Ще се побъркам! Дайте ми съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще се побъркам! Дайте ми съвет!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1274 пъти
Не знам какво да правя с живота си, ще се побъркам вече, на 27 години станах, не ми се живее вече, нямам приятелка, тежа 60 кг, отчаян съм, не ми се прави нищо. Изпаднах в депресия, не ми се ходи нито на работа нито никъде, искам да умра. Имам големи мечти, но ми трябват много пари за да ги реализирам. От 3 години ходя по чужбините, но все нещо ми се случва и се прибирам, първия път ме излъгаха и не ми платиха, след това катастрофирах и 5 месеца не можех да работя, защото ръката ми беше счупена.
Не знам вече имах много вяра и много сила да се боря, но вече имам чувството, че е изчерпана. Седя сега без работа, а след две седмици трябва да плащам квартира и не знам какво ще правя. А и със съквартирант съм, който най-вероятно ще разочаровам. Защото ще трябва да плаща наема сам. Това съм аз едно разочарование на всички. Не само, че преча на себе си ами преча и на близките си. Иска ми се да помогна на родителите си защото сме бедно семейство, а аз даже на себе си не мога да помогна. Все съм без пари. Не ми се работи нищо. Мечтата ми е много голяма, но просто за да стигна до нея,
аз трябва да работя работа, която не искам.. А когато работя работа, която не искам, след това като се върна нямам енергия да се занимавам с това, което искам. И някак си светлината ми угасва. Въртя се в един и същ кръг вече много време. Искам да се събудя и с нови сили да се захвана, но просто не знам как да го направя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 79bda2c13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо ако пътя е чужбина, учи езикът. Така шансът за по-добра работа и уважение е мтого по-голям. Ако кажеш нямам пари за курс, веднага ти казвам че е пълно с уроци и материали в нета. Знанието е достъпно стига да искаш. Същото важи от за тялото и кг. Само усилие. Отвори ютюб. Прави през ден по 15-20 минути упражнения от множеството видеа, но бъди упорита и след 1 месец ще видиш резултата. Прави малки крачки. Предно е, но ако лежи в леглото само с мечти гледайки фейсбук ще потънеш в още по-голяма депресия. Вместо това слушай аудио книги. Ще се изумиш как мисленето ще ти се промени. Силата е в теб. Просто режим, 15-20 минути на ден от нещата, да които мечтаеш и промяната ще дойде.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8bd93c3f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А замислял ли си се, че щом не ти върви по този път, може би съдбата се опитва да ти подксаже, че не това е твоя път? Може би трябва да преразглеждаш възгледите си и да намериш своя път.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d487b2d3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съдбата мрази слабаците.
Ти си кълбо от негативизъм. Мрънкаш за всичко
Докато не промениш светогледа си те чакат само провали. Съжалявам ако съм груб, но вярвам в кармата.
Всеки си я заслужава

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 44d4bef39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви не очаквах толкова точни и смислени коментари, номер 2 по-скоро си мисля, че съдбата ме изпитва колко силно го желая и дали съм готов въпреки всичките несполуки да се изправя и да продължа отново към целта. Предпочитам да си мисля второто.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 44d4bef39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   н3- благодаря, че ми каза. Мислиш ли, че щом съм пуснал тази тема, не осъзнавам това? Много ми "помогна" благодаря ти! Чудно ми е как хората взаимодействат с другите хора и контактуват и защо хората, които страдат, осъждат и другите, които страдат. Всичко се върти в един общ кръг на страдание. Живи и здрави да сте, но преди да съдите, разберете, че и вие заслужавате да бъдете съдени, проявете любов към себе си!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 343104027d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Веднага забелязах какъв е твоят проблем, дано ме разбереш и да ти помогна, доскоро бях в такова положение. Така. Ти търсиш и искаш бързи резултати и когато това не се случи се отчайваш и вдигаш ръце. Искаш някакви неща, имаш мечти, но когато си дадеш сметка за дългия път до тях, просто се отказваш. Разбирам те напълно. Просто знам за какво говориш. И аз искам друг живот и имам идеи и мечти и не ми се работи това единствено нещо до което се докарах да работя, но иначе какво... иначе загиваме.
Съветът ми е, (нещо, което наистина дава резултат и ако започнеш, ще видиш скоро резултатите) :

1. Върни се на работа. Започни нещо и ходи на работа, без да се замисляш дали има смисъл. Много е ясно, че няма смисъл да изкарваме печалбата на някой, да му въртим ние бизнеса за стотинки и да сбъдваме чужди мечти.

2. Започни тренировки. Съвсем сериозно. Режим, хранене, тренировки.

Идеята е - постоянство.
За момент, временно, отложи всички планове, претегляния, бързане, отказване и Бъди постоянен в нещо, имай ежедневие и дисциплина и по някое време много неща ще ти се изяснят.
Просто си почини от цялата идея нещо да се случи бързо и ти да живееш готовия живот, който искаш.

Бях в окаяно и страшно положение, но докато сме там долу, няма изведнъж и за един месец да живеем уреден западняшки живот. Всичко може да се промени. Само не се отказвай.
Стани и си изгради Живота. Ще видиш, че няма нищо по-красиво от постоянството и дисциплината в дадена посока.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 44d4bef39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, не знам как, но разбра точно какъв ми е проблема, от 3 години обикалям света и постоянно сменям местоживеенето си с идеята да изкарам по-бързо заветната сума, която да инвестирам. Това, което ми трябва в действителност е постоянство, да остана на едно място повече време. Проблема обаче е, че плащам квартири и не мога да заделя нищо. Трябва ми сумата от 6 000 лв, и в България по мои сметки ще ми трябват години за да ги събера. А в чужбина мога да ги изкарам за 3 месеца. В същото време тялото ми отчаяно се нуждае от това да остана на едно място. Така като пътувам по чужбините имам чувството, че останах без приятели.
Накрая се връщам и вече нямам никой, чувствам се напълно сам. Имам нужда точно от това да остана на едно място и да започна да създавам живота, който искам. Обаче просто вече станах на 27 и имам чувството, че живота ме притиска да бързам. Като бях на 20 си мислех, че човек ако не постигне нещо до 30 години, може би никога няма да постигне след това. Не знам дали това е моя заблуда или не, но в действителност с времето става точно това, от което се страхувах. Страхувах се да не се превърна отаян загубеняк.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: de600c2549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пак съм номер 6. Авторе, знам как се чувстваш, някак странно, но съм в почти същото положение, но може и от някои гледни точки да се каже, че ти си в малко по-добро положение, ако имаш някой и друг приятел или познат. При мен, всички се разотидоха. Буквално нямам нито един познат или приятел, само майка в чужбина. С никой не общувам, само ходя като изгубен в някое и друго кафене, вече се отказах поне на този етап да се запознавам с нови хора, знам отговорът предвид един мой недъг във външния вид.
Имам идеи за бизнес и така ми трябват пари, сигурен съм точно какво искам да правя, но липсата на сумата си казва думата.
И аз се изкушавам да отида някъде за пет месеца и да ги събера, много чета по групите и се информирам за съответната страна, но така и не тръгвам, много неща ме спират.
И аз страшно се тормозя, че съм на 28 години, а дотук абсолютно нищо. И как само мразя това, което мога да правя вмомента, единственото нещо за което биха ме взели на работа.
Нищо не си изгубил или закъснял, да знаеш. Животът тепърва предстои.
Но и осъзнах и то само преди дни, че човек може да е богат и щастлив и удовлетворен на мястото където се намира, а ти го казва човек, който и дума не искаше да чуе за България, камо ли един ден да остане да живее още тук и не че това е бягство, ами в даден момент всеки има нужда от промяна и нов град и хора и манталитет.
Казвам ти всичко това, не за да споделям за себе си, ами за да се опитам да ти помогна.
Трябва ти мотивация. Едно хубаво Мотивиране и да видиш, че няма и да си предполагаш какви сили се крият в теб и ще се изправиш и ще го наредиш този живот, който така те тормози вътрешно.
Ето, утре съм на интервю за омразната длъжност, нискоквалифицирана, и само като си представя дългите и безсмислени часове работа за някой друг, но трябва да минем през това и това става като първо си сменим нагласата.
Няма да е толкова неприятно. Даже ще е готино. Да си самостоятелен, да имаш ежедневие и постоянство.
Ако можеш и имаш възможност да отидеш в чужбина за няколко месеца, го направи, но не и ако там не знаеш какво ще работиш и ще трябва на заеми да заминеш, ако е така, по-добре остани и бързо намери работа или две тук и ако нямаш дългове като мен, а само наем и сметки, храна, ще можеш да отделяш по 200-300-400 на месец, това хич не е малко. Отвори си сметка спестовна и я захранвай всеки месец, орежи излишни разходи.
Работа, тренировки, режим, постоянство, четене и учене, информиране върху темата за идеята ти, да я доизмислиш, идва и пролет, давай, захващай се с всичко, мотивиран и повече не мисли кое колко време ще отнема, ами тръгвай и ще стигнеш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: caf9ee11f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   авторе, от 3 години обикаляш по чужбина и не само не си спестил, но и си без пукната пара, без работа и стоиш вкъщи като се самосъжаляваш?
съжалявам, но проблемът е в теб. имаше 1 мисъл, че и на най-бързия кон не можеш да избягаш от себе си. ходенето в чужбина помага основно на хора, които имат желание да работят, оправни са, но им пречи икономическата ситуация в България. при теб явно не е така, все се случва нещо, което да ти пречи да успееш.
какво да направиш: намери си каква да е работа! да, няма да забогатееш, но ще си поемаш ежедневните разходи и ще се занимаваш с нещо. стоенето вкъщи е много лош навик, който води до загуба на трудовите навици и на дисциплината, която при теб явно съвсем не е на високо ниво. след като си осигуриш базовия минимум, се огледай за по-добра работа, с по-добри условия и заплащане. не знам какво си работил в чужбина и къде точно, но не тръгвай просто така защото мислиш, че ще е по-добре. никой няма да ти постели червен килим. потърси по-сериозно, с договор и когато започнеш, работи здраво, така, че хората да са доволни от теб.
айде, стягай се и започвай, млад мъж си, стига си хленчил!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker