Промяната е неизбежна, но не знам какво да направя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Промяната е неизбежна, но не знам какво да направя
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1243 пъти
Здравейте,

Мъж на 24 съм и реших да пиша в този сайт, защото реално няма с кого толкова да обсъдя подобна тема.
Знам, че има много други подобни, но наистина имам нужда да споделя това, което ми пречи.
Не съм щастлив изобщо и не знам как да го променя това нещо.
Направих някои грешни изобри и всичко тръгна в съвсем друга посока. Не уча в университет, защото ми се наложи да се самоиздържам, реално съм прекъснал, но всичките ми познати на моят възраст вече са завършили.
Работя нещо, което не изисква никакво активно мислене, работа, която може да се върши механично. Работя по 12 часа на ден.
От години насам животът ми е един и същ, работа и после вкъщи и това е всичко.
За приятелка и дума не може да става, след няколко разочарования като че ли се отказах и да търся. А изглеждам добре, жените ме харесват, но явно така и не успях да се науча как точно трябва да се държиш с една жена. Прекалено добър съм, наивен дори. Имам чувството, че сериозно започвам да изоставам със социалните си умения.
Опитах се да се променя, да преразгледам възгледите си и убежденията си и може би имаше резултат, но като цяло почти нищо не се е променило.
Мога да кажа, че нямам и никакви приятели. Имам хора, които познавам много отдавна, но вече усещам как вижданията ни коренно се различават. Единственото, което правят, като излизат е да се наливат с алкохол и ако не го правиш просто не се вписваш в тяхната компания.
Добри и интелигентни момчета са, но това така и не го промениха.
Нямам никакъв допир с нови хора, не се запознавам с никой, не създавам нови контакти и това страшно ми тежи.
Рутината буквално ме съсипва.
Да, ще си кажате оплкаваш се, но има хора с много тежки проблеми и аз не го отричам, но да си толкова млад и да не си щастлив, да гледаш как хората около теб правят какви ли не неща наистина започва да ти тежи. Общо взето цял живот съм сам. Нито съм има истински приятели, нито приятелка. А винаги съм бил страшно добър човек още от малък. Мисля, че моделите, които съм възприел от родителите ми не ми помагат особено. В последните години е още по- зле, защото чувам само и единствено оплаквания за всичко и то най-вече от баща ми, който трябва да е глава на семейството, а за жалост така и не видях от него истинска решимост и борбеност. Цял живот си повтарям, че не искам да съм като него, страхотен човек е, но това пораженческо мислене може да те съсипе.
Не знам какво да направя за да променя живота си и затова бих искал да ми дадете идеи и съвети.
Дайте ми някакви насоки какво бих могъл да променя, какво да нарпавя за да си хвана приятелка, защото в баровете установих, че няма как да стане, късно ли е отново да запиша университет изобщо кажете ми според вас какво би ми било от полза, за да променя поне малко живота си.
Промяната наистина е неизбежна иначе нищо чудно някой ден просто да приключи още един живот. Тогава поне ще се почувствам поне малко по значим заради вниманието, което ще ми отделят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 60cb1912b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не се отказвай да излизаш с компания, която пие, а на теб не ти харесвала. Ами, така разпускат хората. Това е най-евтиното забавление. Теб никой не те кара да пиеш, но все пак, не забравяй, че с алкохола идва и малко настроение.
Бих те посъветвала да си смениш работата с такава, с която да можеш да си продължиш образованието. Не си престарял и не си изостанал много. Познавам хора, които учиха на 40 години и образованието им даде възможност за културна работа и свястна среда за общуване. Търси си хора, с които да общуваш по твоите интереси, така ще си намериш и нови приятели и гаджета. Ако нямаш, сори, ама трябва да си активен, принцесата няма да дойде да ти звъни на вратата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 300c08b615
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   12 часа работа е противозаконно, трябва да работиш 5 дни седмично по 8 часа, с 1 час почивка по кодекса на труда. Което е повече от това, освен че е
незаконно, съсипва организма и психиката ти, които после не можеш да възстановиш с никакви пари. Ще кажеш ами като няма... знам какво е, минала съм през това. Помисли по въпроса да започнеш да обичаш и уважаваш себе си и да не се оставяш да бъдеш експлоатиран.

За приятелката съвета ми е да спреш да мислиш за това. В момента мислиш негативно и това те спъва и ти пречи... спри да мислиш колко си сам и как нямаш приятелка, спри изобщо да го мислиш и си насочи вниманието към нещо друго. Все трябва да има нещо, което те привлича, което ти е интересно и ти харесва, нали? Намери това нещо за себе си, ние тук няма как да знаем какво е то. Няма как едни непознати хора, които не са заинтересовани, да знаят за тебе нещо, което ти сам за себе си не знаеш... Ти си заинтересованият, ти потърси. Има един сайт Себепознание. ком, на Росица Вакъвчиева. Разгледай го, там има добри материали. Може да се запишеш и да отидеш на някой семинар, може и там да ти излезе късмета с приятелка, а не по баровете.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9252fe2080
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Прав си. Промяната е неизбежна, ти стоиш на едно място, погледа ти е в земята и това ти пречи да погледнеш слънцето. Можеш да смениш работата. Тормозещо е човек с години да се занимава с нещо, което по никакъв начин не го кара да мисли или поне да е достатъчно активен. Потърси работа, в която началниците ти няма да имат нищо против да учиш задочно. Нещо, което позволява гъвкав график, има доста такива предложения в София, например. Ако ще и да си на 35, 40, няма значение, нищо не ти пречи да продължиш образованието си, стига това да искаш. Аз бях на 12 години, когато майка ми си взе дипломата за висше. Беше прекъснала заради мен, работеше скучна работа, почти не излизаше и не беше доволна от живота си. Взе това решение с много колебания, но наистина го искаше и се справи. Истината е, че много от задочниците са по-възрастни хора, а не 19/20-годишни. Това не трябва да те кара да се срамуваш и да се притесняваш. Бъди малко по-смел, всяко решение иска жертви, не мисля, че има лесен начин.
Относно жените, не знам. Самоувереността е нещо, което се надушва отдалеч. Хубаво е един мъж да е здраво стъпил на земята и да е уверен в себе си, без да бъде самонадеян или прекалено самодоволен. Идеята е, че трябва да се отпуснеш повече и да не мислиш за развитието на връзката. Запознаваш се с жена, излизаш с нея, гледай на всяко нещо като малка крачка в момента, без да се захласваш по едно далечно бъдеще.
Наложило ти се е да пораснеш по-бързо. Да, това е гадно за всеки. Имаш проблеми, не се чувстващ щастлив. Това не означава, че другите нямат по-сериозни проблеми, но не омаловажава собствените ти чувства. Приеми го така: Всеки има нещо на главата си, което за него е достатъчна грижа, на която трябва да обърне внимание. Толкова. Можеш да излизаш с приятелите ти, но няма смисъл да се наливаш всяка вечер. Всичко зависи от теб самия. Прави нещата, които искаш да правиш, но не излизай от собствените ти виждания, за да се харесаш на някого.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4b7e610409
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре дошъл в света на възрастните и новите технологий. Хората стават все-по затворени и с все по-малко време за общуване

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6fda198eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отпусни се. Това че имаш разочарование с 2-3 жени, не означава че следващата ще е същата. Висшето не а панацея. Особено в България. Предизвикат се. Излез от черупката. Пиши и структурирай желанията си. Не е задължително да учиш висше, но можеш да се квалифицираш. Един език е по-ценен от просто диплома за висше в шкафа. Тръгна на някакъв спорт, танци... някъде където има хора. Ти имаш нужда от контакти. Не са зле нещата. Важно е как виждаш света, която леща си сложил в обектива. Важно е и да четеш, само така ще разчупиш стереотипа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker