Животът ми е труден с наднормено тегло. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът ми е труден с наднормено тегло.
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1579 пъти
Здравейте, не знам от къде да започна защото това е много болна тема за мен. От както се помня съм с наднормено тегло. Нямала съм никога в животът ми много приятели, а всъщност съм човек който обича да се смее, мога да говоря за всичко и всякакви теми. Много ми е болно от фактът че когато се опитам да комуникирам с някой той прави стъпка назад. Имам чувството че всички ми се подиграват. На 19 съм и никога не съм срещнала някой. Мисля че моето тегло е тази причина. Чувам всички зад гърба ми как ме наричат "дебела крава" а аз се крия и почвам да плача. Дори, не отидох на балът си миналата година когато завърших, защото ме беше срам. Заради теглото си от много неща съм се лишавала, била съм много брутално използвана но никога не съм била обичана. Просто исках да ви споделя как се чувствам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 60b037f291
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, света може да е доста брутално място. Нещата може да се променят обаче. Когато промениш начина по който изглеждаш и по който се възприемаш ще се промени и начина по който те възприемат другите. Значи решението е да свалиш излишните килограми, защото наистина си права - те са проблема околните да се държат така с теб. Понеже имам опит и известни познания в това отношение ти препоръчвам да използваш метода "intermittent fasting". Проучи го внимателно, има много информация по въпроса. Основното е, че съкращаваш броя на храненията за деня. Лека полека докато тялото се адаптира и стартира определени промени в начина по който функционира - една от които е да започне да използва складираната енергия под формата на тлъстини за да зарежда ежедневните ти активности. Започва се с пропускане на закуската а оттам трябва да знаеш основните правила на "intermittent fasting" и да следиш за усещанията на тялото си. Колкото повече информация за фундаментите на храненето имаш, колкото повече опит придобиваш в редуцирането на теглото и усещането и разбирането за това как тялото ти реагира при различни обстоятелства в които е поставено толкова по лесно става да контролираш начина по който изглеждаш. Това е повече изкуство отколкото наука. Изисква се постоянство и да се освободиш от страха, че ако пропуснеш някое и друго ядене си пропуснала нещо кой знае какво. Когато и ако постигнеш приятен за окото външен вид не забравяй откъде си тръгнала и как си се чувствала и съчувствай на хората които имат проблеми. Има много хора които имат приятен външен вид, но са позволили това да стане причина за възгордяване и са станали арогантни и с брутално отношение към хората които нямат техния външен вид и тази арогантност ги прави отблъскващи въпреки вида им. Гледай да не изпаднеш в такова положение. Много неща могат да се променят в живота ти за добро ако положиш необходимите усилия ден след ден, резултатите идват. Въпрос на количествени натрупвания които водят до качествени изменения.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f506bd93f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свали малко тегло тогава? Намаляш калориите, овладяваш емоциите малко.. щото при хора като теб основният виновник за теглото е емоционалното хранене, т. е. като ти е тъпо и депресарско и искаш да ядеш нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 363c691aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо си направи прегледи за да видиш от къде идва наднорменото тегло и ако нямаш здравословен проблем се заеми сериозно с промяната в живота си.
Имам 2 примера с приятелки, с режим, постоянство и много спорт, стигнаха до мечтаните 55 кг. и останаха там благодарение на волята си.
Още си много млада и не можеш цял живот да живееш в срам и съжаление

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 07f298028e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може коментарът ми да ти се види безсърдечен, но правиш ли нещо, за да решиш проблема?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 81449fb4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нещата са в твои ръце. Първо се информирай. Защото бягаш от действителността. Така ти е по-лесно. Стегни се, запознайте се с подобни хора и спри да ядеш. Храни се здравословно и да не се заблуждавме в стил, нищо не ям, но пълния. Няма такова нещо. Защо няма пълни хора в държави, където храната е оскъдна. Вървене по 5-6 км. дневно, после леко забързване и ограничаване на яденето. Тръгнах на каланетика 1 път седмично, след месец вече се виждаше резултата. Излез от удобният ти свят. Проблемът външният ти вид е най-малкото, здравето ти. Сърцето ти носи огромна тежест, увреждаш черен дроб, далак всичко. Утре ще искаш деца, килограмите са проблем. Ако семейството ти не се храни правилно, почти да готвиш за себе си само. И яж малко, но често. Това не означава постоянно. Спри всякакви безалкохолни, чипс, кроасани. В 1 чаша безалкохолни има много захар, оцветители... какво ли не. Не подхапвай докато готвищ, всичко е калории.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 79234d3244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ми вместо да споделяш как се чувстваш, направи нещо да си оправиш килограмите... Или ти искаш съчувствие, вместо да напрегнеш волята си?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 85d21946f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ходи на фитнес, пази хранителен режим и ще отслабнеш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 66ed8efd8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Мила, повярвай ми като ти кажа, че ти обръщаш внимание на теглото си, далеч повече от колкото околните.
Аз също съм с наднормено тегло.
Наднорменото тегло е често срещано в днешно време, и не е чак такъв шок какъвто си представяме че предизвикваме в обществото.
Всичко е в главата ти, да има хора, които са изключително тъпи и обиждат.
На мен също ми сее случвало, да чуя някое подмятане зад гърба си.
Да, ние пухкавелките имаме слабост към храна, други имат слабост към цигари, трети към обувки, четвърти към дрехи и тн и тн все зависимости.
Я вдигни главата горе, няма нищо по изкушаващо и за двата пола от увереността, усмивката и положителните емоции.
Бъди малко по отворена към света и вместо да плачеш се научи да поставяш такива хора на мястото им... на върха на средното ти пръстче.
И нека ти кажа нещо под секрет, с възрастта нещата стават по-лесни, а мъжете по-умни.
Ключа е да разбереш, че нещата не са толкова страшни, колкото си мислиш ти.
Сложи едно червено червило и излез с вдигната глава, граници има само в главата ни ;) отърви се от тях

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9d718fd373
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига си се само съжалявала!! Отивай в фитнеса и спри да ядеш боклуци! Как може да се чувстваш така и вместо да направиш нещо по въпроса да ревеш!?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a66c1519a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля че проблемът е вплетен в поста ти - дебела си. Решението е просто - отслабваш.
Сигурно в главата ти се появяват хиляди сценарии и оправдания как това няма да стане, но истината е, че е по - просто отколкото си представш. Единственото което е нужно е воля.
Казва ти го човек, свалил 20кг за 6 месеца. Познавам жена, която в период от 2-3 години свали 30.
Ти решаваш колко много искаш да се промени живота ти. От моя личен опит: ако се престрашиш да живееш 3 седмици на диета и спорт, виждаш резултати, от това ти става по-лесно, ставаш по-мотивиран и от там нататък става удоволствие.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7f5d7ad9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номеер 8 - "пухкавелке" , не е възприето да има много хора с наднормено тегло и никога няма да бъде. Само мързеливи персони като Вас се опитват да го вложат в системата, но сланинките , целулита и висналата кожа никога няма да са на мода. Гледайте си и здравето !

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6c4b938947
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И какво сега? ! Трябва да отслабне, за да се харесва на идиотите. Щом не я искат, тогава прав им път!
м34

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0414337e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Изчисли си калорийният прием, изрежи 500 калории и яко смятане. Броиш калории. В началото патерица може да са ти хапчета за потискане на апетира, докато свикнеш и стомахът се свие. После ги спираш. Но според мен по—лесно е да се довериш на професионалист за изготвяне на хранителен и тренировъчен режим. Ако не сваляш половин—едно кило на седмица смени инструктора. Чийт хранене задължително.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a66c1519a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До номер 8 и 13 (и до авторката):
Недейте да заблуждавате себе си. Самочувсвието е красива черта за мъжа, при жените се цени скромността, независимо на какво ви учи съвременния феминизъм. Няма нищо по - гадно за един мъж от дебелана със огромно самочувствие. Такива жени си намират някакви путьовци, които не могат да забият нищо по-добро.
Това че тия дето не те харесват са "идиоти" също си го избии от главата. Обществото си има много детайлни стандарти за красота, както за мъже, така и за жени. Идиоти са тези, които знаят за тях, но отказват да ги следват. И аз съм бил такъв идиот, спрях да бъда и живота ми сега е по-добър.
А нещата стават по-лесни с времето, точно защото гореспомрнатите путьовци стават по-отчаяни.
Авторке, казвам ти млада си още, аз живях така до 23 и почнах да се занимавам, ти можеш да почнеш сега и на 23 да си мацка.
А можеш и да се вслушаш в съвета на номер 8 и да се заблуждаваш че общестото е виновно, а не ти.
Ти решаваш - червеното или синьото хапче. (Ако не схващаш, гледай "Матрицата"). Червеното се преглъща много трудно, но само то може да те излекува.
Успех!!!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: df1fbb11f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Глупости, проблемът и е, че не се харесва такава, каквато е - дебела, тънка, ниска, висока, или каквато и да е. Обществото ни натрапва някакви фалшиви и кухи идеали. Мерси, живея живота си заради себе си, не заради куп непознати за мен хора.
м34

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker