Прехвърляне на жилище, дайте съвети! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прехвърляне на жилище, дайте съвети!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1539 пъти
Мъж на 61 г. съм и реших да пиша тук, тъй като отскоро взех решението да прехвърля жилищният си имот на дъщеря ми. Не съм се консултирал с никакви адвокати и нотариуси все още, защото в момента нямам нужното време. Не съм се и занимавал никога досега с прехвърлянето на каквито и да е имоти, от различни приятели слушам различни неща. Редно е да спомена, че имам син на 35 години от първия ми брак. Брака продължи една година и след развода изплащах издръжка на детето докато не навърши 18 години. Преди много години неговият вуйчо искаше да го осинови с цел сина ми да има възможност да замине в Америка при него и да започне образованието си там. След безброй кавги и разправии от страна на бившата ми жена, се отказах от бащинските си права, за да може той да замине. Преди около 10-11 години му поставиха диагноза шизофрения и поради тази причина вуйчо му отказа да го вземе. Стана много агресивен, пиеше различни хапчета, дъщеря ми която тогава беше само на 13 години се плашеше и страхуваше от него, не съм наясно с различните видове шизофрения, само знам че хората страдащи от нея са непредсказуеми. Той и майка му се преместиха в друг град, купиха си си жилище и спрях изцяло да поддържам контакт с тях, те не желаеха, освен ако не ставаше въпрос за пари или имоти. Майка му го настрои против мен, в не малко от случаите аз самият съм се плашил от него и действията му.
Искам да прехвърля жилището си на дъщеря ми, и не желая ако недай си боже нещо се случи с мен след време, тя да има проблеми с тях. Разбрах, че ако й го завещая, ще имат право да оспорват, съответно мислех да стане с покупко продажба. Идеята ми е че искам да бъда спокоен, че дъщеря ми има покрив над главата си, че веднъж прехвърля ли го, ще знам че то е само и единствено на нея и жена ми. Моля, които е наясно да сподели, защото както споменах, времето в момента не ми позволява да се занимавам с адвокати.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 205d851bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можете да направите дарение на дъщеря си... Или да го прехвърлите с клауза за доизглеждане от нейна страна... Което е по-добрия вариант... Каквото и да стане при втория случай вие ще имате правото да живеете в имота до края на живота си. Но и за двата варианта трябва да се консултирате с нотариус и да се плати.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 69c2fb4a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, за да няма право никой да оспорва, трябва да стане с покупко-продажба. От 2018 май приеха закон всяка сделка на стойност над 10 000лв. да става по банков път, което крие допълнителни такси. Може да го направите примерно за 9900 лв., което ще спести дадена сума, като Вие ще си запазите доживотно право на ползване върху имота, за да не могат други да оспорват.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b4edce7400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До №1 правото на "доизглеждане" не гарантира че "изглеждането" ще става в същия имот, образовайте се! Така новият собственик има право да продаде имота и да купи барака в някое село да "доизглежда" човека с "право на доизглеждане" или дори да го дадат в дом за стари хора. За да има права да ползва трябва да си запази правото на ползване. Плюс това, за всички които не знаят, гледането е много наклонена плоскост, гледащият е длъжен да гледа на стандарт какъвто осигурява сам за себе си, тоест ако гледащият стои без ток не е длъжен да осигурява електричество на онзи с правото на гледане.
До №2 Няма как сделката да стане по твоя начин, да има нов закон сделки над 10 хил да стават по банков път, но има и др закони такива че имот не може да се продава на цена под данъчната оценка. А винаги данъчната оценка на жилищата е над 10 хил. така че човекът няма как да продаде жилището за 9900лв.
А правото на ползване се учредява отделно и продажбата не му гарантира правото на ползване.
На мнение съм че автора не е прав да лишава сина си от наследство, защото синът му няма вина за това че баща му му е избрал такава майка, нито че баща му не се е борил да го възпитава лично, нито че е болен, нито че майка му го е възпитала по неприемлив за баща му начин. Да наказваш детето си за собствените си грешки в живота правилно ли е? Въобще не разбирам за какъв отказ от бащинство говори автора след като синът му е бил пълнолетен, плащал му издръжка до 18 и след това се отказал от бащински права? Да не говорим че някак е невъзможно братът на майката да осинови детето й, така ще излезе, че по документи родителите са брат и сестра? Кой съд би издал такъв документ?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0f31669c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не може да го направят за 9900 лв, ако е под данъчната оценка.

Продажбата е най-сигурният вариант, като записвате в договора правото на ползване за Вас до живот. Искат се различни документи за продажбата, които трябва да представите преди сделката. Без нотариус няма да стане, разбира се. Такива сделки искат да им се отдели време. Ако доплатите на нотариус, той може да ви консултира извън работно време и извън офиса си, има фиксирани тарифи за това.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2a4bb94e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе номер 3 я си търси психическа помощ... Какви са тия истерии първо... Второ човека каза че поддържа добри взаимоотношения с дъщеря си така че защо не? Защото тук седите някакви диваци хванати от гората да ми се заяждате.... П. С. Аз давам мнение като бивш помощник в кантора и също така като човек изпадал в тази ситуация... И не не сме забутали майка ми да я гледаме в някои коптор живее си в апартамента....

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 34234103cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Ако братът на майката осинови детето й, то тогава по закон тя му става леля, а майка му става съпругата на брата". Има такива случаи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b4edce7400
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 С плюене само показваш че нямаш аргументи.
Това че има такива, които не си гонят родителите от апартаментите не означава, че няма такива дето ги хвърлят в старчески дом няколко годинки след сделката, домовете за стари хора са пълни и стотици старци чакат на опашка за прием, това защото са много желани и обичани от децата им. И разбира се преди прехвърлянето на имущество всички млади са били праведни с сведени главици, никой възрастен не прехвърля имот на млад с който е в лоши отношения, младите знаят това и за да спечелят имот понякога стават добри актьори, други пък се възгордяват след придобиване на имота и след няколко годинки им омръзва да търпят "старците". Живота е дал достатъчно примери, затова и закона предвижда право на ползване.
Мои съседи дадоха дядо си в дом, след като взеха жилището му гледаха го 5 години и веднага го уредиха в дом за бедни бездомни старци. Ще питаш защо 5 години, ами социалните домове приемат бездомни старци само ако през последните 5 години не са продавали жилище.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker