Как е във вашето семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как е във вашето семейство?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2358 пъти
Родих преди два месеца. С мъжа до мен гледаме бебето сами. Майка ми пота често дали ще ходим при нея за да го вижда и така всеки петък след работа той ни кара там за да му се нарадват. За нас това е ангажимент, защото докато се натоварим и поседим капнали от умора се натоварваме още повече. Мислих, че нашите се радват на внучето, но татко като види, че си тръгваме казва "айде" и става все едно раздават топъл хляб, а майка все гледа да го приспи за да не го държи и за капак видях, че в един коментар си е "чатила" под една снимка във фейсбук с нейна приятелка и и споделя колко е изморена и как точно когато трябва да си почива внучето и взима тока.
Толкова години ни давах зор да имаме дете, говореха как щяли да помагат, да го гледат, да го взимат за да излизаме и да глътваме въздух, а излезна обратното, не че съм се надявала на това де, но промяната ме озадачи. Жегват се да направят нещо само когато чуят, че другата баба му се радва повече или е купила нещо на детето /да не останат назад/ и понякога се правят коментари, че е хубаво, че имаме дете, та да знаем ние как сме били гледани...
Понякога със задоволство казват "ааа, няма такова вече, мойто момиче, вече детето е на първо място, няма вече излизания и дрешки". И подобни неща.
Имам сестра с дете, която изобщо не ходи да ги вижда, преди време ми беще казала, че за нея те са лицемери. Те са леко скарани с нея и често казват, че не им пука, понеже си имали друго внуче. Сякаш е редно да делят децата и като има алтернативи да са спокойни и да не им пука за отношенията с едното им дете.
Моето семейство ли не е нормално или и при другите ги има тези работи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: f9e14ec268
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Моето семейство ли не е нормално или и при другите ги има тези работи? "
Без да искам да обидя или съдя, но понеже питаш за мнение ще отговоря с "Да" и "Да". Съжалявам.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ae018f5eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никой не ти е длъжен да ти гледа детето! Бебето е ваше, а не на бабите! Възмутена съм от начинът ти на разсъждения и мислене! Ако те ти отгледат детето или ти помагат, после цял живот ще си им длъжница( може после и да ти натякват, че са ти помагали). Аз сама съм си отгледала сина, водех го навсякъде с мен и знам че аз съм го възпитала, както аз искам. Имам познати, на които децата им обичат повече бабите и дядовците, отколкото собствените си родители, а родителите обвиняват възрастните, че са им били възпитали детето грешно. Аз им викам на родителите, че сами са си виновни, а те ме гледат тъпо и не могат да ме разберат( все някой им е длъжен за нещо— я да им гледа децата, я да ги издържа, докато могат или за нещо друго)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 47e7d11461
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Моите родители са същият тип хора, с тях не съм близка и ако имам дете някой ден, ще гледам да е по-далеч от тях. Правят се на добри и загрижени за пред хората, но всъщност детето ти го ползват само за собственото си его и да лицемерничат, че уж се грижат за него, защото явно е много уморително да гледаш два часа бебе вместо турския сериал.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f0ad732acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ужасни хора, такива хора не са ви нужди в живота... само да ви товарят.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f5457ea1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ако бях на твое място бих направила като сестра ти. Изобщо нямаше да ходя при тях. Нямам деца, но имам наблюдения от роднини. Никой баби и дядовци не правят така. Гледам как им купуват подаръци, често децата са при тях, а родителите на децата са на дискотека или на почивка в друга държава. И никога не са говорили като родителите ти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 835f2e734f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Защо в България всички като родят са на мнение, че някой е длъжен да им гледа детето? Или ако са с приятели разговора да се върти само около детето? Издрребняваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c11fb28138
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не нападайте авторката, моля, тя не се оплаква, че не и гледат детето, четете внимателно! Авторке, спри да мъкнеш това малко бебче всеки петък, като искат да дойдат те да го видят. Гледайте си го с таткото и прави като сестра ти- по настрана стойте. Съжалявам за родителите ти, но няма да се променят. За съжаление топлите и сърдечни отношения са рядкост.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c2767e5d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ами, ето за това деца не се раждат за да угодите на хората или защото някой искал и ви бил натяквал! Те всички говорят, как ще помагат и ще ви отменят веднъж като се роди, ама после като дойде бебето и изведнъж почват да се изнасят като пръдни, да не носят на рев, да са уморени и тн... И са си прави за себе си - те деца вече веднъж са отгледали:) Вие като сте се хванали на хорото, сега ще го играете, няма измъкване :)
Моята майка също е на принципа, който има да си го гледа - и аз го намирам за егоистично, но поне си го казваше още от преди да се появи детето, та изненади там нямаше и бяхме наясно, какво да очакваме. Много по-лошо е като са лицемерни хората и съзнателно ви успокояват и подвеждат и залъгват с обещания - не се връзвайте, реално сте си сами после

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1e5d55b9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Офффф, никъде не прочетох, че авторката има желание, родителите и да гледат нейното дете. Да, никой на никой не е длъжен, но все пак, могат да го погледнат някой и друг час или ден, пък децата им да си обърнат внимание взаимно, че и от това си има нужда. А и не е нормално да не се радват на внучето си, а тези неща се усещат. Не издребнявайте хора. Момичето прави разлика, нали вижда и другата баба как приема детето. Твоите родители са големи егоисти!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10ee802dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И при други семейства ги има тези работи със сигурност, обаче по скоро смятам че има проблем в твоето мислене. Тъй като са те карали и чакали да имаш дете и си още прясна родилка имаш нездрави очаквания за отношението към детето ти. Подсъзнателно имаш очаквания ти и детето да сте център на внимание защото си им родила очакваното от тях внуче. Възприела си техните заръки за бебе като тяхно съкровено желание, и някак очакваш награда че си изпълнила волята им, а те просто са искали и другата им дъщеря да се сдобие с рожба. Те са хора на възраст ако вие в петък вечер сте уморени те са още повече, заради възрастта си. Плюс това бебе на 2 месеца какво да го правят освен да го приспиват? ПО добре е че не го учат да го държат защото заучаването на дундуркане ще натовари теб в бъдеще. На твое място щях да продължа да ходя, без да ми пука, дори след 5-тия месец щях да го оставям на бабите за една две вечери, ако не се храни с кърма тогава разбира се. Хич нямаше да питам дали го искат, дете се заобиква с гледане с грижата към него. Не ги слушай по горе че възрастните щели да повлияят зле на възпитанието, ако смяташ че ти или мъжът ти сте възпитани зле тогава не оставяй бебето на възрастните които не са се справили с възпитанието на тяхното дете, ако посягат да бият примерно, иначе всяко дете си има нужда от глезенето на баба и дядо, от възрастните ще научи неща които ще са му полезни друго си е на дядо приказката и на баба манджата и ако ти си държиш на възпитанието в дома си детето ще знае къде може и къде не може да се глези.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b145dd5c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А защо в петък трябва да ходите у тях. Защо? Отивате просто от време на време. Чувате се, уговарят се но моля те не си слагай сама границата. Всеки има нужда от помощ, но в България бабите и дядовците отглеждат децата. Аз нямах никаква помощ и се сринах много, но няма начин такава ми е съдбата. Не им се сърди. Живея в чужбина и си говорех с моя приятелка тук с две малки деца, проблеми, уморена, техните не са като българските баби и дядовци, но тя толкова спокойно просто ми каза, никой не ми е длъжен, ние сме над 30 г. все пак вече. Просто ги остави поне 2 седмици без посещение, кажи им, че в петък не ви е удобно.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: eab94d180d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Коментари 2 и 6 май въобще не схванаха за какво става въпрос. Авторката не иска някой да ѝ гледа детето, а иска да има искреност в отношенията. Ако бабата не ѝ се занимава да го гледа, да си каже, а не да лицемерничи.

Авторке, има различни семейства, има и като твоето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9d9aa1b3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не съм родител, но мога да ти кажа за моите родители. Когато бях малка те ме взимаха навсякъде с тях, други хора не са ме гледали. Ако някоя баба е искала да ме види, то е идвала вкъщи и си е играла с мен, докато майка ми мие чинии. Изкарвали са ме на разходки, но са го правели по собствена воля, без никой да ги моли, включително и аз. Помня, че сме ходили на гости при родителите на баща ми, за да ми се порадват, но все майка ми или баща ми са тичали около мен и са ме наглеждали сами. Бях на 8 години, когато баба ми каза, че трябва да си изям цялата супа и ѝ отговорих, че майка ми не ме кара да ям повече, отколкото ми се яде и аз няма да се тъпча. Последва оплакване от мен, при което и двамата ми родители застанаха зад мен, защото просто съм научена, че те определят правилата и аз трябва да правя това, което те са ме учили. Целият ми живот е базиран на това, че родителите решават всичко свръзано с децата си и никой не може да им се меси или да им руши авторитета. Баба ми много искаше да остана да спя при нея, но обикновено опитите завършваха с моя детски плач в полунощ и звънене на баща ми, да ме прибере. Ако не искаш да водиш детето при бабите му, просто не го води. Ако все пак го направиш, не ги карай те да се занимават със смяна на памперси, хранене или друго, ако сами не го пожелаят. Ако отношението към детето не ти харесва, ти си родител и имаш правото и задължението да решаваш, докато то само не може да го прави. Не е редно да прекъсваш връзката му с останалата част от семейството, но ти си родителя и ти определяш по какъв начин ще преминават срещите. Ти възпитаваш, ти се караш, ти сменяш памперси, ти храниш, ти къпеш и ти определяш правилата.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 68376f940b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Като Баба и Дядо, би трябвало да се грижат и радват за детето дори повече от теб. Да ти и мъжа ви сте му родители, но все пак вашите родители трябва малко от малко да им пука за младите семейства. Все още нямам жена и деца, но не приемам пов. на вашите за нормално. Мен и брат ми, ни отгледаха бабите и дядовците, докато нашите бяха на работа или някъде на купони. Все пак не сте на 60 г. Нали? ! Ах като поотрастнат още малките вие също ги водете и гледайте. Нали? ! Или пък си вземете сиг. детегледачка, и не се занимавайте много много с вашите... Поздрави :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 128c8feb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Нещо не им е наред на вашите. Понеже и майка ми е от тоя вид хора, просто не участва в израстването на детето ми. Нито те са длъжни да ти помагат, нито ти да им водиш детето. Не си длъжна да си причиняваш стреса от возенето всеки петък. Прави го, когато на теб ти се иска и ти е удобно. В този случай съм на страната на сестра ти. Майка ми като вижда внучето си два пъти годишно да не мислиш, че много се заиграва с него? Първите десет минути и после иска всичко да ѝ е като без дете наоколо. За какво да си го причиняваме тогава?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f8d002fa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не е много чудно, отношението на бабите и дядовците, по скоро е нормално. Не си разваляй отношенията с тях. Ще се включат по интензивно, когато детето отрасне и започне да говори, т. е. след 2-3 годинки. А гледането на бебе си е трудна задача. Вашите родители имат някакво ежедневие с което са свикнали, а бебето би преобърнало начина на живот с главата надолу. Не им се сърди, дай им време да заобичат детето ти и всичко ще бъде точно.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 98286c7eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   При нас е същата история. Сами си го гледаме. Майка ми от 10 години ми разправя как е време за дете, аз й казвам, че не се чувствам готова, а тя ми обещава, че ще го гледа тя, ще го отгледаме дрън дрън. Забременях и се чудех дали ще се справя, а майка ми веднага "дааа роди го, ще ти помагам, ще го гледам". Дрън дрън. Свекървата и тя, за нея па да не говорим. Колко много искаха внуче от сина им и като се роди и двете почнаха, болни били, стари били, краката ги боляли, то било на кърма, трябвало майката(кърмата я държахме в хладилника) и още куп извинения. Порасна детето, проходи, не могли, малко било, не могли да ходят след него. Детето расте, вече е на 3, послушно, умно, очарователно дете. Свекървата го поиска да го погледа. Детето не иска да остава без майка си с никой. Още малко ще порасне, ще си намери приятели, няма да му е интересно с бабите. Така е при нас. Аз се скапах през тези 3 години. Свекървата я е яд, че не готвя на сина й. Ами нормално, да не съм робот. Детето тръгна на ясла. Болести, болници, стана по зле. Пак си го гледам, но е болно.
И редовната реплика "така е, да видите как сме ви гледали ние, да видите лесно ли ни е било и на нас, да видите как се гледа дете" и свекървата с нейното"като имаш дете е така".
Така си отгледах детето до 3 годинки. Мъжът ми казва, чр има чувството че нарочно го правят за да видим какво е. Аз никога няма да съм такава баба. Ще помагам и ще си гледам внучетата. Това ще го правя заради тях, да видят какво е да си имат баба. А и какъв би бил смисъла в живота на бабата, да виси с краката нагоре пред тв по цели дни??? Ядосвала съм се много, изпокарах се с мъжа ми, кой да ходи на работа и кой да седи в къщи с детето. Загубих си контактите в работата, изостанах. А ме юркат апартамент да си купувам.
Но не са всички такива. Има и грижовни. Нашите са мързеливи.
Не им ходи на гости, кажи че си изморена. Аз не ходя на гости на никой. И не давам информация за детето. Като се ядосам и снимки не пращам. Защото те се фукат после със внуците, размахват снимки, а принос 0.
Било ми е тъжно, децата имат нужда от много внимание, от роднини, баби, дядовци. Те така растат, обогатяват се. Баба да им разкаже приказка, баба да им направи мармалад. Не е само помощ за майката. Но това е, мързеливо поколение баби. Не се ядосвай, детето ти ще порасне и ще те обича повече, има си и плюсове. Бабите много развалят дисциплината.
А на тия хора, дето казваъ, че бабите не са длъжни да гледат внуци, то тогава и децата им не са длъжни да ги гледат на старини.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10ee802dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17 Бъдеща свекърва съм, имам двама сина, от опита си съм научила че бабите трябва да помагат, но веднъж месечно за два дни, или общо 24 дни в годината, особено през първите 3 години. След 3 г възраст се включват по често да го вземат от градина ако майката работи до по късно, после от училище домашни и така до 4 клас. В никакъв случай не смятам че бабите ти правят всичко това от мързел, една жена като роди трябва да свикне да си върши всички задължения, да създаде връзка с детето си, само по мимиките да се научи да разбира какво му е, а и то да научи на майка си мимиките, а за такава емоционална връзка се иска време и това се създава в първите 3 години.
В днешно време дете се гледа особено лесно с памперси и автоматична пералня, с детски центрове и купчини играчки, затова не смятам че бабите ти го правят от мързел а защото имат опит и знаят каква трябва да е връзката ти с детето ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker