Всеки ден мисля за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всеки ден мисля за самоубийство
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2181 пъти
Здравейте, аз съм младо момче на 20 и няколко години от София. От преди близо година животът ми се провали. Случайно си открих проблем с очите, като още от тогава си казах, че почна ли да не виждам ще се самоубия. Малко по-късно, когато най-малко очаквах се контузих и от тогава още повече се депресирах. Вече не мога да практикувам любимите си 2 спорта, като цяло вече не мога да спортувам - това е нещо което преди поне като ми беше кофти ме правеше щастлив, а и бях във форма и с доста хубаво тяло. От там така и малкото ми самочувствие се срина тотално. Никога не съм бил особено привлекателен за жените, въпреки, че съм имал приятелки преди, но тогава поне имах хубаво тяло, което харесваха. Съответно пълната липса на женско присъствие последните години още ме потисна.
От изпълнен с радост и мечти преди година, сега съм просто една развалина без никакво желание за живот. Спрях вече да се радвам на каквото и да е, защото след нещо хубаво ми се случват толкова лоши неща, че тотално не смея вече да се радвам на нищо и само чакам следващото лошо нещо което ме чака. Ограничих и контактите си с приятели, просто защото само се депресирам гледайки как при тях нещата вървят добре във всяко отношение, започнах да излизам сам и да правя безцелни обиколки из квартала само и само да се разсея малко, но не се получава. А и доста хора вече не ме и търсят.
Нямам желание да правя каквото и да е, не мога да спя будя се много пъти през нощта и трудно заспивам. Едно от нещата които ме спират да се самоубия е, че ще нараня много родителите си, а не искам. С никого не съм споделял тези чувства, попринцип съм си и интроверт. Знам, че съм за психиатър или психолог, но те нищо не могат да направят, освен да ми изпишат антидепресанти, които няма да пия. Като се замисля не мога да се сетя да имам каквато и да е цел вече, не мога да се сетя за каквото и да е което ще ме направи щастлив( може би само да съм здрав, но това няма как да стане). Не мисля и че имам какво да дам и да бъда полезен с нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 4aba0b9fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хееей~~~~
И моите очи са болни, но не спират да се радват на слънцето. То ми дава енергия и вяра в света. Знаеш ли защо? Защото докато аз залязвах мъчително то изгряваше всяка сутрин, без да пропусне нито веднъж. Когато плачех, само то изтриваше сълзите ми. :)

Сегашният момент за теб е много критичен, точно както беше при мен, когато направих своя избор - щастието. Tрябва да разбереш колко просто е всичко... че самотата е илюзия. Опитай се да смириш сърцето си, да го успокоиш. Опитай да се вслушаш в ума си. Какво ти казва? Защо? Каква е реалната причина за нещастието ти? Дали не е желанието да направиш нещата да изглеждат красиви и балансирани. Искаш животът ти да е подреден, а той вече е... Той е такъв какъвто е. Носи със себе си причини, всичко има причина, разбираш ли?

Дали нещо е добро или зло... То значи има причина за да бъде такова, но ние сме просто хора, които също носят причината в себе си без да я осъзнаваме.
Всеки миг нещо идва и си отива. Всеки миг умира едно, а на негово място идва друго... Дори и да умреш, светът ще продължи да бъде такъв какъвто е. Дори и да умреш, пак ще живееш и няма да можеш да избягаш от себе си.

Животът е просто една сцена, на която танцуваш заедно с още милиарди хора. Дори и да сгрешиш.. няма значение, музиката продължава в своя ритъм. Понякога може да спреш и да огледаш другите, можеш да вървиш по стъпките им или да си измислиш свои.. И музиката върви и ти участваш... Ти си част от едно цяло и когато се научиш да танцуваш в ритъма живота, можеш да си отидеш с достойнство.

Защо няма животни които не искат да се самоубият? Защото те не познават живота. Хаха, те познават само смъртта и бягат от нея.
Ти си човек, ти си по-висше същество, което е избрало живота и да вижда живота. Затова не се плаши от него, моля те... Стъпи смело в него. Живей... с тъгата и щастието, със злото и доброто. Гори, нека да гори тялото и духа ти. Използвай всичко което имаш... И живей, мисли, погледни картинката отдалече. Едва ли е толкова зле?
Светът е пълен с толкова много разнообразие от хора и интереси, а ти с толкова много скрити таланти и възможности които не подозираш. Намери си път... Свой си път в света и към себе си, защо трябва да вървиш след другите? Бъди самостоятелен.

Преди 5 години аз също се опитвах да се самоубия. Но ме беше страх. :) Чудех се за най-лесния начин - просто да ме няма. Единственото което ме върна към живота беше детето в мен, което въпреки че беше грозновато беше любопитно и усмихнато. Обичаше да яде желирани мечета и да гледа документални филми за космоса. Един ден то осъзна... Че е просто една прашинка която се рее някъде там в крайния квартал на галактиката с още други прашинки. И в случай че има лош ден... си остава една малка прашинка с лош ден...

Потърси детето в себе си и му дай поле за изява. Повярвай ми, то е щедро и дава в изобилие. Опитай се да видиш, както виждам аз.. Опитай се да се отървеш от илюзията на самотата и нещастието. Само опитай и ще разбереш че можеш.

Опитай да живееш ~~~ <3

Сега ще ти напиша един цитат, който си преписах преди време и знаех че ще ми потрябва някога. Ето го и моментът:

"Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно. Аз разсъждавам така: Аз съм такъв, какъвто съм, и правя онова, което правя, единствено за забавление - ето така е устроена тази игра, чудната игра на живота. Тук няма нищо за печелене, нищо за губене и нищо за доказване. И това прави живота много по - лесен. "

Антъни Хопкинс

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0dd0f32e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жив и здрав да си брат. Може нещата да се оправят.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0ef37c283c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И аз се чувствам така, но по други причини! Съчувствам ти и ти пожелавам всичко да се нареди!
One girl

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 234dfd87df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изпаднал си в някакво мрънкащо самосъжаление, което, уверявам те се различава от депресията. Да, може и да имаш депресия и няма нищо страшно да потърсиш психиатър. Той е лекар като всеки друг лекар и също работи с лекарства. Малко трябва да се хванеш за косата и да се самоиздърпаш-в случая да отидеш на лекар. Имал си нещо на очите, па си се контузил, ти още малко все едно от война се връщаш. Реално, дали са ти толкова тежки проблемите? Огледай се кокло хора около теб са с перфектно тяло? Ами, малко, направо ти отговарям. Е, сега Русата Златка може и да те подмине, ако те срещне, но някоя друга ще те хареса.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 523a039342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си единствен, при мен положението е подобно. От пет години имам такива мисли за самоубийство, но напоследък все повече си мисля за това. И аз вече нямам никакви цели, дори това, което ме радваше преди вече не успява да ми повлияе по никакъв начин. Преди няколко месеца се контузих и аз вече не мога да спортувам, съмнявам се някога и да мога. Това тотално ме срина, защото не съм от хората, които обичат да мързелуват, да лежат и т. н. Сега като се замисля... преди контузията просто не съм осъзнавала какво имам и съм се депресирала за глупости докато сега поне имам реална причина за това. Не знам какъв съвет бих могла да ти дам, тъй като в момента просто си съществувам заради родителите си. Чувала съм (макар и да не съм толкова религиозна), че Господ дава страдания на силните и на тези, които могат да се справят с това. Напоследък започнах да вярвам в това, тъй като са ми се случвали доста лоши неща, а аз все съм намирала сили да се справя някак си. Представи си друг човек на твое място, който няма силна воля и има слаба психика как би могъл да се справи с това, с което ти си принуден да живееш. Е, няма да се справи, защото не е теб.
Сигурна съм, че нещата при теб ще се променят. Трябва само да си по-позитивен и да вярваш, че всичко ще си дойде на мястото. Няма цял живот да ти се случват само лоши неща. Мисли си, че някой ден и теб те очаква нещо хубаво. И аз съм на мнение, че психиатър няма да помогне, няма смисъл да пиеш разни антидепресанти и да ставаш дори по-зле. Само ти можеш да си помогнеш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c3386f06c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Когато минаваш през Ада, продължавай да вървиш. " - това е моят съвет. Колелото на живота се върти и макар днес да не се чувстваш добре, в следващ момент нещата ще се завъртят и всичко ще се промени.
Въоръжи се с търпение и надежда, защото едно нещо е сигурно в живота и това е промяната. Дай шанс на живота. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 64859b9a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди на психолог! Той не работи с лекарства, а с думи. Само психиатърът изписва лекарства. Запиши си час за някой добър психолог и той ще ти помогне.
Не знам какъв друг съвет да ти дам, като не си споделил какво ти е точно. Колко не виждаш и какъв е другият проблем?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7899dc88d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, за силно зрение ти препоръчвам богати на витамин А храни, най-вече дробчета. За депресията - банани и шоколад. Като оставим храната настрана намери си някакво хоби което харесваш и гледай каквито искаш клипчета в тубата, не се оставяй на мрачните мисли, разсейвай се. Утре е първия ден от остатъка на живота ти, нов ден изпълнен с нови неща, не унивай а гледай напред към възможностите които се откриват.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ced0c52fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отиди на психолог. Самоубийството няма да реши проблемите ти, а ще ги пренесе във вечността.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 69e4a951c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо лечението при специалист не е само хапчета. След няколко разговора видях неща, които преди това не виждах. Какъв е проблемът със зрението ти? Не уточжоваш нищо. Препоръчвам ти доцент д-р Кючуков, работи в ИСУЛ, всъщност е шеф на очното отделение. За мен най-добрият лекар в България. А ИСУЛ е мястото, където е спешен очен център. Научи се не да се съпротивляваш, а да приемаш и да търси решения. Ти си нави но пръста някакъв инат и край няма друг вариант. Животът не е това, което виждаме. Затова са психиатри, психолози.... за да ни помогнат да преодолеем трудността. Интелигентния човек търси помощ от специалист. Масата крие, лъже, не признава, инати се и потъва. Ако излезеш от това състояние ще видиш, че ти виждаш света през лещата, която твоето възпитание, опит, манталитет, разбирания... ти подава, но това и просто една гледна точка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a33a5ba946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей. Имаше подобна тема тук и един от коментарите към човека беше да види историята на Ник Вуйчич и мотивационните му видеа. Човекът се ражда с много рядка аномалия-без крайници. Единственото нещо, което му помага е малък израстък в долната част на тялото, чрез който се придвижва в седнало положение. В детските си години е искал да се самоубие, но някак си е продължил напред и в момента е щастливо женен за прекрасна жена. Във всичките си видеа е толкова усмихнат и позитивен, че чак се почувствах тъпо като ги гледах, защото един инвалид има хиляди пъти повече воля за живот от мен. Помисли дали проблемите ти не идват просто от слабата ти воля в момента. Знаеш ли този човек колко много би дал, за да направи твоята безцелна разходка в квартала? Знаеш ли, че плува? Както няма ръце и крака, плува с помощта на малкото тяло, което има. Твоята контузия не ти е оправдание, да не спортуваш. Имал си хубаво тяло, сега нямаш и не получаваш внимание от момичетата. Ами той пък има половин тяло и пак е намерил момиче, което да бъде до него и да го обича. В едно от интервютата тя казва, че това е човекът, когото е търсила. Останала е впечатлена от личностните му качества, не от физическите. В едно друго видео пък го дават как изнася лекции/семинари пред огромна публика. Хората го слушат и гледат и накрая на лекцията плачат и го прегръщат. Защото един човек, без право на избор как да изглежда, се е стегнал и е решил да живее, не да се самосъжалява. След това, което ти написах, сам си прецени дали да го потърсиш. Начинът по който изглежда човекът е шокиращ и не е за всяка психика. Но пък думите му, казани на фона на това, което виждаш са още по-шокиращи. Просто нямаш оправдание да не живееш и да погубиш доброволно всичко, което ти е дал животът. Спри да се целиш на високо и на първо време оцени нещата, които имаш. Преоткрий нещата, които обичаш да правиш. Сигурна съм, че интересите ти не се ограничават до два спорта. Има толкова неща, които могат да доставят удоволствие и адреналин. Намери, кои са твоите. А относно очите- силно ме съмнява, че ще спреш да виждаш. Живеем във век на толкова високо развити технологии, вкл. медицински, че почти всяко заболяване има поне два начина за адекватно лечение. Избий си от главата тея простотии за самоубийство. Всички ще умрем рано или късно.. Но защо трябва да бързаш, преди да си опитал поне мъничко от живота? Стегни се и се опитай да го направиш щастлив. Начини винаги има.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2685d6a783
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм момиче на 17 години и не мога да ти помогна кой знае колко, но поне мога да ти кажа, че не си сам. Чувствам се по същия начин като теб и единственото, което ме крепи е, че открих (макар и виртуално) хора, които минават през същото. Животът не е лесен, но трябва да си напомняме, че не е лесен и за останалите и да си помагаме един на друг. Потърси твой близък човек, ако можеш, и му сподели част от болката ти. Животът е цветен, макар че трудно се вижда понякога. Просто трябва да издържим още малко

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 065239d0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Самоубийството никога не е решение. Почини си от нещата които правиш, дай време на тялото си да се възстанови от контузията. Ти си спортист, приеми тези неща като препятствия, през които можеш да преминеш. Тези лоши мисли са твоят опонент, покажи му че колкото и силно да те удря, ти няма да се пречупиш. Животът е устроен така- между хубавите мигове има и лоши и ти трябва да видиш как да извлечеш най - хубавото от всяка ситуация. Не трябва да оставяш животът да те постави на колене. Повярвай ми, ще имаш хубави мигове и успехи стига да не се предаваш. Каквото и да правиш, никога не прави грешката да се самоубиваш!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 83be3bfc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Обърни се навътре, единственото което ти е нужно си ти самият. Това, което ти се е случило е урок да не търсиш чувствени наслади и да не се привързваш към нищо, защото щастието не е в удоволствията, а във спокойствито на ума и изкореняването на желанията. Ако се самоубиеш, ще пренебрегнеш този урок и ще отидеш в ада. Здравото тяло, спорта и жените не са всичко —всеки някога, рано или късно грохва, тялото го предава и престава да представлява интерес за противоположният пол, няма нищо вечно. Съветвам те да тръгнеш по духовен път, в частност този на Будизма.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1fda7b726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Човешкият живот и без това си е кратък, поне в моите очи. Ако му сложиш край сега, признаваш, че не си достоен да го живееш. Говоря ти така, за да си откриеш нова цел - да покажеш, че ти заслужава да живееш, а не си просто част от статистиката. Ако не искаш да нараниш родителите си - не се самоубивай. Живей заради тях (поне за сега). Дадох ти цел, хора за които да живееш, но трябва да ти кажа последно нещо. То е най-важното:
- Не умирай заради мъртва любов!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b77d4bd1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Прочети книгата на медиума Джеймс Ван Прааг "Разговор с небесата" - главата 'Душите на самоубийците' е публикувана за четене в интернет. На кратко в тази глава се казва, че ако посегнеш на себе си, оставаш заклещен между две измерения, виждаш, чуваш хората около теб но те теб не те виждат и не те чуват. На 20 години вместо да се предаваш се бори с трудностите в живота ти, опитай да възстановиш здравето си, търси начини да се забавляваш дори когато си сам, гледай комедии, включи се в забавни фейсбук групи и си общувай с други хора, играй игри на таблета ти, в сайта 'читанка' има хиляди безплатни книги от всички жанрове, четейки трупаш житейски опит и ставаш по-силен като личност.
За да имаш красиво тяло са достатъчни продължителни разходки, коремни преси, лицеви опори, вдигане на гирички, каране на колело. Яж вкусна и любима храна - храната прави хората щастливи. Трудното заспиване, сънят с многократни събуждания и недоспиването са причина за депресия и други увреждания на здравето. След непробуден 8-9 часов сън всеки е зареден с енергия и прелива от щастие. Пий билкови чайове с успокоителен ефект или ментови лукчета на захарни заводи имат сънотворен ефект. Слушай хубава музика, тя ще подобри настроението ти. Гледай на живота с повече чувство за хумор. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a1401fe2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   "Нищо не искай, нищо не чакай и приемай всичко спокойно. Аз разсъждавам така: Аз съм такъв, какъвто съм, и правя онова, което правя, единствено за забавление - ето така е устроена тази игра, чудната игра на живота. Тук няма нищо за печелене, нищо за губене и нищо за доказване. И това прави живота много по - лесен. "

Да ме прощава Сър Антъни Хопкинс, прекрасен актьор, ама не и съветник. Като прочетох този цитат и само ми се затвърди депресивният епизод, едва ли не - всичко е безсмислено. Единствено за забавление... това мислене на хората, ме убива бавно, точно, защото не мислят, а искат да живеят леко и удобно, без да мислят за никого и нищо.
Забавлявате се, да, егоисти, пък другите да умират. Всеки да се оправя сам, ... използвате се докато сте си удобни и после - всеки е сам. Само, че има чувствителни хора, които не понасят грубостта на другите и няма как да станат като тях - нефелни и егоисти. Единственият начин, един, истински чувстващ - човек, да оцелее на тоя свят, е - да ограничи контактите с хората, но за мое нещастие, няма как да не общувам с никого и, защото съм магнит за нарциси и психари, вкл. и в такова семейство израснах, все жални, а аз жалостива, затова ми сее скапва всичко при всеки по-задълбочен контакт с някого. Затова съм решила да общувам повърхностно като повечето, макар че е празна работа това, все едно да живееш на 50%, но ми писна да съм емоционално болна, което се отразява и на психиката ми, и на тялото ми, и на живота ми.
И да, духовната литература и класическата музика, също и разходките сред природата - помагат, но в живота си правим и други неща, които може да ни натоварят до степен, да сме отново в депресия, и не може да се избягват такива ситуации.... Ами собствено семейство - с кого? Като нямам вяра в човека насреща, за да имам вяра, трябва да затворя очите си и да отворя сърцето си, за да получа нова доза болка.
Лошото е, че най-неосъзнатите хора, в търсене на щастие и забава, търсят други хора, било то за връзка, приятелство.... ама като са неосъзнати - само нараняват. Ей такива не могат да живеят сами, защото усещат колко са празни. Аз пък не съм пълнител.
Относно самоубийството - дори и то ми е безсмислено.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a1401fe2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   А относно @19 и 'храната прсви хората щастливи' е пълна глупост, особено за човек с психични или емоционални проблеми, или за някой с биполярно разстройство тип 1 или 2 с циклични епизоди на мании и депресии. Една от тези мании, може да е всичко, носещо удоволствие, вкл. храната... орторексия, булимия, анорексия... всичките ги минах в периоди на мании, така че, не казвай, че храната прави хората щастливи... при такива като мен - всичко може да бъде превърнато в нещо, ирационално.
Дано авторът е по-добре от мен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 934dbda7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Надявам се още да си жив и да си по-добре. Да, имаш нужда от психолог или психиатър. Запиши си час. И взимай каквото ти предпишат. Защо да не взимаш антидепресанти? Те ще ти помогнат. Има лек за теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker