Приятелите ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятелите ...
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1170 пъти
Здравейте,
карам директно по същество.
напоследък доста се позамислих относно старите приятели, сякаш с времето, остават малко от тях. А с времето навсякъде все си намираш приятели и врагове, с времето те се сменят.
В чужбина си имам приятели, но тук сякаш моите стари другари почнаха да ме пренебегват, сякаш.. а не канен не ходя никъде и не се бутам, май ше трябва и тука да си намеря нови контакти.
Иначе с времето почнахме да се различаваме все повече като интереси, среди и т. н сещате се. Срещите уредяха, не е както беше преди, омешахме се, както казах в различни среди. Имаме различни интереси. Тъпо ми е малко че така се получава но ще го преживея.
Интересн ми е аналогов опит или подобен от Ваша страна.
Пример като сси нахванат гаджета, и сякаш забравят да се събираме, обратното аз пък като съм с гадже, никога не съм ги оставял. Ходят си на кино по между си, не се обаждат. Може би е време и аз да си развея байрака с друга група, с нови хора. Говорехме от много време за една екскурзия, а сега отишли с някви колеги бум бум, явно вече не съм фактор. Просто се пукам по течението, както казах в различни среди сме вече, там срещнах много нови приятели, и врагове също.


В крайна сметка майната му, ще има нови хора, нови места...
Та само споделям... и ше се радвам да споделите и Ваш опит...
Честита бяла пролет :)
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5058569186
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искаш да кажеш, че ти е интересен аналогичен опит... ;-)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5058569186
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми при много хора се получава така, не се единствен, споко.
Не ги мисли хората от миналото, защото не си заслужава да си хабиш емоционалната енергия.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f6a3fdc9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Точно в момента и аз съм на това дередже. :Д Какво да ти кажа, не се занимавай с тях, за да не те викат ти сам си каза, че не си фактор. Бий им шута, кому са нужни псевдо приятели на по бира от дъжд на вятър? Няма смисъл да се хабиш за хора, които дори не ти се обаждат. Както казах и аз съм като теб, но при мен е така защото съм си баш странна птица и съм си достатъчен сам на себе си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5b09d5ea5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не бих употребил подобни драматични думи от сорта на бий им шута, но като цяло да, при повечето хора се случва по различни причини, смяна на учебно заведение, месторабота, местоживеене, семейно положение - всички тези и други промени естествено водят до нова среда, срещи с нови хора и в даден момент е нормално да усетиш, че те търсят по-рядко определени хора или че няма кой знае какво вече да си кажете, заради изменените обстоятелства. Не го приемай толкова лично, просто и ти се срещай с други хора. И да, прав си, не можеш да имаш повече от 2-3 истински приятели. Повечето хора реално имат дори един такъв или нито един.
И при мен така се получи. До 7 клас бях в едно училище и имах определена среда, събирахме се с определени съседи и съученици да играем футбол, а в самия клас имах 3-4 добри приятели според мен. Но, след като се преместих в гимназия, спряхме да се събираме да играем футбол и от тези начални детски приятелства ми остана точно ЕДИН приятел, с който и до сега се чуваме редовно, макар и да живее вече в Белгия. Дори момчето, което седеше до мен 7 години на един чин спря да ми се обажда, защото просто нямаше нужда от мен както преди, когато можеше да препише от мен я домашно, я на тест по математика или английски. В гимназията пак така - нова среда, нови хора и приятелства и си формирахме една стабилна група от 7-8 души, канехме се взаимно на рождени дни, кино, екскурзии и т. н. Но, като завършихме пак така - разпръснахме се, някои останаха в родния Бургас, други потеглиха към Варна или София, а трети в Белгия, Канада и САЩ. И така от гимназията ми останаха само двама приятели и още 2, с които се виждаме веднъж годишно за по една бира. В университета и след него - аналогично, при всяка смяна на работа - аналогично. И просто няма как, аз сам го усещам, че понякога с колега, с който работим заедно 5 години или с едно съседно приятелско семейство като седнем сега на едно кафе имаме вече много повече общи теми за разговор отколкото с хора, с които съм бил заедно в гимназия или университет и тогава сме били приятели, но не сме се виждали или поддържали активно контакт 10 и повече години. Те вече имат нова среда, работа, интереси и бързо разбираш, че вече няма кой знае какво толкова да си кажеш с тях. А, в други случаи разбираш, че дори и да искаш, няма как срещаш определени хора по-често, защото те вече не живеят дори в твоя град. Така че, приеми това като естествен процес. От това, което пишеш си правя извода, че си може би на 20, 20 и няколко години, но аз съм вече на 38 и съм свидетел на подобни смени на среда и приятелства вече поне 5-6 пъти в личен план и го приемам за естествен процес.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b0c827bef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автор.
Не споменах в началото че когато е а работа е първи пред блока и ме чака на аварийни, но сега ще излизам с същите номера... С гадже съм, на фитнес съм и т. н. Почвам да пея тяхната песен майната му!

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e5013035b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се притеснявай, при мен се получи точно по същият начин. С двамата ми уж най-добри приятели имахме почти тотално различни интереси, но това на мен не ми пречеше. Излизах си с тях и ми беше добре. За мен те просто бяха приятели и толкова. Тяхното разбиране обаче, явно не е било такова. С времето стигнах до извода, че просто съм им бил удобен и в момента, в който вече нямаха нужда от мен, се изпариха. Не, че нямаше индикации за истинските им намерения, но аз не им обръщах внимание. Общо-взето бяха абсолютно същите, като при теб. Когато имаха компания почти не се обаждаха и си излизаха отделно. Случвало се е и на рождени дни да не ме канят. Ако ги помолех за нещо, или го правеха с голямо нежелание, или в повечето случаи започваше едно чупене на пръсти и увъртане. Иначе, мен в това отношение ме имаха за даденост. Просто звънят и знаят, че на 99% ще им се случат нещата. Все пак аз не съжалявам, че така се получи. Дори, като се замисля, аз самият е трябвало да се отдръпна доста по-рано. Съжалявам, че с лека ръка зачеркнаха едно дългогодишно приятелство, но не им се сърдя и не тая някакви негативни мисли в себе си. Даже смятам, че единият от двамата по-скоро стана жертва на лошата среда, в която попадна. Принципно беше супер възпитано и отзивчиво момче, но започна работа във фирма, в която почти всичките му колеги бяха разни лентяи, тарикати на дребно и алкохолици. Ако някой ми беше казал преди, че средата оказва толкова силно влияние върху един човек, направо щях да му се изсмея. Факт е обаче, че за няма и 2 години работа там, този човек стана точно тяхно копие. Хем всичките бяха над 50, а той на 23-24. Започна постоянно да пие, чудеше се само каква "далавера" да направи, прецака единственият си свестен колега, който на всичкото отгоре му беше направил и услуга и т. н. Като цяло, съветът, който бих дал в такава ситуация е човек да се отдръпне. Никой няма нужда да го търсят само за услуги и когато са на зор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 087316496d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам дали има смисъл да давам лични примери, но и при мен има сходно положение. Така е и при много други хора, нито аз, нито ти сме някакво уникално изключение. :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 314a9dd51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм установил, че няма приятели, има само интереси. Замисли се как възникват приятелствата - поставят ви в една среда и виждате, че имате еднакви интереси (примерно в училище и университета) или покрай някакви други сбирки на хора, на които сте отишли, заради даден интерес (примерно отивате на някакви танци и се запознавате с хора и тн. ).

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4d5e8d9012
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако се виждате често, това нямаше да се случи. Вие хем искате да сте в чужбина, хем като се прибере те да ви носят на ръце. Ами те просто са свикнали без теб това е. Нормално е.

Навремето техникума ми беше в друг град и още от 15 годишен се сблъскат с този проблем. Затова като се прибера и аз ги търся постоянно. Затова сме се задържали с някои вече >27 години. И винаги се радват да се видим като се прибирам. Вече гледам да не хайманосвам толкова често де и всичко почна да си идва на мястото.
Малко усърдие и от теб се иска

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b0c827bef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, просто констарирам даден казус, никъде не пише че съм искал да ме носят на ръце и тем подобни твърдения, малко блъфираш, преиначаваш нещата но както и да е.... :))
Иначе хора благодаря че се отзовахте.
Както казах по - рано запяхме новата песен на нов глас, пак ново гадже пак игнор, ей тва са приятели.
Но, като дойде време ще изляза с същия номер. Сега приятелите не са интересни, интересно е новото гадже, но после като гаджето си отиде, тогава приятелите стават пак интересни...
Поздрави хехе :)))

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b0c827bef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А и 9... забравих да спомена, че когато не съм канен, или търсен никога не се бутам, гонят ли те бягаш, бягаш ли те гонят.... :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker