Печалба от Bitcoin? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Печалба от Bitcoin?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2562 пъти
Здравейте! Сигурно някои от вас са запознати и знаят какво представляват интернет печалби от Bitcoin. В интернет има най-различни сайтове за печелене на пари с нова виртуална валута наречена Bitcoin. Въпроса ми е как да се доверим на това? Кои сайтове са най-сигурни и имате ли опит в това? Задължителен ли е допозит? Конкрекно за сайта "ETORO" видях, че има доста лоши и добри отзиви, ако някой знае как се процедира там и не само там, нека сподели своето мнение. Интерисувам се от това и знам, че има начини за печалба от подобни сайтове, но ми трябват инструкции.
Ще съм Ви много благодарна, ако помогнете! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 6774895116
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   това, ако е истинско, е най-силното доказателство, че този балон вече се е спукал :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 91fbfe5062
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Да видим дали съм разбрал - чула недочула, че отнякъде падат пари и ние почваме да търсим на хляба мекото :) Ти май очакваш нещо от сорта :

1. избираш си този сайт който очевидно държи да направи такива заблудени орица като тебе новобогаташи. ама разбира се, как. сигурно щото го заслужаваш, а? :)
2. цъкаш там, после тук, после там.
3. отиваш да търсиш една голяма торба за парите които ще почнат да се леят след толкова голям положен труд от твоя страна :)
4. шляеш се из мола да си харчиш богатството, горда от себе си и своето предприемачество :)


Самия факт, че мислиш, че някой толкова лесно ще ти даде такова know how, и то тук, говори за твоята наивност. Те тези сайтове (а и цели индустрии) са специално създадени за такива като балъци теб.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 72da16154f
гласове:
1 2 3 4 5
  (112 гласа)

3.   Според мен такива сайтове са почти сигурно пълна измама, подобно на едни други сайтове от зората на Интернета, дето те зарибяваха да гледаш рекламки и да спамиш всичко живо като познати и непознати, с цел и тях да привлечеш в пирамидална схема. Така правиш на всичкото отгоре и реклама на сайта, от която те печелят много, докато на теб ти дават жълти стотинки.

Копането на биткойни /че и други криптовалути/ е най-печелившо ако първо, направиш солидна инвестиция - от порядъка на десетки хиляди левове и второ, имаш пазар на който да продадеш издуханите от копане видео карти. Дори тогава поемаш риск, тъй като нещата в тази сфера са доста динамични и условията се променят от месец за месец.

Имай предвид че на този свят безплатен обяд няма, никога не е имало и никога няма да има. Ако сайтът не печели много повече отколкото дава на рибоците дето го ползват, въобще нямаше да се и занимават. Тоест трябва ЯКО да се бъхтиш за да излезеш на сметка при тях.

Еми, според мен просто не си струва. С такъв труд би изкарал повече другаде, дори в България. Биткойни и ала бала - може, но главно ако имаш достоверни източници които да ти дават подробно инфо за пазара и тенденциите, и плюс това си готов да се бръкнеш дълбоко за да "копаш"...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f731ed5464
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо - bitcoin не е нова валута, а е най-старата от сорта (на цели 9 години).
Второ - всички тези сайтове са 100%-ова измама, и целят едно единствено нещо - да ти приберат парите.
Трето - съвет от човек, който следи ситуацията от няколко години, пробвал е почти всичко, и понеже има неща в главата е горял само с малки суми: ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ТЕЗИ НЕЩА!
Печеленето от биткойн и други криптовалути става по съвсем друг начин, нямащ нищо общо с въпросните сайтове.

А ако наистина много те сърби, или пък "не вярваш на непознати от интернет", съветът ми е да се пробваш само с малки суми (примерно до 100 лв. ), които няма да ти е проблем да загубиш, докато се убедиш в думите ми.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a65afa64fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А ти изобщо запознат ли си какво е Биткойн, как работи, защо се използва, какви са предимствата и недостатъците му сравнение с фиатната валута? Не си мисли, че е същото като да залагаш на мачове... Иска се сериозни познания за самата технология, за това какво се случва вмомента, познания за световните пазари и т. н :) Помисли над това преди да си даваш парите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 05e36eea6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не слушай другите, сайтовете плащат, но нищожни суми, защото един биткойн ще събереш след няколко години, т. к. сега стойността му е доста висока, можеш сам да провериш. Ако си беше купил биткойнове преди няколко годони, когато бяха евтини, сега щеше да си имаш няколко десетки биткойни и щеше да чакаш поскъпването им. И все пак... Биткойнът има лимит и някога ще свърши, затова не смятам, че е особено печеливш. Има много по-добри начини за изкарване на пари от интернет, най-малкото разни игри които плащат, че поне да ти е забавно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 86508dd563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ETORO е борса моето момиче, купуваш с реални пари и продаваш (кой сайт ще ти позволи да купиш без депозит ми е най-интересно), ако искаш да копаеш приготви няколко хилядарки първоначална инвестиция за хардуер и очаквай солени сметки за ток (ама те хората строят ферми със стотици компютри за да излязат на печалба - дома не става)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ce417bcd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,
Вчера публикувах коментар, но явно не може да се прави реклама на сайтове и не са го одобрили. Аз от известно време се опитвам да спечеля нещо от разни сайтове, но става много бавно. До сега да съм събрала някъде около 20 долара. Може би около 4-5 долара на месец ако не си много активна като мен. Тези сайтове които исках да ти покажа са безплатни, нищо не депозираш, просто цъкаш през определен период от време. Ако цъкаш по веднъж на ден всеки ден ти се увеличава процента печалба. Максимума е 100%, което означава 100 дни всеки ден да си кликала поне по веднъж на сайта. До сега изпробвах доста сайтове, но само от 3 сайта наистина плащат. Ако напишеш в търсачката moonbitcoin ще ти излезе единия сайт. Може да пробваш и с moondogecoin, moonlitecoin, moondashcoin и mooncash. Всички тези сайтове на едно място ти събират парите и можеш да си ги конвертираш. Като отвориш един от тези сайтове ще видиш на кой сайт да си направиш общ портфейл (няма да дадат да публикувам линк). Другите сайтове няма как да ти ги напиша без целия линк. Дано публикуват съобщението, за да ти е от полза. Макар че печалбите са минимални. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 701c4df0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имаш два начина за печелене от криптовалути като биткойн. Единия е добив, другия е търговия. Добива- купуваш машина за копаене, риг с видеокарти е за етериум и повечето алтернативни валути, антмайнер е за биткойн и още няколко валути. На кратко една копачка с видеокарти е от 6-8к лв за нова, на старо малко по-малко. След това се изплаща от 8-10 месеца до 2 години и отгоре при сегашния срив в цените. Като има вероятност добива да стане нерентабилен ако продължи сривът на цените. Разходите по добива са около 120 лв ток/месец както и поддръжка ако не разбираш нищо от компютърна техника.
Проблема с криптовалутите е, че са страшно нестабилни. Никой не може да каже какви ще са цените им след седмица напред, като за момента се очаква още обезценяване и евентуално след това тръгване нагоре.
Втория начин е търговия - инвестираш няколко хиляди в Биткойн или друга валута и почваш да играеш с разликите в курсовете. По същество не се отличава много от форекс и търговията със злато, петрол и акции, с тази разлика, че както казах пазара е много нестабилен и можеш много бързо да потънеш преди още да си се усетил.
За тези сайтове не съм чувал, обаче нали не очакваш някой да ти даде нещо срещу нищо? Предната измама покрай модата с криптовалутите напоследък.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 94016f8295
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Инвестирай в образованието си, това ще ти отвори очите за много неща включително и за биткойн. Биткойна отдавна си загуби идеята да е бърз и евтин начин за трансфер на пари. Като цяло цялата концепция се пропука заради тези фактори. Има 2 типа хора, които печелят от него, това са хора с късмет и хора, които могат да му влияят. Ако мислиш, че си от първите действай, но си е чист хазарт.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b076c053c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз си изтеглих приложението Бинатекс, но ме интересува как ми се открива сметка!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 55cdc8e7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хората се занимават с криптовалути по 3 причини. Едната е копане с цел печалба, втората е спекулативна инвестиция и третата е с цел размяна на псевдоанонимно платежно средство за стоки и услуги.
Ти явно се интересуваш от втората възможност, т. е да купиш на по-евтин курс и да продадеш на по-скъп. Сайтовете за които питаш са обменните борси за криптовалути. Има такива легитимни сайтове, но
сигурно има и много съмнителни. Кои са повече не мога да ти кажа. Това което знам е, че всяка легитимна борса е длъжна първо да те идентифицира преди да ти разреши да провеждаш операции. Правилото
се нарича know your customer и важи за всички услуги от финансовия сектор. Това може да стане или чрез сканиране на лични документи или чрез превод на някаква символична сума (например 1 цент)
от твоята банкова сметка към тяхната, за да се уверят, че ти действителност си собственик на банковата сметка. По този начин ти си идентифицирана, защото никоя банка няма да ти открие сметка без
лични документи. Т. е и за двата варианта трябва да си пълнолетна.
След като преминеш тази стъпка, следващата е да купиш биткойни. Тук имаш два варианта. Първият е да си оставиш закупените биткойни на сметката от борсата, за да можеш после в реално време да ги
продадеш когато пожелаеш. Рискът е в това, че всяка година се случват по няколко огромни пробиви в сигурността на подобни сайтове, при което в най-лошия случай се крадат освен личните данни и
биткойните на потребителите. Това беше и една от причините за рязкото колебание в курса на биткойн преди надуването на големия балон от 2017. Моята единствена покупка на биткойн беше след
хакването на борсата Mr. Gox, когато курса падна от 1000 на 250 евро. Другият риск е естествено, собственикът на борсата да изчезне с биткойните на клиентите си, но за големите борси е по-
важно да имат дълготрайно печеливш бизнес от комисионни отколкото да оберат клиентите си и да се чудят после как да превърнат тия биткойни в пари, защото при огромни суми това хич не е лесно.
Вторият ти вариант е да се подсигуриш и да си изтеглиш биткойните от борсата в свой собствен wallet (портфейл). Портфейлът е съвкупност от биткойн адреси, които с цел повишена анонимност са
за еднократна употреба. При всяка транзакция се плаща и такса за копачите, която зависи от количеството транзакции чакащи да бъдат потвърдени. За да имаш портфейл трябва да си инсталираш
специална програма като Bitcoin Core или Electrum. Тук опциите ти стават още повече. Bitcoin Core тегли целият блокчейн, който в момета е около 80 гигабайта и само ще расте. Т. е трябва да
имаш толкова свободно място на хард диска си. Electrum работи само с малка част от блокчейна и не изисква много място. Следващата опасност е да хакнат компютъра ти, което при типичната Уиндоус
инсталация с още хиляда програмки свалени от нета и ежедневено сърфиране е много вероятно да се случи. Въобще не е добра идея да си държиш портфейла на компютър, който е онлайн.
Electrum ти предлага възмножността да си разделиш портфейла на две части - една с която, можеш само да си провериш баланса когато си свързана с Интернет и втора, с която можеш да подписваш
транзакции. Втората част трябва да я пазиш офлайн и само да копираш подписаната транзакция в Electrum, който е онлайн. За повече информация трябва да прочетеш упътванията. В интернет има
много информация по тази тема, но ако не знаеш английски на добро ниво си за никъде. Няма кой да ти я преведе и да ти я пейстне в тоя сайт.
Има възможност и да си направиш изцяло хартиен портфейл с QR-Code или да си купиш специален уред със смарткарта, на който да си съхраняваш електронния портфейл.
Дотук беше само как да си изтеглиш биткойните. Ако по-късно решиш да ги обмениш на борсата срещу пари, ще трябва да повториш същото в обратна посока, т. е този път да ги преведеш от твоя
портфейл обратно в сметката ти на борсата. За да сториш това трябва добре да знаеш как работи биткойн клиента ти (програмата, която ти управлява портфейла) и да си отваряш очите за
непрестанни промени. Аз така първият път съвсем успещно направих една транзакция и около година по-късно опитах да направя абсолютно същото и не стана. Оказа се, че версията на Electrum
е остаряла и ми е предложила доста ниска такса за копачите, която никой не иска да приеме и транзакцията ми остана да виси с дни. Хем биткойните ми са отписани от портфейла, хем не са
пристигнали никъде. Накрая и аз вечне не помня как успях да променя тази такса на каквото ми хрумне и така транзакцията ми тръгна, но сигурно се набутах с прекалено висока такса.
Отделно от това досега имаше два хард форка на Биткойн, единият се нарича Биткойн Голд, а другият - Биткойн Кеш. Това се случва, когато копачите не могат да постигнат съгласие какви
трябва да са правилата и отделните фракции се отцепят със свои собствени блокчейни и криптовалути, които се търгуват по отделни курсове. Отделно има една дузина алтернативни криптовалути
и борси, където те могат да се обменят една за друга.

За да съм изчерпателен, ще ти кажа и някои неща за копаенето. Биткойни могат да се копаят соло, т. е само ти със своя хардуер или като част от mining pool, където копачите обединяват
усилията си и всеки получава от добитите биткойни пропорционално на хешрейта (изчислителната мощ), която е предоставил. Има също и фирми, които осигуряват хардуера, поддръжката му
и електроенергията вместо теб и продават договори за даден хешрейт за определено време. Да копаеш соло отдавна не си струва, освен само да си опиташ късмета за кратко време.
Представи си го като лотария - колкото повече билета купиш, толкова е по-голям шанса да спечелиш, но може да спечелиш и с един единствен билет, а друг който си е купил хиляда билета
да не спечели нищо. В дългосрочен план обаче, ако лотарията се повтаря непрекъснато, този с повечето билети има по-голям шанс от теб да спечели. В случая билетите са твоя хешрейт.
За да си изчислиш шансовете трябва да знаеш какъв е моментния общ хешрейт на всички копачи и каква част от него представлява твоя хешрейт. Реално погледнато, с хардуера който може
да си позволиш да купиш, може да копаеш години наред и да не откриеш нищо. През това време ще трябва да си плащаш тока и ако живееш с родителите си, гледай да не ги сюрпризираш
с някакви високи сметки. По големият хешрейт изисква повече ток. Смяташ си мощността във ватове по времето на ескплоатация в часове, делиш на хиляда и така се получават киловатчасове.
Умножаваш по цената на един киловатчас и така можеш да сметнеш колко пари ще трябва да платиш примерно за месец.

Големият въпрос е накъде ще върви цената на биткойн от тук нататък? Моето лично мнение е, че в най-добрия случай ще стагнира, а иначе само ще пада и времето за всякаква спекула е безвръзвратно отминало.
От теб зависи да търсиш информация и да си формираш собствено мнение. Ама не просто така, щото си чула, че някой някога си
бил спечелил и за това и ти да не изпуснеш влака да се включиш. Задай си следните въпроси:
1) Какъв човек съм аз и какъв опит имам технически в материята от която искам да спечеля, житейски и психологически при спекулиране с активи
2) Къде се набутвам, т. е какви са другите участници, които трябва да изгубят за да спечеля аз - техният опит и капитал същия ли е като моя или много по-голям
3) Като си отговориш на 1 и 2, ще знаеш какъв е шанса да излезеш на загуба
Тогава може да решиш дали въобще да се занимаваш и с колко голяма инвестиция. Впечатлението което оставяш с твоя въпрос е следното:
1) Ти си младо момиче на??? години без технически опит, иначе нямаше да питаш за инструкции тук.
Каква е мотивацията ти и възможностите ти сама да си го набавиш, четейки информация от Интернет е трудно да се прецени.
Опит в спекулацията и взимането на решения вероятности и залози при ограничена информация също нямаш.

2) Искаш да влезеш в тресавище пълно с крокодили, понеже си чула че на някои им било бистро езерце. Само че тук нещата се променят със светкавична скорост. Сега е едно, след един час е друго,
а утре може да е съвсем друго. В това тресавище конкурентни са ти хора с много по-остри умове, по-добра подготовка и по-голям капитал.
Истерията с Биткойн стигна дотам, че освен Сульо и Пульо с единия гол ентусиазъм, в играта се включиха и големи финансови акули. Те са свикнали да спекулират с кухи абстракции без никакво покритие,
като деривати и прочие и въобще не ги притеснява в какво инвестират, стига да има непрестанно търсене и курса винаги да расте. Някои си мислиха, че курсът ще стигне и 50 хиляди долара и така ще
натрупат печалби. Да ама, от декември насам курсът спадна от 12000 на под 6000, т. е над 50%. Истината е че единствената ценност на криптовалутите е да бъдат разменна монета за стоки и услуги като
всяка останала валута. Да не всички криптовалути са анонимни, някои са по-анонимни от други, но поне когато плащаш с тях никъде не се протоколира за какво точно, докато при кредитните карти
цялата ти история на покупките си остава архивирана за цял живот. За съжаление точно спекулантите унищожават криптовалутите. Заради абсолютно лудите колебания на курса никой не може да ги използва
за разплащателно средство така спокойно както останалите средства. Просто не знаеш това което имаш днес, на какво ще се равнява утре. Получава се нещо като пирамида, където като се набутат големите
играчи, трябва да ги последва още някой друг за да може те да си продадат биткойните на него и да реализират печалба в кеш. Еми идва време, когато вече не идва никой друг. За какво да идва, като
няма намерение да изпозлва биткойн по предназначението му, а търси само спекула при положение, че тренда се обръща и мнозинството иска да продава?
За теб това означава, че вероятността да излезеш на загуба е много голяма. Основното правило във всяка една област е, че в момента когато масите се юрнат към нещо, вече е твърде късно да отваряш
нови позиции. Най-големите печалби направиха тези, които преди 10 години са купили биткойни за стотинки или са ги копали при тогавашната трудност с обикновени процесори. Чисто и просто, без да
рискуват нищо. Останалите си играят с огъня. На някои това им е професията и могат да си позволят да изтърпят големи загуби. Ти обаче не можеш. Затова ако ще започваш сега, направи го с някаква
символична сума. От нея нищо няма да спечелиш финансово. И недей да се дразниш, ама защо въобще да си губя времето, като няма нищо да спечеля. Направи го за да натрупиш опит как работи системата,
за да си поне технически грамотна. Оттам нататъка ще си покаже дали имаш нюх, кога да купуваш и кога да продаваш. Целта не трявба да ти бъде еднократна печалба, защото тя няма да ти стигне за нищо.
Целта е да намериш алгоритъм с който да печелиш редовно нещо повече от това, което си вложила. А това нещо можеш да го провериш и със символични залози.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 91fbfe5062
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   начи, да изчетеш коментар 15 след като си изчел 14, е все едно да си вземеш леден душ веднага след като се прибереш от 40 градусова жега :)

15, брат, честно, чудя ти се на акъла :) Очевдино познаваш в детайли материята. Ама четейки авторката къв е абориген, как реши, че си струва да седнеш и да напишеш всичкото това нещо? :)

Като си ви представя 2мата как седите поне час разгворяйки, сиреч, ти говориш нон стоп, а таа само кима умно, единствената причина поради която това ми се струва вероятно е, че ти си фантазираш как тя прави същото движение с глава ама на друго място :) логичния извод от тук е - спри да четеш форумите за биткоини и тези тук и излез навън да забършеш някоя :) картите копат през тва време, не бери грижа :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b64af93f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   н16, не разбирам защо реагираш толкова злобно/евтино? Не осъзнаваш ли, че чрез коментара си н15 информира не само авторката, а и всички, които кликат (и за в бъдеще ще кликнат) на тази тема (и на са запознати с материята)....

Според мен ти си този, който има нужда от секс ;-)
А точно пък номер15 звучи като задоволен човек и сексуално, и материално.

Искрено се надявам бг интернет простраството да започне да се пълни с повече публикации от типа на номер15, а незадоволените сексулано и от живота си като цяло като н2 и н16 да започнат психотерапия, медитация и. т. н. и да престанат да акат в мрежата.

ж30

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2dc4489663
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   16 - Не всички сме посредствена пасмина, за разлика от теб!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker