Не мога да живея повече със себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да живея повече със себе си
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2396 пъти
Ето ви една история.

На 26 години съм. Девствен. Винаги съм имал ниско самочувствие и въпреки, че няколко момичета изглеждаха сякаш имаха интерес към мен, ги игнорирах от страх да не го правят за гаврата или от жал.

Живея с наще, безработен съм от 2 години, завърших ИТ специалност, като посредата осъзнах, че това не е моето призвание, но продължих поне дипломата да изкарам.

Малкото ми добри приятели останали от детството бавно почнаха да се дистанцират от мен и то с право, никой не иска мъртво тегло като мене да го дърпа надолу. Все още имам хора на които да разчитам, но ме е срам от тях вече и рядко се виждаме.

От поне година не правя нищо друго освен да цикля игри на компютъра, да гледам порно и да спя по 12+ часа само и само да съм буден по-малко, но вече не издържам.

В началото на месеца имах нещо като психически срив, цяла нощ плаках мислейки за изгубеното време, за изпуснатите възможности, за това какво можеше да бъде ако бях по мотивиран и целенасочен. От тогава съм в нещо като делириум, сякаш се гледам отстрани или от високо, света изглежда отдачелен и фалшив.

Писна ми да съм депресиран, мрачен, страхлив и интертен. Искам да живея, да се боря, да обичам, да помагам на себе си ин а другите, да допринасям за благосъстоянието на обществото и родината си, но не знам откъде да започна или как да постигна тези неща, тъй като с течение на времето съм изгубил всякакви комуникативни умения.

Възможно ли е въобще, и ако да, какво трябва да направя да излезна от това блато в което сам се зарових, предполагам първите съпки ще са да си намеря работа и да се изнеса от нас, но после какво? И също как да спра целият този негативизъм насъбрал се в мен, сякаш ме задушава от вътре и ми пречи да направя каквото и да било, дори да излезна на разходка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: de97379876
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако имаш близка позната жена или просто приятелка някоя. Помоли я да правите любов. За да може да освободиш задържаната сексуална енергия в теб, заради това се чустваш зле и с ниска себе-оценка. Така, че се стегни брат. Пожелавам ти успех...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 877305d797
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо млад човек, като теб не работи? Номери си работа, дори и не по специалността, но почти нещо. Спри парното и ограничи игрите. Може, ако ти го искаш. Излез от удобният ти лъжлив свят.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 136636c90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като начало , недей да мислиш затова какво било преди , в миналото , а виж настоящата ситуация
Започни с малките неща - това да подредиш ежедневието си , да си създадеш режим - хранене , лягане , ставане , излизане
Много е важно да излизаш навън , времето вече е хубаво , слънчево - така ще си набавяш витамин Д , който отговаря за серотонина и ще ти помогне да излезеш от това състояние .
Колкото до негативизма - това нещо е в главата ти , трябва да го махнеш оттам
Щом си завършил ИТ - значи си интелигентен , имаш акъл , а и това се търси на пазара на труда
Защо да се срамуваш от състоянието си - болест , всеки може да се разболее , ако има хора , които искат да общуват с теб - общувай с тях - не се отдръпвай
Ако не можеш да се справиш сам - отивай на лекар / психиатър / , той ще прецени какво ти е точно - депресия или ... , дали има нужда от лекуване с лекарства и т,н
Състоянието ти е обратимо , още си млад
иииии с две думи - недей да мислиш за това , което нямаш , а виж с това , което имаш - как да се оправиш в настоящата ситуация
успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ba85313961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре аз се чудя защо не си намериш работа, не излизаш, търси запознанства, с една дума излизай! Бъди сред хората, поддържай се, ако продължаваш все така до къде ще стигнеш? Стига да има желание има и начин! Докато продължаваш да си стойш във вас променяш ли нещо? Докато писа това промени ли нещо? Нека аз отговоря - не, защото като само си стойш и се оплакваш нищо няма да промениш! Действия са нужни, ние тук каквото и да ти пишем каквито и съвети да ти даваме, то от теб зависи какво ще направиш! Стягай си задника, спри да се самосъжаляваш и си вдигай самочуствието!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ca390e2835
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако се чувстваш определено депресиран, потърси психиатър. Поне това можеш и трябва да направиш.
Следва работата.
Като цяло, наистина трябва да излезеш на вън, сред хора. Дори да идеш за хляб, в твоето захлупено положение ще ти е от полза. Докато не ходиш на работа, помагай в къщи, върши нещо с баща ти по мъжки, разговаряй с родителите ти. Предполагам и те се притесняват за теб и ти се ядосват.
И излез от това самосажъление. Не си единственият с проблеми и без секс. Знаеш ли колко момичета също се терзаят, че никой не им обръща внимание?

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2b092038a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, ами просто такъв ти е характера, такъв си ти, и да искаш не можеш да станеш своя противоположност и изведнъж да почнеш да се кефиш на живота и да си пълен с енергия. Няма начин. Аз съм като теб, с разликата че съм на 19 и не съм девсвен, но ако мислиш че секса е кой знае какво много грешиш! Аз лично едвам го търпя и то пак от скука, предпочитам да си правя удоволствието сам. След секс имам желание само да се омета колкото може по бързо, не понасям чуждото тяло до моето, за връзка изобщо не съм мислил, няма да изтърпя и една седмица с някой отгоре ми. Не знам защо съм такъв студен и мрачен но предполагам сме от една порода. Така че според мен трябва да правиш това което те прави теб да се чувстваш добре независимо че е различно от това на другите хора. Не живееш за другите. Това е моя съвет, просто си намери хоби освен игрите, примерно нещо което да ти вдига адреналина, карай мотор, или просто си вземи един чувал и го боксирай и ритай докато се умориш, това действа антидепресиращо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9d74b4c653
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Моля модераторите да публикувате коментара ми защото човека се нуждае от помощ. Знам какво му е.

Задължително спри порното защото то те прави страхлив и срамежлив. Лягай си най късно в 12 и ставай най късно в 10. Много съм изчел за тва как влияе порното а то пречи на самочувствието защото оказва влияние на мозъка. Като спреш порното и чикиите до 6 месеца трябва да има значително подобрение. Срама се заменя с смелост и самочувствие. Има си цял форум казва се no fap. Нямаш ли самочувствие и смелост всичко се срива. Знам как е -изпадаш в нешо като лека депресия. Искаш много неща да правиш но нямаш нужното желание да се захванеш. Постоянно си ленив и даже те е срам да отидеш до магазина... с жените не върви.. квото и да правиш не спори. В идентична ситуация съм и аз и се опитвам да спра порното и чикиите.

Няма не мога няма недей - ако гледаш порно чикии ще си форевър алоун както досега - замисли се колко още ше продължава. Не е ли по добре да спреш и да ти дойде самочувствие и да си оправиш живота?

До кога самота? До кога фалшива надежда? Измисли си мотиватор! На 26 си това е стряскащо. Хората на тия години имат деца вече. Не казвам че си отписан но годините минават бързо и ако продължаваш с порното ще станеш и на 30 и на 35 и пак ще си девстен и сам.

Измисли какво да правиш през деня. Ходи на фитнес, плуване, тичане или колело. Все едно какво. Трябва да си навънка. Лошо че админите не дават да си разменяме координати да се подкрепим.

Няма нова година нов късмет. Има сега и веднага. Трудно е да се спре порното но не е невъзможно.

Следя темата

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2dc82966a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм момиче малко по-младо от теб и ще се опитам да ти дам съвет. Като за начало ще ти кажа. че ниското самочувствие не е хубаво. В тинейджърските си години и аз имах ниско самочувствие. Всички момичета имаха големи гърди. гримираха се хубаво. изглеждаха добре и всички ги сваляха. а аз нямах нищо общо с тях. Казах си един ден. че ще променя това и започнах да се храня много и качих килограми и гърдите ми станаха огромни и с тренировки тялото ми остана слабо. Започнах да се гримирам. да си купувам хубави дрехи и постоянно подмятах неща от сорта ''e да. аз просто съм много красива''. С времето и постоянното повтаряне на това и как съм много яка и готина някак си хората наистина започнаха да ме харесват. Самата аз харесвах това което виждам в огледалото. Съветвам те първата стъпка към твоята промяна да е външната. Застани пред огледалото и се гледай колкото време трябва. Ако не си харесваш косата или цвета й тогава отиди на фризьор. Ако не ти харесват дрехите ти си купи нови. Ако не ти харесва тялото ти започни да тренираш докато не го харесаш. Запомни. че когато самия ти се харесваш тогава другите ще те харесват. Започни да си правиш готини снимки във фитнеса. при фризьора. Застани пред някоя готина кола. Качи ги във фейсбук. Добавяй в приятели само красиви момичета. Прави се. че си някакъв супер якия пич. Намери си работа която ти да харесваш. Нещо което би ти било приятно да работиш. Каквото и да е било. Просто нещо което не те натоварва и да те дразни. На работата показвай самочувствие. Обличай се хубаво и си слагай парфюм който привлича. Това ти го казвам от личен мой опит. Аз направих всичко това което ти изредих и сега имам купища приятели. дори известни. Известни личности ми харесват снимките. Момчетата ме свалят. Имам приятели с които да излизам и работа. Промяната ще дойде само ако ти я предизвикаш. Прави промени в себе си докато не започнеш да се харесваш самия ти. На 26 вече трябва определено да работиш. Не може да разчиташ на вашите. Като си стъпиш на краката си намери квартира. С времето ще си хванеш гадже и може да я поканиш да живеете заедно. В никакъв случай не й казвай. че си девствен. Прави се. че всичко си знаеш и прави това което си гледал в порното. Забрави за игрите. Те няма да ти помогнат. И аз бях като теб и плачех и не знаех защо нямам приятели и защо не мога да бъда като всички останали. Сега тези които ме наричаха грозна ми харесват снимките. Всичко се промени. Направи едно 2000 приятели във фейсбук. Направи хубаво тяло. Позирай. Колкото по-готин се изкараш. толкова по-готин ще те имат хората. Няма да стане само да седиш и да плачеш и да се ядосваш. Никой освен теб не може да промени положението. Намери тези твои стари приятели във фейсбук и ги добави. Пиши им. Карай ги да излезете. да ходите на бар. да се забавлявате. Те са те изолирали. защото ти сам си се изолирал. Явно си отказвал да ходиш на такива места. но е време това да се промени. Искрено се надявам да ме послушаш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9d74b4c653
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Спокойно има такава група за подкрепа
Казва се nofap България - спри порнографията
Намери я.
Щастието не се намира, то се постига

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6eb419878e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен трябва да предизвикваш себе си във всяка една ситуация и да приемаш само възможността да продължиш напред, без връщане назад. Отначало трудно, но постепенно това упражнение ще ти помогне да бъдеш по-твърд и целеустремен в интересите си. Ще ти стане навик да се виждаш в друга светлина и така ще изпълзиш от депресията. Като за начало и аз мисля, че е добър вариант да си намериш работа, а с твоята специалност няма да останеш гладен. Да спреш да си убиваш времето пред компютъра, защото именно оттам идва цялата дисхармония в съзнанието и ежедневието ти! След това се опитай да завържеш приятелство от новата работа да речем, не е нужно да са цяла компания, нужно е 1, 2, но истински таква, на който да имаш доверие без дори да се замисляш. И оттам нещата сами ще потръгнат. Винаги има изгрев, след всеки залез, нали? Ще успееш да се справиш, ако опитваш и не се предаваш. Действай! :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 631bedd3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (103 гласа)

13.   Taка. Аз бях така до 20-годишна възраст. Порно, мързел и игри. Това за щастие беше само 2 години след като завърших, повече не издържах.

Съветът ми е следния: намери си работа. След това си намери квартира и се изнеси да живееш ОТДЕЛНО от вашите. Родителите и познатата среда много помага за изпадане в това инертно, както правилно си се изразил, състояние. Т. е. това ти е зоната на комфорт, това изисква най-малко усилия и е най-лесно. Другото е трудно. НО както сам си видял ти идва от вътре, като естествена нужда, да го правиш. Затова го прави и не го мисли много-много.

Щом имаш образование в ИТ, използвай го. Няма значение, че не било твоето призвание. ТО не е и моето призвание, но парите са добри. Исках да бъда музикант, но съм програмист. С парите от програмирането си купувам музикални инструменти, спонсорирам групата и тн. Нагаждане към реалността е. Почни някъде като тестер (QA) или джуниър. Хората обикновено НЕ работят това, което им доставя най-много удоволствие и което им било "призвание", да не говорим, че в различните периоди от живота ни това най-често са различни неща.

И квартира, задължително. Изнасяш се от вашите и почваш сам да се оправяш. Иначе е пропадане и регрес.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0c66a1679c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Колкото и да е приятно, не е полезно човек да не се занимава с нищо сериозно в живота си. Нужно е да си намериш работа, ще ти отнема от времето, но ще имаш с какво да се занимаваш и ще общуваш с хора. Човек, който е затворен вкъщи по цял ден, губи комуникативните си умения и често сам се вкоренява в стола пред компютъра. Лесно е да живееш при родителите си, но в един момент порастваш и този съвместен живот повече те събаря, отколкото да те издига. Говоря за самочувствието ти. То определено ще стане по-високо, когато си самостоятелен и се справяш сам с живота. На 26 години ти си пълнолетен, според закона имаш право да купуваш алкохол и цигари, да управляваш автомобил, да теглиш заем и да работиш. На тези години твоя подпис има същата сила като подписа на родителите ти. Ти можеш да си самостоятелен и то законно. Защо не започнеш работа на морето за през лятото. Имаш възможност да започнеш и то още май-юни месец. Ще изкараш добри пари от бакшиши и ще общуваш с много и различни туристи. Това би следвало да те разчупи. Ще изградиш навик да ставаш рано, ще общуваш, ще има слънце и море за теб. Да не говорим, че ще можеш да се срещаш и с жени, да флиртуваш, а защо и да не спиш с някоя, ако ти се появи възможност. Когато сезона свърши, ще се прибереш и ще имаш някакъв начален капитал, за да наемеш квартира и да се изнесеш. Ще потърсиш работа по специалността, ще наемеш квартира и играта започва отначало, но малко по-сериозно. После накъде? После се сближаваш с колеги, започваш да излизаш и да създаваш контакти. Не стой затворен у вас по цял ден, това изпива жизнеността ти и те депресира. Няма лошо човек от време на време да гледа порно и да играе игри, но не може това да е единственото ти ежедневие, то не е реално, то е виртуално.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1376e74a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Спокойно, има и по-възрастни девственици от теб. И въобще нищо не си видял, младеж! Ще мине време и ще разбереш, че това сега са бели кахъри.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker