Нямам смелостта да сложа край на болката... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам смелостта да сложа край на болката...
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1140 пъти
Здравейте, моля, ако ще ме храните направо да подминете поста ми.
От месеци съм в дълбока депресия и не мога да се измъкна от нея, пълнолетен съм и наборите ми по цял ден се забавляват, а аз правя точно обратното. По цял ден седя в къщи и играя league of legends. Нямам никакви приятели, нямам гадже, имам проблеми, нямам работа и образование, заради ш*баната депресия нямам и енергията и желанието да си намеря. Нямам пари за психолози и лекарства, както и родителите ми. Като цяло освен на тях на никой друг не му пука за мен. Не виждам начин нещата да се оправят, понеже както казах не от скоро съм в това състояние. Като цяло съм и раздразнителен, заяждам се с нашите постоянно, въпреки, че те не го заслужават.. Ядосан съм на себе си.. Обаче нямам смелостта да сложа край на болката и отчаянието..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5691c17378
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искаш да излезеш от това състояние, решението е психолог.
Нямаш пари? - започни работа, спести пари и отиди. Сега имаш причина защо да станеш от компа и да направиш нещо. Просто го направи или никога нищо няма да се промени!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ce3566751a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей приятел. В тази ситуация няма кой друг да ти помогне, трябва сам да намериш своя начин. Няма как да не се справиш - първата крачка вече е направена - осъзнал си проблема си.
Моят съвет е да намериш хоби - отиди на фитнес, отиди на плуване, тръгни на разходки в планината. Първоначално ще е много трудно тъй като ще се почувстваш че 'не ставаш' и 'не можеш', но ще видиш че скоро ще има резултати и ще си много удовлетворен от себе си. Няма нищо лошо в игрите - но нека те са за разсейване когато нямаш други занимания, не да са основното което правиш. Намери нещо което дори в началото да ти се струва неподходящо за теб да ти даде някакви резултати и разнообразие. Аз лично съм бил в същата ситуация - намерих си хоби. Първоначално исках да се откажа защото си мислех че никога яма да постигна резултати и че не ставам, но в момента съм абсолютно удовлетворен и щастлив. Осъзнаваш проблема си - това е чудесно. Започни да работиш по него - промени начина си на живот и ще видиш колко добре ще се почувстваш! Пожелавам ти успех, не се предавай - ще се справиш!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 52a1b529cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чети книги както по тази тема, така и романи за удоволствие. Излизай навън и намали времето пред компютъра. Къпи се по-дълго, мисли повече и си поставяй малки цели за деня/седмицата. Ако искаш да се справиш, трябва сам да си помогнеш. Опитвай се да не избухваш пред близките си, ако си ядосан, просто излез от стаята и започни да се занимаваш с нещо. При депресията е важно човек да е в движение, да е зает с нещо малко, за да не се погубва напълно в стоене и негативизъм. Сега ще си помислиш, че са глупости и не ти се занимава. Да, точно това е корена на проблема с настроенията ти. Продължаваш да правиш едно и също, използваш същите удобни оправдания и се оплакваш, че няма промяна. Няма и да има такава, ако настроението ти е причина да не работиш, да играеш игри по цял ден и да се караш с всички, които ги е грижа. Поеми стъпки към промяна, за да я получиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5fc30eb43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колкото и смелостта да се крие в дупката си, можеш да я хванеш като паяк с дъвка, обаче не е в това проблемът. Същината е в това, че си отхвърлен - в училище си нямал приятели(така са се стекли обстоятелствата), след като си завършил - също. Обаче това не означава, че си виновен в нещо. Виждаш ли, обстоятелствата понякога са по-силни от човека и той няма голям избор. В училище беше супер, но не го осъзнавах, гледах напред към бъдещето и мечтаех как упражнявам дадена професия, която исках от дете. Да, да! Сякаш самото бъдеще щеше да ми донесе щастие. В първия университет също беше добре, след това живота ми вкара две резки крушета и ми показа кой е шефът. Виждаш ли в постове и цитати по нета върви една романтична фраза, че не е важно дали ще паднеш - важното е да се изправиш. Това са глупости. Някои обстоятелства те ритат в бъбреците, докато другите са те заковали на земята и няма мърдане. При теб обаче не е това, затова все още има решение. Ето, да помечтаем малко:

https://www.youtube.com/watch?v=fhNKekICjCo

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b30f1982a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има само един човек, който може да ти помогне. ТИ! Ако сам не решиш, че искаш нещо друго, ами никой няма да те хване за ръчичка, да ти намери приятели, гадже, готина работа и т. н. В този живот всичко е борба и сам трябва да се справиш. Ти си решаваш! И да знаеш самоубийството не решава нищо, напротив. Даже става по-зле. От опит ти говоря. На 20 направих опит за самоубийство (още ме е срам), после се стегнах и тръгнах напред, обаче се оказа, че се водя на отчет в психо диспансера и това си беше проблем при намирането на работа, защото като разберат, какви си ги вършил, работодателите не те наемат. Така, че добре си помисли. Да не говорим, че ако наистина умреш на света няма да му пука, но родителите ти ще бъдат тотално съсипани. Та ако поне малко те е грижа за тях не им го причинявай. Изборът си е твой! Изплуваш или се давиш. От теб зависи.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fe6e4e80e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щом участваш в сподели, явно си забелязал колко по-сериозни проблеми имат хората.
Не казвам че депресията не е сериозен проблем, но поне сам си господар и можеш да се излекуваш.
Най-първата стъпка е да спреш играта и да излезеш от вас.
Мисли какво си обичал да правиш като дете, и намери нещо което те мотивира.
За да не мислиш за глупости, деоресий и самоубийства добре е да започнеш работа, като за начало няма значение каква.
Така ще имаш режим, тялото ти ще живне, ще срещаш хора, ще общуваш, ще се събирате с колегите, оттам смях, пийване и може някоя мадама да се появи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1ce2450eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако не си се лекувал никога отиди на психиатър. Няма нищо срамно, повечето такива състояния се лекуват с подходящи антидепресанти. Депресивните състояния се дължат на липса на определен невротрансмитер в мозък, което пречи на нормалната му работа като се потискат някои мозъчни центрове като например тези отговарящи за настроението и щастието. Когато тези вещества бъдат добавени изкуствено чрез точното лекарство мозъка започва да функционира правилно и потърпевшия сам излиза от това болестно състояние. Минал съм по този път и говоря от опит. Който не е изпитвал депресия не знае за какво става въпрос, стига се до там да завиждаш на тежко болните, умиращи хора или на старците, че животът им е минал вече и се отървават. Страданието е сравнимо с някои от най-тежките физически заболявания. Е при мен с подходящо лечение се оправих бързо и вече повече от 10 години не съм имал подобни проблеми. Ако нямаш пари можеш с направление от джипито и по касата, в тежките случаи мисля че лекарствата са безплатни, но все пак не съм сигурен. Повечето антидепресанти са по 5-10 лв на месец и разхода е смешен предвид помощта която могат да ти окажат. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker