Как да преодолея страха си от ползването на обществени тоалетни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да преодолея страха си от ползването на обществени тоалетни?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2216 пъти
Аз съм младо момиче. Понякога се притеснявам много. Притеснявам се да използвам обществените тоалетни. Като отида с приятелки на дискотека или на кафе и вляза в тоалетната немога да си свърша работата. Гадно е защото усещаш, че ти се ходи пък не можеш. Миналата седмица не можах да отида в тоалетната на дискотеката и се напиках, докато се прибирахме с една приятелка. Хвана ме голям срам. На сутринта отидох до аптеката и взех памперс гащи за възрастни. Вече няколко дни ги нося, когато излизам и ми помагат, но ако изляза с момче и после той ме заведе в апартамента си и ме види с памперс гащите ще ме хване срам. Може би всичко е на психологическа основа. Как да преодолея страха си от ползването на обществени тоалетни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5ec95d6ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо по-точно се страхуваш? Да не би да си имала неприятно преживяване?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 48f23cbc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С хумор. Засмей се, приеми го от смешната страна. Не е речено да сядаш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6dbe30bba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Състоянието се нарича парурезис, мисля че няма пълно разрешаване на проблема, и все пак търся, но практиката показва друго. Има автори на книги на английски, но как човек може да бъде сигурен, че това, което пишат(че са успели да се излекуват) е проработило? ! Как ще го докажат?
Някои хора не могат да излизат от тях си, други не могат на обществени места.

Проблемът е на психическа основа, а оттам той оказва физическо въздействие - съкращава се мускул, който пречи на уринирането. Страх да не те чуят или страх да не чуят, че не успяваш, от което почваш да губиш увереност и в мисълта ти е "Ами, ако сега не успея", става един порочен кръг. Човек, който не го е преживял(и по-добре да не го), няма как да разбере. Затова и хората няма да могат да ти дадат разрешение, трябва сама да търсиш кое работи за теб.

Причините най-често са психически от прочетеното за другите хора, при мен бяха физически и поради други причини станаха и психологически и оттам е порочен кръг. Донякъде можеш да го овладееш, но има граници, затова ти казвам, че може и да не може пълно излекуване, освен, ако не си загубиш паметта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8eeeb8823a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако те е страх от хигиената, ще ги кажа че изследвания показват, че мивките са в пъти по-мръсни. Не сякаш естествено, просто приклякаш и пикаеш. Какво толкова?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bdfb66a3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто си носи в джоба сгъваема химическа тоалетна-така ще я ползвате както с приятелките си, така и с твоето момче.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b7a34925ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам, но и аз бях и съм така, ако по време на пътуване с кола ми се доходи. Успех и намери причината, поради която те е страх от обществените тоалетни!
One girl

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 26aa42dc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ти май не си добре психически. Дай обяснение защо се притесняваш да използваш обществените тоалетни. А как използваш тоалетната във вашето жилище. Ами по същия начин използвай и обществените тоалетни. Психически си зле.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8e90607d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто ги ползвай права... не сядай.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3b1a3571bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 3

От теб разбрах за парурезис. Ще потърся информация. Аз блокирам, ако има други хора в тоалетната на заведението и немога да си свърша работата. Пък ако някоя натисне дръжката на моята врата с цел да провери дали е заключено, отноново блокирам. Ако отида с приятелка е същото положение. Също и ако ме чакат да изляза.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b70c9b7059
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един страх може да бъде преодолян само ако се изправиш срещу него, не може да караш цял живот така.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6dbe30bba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 11 от 3.
Да, просто блокираш и не става. Не трябва да се напъваш обаче, за да не си докараш херния.

Вероятно страхът се е отключил или в детските години, ако са нарушили спокойствието ти, докато си си вършела нуждите, или както някои момичета и жени си втълпяват, че е лошо, ако ги чуят, докато са в тоалетната и от това се е задълбочило.

12 е прав донякъде, но и не съвсем. Сега, примерно, ако някой с такова състояние трябва да пътува в друг град или държава, няма да може. Според това, доколко е задълбочено състоянието, човекът може да не успява и от тях си да излезе. По форумите за парурезис, при дълги самолетни пътувания някои си носят катетър, други пък стискат
с часове, ако са на лодка в морето, от което пък започва да боли, поради невъзможността да се облекчиш. В големите държава само, за ад стигнеш до работа може да минат часове...

Първото и най-разумно нещо е да видиш при какви условия и обстоятелства можеш. Сети се дали на всяко обществено място се получава тоя блокаж или само на определени места, помисли също дали става и когато си на гости у някого(а не на обществено място). Замисли се къде можеш и къде не.
Помисли и дали успяваш, ако няма хора на дадено обществено място, примерно, ако никой не влиза в тоалетната.

Когато те чакат, страхът е "ами, ако се забавя какво ще си помислят? ". И тук мисълта почва да боботи, а оттам идва и физически блокаж, а пък не успееш ли, придобиваш още по-голяма неувереност, а оттам страх и вече зависи до колко страхът ще се задълбочи. Живееш в главата си. Тоя страх не се отключва ей така, от нищото. Имало е причина.

Човек става като лудите, защото почва да се плаши от неща, които реално още не са станали, "ами, ако изляза и ми се доходи, и не успея, и съм на място далече от дома, какво ще правя? " и ако стане, че наистина не успееш, паниката идва, а оттам се започва един порочен кръг.

Погледнато реално, според мен, проблемът може да се разреши на едно 65-75%. Засега така го виждам.

Най-общо ще ти дам техники, което ще ти даде някакво разрешение, поне донякъде и насока да работиш:
1. Страхът е в главата и е свързан с другите хора, мисълта ти разиграва сцени, от които се плашиш. В случай, че понякога не успяваш и у вас(ако тоалетната е близо до място, на което често стоят хора, като кухня, всекидневна и пр. ), в мисълта става нещо от рода на: "ами, ако сега вляза, но се забавя, какво ще си кажат нашите", "ами, ако вляза и не се чуе, че ходя, тогава какво ще си помислят" и неща от тоя род.
-След всякакъв род експерименти, истината е, че на никой не му правят впечатление такива неща, защото всеки живее в неговата си глава и го интересуват неговите си мисли... "ще ми преведат ли аванс", "ще успея ли да взема Гошко от градината на време? Ами ако не успея? ! ", затова и 2 часа да седиш, ще видиш, че на никой не му пука особено, главата ти обаче не мисли така и трикът е да я излъжеш. Само че не става, не можеш да я излъжеш, че си спокоен. Ако се притесняваш - блокира. Трябва да си спокойна, напълно спокойна би била на място, в което никой никога не влиза. Ако си ученичка и вашите ги няма и са на работа, през целия ден ще си спокойна. Ако би могла да създадеш такова спокойствие във всяка една ситуация това би било разрешението. Реално обаче е много трудно.
-Когато си навън и те чакат най-често е "ами, ако се забавя, ще си помислят, че съм по голяма нужда", а понеже си момиче, не е най-доброто нещо, което да мислят за теб. От това е и страхът основно и се задълбочава. Обаче ти не знаеш реално какво мислят. Да, най-вероятно ще си помислят, което написах, а може и нищо да не мислят.
2. На претрупани обществени места няма да стане, не се занимавай, където постоянно има наплив и всеки напира да влиза.
-Ако си в Мол например, винаги влизай с идеята, че отиваш по голяма нужда, така ще успокоиш мисълта си и няма да си поставяш ограничения "Ако не изляза до 4 минути, какво ли ще си помислят".
Хората серат по 30 минути, ти... хахахах
3. Може да пускаш чешмата, ако има такава, но може и да не помогне, понеже в мисълта ти ще се върти страхът, че ако не излезеш до определено време, хората, които те чакат ще си помислят нещо.

Бе общо взето около това се върти всичко, в крайна сметка си блокира, ако чуеш хора в близост. Мъчи се да бъдеш спокойна и това е, виж кога можеш и кога не и си изваждай изводи.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 19c86b9b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз мразя обществени тоалетни и предпочитам да не ги ползвам, не заради хигиена, или нещо друго, ами поради простата причина, че постоянно имам някакъв страх да не би някой да влезе. :D Винаги заключвам, ама пък после почва едно чудене: ами ако не се е заключило? Ако някой влезе? Ама да ти кажа почна да спря да ми пука.
Всичко е в главата. За такива глупости ли да се притеснявам...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker