Искам да напиша книга. На 20 години съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да напиша книга. На 20 години съм
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 15307 пъти
Има ли някой, който да има подобна цел? Имам доста написани истории, които искам да съединя в един роман- като сборник от разкази. Историите са забавни, комедиини. Не знам дали са смешни, но просто се стремя към този жанр. Не че съм привърженик точно на този стил, даже напротив, имам и доста идеи, които спадат към драмата, но смятам, че за тази сфера ми трябва вече наистина опитът на възрастен човек. ( иначе съм пробвал- разкази, кратки истории, да, но за цял роман мисля, че ще ми е непосилна задача... )

Какво мислите за това мое хоби? Има ли други, които да обичат да пишат? Бих искал да чуя Вашите съвети относно моето занимание.

Знаете ли за места в България (клубове, сайтове и пр., ), които да събират хора с подобен тип интереси? Какво знаете за редакцията и всички останали етапи към издаването?

Много ще се радвам ако се запозная с хора, които също искат да напишат книга, или вече са го направили и могат да споделят опит.

Благодаря Ви за вниманието :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: f698502366
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма лошо, ама сподели с нас да видим дали наистина ставаш

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 43ba7f7817
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти - браво!!!

Аз съм на 28 и също искам да напиша книга, но не сега - липсва ми според мен още житейски опит. От 5 г. чета обаче много литература, която не сме учили в училище - от Ницше, Достоевски, през Талеб и до Маркиз дъо Сад - всичко, което ми попадне - най-различни теми, стилове, държави, езици.
Ако знаеш друг език, почвай да четеш каквото ти попадне направо на него - на български има много малко преведени книги - първо заради кома, тогава всичко е било забранено, после от немотията - но чети, чети, чети.
Всички велики автори са чели много, или са били луди.

Търси инспирация....

Аз лично на 28 се чувствам незряла, но ето - една Петя Дубарова е била много по-млада.

Всичко зависи от теб самата - но преди да почнеш, се попитай - ИМА ЛИ КАКВО ДА КАЖА НА СВЕТА!

Ако имаш - действай... Ако нямаш още - изчакай и живей с широко отворени очи и уши - слушай внимателно, навън се разхождат твоите образи и техните проблеми, съдби и характери...

Правих преводи за един немец на 65 г. вече, който се е вманиячил направо в идеята, че ще става писател, че е много добър (защото близките и поснатите, които са чели излиянията му са го хвалили) - даже си е въобразил, че ще печели пари от това! Всяка страница я е маркирал със знака за запазена интелектуална собственост...
Преведох с 300 зора и му казах, къде са му грешките, че трудно се чете и няма ПОСЛАНИЕ - много се разсърди.

Съветът ми е затова - първо се освободи от мисълта да печелиш пари с това, никой автор никога не го е правил, с много малки изключения. Един Достоевски е умрял от глад едва ли не...
Второ, ИМАЙ КАКВО ДА КАЖЕШ НА СВЕТА - концентрирай се, вникни в себе си, но и не е лошо да се инспирираш от други автори и да доразвиеш идеите им
Трето - най-добрият критик е читателят!!!
Съветвам те да си направиш блог или направо тук да публикуваш къси истории. Блог е добре, защото виждаш, колко хора са те чели! Ако са те харесали - те препоръчват нататък и нататък...
Но пък тук сякаш има много образовани хора, които ще ти дадат конкретен съвет.

Иначе - има сходни хора като теб, но ще ги срещнеш виртуално. Отдавна „Народните читалища„ са изгубили тези си фунции. Днес хората се събират в мрежата...

Успех

СиСи

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1d6db91c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чудесна идея имаш. Аз също пишех преди, но сега нямам време. Сигурна съм, че има разни форуми из интернет, в които да намериш повече информация. Ако искаш да издадеш свои произведения, хубаво е да изпратиш екземпляри на колкото се може повече издателства. http://bukvite.blog.bg/izkustvo/2009/07/13/kak-da-podgotvim-knigata-si-za-izdavane.362961 Тук намерих малко инфо. Ето ти и линк към сайт, създаден за хора, които обичат да пишат: http://www.jivotyt.com/za-nas
Пожелавам ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4516737936
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Защо още не си го направила, а още се чудиш дали да напишеш книгата? ... Няма изискуема възраст при талантите, няма лимит. Аз пишех още като ученичка, получавала съм награди от литературни конкурси. Имам много стихове и два романа. Поради това, че насочих усилията си в търсене на професионално поприще поизоставих моята любов към писането, но винаги, когато имам време пиша и ме има в Интернет в различни литературни сайтове. Питаш кои са те. Като начало ще ти предложа " Любовни писма" - един много нежен, изпълнен с романтика и чувства сайт за ценителите на любовта. Ще го намериш в Гугъл, просто пишеш Любовни писма. Друг сайт и " Литературен клуб", там няма модератори, които да проверяват дали произведенията ти са добри или не. Там хората са критерия, всеки може да гласува за теб, или да напише коментар дали му харесва. Който търси, намира, както се казва, можеш да намериш много неща, в Интернет, стига да те интересува. При мен проблема е, че за издаването на една книга се иска пари, или спонсор, това не е лесна работа, а ми трябва много малко, за да успея. Нали знаеш, че при нас не е като в Америка, там издателствата подписват договор с автора и в зависимост от тиража се изплаща хонорар, който може да бъде стотици долари. При нас писателството е само престиж, не можеш да изкараш пари от тази своя дейност, единствено удовлетворението, че си направил нещо, което да остане след теб... Бори се, търси варианти. Но първо напиши книгата, пусни нещо по Интернет, за да видиш как хората ще го оценят, това е най- верният критерий! Успех! Това е от мен засега - Laora Larkov.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Абе, човек, не искам да те обидя, но ти разлика между роман и сборник с разкази правиш ли? Това са съвсем различни работи... Дано да имаш талант! А Сиси е права за блога - много добра идея. Аз не пиша. Но много чета.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4516737936
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До номер 5. Не разбирам смешното ви изказване. Няма никакво значение какво се пише - дали ще бъде роман, дали стихове, дали разкази. Аз разбрах много добре, че момчето иска да напише сборник с разкази с хумористичен сюжет. Вашата забележка е некомпетентна, това, че четете не ви прави творец, защото вие и представа нямате какво е чувството, когато напишете нещо и то бъде оценено, все едно, че сте родили плод на вашата душа! В какъвто и литературен жанр да се насочи авторът, той трябва да спазва определените правила и изисквания, за да излезе от печат или да бъде одобрен от модератор в Интернет. Не е все едно в какъв сайт се изпращат творбите, има някои на ниско ниво, без предварително одобрение. Така младия автор няма да се развива, той просто ще си пише нещо, без професионално отношение. Затова казвам, че трябва да се насочи към сайтове, които се преглеждат от истински поети с много опит и творби. Но никога това не може да замести издаването на истинска книга. Всеки има възможност да издаде такава, ако първо го одобрят от съответното издателство. Второ- има необходимите финансови средства за това. Няма разлика дали ще издаде сборник с разкази, както вече казах, или роман. Това е един продукт, който ако се хареса ще бъде продаван.
Това, че един човек е написал нещо не го прави писател. Може всеки да измисли някакви истории и да ги обедини. Важна е професионална оценка, която може да даде само автор или редактор. Дори учител по литература не може да има точна оценка, може само да те свърже с някой, който има опит в това. Специално аз бях забелязана от моята учителка по български език и тя ме запозна с редактора на един вестник, където отпечатах първото си стихотворение. Вие знаете ли, че това е било практика - във вестник, или списание да се печатат разкази, или глави от роман, а после те да бъдат обединени в една книга?
А що се отнася до забележката да- правя разлика между роман и сборник от разкази. Това показва, че май вие нещо не сте наясно, защото това е бизнес. Съветвам ви да не се изказвате така елементарно, въпреки, че много четете.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 143fd7fa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АВТОР
Здравейте, и благодаря за коментарите :)
Номер 1, бих поставил, но не в този сайт, защото все пак е анонимен
Номер 2, благодаря ти за съветите
Номер 3 и 4 задължително ще погледна сайтовете, благодаря за информацията. Когато се регистрирам, в някой от тези сайтове, ще се надявам да се засека с някой от вас :) . Надявам се Laora Larkov да е никът ви номер4, акo e така, то задължително ще прочета и ще ви кажа кой съм :). И така ще може да споделите мнение и за моите неща.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 6:

Чак от такива предълги тиради нямаше нужда... Ако така пишете винаги... Не знам кой би имал нерви да Ви чете. Вярно, и Толстой се е разливал на стотици страници, но повече от един Толстой май би дошъл в повече на аудиторията...

Дали изказването ми е компетентно или не, не го решавате Вие. Аз имам филологическо образование и точно затова се възмущавам, когато някой не прави разлика между жанровете. Как можеш да твърдиш, че твориш, а даже да не знаеш какво точно твориш? Ако всеки писател беше добър във всички жанрове, тогава нямаше да имаме такива изцепки като драмите на Яворов и голяма част от разказите на Иван Вазов, които при цялото ми уважение и към двамата, просто не стават за четене. Това, че пишат гениални стихове не ги прави нито белетристи, нито драматурзи.

Съветвам Ви да не разделяте сложните съюзи със запетая, защото не съответства на граматичната норма, въпреки че сте издаван автор:)

Номер 5

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b32240ba64
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   ужас - появи се и правописната полиция и критиката - направо супер - който не може и няма какво да каже, знае как да критизира и мачка другите.

браво - ние сме супер нация!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаеми номер 9,

ако човек иска да става издаван автор, той трябва да има СЪВЪРШЕН правопис. Не виждам къде "правописната полиция" би била по - на място.

Номер 5/ 8

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fcaae0683d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ха, 9-и номер, а ти случайно да знаеш че освен желание да се пише трябва и да си грамотен, да си чел повече книжки???

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 143fd7fa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автор
Номер 5/8, извинявай пропуснах да ти отговоря.
С моето почти килийно образование далеч не претендирам, че владея добре литературните термини или пък граматиката и правописа на българския език. За което аз съм си виновен. И най-вероятно тези грешки дразнят, за което се извинявам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От 5/8 до автора:

Авторе, виждам, че си добро и възпитано момче. Жалко, че така ти се е стекъл животът, та не си успял да се образоваш по - добре. Но, винаги можеш да наваксаш, стига да имаш желание! Успех ти желая!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2985cc96cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Еми гледай ся . Като те влече давай . Може да си следващия велик български писател .

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4516737936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До жената с българска филология: Уважаема госпожо, съжалявам, че си губя времето със злобни и агресивни хора като вас, за които дори прекрасния български поет Яворов,който според вас не става за четене. Същото се отнася и за патриарха на българската литература Вазов. Какъв филолог сте не знам и не ме интересува, нито желая да познавам хора като вас. Обръщам се към вас, защото не мисля, че сте човек, който има право да гледа отгоре над другите и да размахва смешно пръст. Тук един прекрасен млад човек иска съвет, иска да се запознае с хора, които да споделят опита си и никой не се нуждае от вашето агресивно и невъзпитано поведение. Знайте, че вече каквото и да кажете няма смисъл, вие просто трябва да изчезнете с вашата злоба, или да спрете да плюете и да откривате правописни грешки. Това е нелепо!
Пожелавам успех на автора, но преди всичко много усмивки, добри приятели и красива, истинска любов!
L.L.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Уважаема L. L.,

Не съм българист, но нейсе! Не казвам, че Яворов не става за четене като цяло. Нарекох стиховете му гениални. Казвам, че драмите му не стават. А в спорове за царе, папи и патриарси няма да влизам, защото мразя клишета. Не гледам отгоре и не размахвам пръст. Защитих се от Вашите нападки, мадам. Против автора нямам нищо, ние с него се разбрахме. Единственият човек тук, който си служи с обидни думи, това сте Вие. Аз не съм казала нищо, освен истината. Затова се обидихте така люто, може би. Veritas odium parit.

От номер 5/ 8/ 13

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1d6db91c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   №8, писането е изкуство, а изкуството е субективно. За теб Вазов и Яворов (аз също не съм им почитателка) може да не са нищо особено, но за някой друг са велики автори.
Когато човек има талант, може да пише и без да прави разлика между различните жанрове. Думите извират от теб самия и в това се състои красотата на една творба. Разбира се, всеки трябва да се развива и ограмотява, но за създаването на едно произведение се иска най- вече усет.
Авторе, млад си още, имай си писането като хоби, но не го превръщай в професия. Ориентирай се към учене в университет и към някаква професия, защото в днешно време с изкуство не се оцелява. Най- добре е хем да си имаш хобито и да си развиваш таланта, хем да имаш сериозна работа, която да ти дава самочувствие и увереност.

№3

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4cea2232ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 3/ 17 от номер 5/ 8/ 13:

Благодаря за добрия тон:) Вярно е, че който има талант, ще напише хубави неща:) Някои хора даже създават нови жанрове, без да го знаят пишейки. И все пак всеки жанр си има особености. Дадох примера с Яворов, защото исках да покажа, че един доказал се поет може да е посредствен драматург, т. е. не може да си еднакво добър във всички жанрове. И съвсем не е все едно дали пишеш роман, къс разказ, повест, фейлетон, епическа или лирическа поезия... Искат се различни умения, различен подход към творбата. Затова, винаги съм си мислела, че е важно преди да започнеш да пишеш, да си изясниш кой е твоят жанр и какви са му особеностите, за да можеш да си максимално добър... Но, от друга страна, писането не е математика, става по вдъхновение, а не по формула, така че може и да имаш право... Определено ми даде храна за размисъл:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1d6db91c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   №5/ 8/ 13 /18, и аз благодаря за добрия тон. Много е хубаво, когато хората се разбират спокойно, без да се нападат взаимно, както често се случва из анонимните сайтове. Аз също съм съгласна с написаното от теб относно различните жанрове :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 143fd7fa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторът

Благодаря на всички за пожеланията!
Не ми е минавало и през ума, че някога бих могъл да изкарвам пари от писането. За да се изхранваш от такава дейност, трябва да си наистина добър. Не се смятам за такъв. Аз съм просто един студент 2-ри курс, завършил бивш техникум. В момента уча за професия, която няма нищо общо с този вид изкуство. Макар и да е сухарска материя, хубавото е, че освен четене се изисква и много писане, което до някаква степен си е плюс.
Надявам се тия дни да успея да кача в интернет нещо мое, но да Ви кажа все си мисля, че на живо всичко би било доста по-интересно и вълнуващо. Нови хора, идеи, дискусии, съвместна работа и пр. Както едно време е имало кафе за поети, например...
Благодаря отново на всички, успех и на Вас!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5fe2bd4a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не една, а хиляда
стига да са...

По принцип, печата се купува
стига да са интересни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d4093f0feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравейте!
Аз също много искам да напиша книга дори съм измислим всичко и първата част на моята книга ( искам да стане като една голяма книга разделена на няколко части) е почти готова. Тя е около 120 страници голям формат и мисля, че се получава много добре - историята.

Към автора - Ако имаш желание да направиш нещо, не се колебай - направи го! Няма значение дали имаш опит. Опитай. Аз нямам никакъв опит, повярвай, но вече съм реализирал, почти, една от мечтите ми. Чета много, но както вече казах нямам никакъв опит. Сигурно няма да вземеш съвет от едно 12 годишно дете ( това съм аз), но се надявам да помислиш, че щом един 12 може да реализира това и ти определено можеш! Успехи в начинанието!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 92322265cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   То така се писало книга ппффф хора с такива заложби въобще не си губят времето да питат хора по форуми дали да пишат ахахах

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3ea19930ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Здравей Автор! :)
Аз също пиша от малка и съм събрала голяма колекция от стихове и разкази, както и един завършен роман(сега пиша втория).
Събрала съм част от тази колекция в сайта :
http://bgtalanti.ovo.bg
Ако желаеш, влез да обменим малко опит.
Между другото - идеята ти за кафе на поети никак не е лоша!
Продължавай да пишеш! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ea0ac02d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторе, съветвам те да следваш целта си :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: da909b55f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Книга, не се пише туко така! Първо трябва да си сигурен наистина дали ще се четът твоите мисли, а после да ги събираш в книга! Незнам за твоите идеи, но най-толерирани са журналистическите романи в момента. Ако имаш идея и я развиеш добре... може ида си доволен от резултата!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 27c705de4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравейте,

По сходен интерес (да го наречем интерес към писането на разкази) случайно попаднах на вашата дискусия. Като ученичка пишех по някои и друг разказ, който винаги свършвашe в коша. Днес, след дота години, на чернова излях чуства, които криех дълбоко в мен. Но както чуствата, така и моите "произведения" никoй никога не е виждал.

Към автора:

Сега слeд година време Вашето желание да напишете книга, до каква степен сте развил?

Подобно на Вас, бих искала да се запозная с хора, които пишат "скрити в обятията на сянката", за да раменя малко опит и/или да получа мнение на хора по-компетентни от мен.

До сега на никoй не съм споделяла този мой интерес и изключително много бих се радвала да срещна хора със същото влечение.

Никол

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bc4282f76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От 13-ет годишна искам да напиша книга, имам някакви несполучливи опита но сега имам много повече опит и идеи които искам да реализирам но не знам как да започна. Някои били ми дал съвет как да почна писането на моите идеи стъпка по стъпка???

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7767e0d3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Е сядаш на едно бюро и започваш да пишеш - какъв съвет искаш да ти дадем?

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3d4ced553c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Автор:

Никол, на въпроса ти:
не бих казал, че има развитие, но също така не го определям и като застой.
Времето ми до момента измина в понаписване на някой нещица. Сам на лаптопа или в един тефтер и... до там. Процедурите с издаването ги проучих-за начинаещи са - много пътеки с много криви круши.
А ти? При теб нещо интересно?

пп. : да ли след толкова време ще прочетеш мнението ми е отделен въпрос, но ще видим

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fd391ce667
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   До автора

Радвам се за теб, че продължаваш да пишеш. Поне не губиш тренинг, а трупаш опит. :) Чел ли си ги на някого за мнение?
От това, което казваш за издаването на книга или трябва да имаш връзки или много хъс, за да изминеш всичи пътечки. Но според мен не трябва да се отказваш. Може да си заслужава! А и нали знаеш както се казва: "Хубавите неща стават бавно! "
Докато при мен в последно време не съм от редовните, оставям се на други по-маловажни неща да ме разсейват. А, май си изгубих и музата.

От Никол

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 36db1e60cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Сядаш зад лаптопа и давай пиши, не е толкова лесно повярвайте никак не е толкова просто, първо създавах герой описания, малка история но пак не се получава.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c8b5b2b8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Можеш разбира се, стига някой издател да ги хареса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2d3c74b386
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Здрасти,

според мен трябва да се пробваш всъщност и на мен ми се иска да напиша книга, някаква драма, но смятам че съм твърде малка, все пак съм на 15, но аз лично за себе си не знам дали ще се получи нещо, защото повече ми е интересно да чета от колкото да пиша. Но ако при теб е обратното и напишеш книга, търси добро издателство.

успех

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 07707d7e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Пич, ако ти се пише просто пиши. Отвори microsoft word и давай. Излей всичко, което ти е на сърце.
УСПЕХ! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0635139f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   АЗ СЪМ НА 13 ГОДИНИ И ВЕЧЕ СЪМ ЗАПОЧНАЛ ДА ПИША КНИГА.ТЪЙ КАТО СЪМ ЗАППАЛЕН ПО ТЕМА МОЦАРТ РЕШИХ ДА НАПРАВЯ КНИГА И С МОЕТО ВИЖДАНЕ А НЕГО.СМЯТАМ ЧЕ ЩОМ СИ РЕШИ ТАКА ДАВАЙ НАПРЕД И СБЪДНИ МЕЧТАТА СИ А ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТАЗИ КНИГА НЯМА ДА СТАНЕ БЕСТСЕЛЪР

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 006f556f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Към номер 5 зависи какви са разказите му. Под думата роман не дей да разбираш някоя любовна книга или нещо подобно. Напротив щом има такива разкази нека ги обедини какво пък толкова?
Авторе аз съм на 13 години пиша книга в момента, но не мисля, че някога тя ще се издаде, защото в България, ако нямаш познати мечтите няма как да ти станат реалност, а за друга държава с нашите възможности (не че сме бедни) не трябва и дума да става. Моята госпожа по литература казва, че се справям добре и децата от класа ми харесват приказките и есетата, който пиша, но винаги се съмнявам дали наистина имам този талант все пак... по някога като си прекалено горд със себе си оставаш излъган. Ще се радвам, ако напишеш книга, но аз си имам и на предвид, че днешното поколение почти не чете. В смисъл не се занимават с книги поне аз съм останала с такова впечатление и си водя извода, че и да издам книга (което едва ли ще стане) тя няма да бъде четена от почти никого. Съжалявам, но аз така мисля. :) Късмет все пак!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bd15641f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз съм на 14 години и дори допреди час писах! Учителката ми по литература казва, че имам талант да пиша и се справям, но всеки пък, когато каже да прочета нещо се притеснявам от чуждото мнение! Учителката ми също е писала и е издала сборник със стихотворения и като завърша това, което пиша ще и го дам да си каже мнението и най - вероятно (но малък шанс) да стигне до някой издател (с много издатели се познава). Мисълта ми беше, че трябва да учиш повече за да можеш, но писането изобщо не е теория, която да ти наблъскат в главата. Понякога просто ти идва отръки! Но трябва да имаш и връзки, хора, с които да се консултираш как да продължиш напред! Надявам се да успееш, късмет!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e0e5ac7da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Радвам се, че има толкова много хора, които да мечтаят пишат. Давам ви съвет да прочетете някой наръчник за творческо писане, може да ви помогне много. Пожелавам успех на всички.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f4ae594ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Има едно нещо без което не мога. Едно нещо, което искам да правя до края на живота си. И това е именно писането. Момиче на 16 съм и когато пиша се чувствам прекрасно. Написала съм около 20 разказа за около година, които са като романи.. смисъл толкова са дълги, че са достойни да са отделни книги. Нашите постоянно ми казват, че искат да се развивам и не искат да спирам. За сега нямам финансовата възможност да издам книга, но много бих искала това да се случи в най-скоро време. Съучениците ми постоянно гледат тетрадките където драскам какво ми е на акъла. Понякога се случва да не разберат какво имам предвид заради сложните и рядко срещани думи, които използвам. Класната ми е учителка по български и когато имаме часове с нея тя обяснява с много думи. Просто целият клас сме принудени да научаваме нови думи всеки ден. Когато се прибера от училище вместо да започна да ям, да уча, да седна във Фейсбук.. или където и да е било, аз просто сядам и започвам да пиша. И пиша докато не ми изчезна музата. Разбира се има дни в които такава не се среща... Ако се случи денят да е такъв просто се разсейвам и не мисля за това какво да пиша. Идват ми най-различни идеи за такива неща. Едва смогвам навреме да завърша всичко.
Наскоро по БНТ видях реклама на конкурс... Не знам как беше, но едно от условията за участие в него бе именно да си над 18. Тогава (татко ми е свидетел) исках да си строша флашката. Там пазя всички свои творби, които съм писала. Точно затова исках да я счупя. Да я няма, да се откажа и повече да не се занимавам с това. Но на следващия ден отидох на училище и там се видях с най-добрия си приятел. Когато му разказах, едва не ме удуши жива (е на шега). Цял час ме гъделичка, само и само да му обещая, че няма да се откажа от страстта си. Приятелят ми също не ми даде да се откажа. Приятелките ми, които обичат да четат всичко, което е написано от мен, постоянно ми натякват как съм щяла да сторя "вероятно най-голямата си грешка в живота си".
Братовчедка ми май месец има рожден ден. И аз реших да я изненадам (то каква изненада... няма що) да напиша такъв разказ за нея. Не че тя ще е героиня в разказа, но го правя по нейн вкус. Не само по нейн. А и по мой. Защото ние сме като две капки вода отвътре, но отвън.. никой не би казал, че сме братовчедки... или че изобщо имаме някаква връзка помежду си. Та трябваше ми помощ за името... Тя ми помогна да избера, защото ми хрумнаха 2, а трябва да е с едно име. Тя ми даде една две идеи.. и фактически до днес не знаеше какво се случва в разказа. Но днес е взела тетрадката за да прочете и вече знае всичко.
Имам една позната, която е колкото баща ми. Тъй като с нашите не мога много да комуникирам на някои теми тя ми прочита разказите и казва мнение. Доста често описвам се*с сцени, защото ми е интересно и.. ами не знам понякога музата ми идва насочена натам. Каквато и луда се*с сцена, интимни докосвания и каквото и да е било опиша, тя винаги се заканва да ме прави "по*но писател". Казва, че съм имала огромен потенциал, че съм можела.. Общо взето всички, които ме обкръжават заявяват това, но има един проблем. Никога, ама никога не съм била сигурна, че мога да пиша. Винаги това за мен е било нещо като почивка. Почивка в един нереален, измислен свят, който ме разтоварва и ме ободрява. Като сутрешните душове, но по-мащабно. Знам, че на моменти допускам леки неточности в изказването си, но това става само когато се разсейвам. Усещам се и следващия път като прочета написаното. Поправям го и готово. Една приятелка издаде книга наскоро. И книгата си я бива, макар и момичето да е с една година по-малко от мен.. От там и малко ми е детска. Защото аз и всички на моята възраст, които сме минали през книгата сме на съвсем различна вълна от дракони и вълци... Докато тя издаваше книгата ние обсъждахме всичко около тази процедура. Думи като "трудно намерих издателство, което да се съгласи да издаде книгата ми.. Защото "съм била млад писател".. " ме накараха да искам да се впусна в това приключение, но както споменах, нямам възможността. Тя също каза, че трябват няколко хиляди за да издадеш книгата си. Около две, ако не се лъжа.
Нямам изградена стена от ясни факти за това как е "процедурата", но искам в най-скоро време да науча какво е нужно да изпиташ, за да си купиш собствената книга.

 
  ...

...
преди: 8 години, 12 часа
hash: 1dbf85d40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Не е нужно да имаш години, нито да си прочел хиляди книги. Предай посланието си към света дума по дума в произведенията си. Прави това което обичаш, защото винаги ще има хора които ще намерят причини да не го направиш.
- 15 годишно момиче, което обича да пише...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 40a1486141
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Понеже темата е доста стара и не точно за този раздел, бих я подминал, но ме провокира това, че повечето кандидат писатели са на доста незряла възраст и писането за тях е някакво елементарно занимание. Бих ги посъветвал(особено номер43) да прочетат книгата "Мартин Идън" на великия Джек Лондон, написана точно по тая тематика, и ако искат после да я обсъдим. Сигурен съм, че повечето от тях биха променили нагласата си да стават писатели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d0f97fbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Здравейте! Чете ли все още някой темата?
Бих желал да публикувам част от първа глава на книга, която написах, но все още редактирам.
Отне ми година и бях вече постнал в някой друг сайт за мнения. Чух ласкави мнения и няколко критики, но както знаем без лютиво няма сладко :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 460f95bd4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Здравей, получих имейл, че някой е пуснал коментар. Аз съм номер 27 (уау колко много време е минало) и бих се радвала да прочета част от твоята книга!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker