Ограничените хора, с които контактуваме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ограничените хора, с които контактуваме
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1998 пъти
Какво правите, когато осъзнаете, че поддържате дългогодишни приятелски (понякога и роднински, за жалост) отношения с хора, които са спрели да се развиват в даден момент? Когато видите, че сте страшно различни и на тях не им достига човечност/интелигентност и са много дребни, много малки хора? Или когато са страшно тесногръди и не виждат по-далеч от носа си? Опитвате се да ги промените ли, или прекратявате всякакъв контакт с тях? Да са приятели - окей, но семейството? Него какво да го правите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 82a147292c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако мога да прекратя контакт с тях- правя го.
Но ако са от семейството или близки приятели, просто им ''наливам по едно''и изказвам своята гледна точка на възприятие за света.
В крайна сметка всеки е с различно мнение, разбирания за света и не можем да го накараме да бъде широкоскроен, но рано или късно той сам разбира ''проблема'' си.
Ако не искат да чуят моето мнение или ми казват, че живея в заблуда, аз просто спирам, иначе има риск от това да ги сбия. :D
Към автора: Пази се от негативни хора!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7e774d437c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Откакто пораснах и започнах да мисля сама, а не да следвам налаганите норми за поведение и т. н., осъзнах, че няма значение приятел ли е, познат ли е, случаен тип на улицата, гадже, семейство, чичо, леля, баба, стринка - ако не ти е приятен поради някаква причина - право, куме, в очи и два варианта: или с говорене стигате до консенсус и се изяснявате кое-какво, или прекратяваш отношения с този човек.

В случая със семейството, когато има събирания и празници, които не си струва да пропускаш заради 1-2 души, просто ги игнорираш. В повечето случаи се обиждат жестоко и правят сцени, но нека се излагат. Ти вече си им казал/а какво не ти е наред и няма нужда да се насилваш и лицемерничиш. Натоварващо е за теб, а и лъжеш другата страна. Няма смисъл. Поради тази причина съм скарана с повечето си роднини и семейни приятели на родителите си (пък и не съм си ги избирала аз в крайна сметка). Не съм умряла от мъка и самота, има много други качествени хора, в които си струва да инвестираш времето си. В този смисъл не толерирам лошо отношение и към хората, които ценя. Обиждат ли тях, обиждат мен.

Отделно намирам това да се мазниш пред роднините си, но зад гърба им да съскаш като змия, за изключително жалко и безгръбначно поведение. Имам такъв патологичен случай с една братовчедка, която е изключително злобно и коварно същество - винаги гледа да изтърси нещо гадно и обидно дори без повод. Да кажеш остроумна забележка или бъзик - тц, чиста тъпащина. Естествено никой не може да я търпи, но я канят на всички празници и събирания, защото е "родата", видиш ли... Ама, когато не е там, я правят на 5 стотинки. На живо никой не смее. ;)

Още по-близък пример е родната ми майка - безкрайно добро и благородно същество, което стига до глупост. Под "глупост" имам предвид да търпи побоища от родния си брат преди много години и да продължава да го защитата, защото ѝ е брат или най-близките ѝ приятелки да я използват, защото е добра и услужлива. Хиляда пъти съм ѝ казвала, че ѝ се качват на главата така, ама то заради старото време, заради роднинските връзки не знам какво още. Еми, троши си главата тогава, ама спри да се оплакваш, когато се почувстваш използвана.

Та това, което искам да кажа, е да се отпуснеш и да си цениш спокойствието и психичното здраве. Можеш само да спечелиш, разкарвайки противните хора от живота си, който и без това не е чак толкова дълъг, че да се притесняваш коя стрина там ще се нацупи. Лично на мен ми прави голямо удоволствие да съм искрена - прочиства ми съзнанието и душата. Съсредоточи се върху качествените хора, инвестирай времето си в тях. За съжаление понятието "семейство" рядко отговаря на идеализираната ни представа за него.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1b315a9614
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поддържам по-ограничен контакт. Много рядко се опитвам да ги променям, защото 1) не ми е поискано и 2) най-вероятно няма да стане, но има и 3) не е гаранция, че ако станат "широкоскроени" ще са по-щастливи и ще им е по-добре като цяло. Даже напротив.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: e9d587841a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е проблем. Имам такива роднини. Имах най-доброто желание да поддържаме връзка, но не става. Ниска хигиена, мирише. Вечно без пари, но дори и когато доходите драстично им се увеличиха, парите пак не снигаха и мръсотията е същата. Като надигнаха глава малко финансово, станаха супер важни. Простотия страшна. Не можеш да си избягаш от манталитета. Преди се опитвах са им помагам с всичко, чистене дори... но след време, като не поддържат пак е същото. Не става. Всичко е старо, сиво в къщата им, разхвърляно. Могат да си купуват всевъзможни боклуци, но няма да купят латекс да си боядисат стените или да изчистят и проветрят.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 40eab90d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ко ся от селу утиди у Софията и не саа бараш а хахах... Семейството няма какво да го правиш търпиш си го поне по празници, а за приятелите си преценяваш сам.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 148d7756d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С приятелите и гаджетата се отдалечаваме с времето. Със семейството се свиква, приемаш, че има и различни хора, но лично аз се изнесох за по-голямо улеснение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0b15dda76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо не можеш да направиш на тези години, просто ги оставяш да се носят по течението и им гледай сеира.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5897dc38dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много интересен казус. Ако е семейство.. Предполагам, че зависи от теб самия, от нивото ти на търпимост и от това колко точно сте различни и по какъв начин, дали пречи различието на отношенията ви и още толкова много въпроси.
Ако е в някакъв по-смекчен вариант, се опитваш да приемеш това, че не всички са като теб и да ги обичаш такива, каквито са, въпреки различията. Но, ако говорим за цели пропасти между вас, може би ще е най- безболезнено да ограничиш контактите.
Може би ще е най-добре да дадеш пример, за да можем по- лесно да ти дадем съвет.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d4a6308a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Приятели или роднини, ако някой те прави нещастен и ти е неприятно да комуникираш с него и не става с разговори, ограничаваш или приключваш отношенията си. На никого не си длъжен освен на себе си. Прочети Вашите слаби места на Уейн Дайър и ще откриеш много отговори.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1aa1b21d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Точно така 9, няма значение какъв е човека, прости прератяваш комуникация и се чуства определено обечкение.
Това са токсични хора, и като не става зарязваш и това е. Майната им, живота е хубав, и прекалено кратък за да си гудиме времето да превъзпитаваме, или да печели, и доказвае на хора които не го заслужават, било то роднини, майната им!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker