти" не мисля, че е така. Всеки се променя и вижда нещата по различен начин и всеки голям понякога се пресмива на "малките" желания. Ето, ако попитам дядо си какво е правил на мойте години вече знам какво ще каже, че е работил, а аз тук живот си живея и е почти прав, баща ми пък ще каже, че се е женил и т. н, но цялата работа идва от промяната в ценностите, но днес аз не виждам детство в децата и не, че някои от 3-ти клас са запалили цигара, а в цялото общо...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 47ce804ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Аз съм на почти 19 години и това, което виждам в ежедневието си или като съм на училище, не мога да опиша колко ме възмущава. Да гледаш деца в трудните години както се казва, говорим на по 12 или 13 години да пушат цигари, да се друсат с всевъзможни наркотици, да къркат така да се изразя. Грозно е отстрани. Да, пробвала съм да пуша и да пия, но съм усетила и съм видяла, че не е редно и че трябва навреме да спра. Не ходят на училище. Слагат дори страшен грим по лицето като леките жени. Бързат да пораснат, но това не е само при децата, става дума, че тази вид зараза е масово явление и то при повечето девойки. Сега за грим, не е лошо човек да се грижи за външния си вид, ама просто е прекалено... Не знам, просто заминаваме надолу в ямата и докато не променим начина си на мислене, няма да се оправим по никакъв начин ( ако съм обидила или нагрубила някого, се извинявам).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker