Как да започна на чисто? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да започна на чисто?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 3514 пъти
Миналата година ме приеха в университет в друг град и реших да започна наново живота си, ама не се получи.

Понеже не ми се случва нищо интересно нямам теми за разговор с другите хора и само си седя и мълча покрай тях, докато те си правят мухабет и се смеят. Не познавам никой и няма с кой да излезна навън, пък не ми се шматка сам по улиците, градът е голям, шансът случайно да срещна колега е нищожен. А приятели по принцип нямам, така че и в моя град по цял ден седя вкъщи.

Чалга не слушам, и като някой започне да говори за Тони Стораро или Преслава аз го гледам като теле в железница. Същото се отнася и за метъла. Дните се нижат един след друг напълно еднообразни. Всяка сутрин си казвам, че този ден ще е по-различен, а всяка вечер пред лицето ми излиза надпис "Край на 12. 5. 2011; напредване в живота: +0%". Какво да направя, та да вземе да ми се случи нещо интересно, за да не седя само отстрани, като другите си говорят? А, забравих да кажа, че не съм на общежитие или квартира, а при баба ми. Казват че било интересно на общежитие, но гледаме да пестим пари. Как да започна нов живот, като нямам никаква основа за формиране на контакти с други хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 9c455b07f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре де, нали около теб има сумати колеги - студенти? Къде повече млади хора, освен в някой университет или институт? Лекции, упражнения, междучасия. Не се ли сприатели с някои от тях? Не се ли случва да ходите на кафе, на кино или другаде? Контактите са завързват по този начин. Ако не те канят ти покани някого или просто попитай може ли да се присъединиш към някоя групичка. Няма ли рожденни дни или други купони, които се организират. И само чалга ли слушат тези хора - ако е така то какъв е този университет? На времето имах приятели в университета, а съм си от София и съм живяла при родителите си.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fc4b61b7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Към номер 1:
На два пъти съм се разхождал с колеги из центъра на града от началото на учебната година. Те си вървяха отпред и си говореха разни забавни работи, а аз си ходех зад тях и си мълчах, понеже нямам какво да кажа.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fe69c6c9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се отчайвай ще си намериш приятели!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: c196487ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами не чакай - почни да четеш интересни книги и ще има за какво да разказваш - не прави щастието си зависимо от другите - човек и сам може много да се радва на живота, намери си хобита - почни да тренираш фитнес например, не учи вкъщи, а в библиотеката - гледай да си сред хора, с които има какво да си кажеш и са на твоята вълна

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5f67a80d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм като теб, но по навик или друго бих се забил в научна литература, макал да не би решило проблема.
Интересно каква наука би открил ти, която би ти помогнала да си намериш компания? Ще се радвам да я споделиш.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c196487ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, аз съм 4 - ами икономист съм, а на тази тема всеки знае много да говори и стават чудесни дискусии, политикология, философия, литература, история даже физика... защо не?
Най-добрата компания съм си аз самата първо, после моите книги, котката...
Прекарвам много време сама иначе, но никога не съм била самотна.
Наскоро говорихме по скайпа с една моя онлайн приятелка по темата - и двете обичаме да сме сами, но не се чувстваме самотни - имаме си котките, ученето, работата...
Хората - ами хората ме отегчават често, скучни са ми повечето - след два часа, няма какво да си кажем. Преди имах много хора около себе си, телефонът звънеше непрекъснато, фейсбук вече не можеше да смогне с броя на „приятелите„ ми - всеки иска нещо от мен, да го изслушам, да му помогна, да свърша всичко вместо него - искаха даже пари, работа и какво ли още не.... и ми дадоха - НИЩО, голото разочарование!

Сега съм си селектирала няколко човека онлайн, които не ми губят времето и не са ми скучни, семейството, две-три приятелки, с които не се виждам често и това е. Какво ми трябва повече?
Имам си книгите, ако са ми скучни - мога да ги захвърля в някой ъгъл, научих се да правя това и с хората, а сред тях скучните са много повече. Времето ми е ограничено на тази земя, живея за себе си...
Не се стремете да им се харесате на другите, за да не станете и вие скучни, прашни екземпляри, които няма какво и без това да кажат, затова винаги са по заведенията, в които не може да се води разговор от силна чалга... А по-самотна от в компания с такива не съм и с котката си - тя поне не гледа тъпо

Жижу

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9009eadd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Усмиxвай се! Вдигни глава. Те не са необикновени. Всеки е чувствителен, но просто ти си мислиш че имаш повече проблеми. Опитай се да се доближиш до тяx. Не негодувай от всичко. Не се сърди за всичко. xората измерват другите не по това колко те го xаресват а по това колко той ги xаресва.... ако си мислиш какво толкова имат да си казват и колко е различно от това което ти мислиш и чувстваш-НЕ Е ТАКА! Всеки има проблеми!! Ама те не ги споделят не им личи или не ги вземат толкова навътре!! Горе-главата трябва да общуваш!! Прави малки крачици първо към промяната в себе си и НАЙ-ВЕЧЕ към положителна нагласа към другите... В никакъв случай това не означава че трябва да пренебрегнеш себе си и да xаресваш неща които са далече от теб.... Ще се оправи всичко! Ама без твоя помощ няма да стане... Бавничко с ТВОИТЕ малки крачици и малки усилия ще успееш. Да не се отчайваш.... знаеш ли колко xорица са като теб. Покажи им бавничко и кой си и какво обичаш... Бавничко ще стане ама ще стане!! Да не се предаваш. Ще успееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker