Един робот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един робот
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1008 пъти
Здрасти. Аз съм един робот. Цялата история започва от едно много бедно семейство. Даже не е никакво семейство, защото баща ми ни е оставил двамата с майка, още докато съм бил бебе и никога повече не се е интересувал от нас. Иначе е била една голяма истинска любов между студенти... и ето грешка, родил съм се аз. Една огромна грешка съм аз. Да си бяха учили, нали? Както и да е. Цялото детство ми беше мизерия. Никога не съм гладувал или поне не си спомням. Но помня как гледах останалите какви дрехи имат, какви играчки имат, колко са щастливи... попитах майка ми, защо не съм като тях, защо нямам нещата, които те имат, а тя ми каза "бъди добър и ще имаш всичко". Бях добър и се стараех да стана по-добър, но въпреки това нищо не се променяше. Учих много, защото друго нямаше какво да правя. Скоро другите започнаха да ми се подиграват, да ме бият. Бях отритнат. Имаха си какви ли не занимания, а аз само стоях отстрани и гледах и мечтаех. Мечтаех да бъда момче като тях...
И така толкова много години се стараех и мечтаех един ден да бъда щастлив, но нещата просто не се случваха. Не можех да се сприятеля с никой. Да си хвана гадже ли? Какво трябваше да направя? Да я отвлека? НЕ не дори това не можех, защото трябваше да бъда добър. Но си повтарях, че един ден ще си намеря работа, ще се променя, ще срещна добра жена и ще дам всичко от себе си, за семейството си, така че никога да не бъдат нещастни. Наивно нали? Е този ден така и не дойде, а минаха доста години... и едно голямо нищо. Веднъж се влюбих в една колежка, защото освен на работа никъде другаде не рещах жени, но само станах за смях. Вече изобщо не разбирах останалите. И си седя сам и това е...
Минаха много години. Сега всичко което правя е да ям, да спа и да работя. Аз съм една машина, просто един робот, който ще работи докато може и след това ще бъде изхвърлен на боклука.
Всичко това го пиша, защото искам помощ. Но дори не знам каква помощ ми е необходима. Толкова съм отчаян. Моля те човеко, смели се над мен и се опитай да ми помогнеш, защото аз не мога. Искам и аз да бъда човек. Не искам да бъда робот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 3a015cb654
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо да започна с причината за състоянието ти, ти я търсиш в материалните липси, аз я намирам в липсата на правилно възпитание. Не казвам че си невъзпитан, а че имаш липси, защото едно възпитание включва както да си добър, уважителен и отличник, така и да не завиждаш на чуждо имущество, да си намираш начини да се занимаваш с нещо, да си си достатъчен /нямаш играчка издялкай си от дърво, поправи намерена играчка/, умението да се защитаваш от нападки на съученици също е вид възпитание, социалното умение ти липсва, умението как да се отнасяш с жените, умението да бъдеш лидер и т. н.
Разбира се всички родители правят пропуски и не бива да им се сърдим, защото реално е невъзможно да научиш детето си на всичко, а и на повечето родители толкова им е капацитета, тоест дали са всичко от себе си и са направили от нас колкото могат толкова, затова сме това което сме.
Как да си помогнеш първото което ти препоръчвам е да развиеш социалните си умения, прочети психологически книги на тази тема, започни с "Как да Печелим Приятели и да Влияем на Другите" - Дейл Карнеги има я в нета безплатно.
За по нататък ако не можеш сам питай пак ще помагам. Аз имах подобен проблем в детска възраст с разликата, че имах умението да не завиждам, всичко друго бе като при теб, но преди 25 години ми попадна тази книга, после и много други, сега имам перфектно семейство 18г син и най важното научих се какво е щастие.
Желая ти късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e5e8993a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сподели на колко години си, какво е образованието ти, в голям град ли живееш... Дай малко инфо и може да получиш смислен съвет.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7690140bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Човеко, хубаво е, че осъзнаваш нуждата от помощ - това е първата и най-важна стъпка, за да можеш да промениш нещо в живота си.

Станал си асоциален. Пропуснал си годините, в които човек се учи да общува със себеподобните си.

Потърси добър психолог, който да се заеме с теб, или да те препрати към психо-/хипно-терапевт.

Процесът няма да е бърз, нито ще е лесен, но ако вложиш достатъчно старание, можеш да постигнеш мечтите си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: caeb838a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потърси психотерапевт. На мен ми помогна.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 20a4ce8a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, моята история е подобна, колкото и странно да звучи. Само че аз съм момиче. И съм с двама родители, въпрос на манталитет е. И сега ме отбягват (колегите), защото съм ужасно скучен човек и никога нямам какво да разкажа (и аз живея като робот). Ти не казваш повече подробности за себе си - на колко години си, какво работиш, в голям град или в малко населено място живееш, как те приемат хората сега и ако е лошо - защо според теб...
Бих искала да ти помогна, защото моят живот и мечти са подобни...

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e18de3315f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За да продължиш напред трябва първо да превъзмогнеш миналото. Знам че е трудно, но аз също съм била аутсайдер, просто не е голяма работа. Тогава е било така, но сега можеш да изживееш всичко, което си пропуснал. Имаш доходи, значи можеш да си позволиш хубави дрехи, избери си собствен стил, достатъчно модерен и стилен, но в същото време да подчертава индивидуалността ти. Отдели време на себе си и все ще откриеш едно две занимания, които са ти по вкуса, превърни ги в свое хоби и се усъвършенствай в тях, например можеш да посетиш курс по готварство, рисуване, танци, фитнес салон и тн. Излишно е да казвам че там можеш да срещнеш приятели, ако не стане пробвай в Фейсбук или друг подобен, усмихвай се повече, заговаряй хората с усмивка дори и за кратък разговор първоначално, например можеш да направиш комплимент на продавачката в магазина или просто да я заговориш съвсем не ангажиращо. Направи си програма за седмицата и включи в нея всички тези неща и подобни. които ти хрумнат, колкото и да е трудно я спазвай, така малко по малко ще промениш себе си и тогава света ще се промени за теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 198631efb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, аз съм чела тази книга на Д. Карнеги, но не ми помогна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker