Как да започна с инвестициите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84968)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19363)
 Секс и интимност (10057)
 Тинейджърски (18896)
 Семейство (4106)
 Здраве (6970)
 Спорт и красота (3661)
 На работното място (1673)
 Образование (4822)
 В чужбина (1083)
 Наркотици и алкохол (841)
 Измислени истории (705)
 Проза, литература (1355)
 Други (11266)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Как да започна с инвестициите
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 987 пъти
Здравейте! Аз съм на около 22 години, студент и работя почасово като доходите ми покриват разходите и ми остават малко отгоре. Имам около 8000 лева спестени, част от които ми се иска да инвестирам в най различни неща, за да мога да генерирам пасивен доход. През Януари бях инвестирал около 100 евро в криптовалута, тогава беше паднала и си мислих, че след това ще се качи доста, но за съжаление през следващите месеци тенденцията на цената да пада продължи и вмомента от тези 100 евро станаха около 30 :Д. Естествено, че не съм ги пипал и си седят, може към края на годината отново да се покачи доста и да ги избия, но май криптото не е най-доброто за инвестиции. Иска ми се нещо, което да е нискорисково, но и все пак да генерира някаква печалба, а не от рода на 20 лева на година ако си инвестирал 5000... Бих искал да чуя вашите съвети, как да започна да инвестирам и дали си заслужава да започна от сега или да трупам по голям капитал с които след време да купя например апартамент.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 385b94cf5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Братче, ти искаш да клецаш дявола във въздуха. Искаш с 8 бона да живееш от пасивен доход, че и риск да нямало. Ако ставаше така, нямаше да има кой да работи. Пасивния нискорисков доход обикнвено е макс 4-5% годишно. С тия 8 бона ще изкарваш по 300-400 лв на година в най-добрия случай, върху които ще дължиш и данък.

Ако искаш да изкарваш сериозни пари от пасивен доход, ти трябват едни 500 бона поне. Иначе с тези 8 бона не можеш и бутка за вестници да отвориш. Ако искаш да ги умножиш, бутай в някакви валути, акции и тем подобни и или ги умножаваш, или ги губиш.

Избирай - или риск, или скромна печалба. Няма да клецаш дявола във въздуха. Аз търгувам от 10 г. и ако ставаше така, до сега да съм станал милиардер.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: c5ef31b297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1. Инвестирай в себе си - обучения, книги, курсове, знания и умения. Това е най-важното според мен.
2. Ако искаш нещо с премерен риск, слагай пари в индексен ETF фонд с пасивно управление. Има доста, аз лично инвестирам в IJS и ползвам Елана за посредник. Средна доходност 10-15% на година. Много важно - НЕ ИНВЕСТИРАЙ във взаимни фондове с активно управление, каквото и да те убеждават. Доходността им не е по-висока от тази на пасивните индекси, но таксите им са между 1 и 3% годишно, а на пасивните са между 0. 1 и 0. 5%. Звучи незначително, но разликата в дългосрочен план е огромна. Поиграй си да посмяташ и ще видиш.
3. Аз лично инвестирам и в стартиращи проекти, но там е рисково. Ако нямаш толерантност към риск, недей.

Ще ти предложа и няколко конкретни източника на информация, от които аз съм научил много: Книги "Богат татко, беден татко" на Робърт Кийосаки, "Най-богатият човек във Вавилон" на Джордж Клейсън, "Парите или живота" на Джо Домингес. Курсове: "Спечели играта на парите" на www. oba. bg - онлайн лекции около 16 часа, струват стотина лева. Промениха ми изцяло мисленето. Консултанти - на Тогедър са добри, но имай предвид, че са търговци и имат интерес да ти продадат, тоест ще ти представят основно плюсовете на техните продукти.
Похвално е, че мислиш за инвестиции.
Успех!

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 22a92d197f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С 8000 лв. не може да направиш много, но почни да мислиш за собствен бизнес или инвестирай в себе си - езици, курсове, обучения в чужбина. Сега му е времето. Това са най-добрите инвестиции. Ако имаш 50 000 лв. , бих ти препоръчал да инвестираш в чужбина. В развиваща се държава. Аз се занимавам с подобни инвестиции.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 4a44ac05b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   То е въпрос на баланс, както сам ще видиш. Ако искаш големи печалби, има и по-голям риск. По-малките печалби - по-малък риск. Поинтересувай се от консервативни и балансирани инвестиционни фондове, има няколко утвърдени фирми в България, които предлагат тези услуги.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 1666f35fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Лошото е, че в криптовалутите много хора и организации съзряха виме, което безогледно да точат... "Златният им век" смятам, че мина. Вече се търгуват и по FOREX-борсите с ливъриджи от порядъка на 20-30, което означава, че при всяко малко мръдване в цената нагоре или надолу, десетки хиляди хиени се вкопчват и точат от стойността им. Поскъпвания от порядъка на 1:20 000 или дори 1:200 вече ще са само мираж, и изглежда между всички останали валути ще са най-сигурния начин да си загубиш парите (демек някой друг да ти ги източи като стойност... ).

Отвратително е, знам. Но измисли нещо друго. А пасивните доходи са най-сложните и несигурните за реализация. Виж, ако можеше да си купиш малък апартамент и да го предлагаш на туристи чрез Airbnb - там с едно почистване и пране на 3-4-5 дена можеше да изкарваш по 2-3-4К лв. месечно.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: edaebf58b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   То... или си предприемач или не. В това се състои разликата. В начина на мислене на един човек и на този на предприемача.

Парите трябва да ти станат средство, инструмент, механизъм, но не и цел.
Намираш продукт или услига и се опитваш да го подобриш или създаваш такъв. Това е начина като цяло. Еволюционно и поетапно. В какво да инвестираш? ! Хмм... насочи се към сфера в която имаш някакви знания, опит - ще ти е по-лесно. Виж нещата от друг начин. Ако до сега си работил като оператор на машина... и си забелязал някакъв проблем, че например джойстика за управление не е достатъчно гъвкав... ами започни да правиш такива джойстици, които да спомогнат за повишаването качеството на работа, прецизността и всичко да става по-лесно и леко.
Ето ти една идея. Това е да си предприемач. Да решаваш проблеми и да правиш само и единствено добро :)

Всичко друго е пълно порно... далавери, измами и т. н. това не е бизнес. Нито е работа, нито е инвестиция, нито е бизнес, нито е свързано с каквато и да е градвина цел, а такива не стигат далеч - повярвай ми :)

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: dd35752042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Малки криптовалути и ICOта ама не да купуваш когато са напомпани.
В момента се издържам от това.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 2097bc8fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На мен също ми е интересна темата

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: f9b5124480
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Иска ми се нещо, което да е нискорисково, но и все пак да генерира някаква печалба, а не от рода на 20 лева на година ако си инвестирал 5000...

Е ти искаш хем тако, хем вако. Къде въобще си тръгнал да инвестираш с 8000 лв? Тези пари са ти нужни за да можеш да си вържеш гащите, ако ти се случи нещо непредвидено. Не си мисли, че щом досега си живял в строго подреден ред от събития, няма някой ден да ти се изтърси нещо на главата, където да претърпиш загуби.
Хората държат по 100 хиляди лева при 0% лихва в банките, той тръгнал с част от 8000 лева да търси несимволична печалба, че и да е нискорискова.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 52740d3710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Добре , нали все пак разбирате , че съм на 22 и все още нямам сериозна работа , която да ми носи стабилен доход ? Слушал съм уебинари на тема инвестиции и повечето казват , че на колкото по-ранна възраст започнеш , толкова по-добре.Какъв тогава би бил съвета ви ?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 52740d3710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Естествено, че не си представям, да мога да се издържам само от инвестиции. Идеята ми е да започна нещо колкото се може по-рано, за да може с времето да извличам все по-големи печалби... Просто ми се иска някакъв страничен доход, освен заплата от работа.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 4c5fb79685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "инвестирал около 100 евро в криптовалута"
Започни с това да научиш разликата между инвестиция и спекулация... Няма лошо в спекулацията, стига да разбираш, че е такава.

Иначе в днешно време нещата са много сложни. Бих ти предложил да вложиш най-вече време в собственото си финансово образование. Не да правиш задължително пари. Мина времето на влагането в банката, а дори и на лесното инвестиране в стоковия пазар. Не знам до колко си запознат, но кредитната система която ползваме рухна 2008, и от тогава имаме пазар дирижиран от централни банки които "печатат пари" и тези пари манипулират не само лихвените проценти, но и стоковия пазар. Т. н. свободен пазар вече няма. Цялото нещо е направено да печелят определена група хора много навътре в играта, и по-добре не търси съвети от сульо и пульо... Един добър сайт от който можеш да започнеш е zerohedge. com

Парите лесно се губят, особено днес... най-вече защото не са пари, а кредит, още по-точно - кредитен балон. Единственото което не могат да ти отнемат е лични умения и познания...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker