Въпроси за развитието на България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпроси за развитието на България
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1912 пъти
Здравейте! Бих искал да обсъдим темата за развитието в България. Това, което забелязвам, е че стандарта на живот бавно се подобрява в последните години, но лошото е, че в повечето случаи това става само в София. Толкова много части на България се обезлюдяват. Хората ако не заминат в чужбина, заминават за София. Това според вас хубаво ли е? Разликата между стандарта на живот в София и например Пазарджик е коренно различен. Нормално ли е според вас да има такава голяма разлика. Имам чувството, че скоро София ще се превърне в собствена държава :D. Радвам се на българското развитие, но това, което не ми харесва е, че то е главно в столицата, и разликите между столицата и провинцията става ужасно голяма. А това, че столицата се заселва толкова много също не е хубаво. Както всички знаем София е начело в класацията по най-мръсен въздух. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: d36b65593e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да смяташ, че София и още няколко големи града в момента са проводниците от световната икономика към българската действителност. В тях се инвестира, обучават се кадри, общува се с останалата част от света. В един момент, когато българската икономика стане достатъчно силна, те ще започне постепенно да си отвоюва по-малките градове и селата - било заради необходимостта от работна ръка, било по продоволствени причини. Преди 7-8 години и световната, и българската икономика бяха в тотален колапс. Сега нещата започват да се подобряват.
Ако не допуснем външни "инвеститори" да изкупят прекрасната ни земя, а и не се омързеливим да я стопанисваме и обработваме, може да се каже, че разполагаме с една от най-добрата земя на света.
Въпросите с циганизацията, лумпенизацията и мутризацията обаче спешно трябва да бъдат решени, а това без интелигентно управление на държавата няма как да стане...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 28a94556ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво е че се замисляш по въпроси засягащи обществото, но лошото е че картинката която описваш е създадена само на базата на медийни изявления, без да си даваш сам отговор това така ли е и ако е вярно защо е така.
Стандарта на живот можеш да сравниш с един прост пример сравни заплатите и наемите на жилища и ще стигнеш до извода, че разликата в средната заплата между София и Пазарджик е около 200лв, а разликата за наем на апартамент на хубаво място в дадените градове е около 500 и веднага забелязваш къде ще отиде доходът ти ако си на квартира в София и как ако се налага да вземаш решение ще ти е по добре в Пазарджик финансово и въздуха по чист, данъците по ниски и хората по топли и ако решиш за 1ч си в София на разходка а до Пловдив стигаш за 15 мин с колата. За младо семейство Пазарджик е по доброто решение. Реално в Пазарджик можеш да си позволиш със средна за Пазарджик заплата да си наемеш самостоятелно жилище и да не се тъпчеш със съквартиранти и ще ти останат достатъчно за да живееш добре, в София това удоволствие е невъзможно. Сам сметни какъв ще ти е животът в София с 1080лв и в Пазарджик с 885лв. Последно време хората взеха да се усещат но това по тв не го дават. Разлика в стандарта не е кой знае какъв даже по големите доходи биват изяждани от наемите /да не говорим разликата в цената на едно кафе и сок в центъра/, просто самочувствието на Софиянци е по голямо.
За мръсния въздух мога само да констатирам че не си обикалял Европа щом вярваш на медии че в София въздухът бил най мръсен. Щом не можеш да пътуваш поразрови се в нета за клипчета на смога над другите европейски градове, колко пъти си видял софиянци с медицински маски да се предпазват от мръсен въздух? После погледни и къде се намира София в котловина и си дай сметка как да не се получи инверсия, още в края на 19 век когато са избирали столица мръсния въздух е бил един от аргументите на противниците София да стане столица, в онези дни всички са се отоплявали на дърва и са се превозвали с животински впряг представи си смога и миризмите.
Да не говорим за задръстванията в Европа, ние не знаем какво е задръстване.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 627826b7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз понякога съм се чудила дали София няма да се препълни някога и да не остане място за други хора. Иначе всички знаем, че решението на проблема в България е София или чужбина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b113ab6f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, авторе, за съжаление е точно така, както си го описал. В България остана само София и може би отчасти Пловдив и Варна, но Варна върви надолу. Всичко останало отдавна е замряло и продължава да пропада. Провинцията се крепи главно на общински и държавни служби, армия и полиция. Държавата изкуствено поддържа раздут щат в тези учреждения, понеже те са основните гласоподаватели и де факто те, заедно с циганите подържат политическата система, която имаме от години. Останалите, както виждаме просто не гласуват. Останалата част от населението в провинцията са основно възрастни хора и семейства, на които единият член работи в чужбина, за да издържа останалите. Аз дори смятам, че България освен, че не се развива, на всичкото отгоре върви и надолу. Повишаването на стандарта в последните години е факт, но е измамно, понеже основно е вследствие на влизането ни в ЕС и отварянето на пазара на труда. Всичко останало като образование, здравеопазване, правораздаване и т. н. върви надолу. Институциите на практика не работят и служителите им стават все по-некадърни с всяка изминала година. Вместо да са в услуга на населението, те откровено пречат! Всички инфраструктурни проекти и ремонти, които се правят са с една единствена цел - източване на средства! Всички виждаме как след няма и година направеното просто се разпада! Видяхме какво се случи с КТБ - няма виновни, няма осъдени и парите ги няма! А тези пари ги връщаме всички ние. Твърдо на последно място сме ЕС. Румъния избяга на светлинни години напред и вече гони нормалните страни. Да не говорим, че преди малко повече от година ходих в Босна и останах втрещен от чистотата и реда в селата им. Така, че аз развитие у нас не виждам, виждам едно свободно падане. Все повече се превръщаме в страна от третия свят.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 449a6a4ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Подобрява се дръжки. София е гето, ако това е най-добрият град за живеене, не ми се мисли какво е в най-лошия.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 02fb6fe8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами като се разкриват нови работни места в София, хората ще ходят там. Ако се разкриваха във Видин, тогава щеше да има миграция към Видин. Живях в София от 2010 до 2014 г. и се нагледах на мизерия, каквато в родния си град (а и никъде другаде в провинцията) не бях виждала. Да, там са и най-богатите, и най-бедните. На едното място, на което работих, ми плащаха малко повече от минималната заплата тогава, а на другото наистина повече, отколкото за същата дейност в провинцията - така че това е въпрос на късмет.
В един малък град или село, с население под 10 хил. души например, само един голям завод, или почивна станция, или каквото и да е, би спрял обезлюдяването и би решил проблема.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ced52231ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Подкрепям номер 2, че това са данни които медийте ни втълпяват.
Аз съм от средно голям град. Младите се връщат след като завършат висше в миризливата София. Млади хора се връщат и от чужбина, осъзнали колко бавно и спокойно се живее в малкия град. Който търси работа-намира, който е умен се справя и тук.
Дори млади хора купуват къщи по селата за да са в близост до природата и да се научат да отглеждат собствени плодове и зеленчуци-разбира се говорим за трудолюбивите, креативни хора, не онези с три висши които търсят работа в офис и не могат една манджа да направят.
Не се притеснявайте.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7e1e9b866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какъв малък град, като те нямат тротоари там? Болници и доктори - няма. Вижте селата край Пазарджик - пълна мизерия, е да, големия град не е хубав, но и селата у нас са същата дупка.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d7c3916a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   То, качествени болници има само в няколко града в България и единствено при условие, че имаш пари да си платиш. България изобщо не се развива, напротив - все повече потъва. Дупките по улиците са същите, както и преди 15-20 години, образованието е даже и по-зле, здравеопазването също потъва, съдебната система не е мръднала и с един милиметър напред, държавните институции са под всякаква критика и ако преди години в тях все пак се намираха кадърни хора, днес 90% са парашутисти, без всякаква квалификация. Не се заблуждавайте, и след още 20-30 години положението ще е същото, че даже и по-лошо, защото основната част от амбициозните и отговорни хора, които искат някаква промяна, просто си тръгват. Оставащите са пренебрежимо малък процент и се губят в морето от посредственост и безразличие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker