Какво става след като умрем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво става след като умрем?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 3146 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 16г., което доста се интересува от научи работи. Наскоро често си мисля за самоубийство и смърт. Не че ще тръгна да се самоубивам или нещо от този сорт, а просто ми е интересен самия процес както на самоубийството, така и на естествената смърт. Чела съм всичко, буквално всичко свързано със живота след смъртта. Интересно ми е вие какво мислите по този въпрос и какво мислите, че се случва след като умрем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4087e3cb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прераждане. В 6 възможни свята, степенувани по тежест на страданието:
1. Ад
2. Гладни духове
3. Животни
4. Хора
5. Полубогове
6. Богове

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4fdfc9c36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Радвай се че си жива. Обичай и помагай на всеки.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1800b3ea2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Преди време тук доста активно по темата пишеше един потребител, Рей, който се занимава с хипнотерапия и регресии.
Пиши в Гугъл "Ray spodeli.net" и "Рей spodeli.net" и каквото ти излезе го прочети. Изказванията му са основно под формата на коментари.
А иначе и аз имам някои наблюдения по въпроса, които недвумислено ми подсказват, че нещата не приключват точно така, както си мислят повечето хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 351ff26d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Процесите на гниене и разложение. Вземи чети научно наистина, какви прераждания, какви 5 лева. Кой се е върнал от там, че да потвърди да има друг живот. юТук, сега е животът. А и самоубийците не отиват в следващ живот, не им е полагаемо, защото са прахосали насъщия си.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ab904f4b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Мозъка ти изгасва - съзнанието тотално изключва - вечен мрак - като онези празни сънища в които не сънуваш нищо - просто не съществуваш докато не се събудиш - само обаче в този случай не се будиш никога - притока на кислород и хранителни вещества към клеткиет спира - така те се разпадат - тялото изгнива -
Някой може да си мислят че душата продължава - какво е душата - съзнанието ли? Каква е душата на психично болния? Разстроена - наранена? А какво чувстав той? Заблуден е - объркан - вечно се лута -
излиза че душата следва да е материална щом е наранима - но нали уж казват че тя е нематериална - това е противоречиво - и истината е че душа няма - човек полудява само ако бъде засегнат мозъка му - там търсете съзнанието - а както казах още в началото - загине ли мозъка загива всичко и няма втори живот след това

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a151fa4364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз лично вярвам в прераждането и в изразите "млада душа" и "стара душа". Виждала съм как възрастни хора имат много жизненост и млад дух и другата крайност, която съм аз тийнейджър, който размишлява върху съвсем различни теми които другите на моята възраст не ги интересува.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4d94e2ecd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На кратко казано, оставяш опаковката(тялото), ако си от набожните отиваш в астралния рай, където си живееш и вярваш, че е истина, тъй като има още милиони, вярващи в същото, ако не си - раждаш се в ново тяло - женско, мъжко, в зависимост от преживяванията, които ти трябват. Отново си с изтрити спомени за това кой наистина си и започваш играта отначало. Същите глупости, псевдо морал, измислени войни, гпупаци, трупащи богатства, които смятат, че са измамили системата и т. н. Докато един слънчев ден не осъзнаеш, че целият този свят е бутафория и всичките ти притеснения за това, как някой ще си помисли еди-какво си за теб и как друг казал, че си грозна и тъпа са без никакво значение, защото играта е толкова огромна по-размери, а ти си една дребна частица в цялото това множество и мислейки за такива дреболии би било смехотворно. Разбиваш оковите на социалните норми и започваш да се чувстваш самотна, но няма значение, защото си предприела стъпка напред към завършека на играта. Един ден научаваш това, за което си дошла и изчезваш към другите измерения. Ди енд.

П. С. Забравих да добавя, че ще през целия си престои ще имаш готини изживявания като наръгвания с нож, ако си жена и на точното място-изнасилвания, може пък да загинеш още като бебе или пък ти да си изнасилвачът или убиецът. Абе, да не ти пука. Само напред и някой ден нагоре(образно).

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 18c93abad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Животът започва след като умреш.

- Алтай

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7e71a11504
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Имах преживяване близко до смъртта. Усещането беше безкрайно странно. Речниците са бедни, затова ще се опитам да го обясня кратко и ясно. Чувството беше все едно заспивам. Всякаква болка изчезва, не изпитваш страх, не изпитваш нищо негативно. Тялото ти се отпуска, можеш да почувстваш как материята отслабва. В един момент не можеш да помръднеш, но и не искаш. Не си се предал, но всичко човешко ти бяга. Усещаш спокойствие, мир. В следващия момент картината ми се размаза, за кратко не виждах напълно нищо, мислих без думи, всичко беше като кулминация от чувства и усет. Сякаш нямаш никакви граници и си свободен. В следващия момент отварям очи и майка ми е до леглото ми и се моли, а лекарите говорят пред стаята, че нямат представа дали утре ще се събудя. След това сънувах, а'бе нямаше човек пред мен, нямаше стая и определено не говорих с някой, който има лице, но този някой ми каза, че това е грешка и че имам още какво да дам. Пита ме помня ли си целта, отговорих, че я помня и се събудих на следващата сутрин. Сега нямам представа за каква цел сме говорили, нито мисля за този сън. Дори не знам дали е било точно сън. Вероятно е въображение. Единственото сигурно за мен е, че няма нищо страшно след смъртта и точно пред самия край не изпитваш болка. Може и да греша, но ми харесва да си мисля, че това е истината.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5a83bee471
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Същото, което "става" докато спим - няма съзнание, следователно и Светът го няма, т.е. нищо не става. Като няма сетива да възприемат Света, той не съществува. Няма задгробен живот както го описват в Християнството. Това са измислици за контрол над масите, подобно на 72-те девици в Исляма. Този контрол често е нужен обаче, защото някои хора просто не биха били морални, ако нямаше едно въображаемо същество, което да ги наказва, когато не са.

Има нещо подобно на прераждане обаче. Вселената има тенденцията да преизползва модели и подредби на материята. Ако разбираш английски и ти е интересна темата за прераждането, виж http://www.iisis.net -> Case Studies.

Много време и аз търсех смисъл и обяснение по тези въпроси, но всъщност в основата си Вселената е непознаваема. Възможно е да има безкрайно множество от измерения, където всички наши избори са реализирани, даже е доста възможно да е така.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: deaf68b823
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, ти наистина ли си на 16 години? Кога намери толкова време да изчетеш всичко за смъртта. Момичета на твоите години мислят за гаджета, увличат се по различни спортове, а ти по смърт. Много неестествено ми звучи. Ами щом си чела буквално всичко свързано със живота след смъртта, това означава, че имаш свое мнение какво става след смъртта. Я ни кажи ти какво мислиш, че става след смъртта та да ни стимулираш и ние да се размислим.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f31ebfd2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ние сме уникални същества според мен и много се радвам, че все още съм жив и здрав и мога да видя всичко това. Според мен обаче ние сме просто едни същества сътворени от еволюцията. Аз мисля, че след смъртта няма нищо :(

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0179075f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Никой незнае!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f03c2585e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   За 50 години човечеството нарасна повече от 2 пъти, от три на повече от шест милиарда. А сега вярващите в прераждането ми обяснете откъде се взеха над три милиарда нови души, или половината от човечеството живее без души? А колкото до това, какво става след смъртта на човека, дръпни щепсъла на компютъра и ще разбереш- пълен мрак.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ab904f4b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От номер 6 (отново)
- ако искаш да разбереш какво е да умреш?
Случвало ли ти се е да ти се свали кръвното до толкова - че да припаднеш
нещо подобно е -
Сетивата ти изгасват - слухът - зрението - всичко - заглъхват всякаш -
чувстваш как пропадаш и гаснеш постепенно - заспиваш си направо -
и не знаеш кога се будиш - а докато си заспал - не се случва нищо
че подобна е и смъртта - можеш да си свалиш кръвното и да си позволиш този опасен експеримент ако желаеш - на мен ми се случи веднъж - за щастие не припаднах но разбрах какво до известен смисъл ме чака в моследните ми мигове - не е толкова страшно - зависи как умираш обаче -

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af34e34052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От авторката до номер 11:

Да, на 16г. съм. Имам си приятел, уча, излизам, тренирам волейбол от 3 години, но просто ми е интересна науката. Интересна ми е вселената, смъртта, сънищата. Често чета и факти. Нима не мога да се интересувам от нещо, което ми е интересно? Не всички 16-годишни сме еднакви.

Темата я публикувах, за да разбера и да прочета вижданията Ви за живота след смъртта. Аз мисля и вярвам, че след като ни е дошъл момента на смърт първо виждаме всички хубави и лоши моменти от живота си като лента от кино. После лека-полека все едно заспиваме. След което душата отива в зависи от това какъв живот си живял. Ако например си някакъв крадец, убиец или т. н. отиваш в Ада, а Ада е живота на прераждането. Прераждаш се отново. А ако си бил добър или нормален човек - отиваш в Рая за вечна почивка. Вярвам и в това, че мога да слезна на Земята и да обитавам наоколо.

Някъде другаде бях чела, че зодиите са 12-те живота на хората през времето. Ако например сега съм зодия овен(първата зодия) живея първия си живот. Когато умра ще се преродя във човек отново, но във втората зодия, която е телец.

На трето място бях чела пък, че ние тук сме вече умрели и сме в Ада, т. е. Земята е Ада и сме тук изпратени с много предизвикателства, които трябва да преминем. Ревем, тежко ни е, но това ни се полага, защото в живота, в който вече не съществуваме сме били с много грехове, били сме много лоши и т. н.

В крайна сметка всеки има право да вярва и да си мисли каквото пожелае относно живота след смъртта. Никой не се е върнал и не е разказал. Е, обаче всички ние след време, рано или късно, ще умрем и тогава вече ще разберем и ще си дадем отговор на всички тези въпроси. :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3a61019cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нека и аз да се изкажа. Вярвам че има някаква сила наречена Бог, който ни е създал също и в ангелите. Според Исляма след смъртта, душата напуска тялото през устата в посока нагоре. Гледал съм видеа когато хора умират и очите им се движат нагоре преди настъпването на смъртта!! Също искам да споделя нещо което ми се случи веднъж по време на сън. Усетих как нещо в мен се опитва да се отдели от тялото ми и повярвайте ми чувството не беше никак приятно. Ккккккккхххххххххххххххххх Беше до доста гадно, имах чувството че умирам, но не се случи. Ислямът оприличава живота след смъртта като един сън. След като душата напусне тялото, тя не осъзнава в началото че е извън тялото и й трябва време да го разбере като това трае няколко дни, 50 дни според Исляма. Тя почва да обикаля около дома където е живяла, мислейки че е в тялото. Душата според Исляма също вижда, чува и се движи. След като осъзнае че е извън тялото си, тя се връща в гроба където е положено тялото й и вижда това. Оттам нататък й остава времето да чака до Съдния ден.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3a61019cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От номер 17 Значи самата загадка какво се крие след смъртта, трябва да доведе на мисълта, че има нещо което съществува и е скрито!! Според мен смърт няма, а преминаване в друго измерение!! Душата се среща с невероятни създания като ангели. Чувал съм от хора на смъртно легло, че по време на сън или видения са се срещали със създания подобни на хора облечени в бяло и в бяла светлина, които са им казвали че ще ги заведат с тях в отвъдното. И на следващия ден тези хора на смъртно легло са почивали! Това ми е достатъчно доказателство, че душата наистина съществува и след напускане на тялото! Вярвам че душата идва на земята с цел, осъзнавайки я преди да се всели в тяло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5a83bee471
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   до 15 от 10: Проблемът на вярващите в прераждането е, че вярват в наличието на душа, а душа няма. Ние сме съвкупност от елементи - организирана материя. Атоми и молекули, организирани в клетки, които от своя страна са организирани в органи и тъкани, съставящи цял организъм. "Прераждането" е всъщност рециклиране на информация - като Вселената достигне до определена подредба, тя се опитва да я преизползва. Информацията за подредбата на атомите, за да се получи хипокампус например, трябва да се вземе от някъде. В родовите линии това много често са роднини през едно или две поколения - (пра-)баби и дядовци. Затова може някое дете да се роди със спомените на пра-дядо си например (хипокампусът отговаря за спомените, но всъщност много емоционални спомени се кодират в епигенетиката и не е нужно да се копира целият хипокампус, както например хора, на които са им трансплантирани органи, понякога започват да проявяват черти на характера, типични за донора).

Иначе, най-простият аргумент срещу прераждането са еднояйчните близнаци, тризнаци, а в последните години с навлизането на ин-витро оплождането вече има и четиризнаци, петзнаци и тн. Тези хора са много подобни, в някои случаи еднакви, това значи ли, че всички са имали един и същ минал живот? Че всеки един тризнак е "стара" или "млада" душа? Поддръжниците на прераждането казват, че това било "split reincarnation", т. е. една душа се разделила на няколко места. Ами това всъщност противоречи на идеята за единна душа и е по-близо до идеята за Вселенското преизползване на информация.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c5b0f41545
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Истината е, че никой не знае. Всички неща за прераждането, рая и т. н. ся само недоказати твърдения. Но лично на мен това за прераждането ми изглежда като най-правдоподобно.

П. П. До номер 11-Аз съм на 13 години и също мисля за неща като какво става след смъртта и за смисъла на живота.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5e8fc01b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 5 и 10 са казали чистата истина според мен, колкото и да не ми/ни се иска. Аз също вярвам, че всичко което виждаме, чуваме, спомняме си е продукция на нашия мозък, и като той загине има една вечна тъмнина. С интерес очаквам и другите мнения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0a1efa59bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 15
От фруги вселени, от животни, от същества от другите сфери на самсара.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5e7fa2a657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Никой не знае, миличка. Ако имахме сигурни доказателства дали и какво има след смъртта, то животът тук щеше да е коренно различен. Не ми се ще да разсъждавам по-конкретно, затова бих казал следното: може би има смисъл да не знаем откъде идва и къде отива душата на човека. Може би целта е да живееш тук и сега в този момент и да направиш своите избори. А смъртта един ден ще дойде, никой не се е измъкнал. ;) Религията дава обяснения, но дори така, според мен, човек не бива да прекарва времето си да мисли за неща извън негова власт.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0a1efa59bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До 20 Не всички вярващи в прераждането вярват в съществуването на душа — будистите например вярваме в прераждането, но не и в душата, защото това противоречи на концепцията за ан—атман.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: deaf68b823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Искам да отговоря на номер 17 на Авторката за нейното изказване. На прав път си. Мога много неща да ти кажа, но това ще ми отнеме много време, а искам да отговоря и на други коментари. Сега само ще ти кажа, че Рая е пълното сливане на Душата с абсолютния ДУХ-БОГ. Когато един човек се извиси до най-високото Духовно ниво, като Исус Христос (и някои други най-вече в Индия), неговата Душа се слива с вечния ДУХ-БОГ. Това е истинския РАЙ. Такива Души повече не се прераждат, те са извървели земния си път, но такива хора са мноооого малко. Ние всички ще се прераждаме още много пъти докато стигнем Духовното съвършенство на Исус Христос и още малкото други като него. Не е лесно, но е важно във всеки земен живот след нашето прераждане да подобрим, да усъвършенстваме нашата карма. А кармата е всичко онова, което мислим, което говорим и нашите дела през всеки един от нашите животи. Хората може да се прераждат стотици пъти докато стигнат до съвършенно Духовно ниво, като Христос. Понеже ти казах, че си на прав път искам да ти посоча литература която да прочетеш. Има на български издадена книга "Космогонията на Розенкройцерите" от Макс Хайндл. От издателство СД "АЛФИОЛА"-Варна. Ако не искаш да я купиш иди в някоя библиотека или в книжарница и отвори книгата на страница 170 и там ще прочетеш за прераждането на Душата от едно тяло от предишен живот в ново тяло в нов живот. И не само това, ами ще прочетеш, че душата се преражда от мъжко тяло в женско тяло и от женско тяло в мъжко тяло. Също на страница 184 има диаграма която обяснява произхода на вселената и живота. Това съвпада също с учението на Хиндоизма. Желая ти успех.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: deaf68b823
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До номер 20. Казваш, че проблемът на вярващите в прераждането е, че вярват в наличието на душа, а душа няма. Е, ти как разбра, че душа няма! Може ли да ми кажеш тогава кое е това нещо, което прави тялото живо! Знаеш ли какво е синоатриал нод (sinoatrial node) или както още го наричат пейсмейкъра на сърцето и къде се намира той. Гледах един Шведски научен филм за целия процес от оплождане до раждане. Колко голям мислиш, че е един ембрион на 20 дена. Дали тогава този ембрион има сърце. Разбира се, че не. Но точно тогава, на 20-я ден, този ембрион започва да пулсира. Какво мислиш е това което пулсира? Ами това е когато душата е навлезнала в ембриона, т.е. когато душата се е преродила в ново тяло. Знам, че може да ти се струва много наивно, но това е научен филм. Виждам, че и ти говориш за наука, но за материална наука, а от духовна наука мисля , че не си наясно как стоят нещата. Както и никой учен-материлист не разбира от духовна наука. Мога да ти обясня как стоят нещата при еднояйчните близнаци, тризнаци, но съм сигурен, че няма да се съгласиш защото това също е свързано с прераждане на душата.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: deaf68b823
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До номер 27. Казваш, че вие будистите вярвате в прераждането, но не и в душата, защото това противоречи на концепцията за атман. А, тука нещо си объркал нещата. Ами Атман това е индивидуалната Душа в човека драги. Точно тази Душа се преражда в ново тяло. Как така ще противоречи на концепцията за Атман. Хайде, кажи ми какво се преражда тогава. Според теб какво е Атман. Дай някакво обяснение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5a83bee471
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   до номер 29/30 от 20: Не знам защо решихте, че не съм наясно с "духовната" наука, която е не по-различна от материалистичната. Виждате ли, духовното и материалното са едно. Това не са два различни свята. Когато осъзнаете, че хората сме буквално програми - съвкупност от хаотични елементи, наследени от родителите си и продукт на еволюция, тогава ще постигнете истинското просветление. Аз съм достигнал определено ниво на "духовност" (което е просто развитие на нео-кортекса) - например често сънувам бъдещи събития, понякога даже през деня виждам в ума си събития, които ще се случат след няколко часа или дни. Имам и някои други "паранормални" способности. Това са неща, които много хора биха определили за "супер духовни", но колкото са духовни, толкова са и материални - без нео-кортекс нямаше как да го имам това ясновидство. И най-точният ясновидец на света да хванеш, като му прережеш корпус калосума (връзката между полукълбата) ще е много по-неточен, а ако му направиш лоботомия ще го превърнеш в зеленчук.

По отношение на спорът ви с будиста - в Адвайта Веданта е казано "Атман е Брахман". Индивидуалната душа е Бог. И това е истината, всъщност, ако тръгнем да гледаме нещата духовно. Бог, който отъждествявам с първичният хаос на Вселената, създава всички форми и правила на Вселената.

Но не се отчайвайте и не мислете, че живеем напразно. Напротив, живеем заради любовта - да се обединят нашите същности със същностите на други и да се получат нови хора, нови същности и пермутации на хаоса, деца. Освен това, както казах, Вселената преизползва програмите си, затова и ако вие научите 5 езика на високо ниво и дори и да нямате деца, след време някъде ще се роди дете или две деца, или три даже или повече, които ще учат тези езици много лесно, ще им е "природен талант".

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 12f9835665
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   И на мен ми е интересно ще следя темата с интерес

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a1d6d1f895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Не казах атман, а ан—атман тоест „не—атман”, „не—душа”. Тоест има нещо като душа, някаква нематериална субстанция която се преражда, но няма индивидуална душа. Атманът, сиреч „душата” противоречи на будизма.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: deaf68b823
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Ти освен будизма други религии изучавал ли си. Мисля, че не защото ти дори си нямаш представа какво е Душа. Буда никога не говори за Бог-Брахман. Не знам дали е нужно да ти посочвам книги за Хиндуизъм, но ми се струва, че ти си фанатизиран будист и освен будизъм нищо друго не те интересува. Първо искам да ти кажа, че същността на човека е неговата Душа-Атман или The Self. Има книги на английски от индийски Йоги, които говорят как да се постигне Духовно просветление т. е. как да опознаеш Душата си (Journey to Self-realization), има дори една книга от друг Йога чието заглавие е Наука за Душата (Science of Soul). Даже Сократ казва: Опознай себе си-Душата. Не може с изучаване на една религия да ти са ясни духовните неща. Виждаме какви фанатици са мюсюлманите дори и християните. Срещал съм много християни от различни деноминации, които също не вярват в Душата, а в най-ранното християнство се е вярвало в прераждането на Душата. Чети повече и не ставай РОБ на материализма.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2e0d3435d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Но 1. Го е казал пределно ясно, без усложнения. Авторе прочети книгата "Тибетска книга за живота и смъртта" на Согиал Ринпоче https://hermesbooks.com/tibetska-kniga-za-zhivota-i-sm-rtta-jubilejno-izdanie.html

Ако не ти се занимава да четеш, ще се опитам да го кажа.
1.умираш
2.навлизаш в Бардото на смъртта. "Бардо" означава период. То е период до 40дни.(затова и хората жалеят толкова по обичай)
3.след това се прераждаш

При точка 2."душата" ти напуска тялото и приема формата на "призрак", който може да пътува навсякъде с мисълта си и да вижда всички, но те него не.Храни се с миризми-тамян, инценс. В югоизточна Азия дори оставят пред дома си купичка с храна и вода.
Този призрак взема формата на дете, около 8-10годишно, без недъзи те си(ако е имал такива) и с перфектно тяло. Между 7и 40 дни той събира карма , т. Е последствията от предните си животи. Това е емоционална енергия която се натрупва в него, за да му даде ново раждане.
При раждането, точно както и Но. 1 го е казал си избираме в кой свят да попаднем.Обикновено това не особено съзнателен процес, емоциите като вихрушка ни тласкат към определен свят. Отиваме там, където имаме НАВИКА да бъдем. Например ако сме се прераждали като хора много, много пъти и имаме навика за такъв живот, няма да се преродим в бръмбар. Човек е имал обаче безброй прераждания, долу горе, колкото и животи са съществували през цялата еволюция на съществата, във всички измерения. Най удачно е да се преродим в човек. Само хората са способни да За дяволите и божествата няма да говорим. Че вече сигурно достатъчно езотерични ви изглежда поста ми. Обикновено световете са по двойки и ние нямаме пряк досег до другите светове, освен този на животните. Другите лично аз предполагам че са в други измерения.

Та това е случва. Непрекъснат кръговрат от страданието което трупаме. Обикновено хората не вярват в това, защото нямат доказателства, а дори и да имат, заради влиянието от разни институции, като християнската църква да кажем, тези доказателства се пренебрегват. Затова и вярата в прераждането си остава нещо индивидуално за всеки . рядко някой си спомня нещо от предния си живот. Даже Сидхарта, сам е могъл да си спомни не повече от 10живота назад.как тогава се знае за тези процеси ли? Има хора, наречени Бодисатви(Исус е бил такъв), които избират да се преродят отново. Въпреки че в бардото на смъртта да име е дадена възможност да не се прераждат отново те избират да помагат на хората. Затова в будизма се отдава почит към тези хора - благодарност, и към Исус и Буда и всички светци, които са достигнали просветление, но също така и са оставили словото след себе си. Невежите обаче като гледат всичките тези "ритуали" отстрани , го наричат "религия", а религията е лошо нещо :) Лошо е ако няма вяра в дармата-правилното слово, думите които учат хората да живеят в мир и любов.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker