Сериозна дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сериозна дилема
преди: 6 години, 28 дни, прочетена 1458 пъти
Здравейте. На близо 23 години съм. Жена. От много време насам, страдам от ужасно мъчителни психически проблеми. Понякога имам чувството, че в мен е събран целият коктейл от тревожни разстройства и фобии. Страх ме е от почти всичко. Постоянно треперя, постоянно съм със сърцебиене, световъртеж, много слаба концентрация и памет. Отделно, не спирам да си самовнушавам- един път, че съм болна от нещо сериозно, друг пък, че ще умра на момента или ще откача, трети, че ще спра да се движа или да чувам... и т. н и т. н. Ако мога да обобщя- имам от хипохондрия и социална фобия, до агорафобия и паническо разстройство. Или казано направо- генерализирано тревожно разстройство. Опитах с билки, опитах с леки успокоителни хапчета, опитах с положителна мисъл- нищо не помогна. За жалост, се страхувам пък и от "тежката артилерия"-антидепресантите. Не ми се иска да ги пия, защото знам, че има доста странични ефекти от тях. А и да си призная, приемът на нещо такова, доста би ме ударил в и без това малкото останало ми самочувствие. И така към днешна дата, просто не мога да живея нормално. От години не знам какво означава щастие и радост. Изгубила съм надежда, че някога ще се оправя. Но не най-много ми тежи това, а една мисъл, която от скоро се промъква в главата ми. А именно, дали трябва да имам деца. Тъй като при тревожните разстройства, един от главните фактори е наследствеността, просто не мога да си представя, да причиня всичко това и то съвсем съзнателно на собственото си поколение. Шансът е 50/50. Възможно е детето ми да не унаследи моя тип нервна система, но пък вероятността да се прояви напред в поколенията е огромна.
От друга страна пък е грях, отново съзнателно, да не дам възможност на някого, да види големия и шарен свят, при положение, че съм годна за това. Имам приятел, който знае за състоянието ми, но някак си не го взима насериозно. И като, че ли не осъзнава рисковете от създаване на поколение, с как да го кажа- психически нестабилна жена. Но аз не искам да се самозалъгвам, както и да заблуждавам него, тъй като той започна да прави сериозни планове, за съвместното ни бъдеще. Това е най-голямата дилема в живота ми до момента, а и нямам много време за размисъл. Времето си тече, събитията също. Моля ви, напишете вашите мнения или опит-напълно искрено. Ще се радвам на всякаква помощ. Благодаря предварително, за отделеното време. Бъдете живи и здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 28 дни
hash: 04bd558ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А майка ми от няколко години е на хапчета и от 2 години има гадже и той и говори за дете и тя мисли точно като тебе, но повече заради самите хапчета и страничните ефекти да не му стане нещо. Ти като не пиеш хапчета, едва ли ще стане нещо на бебето. А ако искаш започни да ходиш на психолог или психотерапевт за определено време докато се оправиш и тогава мисли за деца. Имаш много време. Че по-вредното за детето няма да е нещо наследствено, а това как ще го отглеждаш с твойте проблеми. Не мисли, че то като се роди ти ще се оправиш веднага.

 
  ...
преди: 6 години, 27 дни
hash: b139ddc930
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имал съм две тежки кризи, предизвикани точно от тревожно разстройство, през първата бях на прага на самоубийството.
Абсолютно погрешно е да отказваш антидепресантите - едновремешните може да са имали доста странични ефекти, но модерните са страхотни. Оправих се с тях и се чувствам нов човек. Моят беше Есциталопрам, в БГ познат кат Есцитил, една месечна опаковка струва под 6 лева.
Не се измъчвай повече, а вземи мерки, така само агонизираш без да е нужно.

 
  ...
преди: 6 години, 27 дни
hash: af07c7714b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Предлагам да оправиш диетата си. Повече месо, яйца и заквасени млечни продукти. Тези тревожности обикновено са причинени от липсата на необходими хранителни вещества.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 27 дни
hash: 83d405add7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Роди дете, то трябва да види свят! Щастието от него даже може да подобри състоянието ти!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: bd8421dced
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей. Искам да ти кажа, че и аз бях в подобно положение, като твоето. Имах страх, от превозни средства, много хора и от големи магазини. Също и вечна депресия. Ако влезех в някой магазин, ми причерняваше и получавах сърцебиене. В автобус или друго превозно средство- също и т. н. Това ми пречеше, да водя нормален живот. Лекарства и билки не съм пила.

Но забременях. След, като родих, още в първите дни, се тръгна по болници с бебето ми. Изживях голям стрес, аз също имах някакви здравословни проблеми. За щастие, сега сме добре, но тогава толкова се бях вглъбила в детето си, че напълно бях забравила, за себе си. Изведнъж осъзнах, че съм се оправила. Пазарях си спокойно сама, излизах с количката по разходки, нямах никакви страхове...

Все още разсъждавам какво точно се е случило и как се изпариха проблемите ми. Вече живея за детето си, такава любов не съм изпитвала никога! Ще направя всичко възожно, да расте щастлива и да съм опората в живота и!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker