Пречат ли татуировките за намиране на работа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84934)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19354)
 Секс и интимност (10055)
 Тинейджърски (18892)
 Семейство (4102)
 Здраве (6967)
 Спорт и красота (3658)
 На работното място (1672)
 Образование (4819)
 В чужбина (1081)
 Наркотици и алкохол (841)
 Измислени истории (705)
 Проза, литература (1354)
 Други (11263)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Пречат ли татуировките за намиране на работа ?
преди: 8 месеца, 17 дни, прочетена 1880 пъти
Здравейте, имам проблем искам да си направя татуировка на ръката и следващата година ще кандидатствам медицина. Страх ме е, че заради татуировката може да не ме вземат на работа като завърша. Вие какво мислите дали това може да ми попречи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 4c74ea014b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Защо искаш татуировка? За да си поредната овца от цяло стадо обезобразени? Ако искаш нормална, престижна работа бъди си си ти, истински, натурален!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 495bcfd8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не е задължително да я показваш на интервюто. Сега почти всички са с татуировки и не мисля че би било проблем. Все пак се татуирай така, че с дълъг ръкав да не се вижда. Аз съм жена, имам ръкав на едната ръка, работя в държавно предприятие и никой нищо не ми е казал, въпреки че лятото понякога се налага да ходя с униформено облекло, което включва риза с къс ръкав.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 935af48d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Виждал ли си доктор с татуировка? Това е сериозна и консервативна професия.

Средите, където са популярни татуировките са на артисти, спортисти, плеймейтки, хора от подземния свят. Медицината е на космическо разстояние от тях.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: f8ee60aa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ако кандидатсваш за хамалин, няма да ти поречат. Ако искаш да с нещо повече, да.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 9a5fb5c43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Що за въпрос трябва да е това? ! Разбира се, че ще пречат. Хората които си правят татуировки са безотговорни, те не мислят, че после няма да ги вземат на работа заради татуировката. А и да бъде махната ще остане белег.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 15ea7ff4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Има редица професии, които ограничават видимите татуировки. Има и държави, където татуировките не се гледат с добро око, защото са запазена марка на определена прослойка хора. Има и места, където с татуировки изобщо не пускат... (Обществен хамам в Япония, например)

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 95fe0ae1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ако са много грозни (има много с такива), небрежно направени (има много много хора с такива) и на видни места на представителна работа няма да те вземат. Да, може в офис на ИТ работа или архитекурни някакви неща, но в банки, финансови учреждения, държавни институции - няма как. Не гледай полицайте с татуси - те са там с връзки. Особено ако говориме за системата на МВР там ако нямаш връзки може за отличителни белези, бемки и други неща изобщо да не стигнеш до някои от фазите за приемане.

За медицината - много зависи. Всичко е много относително. Някои могат да гнерализират твоя случай със себе си, като кажат, че имат татуси, ама да работят в болница, обаче теб може да не те вземат, щото например си я сложил/а на врата и изглежда пандизчииски.

Аз работя в ИТ фирма и в офиса имаме не един или двама души, че и млади момичета с татуйровки, но техните са малки, или от време на време не се виждат, или са добре направени. Ако отидеш с татус на 20 години, избелял, като на майсторите от строежите от казармата от едно време дето мязат на петна... никъде няма да те вземат.. освен на строеж :).

Имай предвид, че много от хората, които ще са ти шефове особено в медицината са от старите генерации, не от миналото, а от по-по миналото поколение. Което не се знае с какви разбирания са. И как ще те приемат. Факторите са много. Може понякога човек да има татус на видимо място, но техническите компетенции и личностните качества да надделяват и да обезсмиялт тоя татус.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 9f99d40e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Пречат и още как! Ти няма да си вечно на 18 години, а татуировката остава завинаги. Аз лично не бих се доверила на 40-годишен лекар с дракон на ръката. След като е проявил такава безотговорност към себе си, как да му поверя живота си? Не прави глупости!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: f8ee60aa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Татуировките тръгнат от затворническите среди и от нецивилизовани племена. Сам си прави извода на какво ниво трябва да си, за да следваш тази глупава тенденция и да си мислиш, че е готино. И това ще отговори и на въпроса ти как биха гледали на теб в сериозни среди като лекарската, а и интелигентните ти пациенти.

По принцип татуировката не е знак за интелект. Виж кои хора се татуират и кои не и открий десетте разлики.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 236fcbe0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   7 - В банката, акомше си на касата. Ако ще си на горния етаж по анализите и планува ето, освен ако нямаш мерник на челото, няма да е проблем

8 - Жалко, че хипократовата клетва, не му разрешава да ти покаже същото отношение.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a2aa4eca26
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Ех, че татумразци се изредиха ама... няма лошо ама чак и гадни определения дават. Номер едно точно татуса ни отличава от "стадото" небелязани. До теб авторе, аз имам татус на врата и работя като управител в огромна престижна компания на която няма да посоча името от съображения за сигурност. Всеки сам си решава и хайде моля без долни определения за тауираните!

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a68d7668b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Принципно, надали чак толкова много ще ти попречат, освен ако не са някакви огромни и дразнещо набиващи се на очи. Например, ако кандидатстваш за някаква работа но имаш два ръкава на ръцете си, то трябва да си много по-добър от всички останали кандидати за работа, за да те вземат изобщо под внимание като опция, камо ли за нещо повече.

Аз самият не харесвам изобщо татуировките и нямам такива, но в работата ми имам колеги с татуси, някои от които са цели ръкави, така че явно това не е чак такъв проблем, но при всички положения за по-консервативни професии е хубаво да нямаш видими татуировки, или те да са съвсем малки.

Е, тук изключваме татуси, които са компромат срещу теб, където и да се намират, и какъвто и размер да имат тип пречупен кръст, или друг нацистки символ, някакви черепи и тем подобни, или пък надписи от сорта на Only God can judge me...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: b77cff34c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако толкова държиш на тъпата татуировка, направи я на място, където няма да се вижда с униформа и не го мисли. Е, няма да печелиш постоянно благоговението на овцете у нас, но пък няма да се чудиш ще те вземат ли или не! Освен ако искаш татуировка, за да ти се радват и да си голямата работа сред лошия материал. Ако е така, спести си мъките! Винаги ще има някой с по-добра татуировка или просто по-популярен. Не можеш да бъдеш винаги номер едно - никой не го може! Ако си е само за теб, не те бърка, че няма да я покажеш на целия свят, нали?

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 9a5fb5c43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 11
С кво се отличавате от стадото като имате татуировка? ! В момента където уча съм 10 клас и има един клас дето половината имат поне една татуировка, и не това не е в кварталното, а в "престижна гимназия"!

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 261a67cfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Да, за определени професии пречат. Още повече пък за лекар. Така че, много хубаво мисли преди това. Като искаш си направи, но нека да е на място, на което да не се виждат, когато си облечен. Например на гърба. Ако искаш целия гръб си татуирай, там поне винаги има дреха.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: e55d63ad73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз лично не обичам татусите! Като видя някой с татуси по ръцете, направо ме отблъсква, а и добре, че нямам вземане-даване с такива хора, като си търся гадже, ще искам тялото й да е чисто-без татуси, драсканици и др. А и трябва да си напълно луд, да хвърлиш маса пари за нещо, което няма как да се хареса на общността, когато търсиш работа и гаранцията, че ще те приемат е нулева! Между другото, татусите привличат лошите енергии и няма да имаш успех в нищо! Да не говорим, като станеш на 50-60 г. и прегръщаш внуците си един ден, как ще изглеждаш в очите им-просто не се прави на маймуна! Ти как се виждаш след 30 г.? Помисли си много добре! Да не говорим, че изчистването ще струва много повече отколкото може би ще дадеш за новия татус, който като ти омръзне, ще ти се иска никога да не го беше правил!

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 95fe0ae1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Айде и такива обидни дечица като Номер 11 се навъдиха да кажат, че някой ги мрази. Не ви мрази никой, просто много от хората са ви казали истината такава каквато е.

Много е относително.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 506f5a420e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Направи я на такова място, че да не се вижда. Примерно на рамото, така като сложиш риза няма да се вижда.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   11, точно вие сте от стадото. Видели, че няколко актьора и футболиста се нашарили като коледни елхи, та хайде и вие. Нетатуираните цял са си били нетатуирани и такива са си останали без значение модата, вие сте тези, които сте сменили нещо, за да следвате някаква глупава тенденция, като си мислите, че така ставате много готини, а всъщност без да искате, демонстрирате стадния си инстикт.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 76c952032c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Боже, боже, каква трагедия цари из коментарите не е реално. Още си циклим на мнението, че всеки, който се е татуирал е най-черния, най-тъпия, най-безмозъчния, най-безотговорния и не знам си още какво. Още си живеем с някакви първобитни разбирания и бързаме да съдим всеки, който има татус. Вие хора просто тотално сте си загубили умовете! Ама тотално!
Можеш да си направиш татус, разбира се. И да, има вариант да ти се направи някакъв проблем, ОБАЧЕ, всичко зависи от това къде се намира татуса. Ако по никакъв начин не се вижда не би трябвало да ти се прави проблем.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   20, какви ти първобитни разбирания. Имам право да не харесвам татуировките. Това грях ли е?

И нека те светна, че точно в цивилизованите страни си има дрес код на определени места като държавни институции, банки, болници. Не може всеки селянин да се изтупва там по къси гащи или нашарен като коледна елха примерно, защото е неуважително към хората и институциите. Поне трябва малко да ги прикрие тези татиуровки.

В пандиза примерно няма изисквания за татуси, но в нормалните сгради, с нормални хора и в нормални държави има. И точно в първобитни общества няма проблем всеки да си ходи както си иска и където си иска.

Аз не съм видял уважаващ себе си лекар да е шарен като чирпански килим, но за сметка на това наркомани, затворници и комплексари има бол такива.

Сам си прави извода какви асоциации навяват татусите. И не дай Боже да лекува такъв лекар.

Ако си зидаро-мазач няма проблем, но ако искаш да си лекар, е смешно. А и той няма да е на 18 цял живот.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 93251b5df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   16 правилно го е написал. Как ще изглежда татуса ти след 30 години? Ами ако утре качиш 30 кг., знаеш ли какво грозно мастилено петно ще стане?
Не ги разбирам тези с татусите, колкото и до си опитвам.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: ae501ef168
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   11, така така, давай си в същия дух, да видим докъде ще я докараш, ха ха ха!!!
"Точно татусите ги отличавали от стадото"... ХА ХА ХА!!! Ама вие какво, като имате татуси за богоизбрани ли се мислите, за някакви уникални деца надарени със свръхспособности ли се мислите, за деца-Индиго ли се мислите, за толкова уникални ли се мислите, че не можах да разбера? ! Вие сте със самочувствието, че сте някакъв супер-рядък изчезващ вид и сте толкова малко, че разбираш ли, сред сивотата и тъпотата и еднообразието на "стадото" се откроявате от "стадото" със своята уникалност и различност, така ли? Кой е от стадото, хората, които не следват тъпите примери и моди от Холивуд и не копират разни дрогирани, алкохолизирани наркомани и следват собствените си принципи на живот, или тъпите дебилчета със татуси, които вече се срещат на всеки километър и са абсолютно еднакви, с черепи, паяци и дракони? ! А, сега помисли де? Аха, ама си много тъп, за да го разбереш и кратуната ти е пълна с живак и олово, жалко че времената на социализма никога няма да се върнат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 26edd0ac74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Това е доста тъпичко, заради татуировка да не те вземат на работа, но е факт. Има места където не те взимат, на други няма проблем. Аз работя в престижно казино и едно момче не го взеха само заради татуировката. Ама неговата е на врата. Аз също имам ама аз съм готвач. Смятам да се татуирам целия, защото ми харесва, но и професията ми го позволява.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 659f54d13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Зни това дали имаш татуировка или не говори какъв човек си? Това, че имам цвете на рамото говори колко съм безотговорна и никога не бих могла да ди намеря работа, така ли? Айде дръжте се подобаващо за годините си.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: e18c31f964
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Българина продължава да си действам със закостенялото мислене от край време, а после се чудим защо сме на това дередже.
Защо всички сте решили, че да имаш татуировка е нещо изключително лошо? Защо си мислите, че хората, които имат татуировки са пропаднали, затворници и какви ли още не.
Е.. имам татуировки от години и съм сменил 10 работни места.
Никога досега не ми е направено забележка за тях.
Никога не е повдиган въпрсоа, че ще пречат на някого.
И какво общо има татуировката с медицината, та там дори не е строго официална институция.
Докторите са с престилки. Да не мислите, че няма лекари с татуировки.
Не слушай абсолютно никой тук. Това е твое решение и ти казвам, че отдавна не живеем в 20-ти век, че да те заклеймяват така.
Със сигурност няма да имаш проблеми.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: ebc93a49bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Хората с татуировки са тежки комплексари. Иската да са нешо спешъл /а не са/. И да, не е норално. Да, сега е свободия можеш и с гол гъз да тръгнеш по улиците, защото това те прави интересен и ти харесва и никой няма право да ти прави забележка. Защото това изразява красотата на неповторимия ти характер... Без повече коментар!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   25, мислиш ли, че татуса не говори за теб? Ти ако видиш някой с 20 пиърсинга по лицето, с разцепен език и с ония импланти, които си слагат под кожата, пак ли нищо няма да ти говори за човека?

Същото е с татуса. Да, може да е малко по-мек вариант, но пак си говори достатъчно.

Аз лично всички татуирани, които познавам са я леки жени, я селски мачовци, я тип метросексуални мъже с оскубани вежди и зализани перчеми. И естествено никой от тях не осъзнава, че е такъв и за него татуса си е в реда на нещата и също като теб се чуди защо аджеба хората го гледат на криво.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26, според мен е по-закостеняло да следваш някакви глупави тенденции. Също е със селфи тенденцията, с тенденцията да се демонстрира нещо (я почивка, я фитнес тренировка, я кола) и куп други тенденции.

Ако някой толкова много иска да се "отдели" от стадото, според мен е по-редно да го направи с някакво реално постижение, а не с простотия. Написване на книга, награда от някакво състезание, успехи в кариерата, бизнеса.

Това поне изисква някакво усилие и има някакъв смисъл. Да платиш на някой, за да те ошари като великденско яйце може всеки. И понеже всеки го може, точно това е стадото. Но не всеки може да стане европейски шампион по шах примерно. Пък и затова се изисква да си размърдаш задника и най-вече МОЗЪКА.

По-лесно е да направим някоя простотия и посля да я изтъквме като агрумент за "излизане от стадото".

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Мразя комунизма, но едно предимство не може да му се отрече. Тогава имаше сурови наказания за такива глупави тенденции. Да, против съм ограничаването на свободата, но всичко си има граници.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 914290f83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Ти би ли дал на хирург с пиърсинги лицето да ти направи животоспасяваща операция?

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: c520617d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Благодаря, че ми направихте психопортрет! Аз се явявам на психотестове периодично, работата ми го изисква. Трябва някой да им каже да не ме пускат следващия път, че имам ръкав и пиърсинги на лицето. А и магистърската и бакалавърска дипломи, та даже и тая за средното трябва да ги изхвърля! Направо от утре да ме уволняват, нищо ще работя към десет години по специалността (инженерна), та даже ме и повишиха. С татуировките. И обеците....

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: f80b55c055
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Татуирането се е използвало от много племена с различна цел, но най-често тя е била да се докажеш в нещо. Ако си добър ловец ще получиш някакъв "ловен татус" и т. н. В цивилизована Европа и "висшите" азиатци е нямало такива работи или те са били рядко срещани. Ти какво искаш да си сложиш на ръката? Вълк, защото си убил някое диво куче или череп, защото си ловец на хора? Щом ще следваме индианските традиции, нека поне заслужим тези татуировки. По принцип татуировките са безполезни, ако не са приемани от обществото, а ти сам виждаш коментарите. Ще се повторя - татуировките са, за да може всички да знаят, че си се доказал в нещо, а не, за да изглеждаш як и да редуваш кифлите една след една....

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 96a855787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   И аз не мога да повярвам, как може да сме 2018 и все още да има хора с такова мислене. Приличате ми на този тип хора, които не виждат, по далеч от носа си. Татуировката не прави с нищо по различен човека, а вие го виждате различен, че дори, като пропаднал и нещо по долу от вас. Никой по света на лепи такива етикети на хора, само защото имат татуировки. Всеки втори човек в света има тауировка, не пети, не десети, всеки Втори. Никой, никого не съди и не сочи с пръст, като вас, заядливи българи. На никой не му пука този или онзи как се облича и как изглежда. Комплексарите сте вие, които използвате обидните епитети.
Всяка татуировка има смисъл и значение, и е свързана с миналото или бъдещето на човека, никой не е длъжен да ви се обяснява, защо си я е направил или какви са причините. И не- не пречи в работата, нито във висшата класа, нито при спортистите, изпълнителите и популярните личности, които ежедневно гледаме.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: f8ee60aa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36, аз пък се чудя как може в 21 век все още да има хора с татуировки. По-логично е нещо, което произлиза от нецивилозавни древни племена да изчезне в 21 век, вместо да се чудим как можело да има хора, които все още не го приемали. Ами дай да приемаме и шаманизма и човешкото жертвоприношение. Не знам от къде тръгна тази глупава мания напоследък всеки втори да се шари.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: e18c31f964
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Не мога да разбера защо сте решили, че задължително всеки, който си прави татуировка иска да се отличи от стадото. Не ви ли хрумва, че просто може да обича самото изкуство. Защото татуирането е изкуство каквото и да си говорим. Не разбирам защо в днешно време продължаваме да съдим хората по начинът, по който изглеждат.
Защо смятате, че всеки, който си прави татуировки следва някакви тенденции. Има нещо, които човек иска да запази за себе си като спомен за различен момент, за различен човек или случка.
Много са ми интересни и жените и мъжете, които като видятт някой актьор или известен и се възхищават от тялото му, визията му, която може често да има и татуировки, но ако съседът от другия блок изглежда по същия начин, че дори по-добре, си казвате видиш ли тоя се прай на интересен и следва тенденциите, знам го що за човек е.
И така съдите всеки един без да го познавате. Това е мисленето на българина. И да, тон е се е променило в последните 20-30 години.
Даже е станало по-зле.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 7af010960c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Приятелката ми е татуистка. Има татуировки по гърба, краката, горната част на ръцете, но не и под лактите или на врата – за да може при необходимост да си сложи дреха с дълъг ръкав и да не се вижда, че е татуирана. Нейното мнение за татуировките е, че това е изразяване на нещо съкровено и лично, един вид психотерапия. Никога не бях мислил по този начин за татуирането. Лично аз не съм татуиран, но съм на мнение, че всеки е свободен да прави с тялото си каквото пожелае. Когато отида на лекар, за мен е важно отношението и компетентността ѝ/му като медик, а не дали има пиърсинги или татуировки – даже напротив, бих се почувствал по-спокоен, ако има, защото ще я/го чувствам по-близък като човек, който е проявил смелост да даде външен израз на вътрешното си състояние. За съжаление, както може да видиш от горните коментари, мнозинството коментиращи е крайно нетолерантно към такъв вид телесни пряви, и съответно вероятността бъдещият ти работодател да мисли като тях е голяма. Има и още нещо, което трябва да обмислиш – как ще реагират бъдещите ти пациенти: по-възрастните/консервативно мислещите ще се притесняват или пък няма да се доверяват, за по-младите/либерално настроените могат пък да те почувстват по-близък или да са склонни да ти се доверят. Каквото и да решиш ти пожелавам успех в благородната професия, която си избрал!

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 96b2cc4d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Работя във фирма за набиране на персонал и само веднъж съм виждала изискване от страна на работодателя, кандидатите да нямат татуировки, ставаше въпрос за стюардеси във една от високобюджетните авиокомпании. В Европа вече на никой не му пука дали имаш татуировки, обици или синя коса. Стига да си квалифициран и да си вършиш работата качествено. Иначе аз имам 2 татуировки, които съм си правила на 16год., тогава си мислех, че ме олицетворяват, и че така изразявам себе си. Еми вече не ме олицетворяват, напротив ужасно ме дразнят, чудя се как да ги скрия. А най-лошото, е че противно на всеобщата информация не всяка татуировка може да се махне с лазер. За едната от моите няма шанс, в най-добрия случай ще остане белег, който трябва да скривам с друга татуировка. Която след 10 години, също няма да ме олицетворява и ще ме дразни. Просто учим, надграждаме се и се променяме и "Само Господ може да ме съди" от житейска философия става тъпо, пошло и евтино. Не съм си го татуирала за щастие, но сигурно 1/3 от момчетата, които интервюирам между 18 и 30 имат този надпис. Вече като го видя ми се... Така че недей... Повярвай ми ще станеш по-умна и по-готина след 5, 10 години и ще се ядосваш на себе си, майната им на работодателите.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: a2aa4eca26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Знаете ли какво отличава татуираните от нетатуираните? Либерализма. Да, обикновено хората с татуси са по- отворени към света и са склони да приемат различните от тях без да ги съдят, обиждат и квалифицират за странни, наркомани и прочие. Точно коментиращите против татуса доказват теорията ми. И да ви напомня че сме в 21 век и татусите далеч вече не са само вълци, паяци и дракони и всеки може да си избере разнообразен надпис и символ, значещ много за него.

От номер 11.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: f0a2fb8704
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Аз пък, за разлика от номер41, на 16 години много добре осъзнавах, че вероятността да се меня напред в годините е доста голяма. Затова и не си направих татуировка. И не само заради това, а и защото винаги съм получавала внимание и съм се чувствала достатъчно специална и уникална. А и имам много хубава бяла кожа, която не обичам дори на слънце много-много да излагам, камо ли пък да шаря :)

Това, което ме провокира да пиша е реакцията към хората, които си правят татуси. Нека си правят, какво толкова. Всеки е свободен да прави каквото иска с тялото си. Ето, защо например на мен не ми пречи кой е с татус въпреки, че аз нямам и не искам да си правя?
И какво толкова заглеждате колегите си? Вие не ходите ли на работа за да работите?

Според мен пък Only god can judge me е дори много правилна житейска философия, не е тъпа, още по - малко пък пошла. Сигурна съм, че хората, които си татуират това изобщо нямат в предвид, че са над Закона, а просто пращат послание на всички, които са склонни да критикуват и се възприемат като много мъдри, почти безгрешни и като все всезнаещи.

41, ти тези момчета като ги интервюираш защо не ги гледаш само в очите?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 3c31815616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Ами номер 43, защото съм професионалист в работата си, която е да разбера за минимално време, максимум за човека и да му предложа работа, която ще му пасне, от която няма да го изгонят след 1 месец и която той няма да напусне. Пък и нали, сама казваш, че тази татуировка е там за да изпрати послание, ето какво послание получавам аз от надписа "Само Господ може да ме съди. "
1. Не понасям авторитети и критика.
2. Не съм чел много книги, извън образованието си. (тук ако искаш спори, лични наблюдения)
3. Нямам оригинално мислене, нямам проблем с това да съм като другите. Водя се от тенденции.
На този човек ще предложа работа в екип от равнопоставени колеги, където да работи на процент или заработка, а не на дневна надница. Защото той ще се чувства добре да работи за себе си и да се усъвършенства за да печели повече. Той няма да е добре в среда с по-високо поставени, нито с шеф на главата, които да му отправя критики и да му казва колко бързо и как да работи. Няма да му е добре и на работа, където трябва да се вземат решения, защото този човек не е по идеите и предпочита готовата информация, без много да мисли.
И повярвай ми този човек може да се окаже супер служител, но ако е поставен на точното място. Аз не казвам нищо лошо за него, той обикновено е принципен, с религиозни ценности.
Специално внимание обръщам и на обувките на хората. Дали да скъсани, нови, мръсни, дали отговарят на стандарта на живот на човека и такива неща. Така, че не, не ги гледам само в очите, гледам им дрехите, обувките, татуировките, документите, състоянието на зъбите и очите им, стойката, миризмата. Гледам на кой стол ще реши да седне, как ще ме поздрави, колко близо до мен ще реши да стой, хората от селата са свикнали с голяма дистанция и се навеждат като се ръкуват, например. И хиляди, хиляди неща.
Чак сега се усетих на колко тъпа провокация се вързах да отговарям, ама може пък да е от полза за някого.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 час
hash: 0a1da4a2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Така е, връзваш се яко. На 16 си се вързала, и сега, години по - късно явно не си по - различна станала.
Всеки човек е личност, който има право на свободен избор с каква визия да бъде. Човек не е live stock, та да бъде преценян по някакви 'външни белези' дали ще е годен за това или онова, а и външността често лъже.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker