Как се взима лиценз за оръжие в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се взима лиценз за оръжие в България?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1283 пъти
Въпроса се подразбира от заглавието, лесно ли е, на каква възраст трябва да си, къде трябва да отида и с кого да говоря за да си взема документ/разрешително за оръжие. Има ли различни документи за различни видове оръжия и какви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5a1909d063
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами даваш едни пари на който трябва и си готов.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 14d1a0a7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Писва ми от деца, които ги мързи да ровят в нета и сами да търсят информация. Баси готованците сте, честно. Шанса ти да изкараш лиценз е 20% защото първо трябва да отидеш при началника на РПУ-то, в чийто град се намираш. После комисията от началници и полицаи те пита защо пък ти трябва огнестрелно оръжие и ти трябва да им обясниш причините и те трябва да са наистина сериозни и без да се опитваш да си селски тарикат да им кажеш истината. Ако ти разрешат, ти дават лиценза и ти отиваш на психотест и стрелково учение, за да се научиш как да боравиш с оръжието. И споко, не си мисли, че ще имаш право да го носиш в теб. Ще седи в сейф, заключено и със набор от 2-3 пълнителя с бойни патрони. След като минеш тия неща, имаш право да притежаваш огнестрелно оръжие. Ако съм пропуснал нещо, нека следващите, които ще коментират да добавят останалите неща. :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 17eac92a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да продават ги в Лидл, тази седмица са на промоция даже....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1a0b357701
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе стани един ловец и си вземи една пушка, пък дори и можеш да се запалиш и по лова, знае ли се.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: cbb186e89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Значи трябва да имаш 18 години не трябва да си съден трябва да минеш курс по безопасно боравене с оръжието и каса за съхранението му има разлика между разрешителното за носене и притежание първо като си го изкараш за притежанието после трябва да си и изкараш и за носенето му не забравяй това са две отделни разрешителни иначе под 25 години бъди сигурен че няма да получиш ако е за самозащита по добре си вземи един по хубав co2 пистолет с сачми върши много добра работа иначе ако е за кеф по лесно е да си извадиш за спортна карабина демек пушка там само се изисква да участваш в спортен клуб по стрелба каса и 18 години и че не си съден пожелавам ти успех.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7a515dccfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Полиция, психо за бойно за газово не знам

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e5f8f6506c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ха, от поста ти разбирам, че искаш просто ей така да се ерпапееш. Еми няма да стане, избий си го от главата. Едно време средата на 90-те, когато за първи път се появиха в България магистралните обири, беше достатъчно само да имаш фирма за да ти издадат разрешително за бойно оръжие. След това започнаха много убийствата в бг и разни луди да стрелят за щяло и нещяло и нещата много се затегнаха. Казваш, , Лиценз, , предполагам питаш за бойно оръжие. Има два вида лиценз за бойно оръжие, за притежание и за ползване. За притежание по принцип се ползва от колекционери, и в такъв случей оръжието имаш право само да го притежаваш в специялно предназначена за целта каса. Без да го изкарваш от сградата в която се намира касата! Нито да стреляш с него! Но трябва да докажеш, че си колекционер бла бла бла не става тука така. Второто е за ползване, тогава имаш право да го носиш, но си задължен да минеш курс по стрелба, който трае около няколко месеца теория, практика, след това отиваш на нещо като психолог, дефакто който е най-голямото препятсвтие и той издава разрешителните, трябва да го убедиш, че наистина ти е необходимо да го притежаваш. Значи с цел, , самоотбрана, , ще те отсвири на 100% според сегашните закони това не е основателна причина за притежание на бойно оръжие в България. Мисля, че ако си частен лицензиран охраниел има вероятност да получиш разрешително от този психолог, но само ако си на 30 и над 30 годишна възраст, Ако си по малък те го считат, че още си неузрял за ползването му, и макър в закона границата да е 18 годишен/на и на горе, на 100% ще те отсвирят. На този психолог трябва да представиш и документи, че не се водиш на отчет никъде по психиятриите. И ако той прецени, че ти е нужно, издава ти разрешително и то до определен калибър, и с не го отиваш в полицията те го вкарват в компа и след това може да отидеш да си закупиш оръжието и трябва да го занесеш веднага след това в полицията за да го заведат на отчет. Горе долу така седят нещата с бойните оръжия. За газовите само свидетство за съдимост ти трябва и 18 години възраст.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker