Всичко се разпадна изведнъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всичко се разпадна изведнъж
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1134 пъти
Здравейте, жена на 21 години съм и до преди вчера всичко в живота ми беше добре подредено и планирано. Завършвам втора година университет в чужбина, след една седмица се предполагаше, че щях да се преместя в града на приятеля си, след 5-месечна връзка, да пробваме да съжителстваме съвместно, и да работим. Нека опиша себе си: понякога леко истерична, лесно привързваща и вкопчваща се, малко вманиачена на тема контрол във връзките си, но сериозна, лоялна, с чувство за хумор, амбициозна, добре-изглеждаща, от хубаво семейство и самокритична, стремяща се към подобрение. Отначало всички ме насърчаваха да остана с партньора си, защото се проявяваше като много отзивчив, мил и добронамерен. 5 месеца по-късно същият този човек стана изключително изнервен, постоянно оплакващ се, неспособен да проведе нормален разговор, в който всеки да изложи своите аргументи и да вземем най-доброто компромисно решение. Сутрин повтаряше колко ме обича, а вечер след поредното недоразумение говореше за скъсване. Започнахме несъзнателно взаимно да се дразним и да влагаме негативни емоции. Дразнеше ме неговата безхарактерност, нерешителност, липса на чувство за хумор и желание за самоусъвършенстване. А него - предполагам изброените по-горе мои негативни качества, но понякога дори като имах добри намерения, това също го дразнеше. Та ето накратко какво се случи: получих резултати от изследвания, според които имам лека дисплазия и съм застрашена от рак на шийката на матката и откачих от тревога. Обадих му се и му обясних, че най-вероятно е нещо от него и той трябва да се прегледа, защото си правя редовно изследвания и преди него винаги съм била в отлично здраве. Той съответно започна ожесточено да се защитава и да отрича, при положение, че нямаше реални доказателства, че е бил в добро здравословно състояние. (Става въпрос за вирусна инфекция без симптоми. ) Аз бях много разстроена и се надявах на малко подкрепа, но имахме поредния скандал. След 1 час отново се чухме, той беше пиян и беше коренно различна версия на търпеливия, усмихнат човек, когото познавам. Призна си, че си падал по някаква колежка, че му липсвала бившата, че ме е излъгал за толкова много неща, някои от които съвсем дребни, че не можел да ме понася, но не бил достатъчно смел да сложи край. Сутринта същия този човек ми се обясни в любов и след седмица щяхме да живеем заедно. Въпросът ми е защо? Ще се излекувам ли? Аз ли съм виновна или той има проблем със себе си, който е следствие от комплексите му и нещастното му детство и си го изкарва на мен? Как да преодолея шока, разочарованието и да избегна такива ситуации за в бъдеще? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: aa4fce82c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам за всичко случило ти се. Няма да се впускам в обяснителни режими, само ще те посъветвам следното:
Излекувай се. Дори той да не е твоят човек ти заслужаваш да бъдеш здрава, щастлива и един ден майка.
Късмет, горе главата и следвай щастието си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a917910d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбрах, от какво да се излекуваш?
Вие вече говорите на различни езици, непрекъснато сте в противофаза. Какво мислиш, ще се случи в бъдеще, като си прекарате 100 години заедно, като имате деца, които са извор на непрестанни проблеми, като ходите на работа и т. н? Как смяташ, че ще се чувстваш с човек, който още от сега не може да те търпи, а той те дразни неимоверно? Които има качества, които ти преценяваш като неприемливи.
Зарежи я тая работа и си търси човек, с който поне в началото ще си щастлива.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ac3ef196d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   In vino veritas - Във виното е истината, са казвали римляните. Тоест когато човек си се напие си казва каквото му е на душата! Не мисля, че трябва да му се сърдиш за това. Явно човека полага неимоверни усилия да те трае, но понякога му идва в повече. Наистина ако искаш нещата да са добре трябва да оцениш този факт и да не си такава егоистка. Той се сдържа, въпреки, че явно напоследък му идва в повече и не успява а ти не и си караш през просото и си твърде критична към него, а не трябва да си нито йота за да има добри отношения. За да "преодолееш шока, разочарованието и да избегнеш такива ситуации за в бъдеще" трябва да осъзнаеш, че няма перфектни хора, че не трябва да обвиняваш другите и да изискваш от тях, не трябва да си критична, че добрите отношения изискват компромиси, сдържаност в изказа и поведението, че трябва да си подкрепа и утеха на човека до себе си а не негов съдник и оценител и изобщо да станеш по-добър, по-прощаващ, разбиращ, подкрепящ човек, на когото той може да се довери и който го подкрепя и повдига духа му. Че в една връзка важната не си ти, твоите желания, цели, амбиции, виждания а е важна връзката и за да бъде силна тя, за да бъдете двамата едно а не две каращи се половинки всеки от вас трябва да се грижи за другия повече отколкото за себе си. Това е любов, разбираш ли? Другото е егоизъм, себичност и късогледство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5324211db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се хващай с никого и си кукай сама. Така е най сигурно че никой няма да те дразни и от никого нищо на да прихванеш. То да си социален и да градиш взаимоотношения не е за всеки.
А, и да допълня нито едно от изброените качества не е положително, с изключение на чувството за хумор и лоялността. Това е обаче нещо което другите трябва да отсъдят. Дотук в написаното то определено първото липсва, а второ е много субективно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker